Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με Τ. Μίλερ
  • [02] Νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [03] Εως τη Δευτέρα η απάντηση Κληρίδη στην επιστολή Ανάν
  • [04] Ρύθμιση υποθέσεων 1993-98: Οι προσκλήσεις μέχρι 31.12
  • [05] Δεν θα απεργήσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων
  • [06] Συλλήψεις για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιντερνέτ
  • [07] Υφ.Ανάπτυξης:Σε κανονικά επίπεδα οι τιμές στην αγορά
  • [08] ΓΣΕΕ:Προαναγγέλει κινητοποιήσεις
  • [09] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για κακοκαιρία
  • [10] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Καραμανλή για διαφθορά.
  • [11] Καταγγελίες φορέων στην Καρδίτσα για ανεργία
  • [12] Ληστεία στα ΕΛΤΑ Καλλιθέας
  • [13] Πρωτόπαπας για επιστολή Αναν
  • [14] Δριμύ κατηγορώ Καραμανλή σε κυβέρνηση για διαφθορά
  • [15] Ιδιοκτήτες φορτηγών:Προς αναστολή απεργίας
  • [16] Σε επιφυλακή για κακοκαιρία
  • [17] Χιόνι και τσουχτερό κρύο

  • [01] Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με Τ. Μίλερ

    20/12/2002 20:49:27

    Τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά την Κοπεγχάγη, αλλά και το θέμα του Ιράκ, υπό το φως των εκθέσεων των επιθεωρητών του ΟΗΕ, συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.

    Μετά το τέλος της συνάντησης ο αμερικανός πρεσβευτής παρομοίασε με τις δηλώσεις του τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού με ... ποδοσφαιρικό αγώνα λέγοντας χαρακτηριστικά το εξής :''σημασία έχει το τελικό σκορ και όχι τα γκολ που θα μπουν στη διάρκεια του αγώνα''.

    Ο κ. Μίλερ εκλήθη να σχολιάσει τις αδιάλλακτες θέσεις Ντενκτάς αλλά και τη ρευστότητα που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας και επισήμανε ότι δεν πρέπει να προσωποποιούμε την πολιτική αλλά να επικεντρώσουμε στο στόχο που είναι η επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό στη βάση της πρότασης του γγ των Ηνωμένων Εθνών.

    [Φώτο-527017]

    [02] Νέο κύμα κακοκαιρίας

    20/12/2002 19:42:46

    Στην κατάψυξη έχει μπει όλη σχεδόν η χώρα από τις συνεχείς χιονοπτώσεις και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, που σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας, έπεσε ακόμα και στους - 7 βαθμούς! Στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου, η κίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αποκλεισμένα παραμένουν 15 χωριά στην Εύβοια, ενώ στην Αττική έχει κλείσει ο δρόμος προς την Πάρνηθα. Λόγω των θυελλωδών ανέμων στα πελάγη, που φθάνουν και τα 9 μποφόρ, δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Ραφήνα και Πειραιά. Ανοικτά είναι ωστόσο, τα πορθμεία. Υφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται από απόψε, ωστόσο θα παραμείνει το τσουχτερό κρύο.

    [Φώτο-527010]

    [03] Εως τη Δευτέρα η απάντηση Κληρίδη στην επιστολή Ανάν

    20/12/2002 18:57:52

    Το Σαββατοκύριακο ή αργότερο έως τη Δευτέρα ο πρόεδρος Κληρίδης θα απαντήσει γραπτώς στην τελευταία επιστολή του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου απέφυγε να αναφερθεί στο περιεχόμενο της επιστολής Ανάν και του εγγράφου που τη συνόδευε και είπε ότι θα το πράξει μετά την απάντηση του προέδρου Κληρίδη. Επιβεβαίωσε, ωστόσο, εμμέσως, ότι ο Κόφι Ανάν κάμνει αναφορά σε ένα με δύο θέματα για τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, αποκαλύπτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πιθανόν να θέλει να συζητηθούν περισσότερα ζητήματα.

    Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Ντενκτάς, ο κ. Παπαπέτρου τις ενέταξε στο πλαίσιο της ανοικτής σύγκρουσης που υπάρχει μεταξύ των δύο "ιδεολογικών σχολών" στη Τουρκία, οι οποίες όπως είπε, φάνηκαν ξεκάθαρα και δημόσια με την υπόθεση Ερντογαν.

    Εξ άλλου, ο Πρόεδρος των ΕΔΗ Γιώργος Βασιλείου, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Ντενκτάς, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατοχικός ηγέτες δεν θέλει τη λύση και ότι με τις ενέργειες και τις δηλώσεις του προσπαθεί να επιβιώσει.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας επανέλαβε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να διαπραγματευθεί για επίλυση του Κυπριακού. Πρόσθεσε ωστόσο ότι για να καταλήξουμε σε βιώσιμη και λειτουργική λύση θα πρέπει η τουρκική πλευρά να αναθεωρήσει τη φιλοσοφία της. Ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι το σχέδιο Ανάν περιλαμβάνει στοιχεία τα οποία εκτρέπουν από την ομοσπονδία και επανέλαβε την ανάγκη για διαπραγμάτευση και αλλαγή διαφόρων σημείων.

    Ταυτόχρονα, διαφώνησε με την εκτίμηση του Αλβαρο Ντε Σότο ότι υπάρχουν προβλήματα μόνο σε ένα δύο θέματα. Χαρακτήρισε αυθαίρετη τη δήλωση ντε Σότο, προσθέτοντας πως υπάρχουν διαφωνίες σε θεμελιώδη θέματα.

    [04] Ρύθμιση υποθέσεων 1993-98: Οι προσκλήσεις μέχρι 31.12

    20/12/2002 18:26:30

    Οι προσκλήσεις που στάλθηκαν από τις εφορίες για προαιρετική υποβολή ειδικών σημειωμάτων περαίωσης των ανέλεγκτων υποθέσεων της εξαετίας 1993-1998 παύουν να ισχύουν μετά τις 31.12.2002. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία διευκρινίζεται ότι η ισχύς της απόφασης για την περαίωση των υποθέσεων της εξαετίας λήγει στις 31.12.2002.

    Στην απόφαση διευκρινίζεται ακόμη ότι ως προς τον τρόπο που επιλέγονται οι υποθέσεις για έλεγχο και ως προς τη διαδικασία που ακολουθείται από την έναρξη του ελέγχου μέχρι και την ολοκλήρωση αυτού, ισχύουν οι αποφάσεις που εφαρμόζονται ήδη από το 1998 με τις βελτιώσεις που επήλθαν για την αντικειμενικοποίηση τόσο του τρόπου ελέγχου όσο και του προσδιορισμού των αποτελεσμάτων. Τα ίδια ισχύουν και για τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, σε συνδυασμό και με την ειδικότερη αντιμετώπιση που προβλέπεται από τις εγκυκλίους ΠΟΛ. 1015/1999 και 1291/2000.

    Για παρατυπίες και παραλείψεις που αποτελούν τυπικές παραβάσεις που οφείλονται σε παραδρομή ή συγγνωστή πλάνη και δεν δυσκολεύουν ιδιαίτερα τον έλεγχο δεν επιβάλλονται πρόστιμα του ΚΒΣ. Ακόμη, με υπουργική απόφαση που ισχύει για ελέγχους στα βιβλία Β κατηγορίας μέχρι και τη χρήση 2001, ορίζεται ότι οι παραβάσεις που αφορούν έξοδα (ανταλλακτικά, ελαστικά, επισκευές κλπ), εφόσον δεν πρόκειται για εικονικά η νοθευμένα στοιχεία, δεν επηρεάζουν το κύρος των βιβλίων, δηλαδή δεν απορρίπτονται τα βιβλία.

    Αγορές που αφορούν ανταλλακτικά και ελαστικά θα κρίνονται με βάση το μέγεθος της επιχείρησης, τα πραγματοποιηθέντα χιλιόμετρα και άλλα πραγματικά περιστατικά, αναγκαία για την απόκτηση εισοδήματος.

