Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσσαλονίκη-Η κακοκαιρία σε ύφεση.
  • [02] Βουλή: την Τετάρτη η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2003
  • [03] Τσοχατζόπουλος για διενέργεια εκλογών
  • [04] Πρωτόπαπας-Τσοχατζόπουλος-Κυπριακό
  • [05] Κακλαμάνης: Γεγονός ιστορικής σημασίας η ένταξη
  • [06] Δημοσκόπηση: Επιτυχείς οι χειρισμοί Σημίτη

  • [01] Θεσσαλονίκη-Η κακοκαιρία σε ύφεση.

    15/12/2002 19:04:02

    Υφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία στη βόρειο Ελλάδα. Οι ισχυροί άνεμοι εξασθένησαν ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις πλήττουν κατά διαστήματα μόνο τα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

    Η θερμοκρασία κινείται σε χαμηλά- φυσιολογικά όμως για την εποχή επίπεδα (-1 εως και 7 βαθμούς Κελσίου).

    Προβλήματα στις συγκοινωνίες λόγω των χιονοπτώσεων εξακολουθούν να υπάρχουν μόνο στα ορεινά επαρχιακά δίκτυα των νομών Καστοριάς, Γρεβενών , Κοζάνης και Φλώρινας και τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    [02] Βουλή: την Τετάρτη η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2003

    15/12/2002 19:01:29

    Αρχίζει την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2003. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την καθιερωμένη ονομαστική ψηφοφορία. Η κατάσταση της οικονομίας θα εξετασθεί αύριο στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Στο μεταξύ, σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Τοική Αυτοδιοίκηση, ενώ 24ωρη απεργία για την Παρασκευή έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Τέλος, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο οι οδηγοί ταξί στην Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για την μή διέλευσή τους από τις λεωφορειολωρίδες.

    [03] Τσοχατζόπουλος για διενέργεια εκλογών

    15/12/2002 18:57:43

    Αντίθετος στην πρόταση του υπουργού Τύπου, Χρήστου Πρωτόπαπα, στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, για την κοινή διεξαγωγή των εθνικών και ευρωπαϊκών εκλογών, εμφανίσθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο κ. Τσοχατζόπουλος επικαλέσθηκε μία τεχνική δυσκολία, οτι δηλαδή οι ευρωπαϊκές εκλογές δεν μετατίθενται. Υποστήριξε επίσης οτι βάσει του Συντάγματος οι εθνικές εκλογές δεν μπορούν να μετατεθούν, παρά μόνο σε ένα περιθώριο τριάντα ημερών. Ετσι, η φυσιολογική εξέλιξη είναι εκλογές μετά το τέλος της θητείας, κατέληξε.

    [04] Πρωτόπαπας-Τσοχατζόπουλος-Κυπριακό

    15/12/2002 18:53:59

    Δικαίωση του Ελσίνκι και μεγάλη εθνική επιτυχία, χαρακτηρίζει την αποφάση της Συνόδου Κορυφής της Κοπενχάγης για ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαπας σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ακης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη δήλωσε οτι

    από αύριο και στην Κύπρο και στις υπόλοιπες χώρες, τα πράγματα θα λειτουργούν σαν να είναι ήδη οι χώρες αυτές μέλη της Ε.Ε. και αυτό θέτει νέα καθήκοντα και δημιουργεί νέες ελπίδες τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα.

    [05] Κακλαμάνης: Γεγονός ιστορικής σημασίας η ένταξη

    15/12/2002 16:40:27

    «Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΈ αποτελεί γεγονός ιστορικής σημασίας και μεγάλων προσδοκιών για το σύνολο του κυπριακού λαού, αλλά και για τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας. Μια από τις προσδοκίες αυτές είναι η ανατροπή της de facto διχοτόμησης του μαρτυρικού νησιού και η δίκαιη επίλυση του προβλήματος που προκάλεσαν το πραξικόπημα και η εισβολή του 1974 στην Κύπρο." Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης σε γραπτή δηλωσή του.

    Ο κ. Κακλαμάνης προσθέτει ότι "όποια αδιαλλαξία κι αν συνεχιστεί από τους παράγοντες του κατοχικού καθεστώτος και τους συνενόχους τους του παλαιού κατεστημένου της Άγκυρας, η ένταξη θα αποτελέσει, είτε αμέσως τώρα αν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2002, είτε αργότερα και σταδιακά τον καταλύτη της παγιωμένης επί τρεις σχεδόν δεκαετίες κατάστασης πραγμάτων που επέτρεπε την υπονόμευση κάθε προσπάθειας για την προσέγγιση και την ειρηνική επανασυμβίωση των δύο κοινοτήτων, όπως συνέβαινε μέχρι τα μέσα του περασμένου αιώνα."

    [Φώτο-298545]

    [06] Δημοσκόπηση: Επιτυχείς οι χειρισμοί Σημίτη

    15/12/2002 15:35:20

    Οι χειρισμοί του έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στην Σύνοδο Κορυφής της Κοπενχάγης, χαρακτηρίζονται "θετικοί" από την πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε τηλεφωνική δημοσκόπηση, που πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής, η εταιρεία Κάπα Research, για λογαριασμό του "Βήματος της Κυριακής", σε Αθήνα, Κύπρο, Κωνσταντινούπολη, Κατεχόμενα και Λονδίνο.

    Ειδικότερα, "θετικούς" χαρακτηρίζει τους χειρισμους του κ. Σημίτη το 61,8% των ερωτηθέντων στην Αθήνα, το 85,6% των ερωτηθέντων στην Λευκωσία το 56,5% των ερωτηθέντων στην Κωνσταντινούπολη, το 57,1% στα κατεχόμενα και το 16,1% στο Λονδίνο.

    Εξ ίσου οι χειρισμοί του Προέδρου της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη κρίνονται θετικοί από το 66,1% των ερωτηθέντων στην Αθήνα, το 82,8% στην Λευκωσία, το 10,1% στην Κωνσταντινούπολη, το 22,9% στα κατεχόμενα, και το 14,2% στο Λονδίνο.

    Οσον αφορά τους χειρισμούς Τ. Ερντογκάν κρίνονται θετικοί από το 10,3% των ερωτηθέντων στην Αθήνα, το 13,8% στην Λευκωσία, το 76,8% στην Κωνσταντινούπολη, το 74,1% στα κατεχόμενα και το 16,7% στο Λονδίνο, ενώ του Ραούφ Ντενκτάς μόνο το 28,6% των ερωτηθέντων στα κατεχόμενα χαρακτήρισαν θετικούς τους χειρισμούς, έναντι 50,7% των ερωτηθέντων στην Κωνσταντινούπολη.

    Τέλος όσον αφορά την συμπεριφορά του αμερικανού Προέδρου Τζώρτζ Μπους εκτιμάται ως θετική μόλις από το 12,3% των ερωτηθέντων στην Αθήνα και το 4,6% των ερωτηθέντων στην Λευκωσία, έναντι 52,2% των ερωτηθέντων στην Κωνσταντινούπολη και το 60% των ερωτηθέντων στα κατεχόμενα.

    {Φώτο-451445]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 15 December 2002 - 21:30:13 UTC