Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα επιδείνωση του καιρού απο το βράδυ
  • [02] Μητσοτάκης: Ο τέως έχει δίκιο
  • [03] Προβάδισμα της ΝΔ κατά 6,1 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Κυπριακό-Η σκυτάλη στον ΟΗΕ
  • [05] Αγνοοείται 27χρονος αξιωματικός

  • [01] Νέα επιδείνωση του καιρού απο το βράδυ

    06/12/2002 14:12:15

    Σε κατάσταση ετοιμότητας αναμένεται να τεθεί εκ νέου ο κρατικός μηχανισμός, καθώς η Μετερεωλογική Υπηρεσία, με έκτακτο δελτίο της, προβλέπει απο απόψε νέα επιδείνωση του καιρού απο τα δυτικά, με βροχές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

    Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έως αύριο το πρωί θα πλήξουν ολόκληρη τη χώρα και την Αττική

    Την Κυριακή και τη Δευτέρα θα πέσουν τα πρώτα χιόνια στη βόρεια Ελλάδα, ενω θα χιονίσει και στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας.Παράλληλα η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές θα σημειώσει αισθητή πτώση.

    [Φώτο-374358]

    [02] Μητσοτάκης: Ο τέως έχει δίκιο

    06/12/2002 12:40:04

    Οξεία ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη στα όσα ανέφερε στη συνέντευξή του ο τέως.

    Τον αποκάλεσε ''αναιδή άνακτα'' και ζήτησε να πάψει να προκαλεί τον ελληνικό λαό τόσο για το θέμα της περιουσίας όσο και για τη σύσταση ιδρύματος, που θα ηταν, όπως είπε, μια πολύ μεγάλη πρόκληση για τους Ελληνες πολίτες.

    Το πρωί, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκτίμησε οτι ο τέως βασιλιάς δεν θέλει να διαδραματίσει πολιτικό ρόλο και σημείωσε οτι ''ο άνθρωπος είπε τη δική του άποψη και έχει απόλυτο δίκιο''.

    Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε ότι ''η Ελλάδα με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου καταδικάστηκε και αποδείχθηκε οτι είμαστε μια περίεργη τριτοκοσμική χώρα και παρά το γεγονός ότι ανήκουμε στην Ευρώπη δεν σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα''. Τέλος ο κ. Μητσοτάκης είπε οτι θα μιλήσει αργότερα στις επικρίσεις που δέχθηκε για τη σύμβαση του 1992 με τον Κωνσταντίνο.

    [03] Προβάδισμα της ΝΔ κατά 6,1 μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ

    06/12/2002 12:39:57

    Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 6,1 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της ''Εμ-Αρ-Μπι''. Οπως προκύπτει απο τη δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ μείωσε κατά 3,3 μονάδες τη διαφορά που είχε απο τη δημοσκόπηση πριν απο έξι μήνες. Τότε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προηγείτο του κυβερνώντος κόμματος κατά 9,4%.Ο κ. Καραμανλής θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας και η διαφορά του με τον κ. Σημίτη είναι 0,4%. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προτιμάται απο το 38,5% των ερωτηθέντων και το ΠΑΣΟΚ απο το 32,4%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, ο Συνασπισμός με 3,5%, το ΛΑΟΣ με 2,3% και το ΔΗΚΚΙ με 2,2%. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εκτίμησε ότι μέχρι τις εκλογές υπάρχει αρκετός χρόνος για να αναδείξει η κυβέρνηση το έργο της.

    [04] Κυπριακό-Η σκυτάλη στον ΟΗΕ

    06/12/2002 12:01:30

    Στον ΟΗΕ είναι στραμμένο σήμερα το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το Κυπριακό, καθώς ο γγ του Οργανισμού και οι συνεργάτες του μελετούν τις απαντήσεις που επέδωσαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, με τις παρατηρήσεις τους, στο σχέδιο του κ. Αναν για επίλυση του Κυπριακού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ηνωμένα Εθνη μόλις ολοκληρώσουν τη μελέτη των απαντήσεων θα καλέσουν τις δύο πλευρές σε εκ του σύνεγγυς διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας, πριν από τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.

    Το πρωί από τη Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τόμας Μίλερ, μιλώντας σε συνέδριο με τίτλο ''Ευρωατλαντική-Μία κοινότητα αξιών'', εκτίμησε ότι πιθανόν να έχουμε μεγάλη επιτυχία στο Κυπριακό μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Γίνεται, είπε, πολύ δουλειά σε Αθήνα, Αγκυρα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και υπάρχει αισιοδοξία γιατί πολλοί εργάζονται για το Κυπριακό.

    ''Γάμος με το ζόρι δε γίνεται'' ήταν η δήλωση του Ραούφ Ντενκτάς την ώρα που επέδιδε το απαντητικό έγγραφο στον ΟΗΕ και επισήμανε ότι το σχεδιο Αναν χρειάζεται μελέτη σε βάθος.

    Η ελληνοκυπριακή πλευρά έδωσε το βράδυ την απάντησή της, αφού πρώτα πήρε γραπτή διαβεβαίωση από τον ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Αλβαρο ντε Σότο, ότι την είχε επιδώσει και η τουρκοκυπριακή πλευρά. Στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε οτι η ελληνική πλευρά προσεγγίζει με καλή πίστη την πρωτοβουλία Ανάν ''όχι για να δώσουμε εξετάσεις εντυπώσεων, αλλά γιατί πιστεύουμε στη λύση του Κυπριακού.

    [Φώτο-520727]

    [05] Αγνοοείται 27χρονος αξιωματικός

    06/12/2002 11:49:07

    Ακαρπες έχουν αποβεί οι προσπάθειες για την ανεύρεση του 27χρονου έφεδρου αξιωματικού του Πεζικού Αχιλλέα Μιμιλίδη, ο οποίος, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δραστηριότητας και στην προσπάθειά του να διαβεί ρέμα στην ευρύτερη περιοχή της Ρεντίνας Βέροιας, παρασύρθηκε από τα νερά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, οι στρατιωτικές αρχές της περιοχής οργάνωσαν επιχείρηση ανεύρεσης του, η οποία καθόλη τη διάρκεια της νύχτας δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο του Στρατού Ξηράς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 December 2002 - 12:30:16 UTC