    [05] Δεν θα απεργήσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων

    20/12/2002 17:52:01

    Δεν θα σημειωθούν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της χριστουγεννιάτικης αγοράς, καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσεως και βυτιοφόρων αποφάσισαν να μήν προχωρήσουν τελικά στην επ αόριστον κινητοποίηση που είχαν προαναγγείλει, διεκδικώντας την ικανοποίηση φορολογικών αιτημάτων τους.

    Μετά από δίωρη γενική συνέλευση οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, καθώς ικανοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων του κλάδου στη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί αντιπροσωπεία τους με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

    [06] Συλλήψεις για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιντερνέτ

    20/12/2002 16:07:18

    Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άλλων δύο, για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω Ιντερνετ. Συλληφθέντες είναι ο Κώστας Αγοραστός, 41 ετών, κάτοικος Νέου Κόσμου, δάσκαλος, Αθανάσιος Κωστάκης, 43 ετών, κάτοικος Λάρισας, καθηγητής Γυμνασίου, Γεράσιμος Μυλωνάς, 26 ετών, κάτοικος Μακρυχωρίου Λαρίσης, επιχειρηματίας, Αλέξανδρος Τσιτούρας, 31 ετών, κάτοικος Μακρυχωρίου Λαρίσης, επιχειρηματίας, Αθανάσιος Σιμόπουλος, 22 ετών, κάτοικος Ιωαννίνων, φοιτητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Πέτρος Μακρής, 34 ετών, κάτοικος Ακραιφνίου Βοιωτίας, επιχειρηματίας.

    Απο τους προαναφερθέντες συνελήφθησαν οι τέσσερις πρώτοι, ενώ δεν κατέστη η σύλληψη των άλλων δύο εντός των ορίων του αυτοφώρου. Οι προαναφερόμενοι δράστες μέσω προσωπικών ιστοσελίδων, που είχαν δημιουργήσει, τουλάχιστον προ διετίας, στο Ιντερνετ, διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, εξέθεταν σε δημόσια θέα φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου επωνύμων προσώπων του καλλιτεχνικού χώρου, επιπλέον δε δημοσίευαν αγγελίες για ερωτική συνεύρεση ατόμων.

    Παράλληλα κερδοσκοπούσαν σε βάρος ανυποψίαστων επισκεπτών των ιστοσελίδων τους, διακόπτοντας την σύνδεσή τους με τον ελληνικό φορέα παροχής υπηρεσιών Ιντερνετ και συνδέοντάς τους με ροζ γραμμές του εξωτερικού.

    Μετά απο συνεννόηση με επικεφαλής του ΟΤΕ ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, πήγαν στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Λάρισα, στο Μακρυχώρι Λαρίσης και στο Ακραίφνιο Βοιωτίας, όπου κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους τέσσερις πρώτους δράστες, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στις προαναφερόμενες περιοχές και στην Αθήνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρείς κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς επίσης μεγάλος αριθμός CD ROM και δισκετών ηλεκτρονικού υπολογιστή.

    Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τις ιστοσελίδες των συλληφθέντων είχαν επισκεφθεί 900 χιλιάδες άτομα, πολλοί απο τους οποίους πλήρωσαν υπέρογκους λογαριασμούς στον ΟΤΕ, αφού η χρέωση της διεθνούς κλήσης είναι περίπου 2 ευρώ αντί 2 δραχμών το λεπτό για την κλήση προς το διαδίκτυο.

    Στις περισσότερες περιπτώσεις οι χρήστες του διαδικτύου δεν αντιλαμβάνονται ότι το τηλέφωνό τους έχει πραγματοποιήσει διεθνή κλήση και έτσι χρεώνονται με τεράστια χρηματικά ποσά εν αγνοία τους, με αποτέλεσμα την σε βάρος τους κερδοσκοπία.

    Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

    [Φώτο-526932]

    [07] Υφ.Ανάπτυξης:Σε κανονικά επίπεδα οι τιμές στην αγορά

    20/12/2002 15:32:04

    Ομαλότητα διαπίστωσε στην εξέλιξη των τιμών των οπωροκηπευτικών ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου, κατά την επίσκεψή του στη Βαρβάκειο Αγορά, σήμερα το πρωί. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι ''το φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα είναι στα ίδια επίπεδα και πιο χαμηλά απο πέρυσι, υπάρχει επάρκεια αγαθών και αυτό αποδίδεται στον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών.

    Σήμερα υπάρχουν όλα τα είδη, αυτό είναι που δημιουργεί τον υγιή ανταγωνισμό. Αυτό είναι που δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να κάνει τις αγορές του ξοδεύοντας τα ίδια χρήματα ή και λιγότερα απο πέρυσι.

    Και η διαπίστωση αφορά όχι μόνο τα κρέατα αλλά και τα οπωροκηπευτικά. Ωστόσο σημειώνεται ότι οι τιμές στα οπωροκηπευτικά εμφανίζονται να ακολουθούν ανοδική πορεία εξαιτίας της κακοκαιρίας.

    Σχετικά με την ανακοίνωση απο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη χθες στη Βουλή ότι για να διακρίνει τα ετήσια ποσοστά αύξησης ο καταναλωτής θα αναγράφεται στα ράφια των καταστημάτων πώλησης ειδών ευρείας κατανάλωσης, εκτός απο την τιμή και το ποσοστό αύξησης ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι θα εκδοθεί Αγορανομική Διάταξη στις αρχές του νέου χρόνου.

    [08] ΓΣΕΕ:Προαναγγέλει κινητοποιήσεις

    20/12/2002 14:53:34

    Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της ΓΣΕΕ. Επικαλούμενοι το δικαίωμα συνάθροισης που προβλέπεται από το Σύνταγμα, δε θα εμπλακούν σε συζητήσεις για λήψη διοικητικών μέτρων περιορισμού των διαδηλώσεων.

    Επιδίωξη τους είναι να αναπληρωθούν οι απώλειες από τον πληθωρισμό μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις. Να αποδοθεί η αύξηση της κοινωνικής παραγωγικότητας και να γίνει χορήγηση διορθωτικών αυξήσεων με σκοπό να εναρμονιστούν οι μισθοί με με αυτούς της ΕΕ.

    [09] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για κακοκαιρία

    20/12/2002 14:48:50

    ''Είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να παρέμβει για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων εκδηλωθούν'', τόνισε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας.

    Το πρωί ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης και ο γραμματέας πολιτικής προστασίας Ιωάννης Γεωργακόπουλος, επισκέφθηκαν τα κέντρα εκχιονισμού στο Καπανδρίτη, τη Λαμία και την εθνική οδό, προκειμένου να διαπιστώσουν την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού.

    Ο κ.Τσακλίδης δήλωσε ότι έχει εκπονηθεί νέο σχέδιο για τον εκχιονισμό τόσο σε αυτό το οδικό δίκτυο, όσο και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης.

    Χιόνι έπεσε το πρωί και στο κέντρο της Αθήνας ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα γύρω ορεινά της Αττικής διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Τέσσερα χωριά έχουν αποκλειστεί λόγω των χιονοπτώσεων στη βόρεια Εύβοια.

    Ηλιος με δόντια επικρατεί από το πρωί στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

    Τα αυτοκίνητα σε αρκετές περιοχές του επαρχιακού οδικού δικτύου ολόκληρης της Μακεδονίας, διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του παγετού που έχει σχηματιστεί. Αλυσίδες επίσης χρειάζονται και όσοι κινούνται στα γύρω ορεινά χωριά του νομού Θεσσαλονίκης.

    [Φώτο-390276]

    [10] Απάντηση Πρωτόπαπα σε Καραμανλή για διαφθορά.

    20/12/2002 14:48:34

    Tο θέμα "δεν είναι μόνο οτι ο κ. Καραμανλής δεν έχει διαβάσει προσεκτικά τις δηλώσεις του κ.Κρουσταλλάκη, αλλά οτι αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα για τη δημιουργία εντυπώσεων", σχολίασε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, αναφερόμενος στις καταγγελίες του αρχηγού της ΝΔ για τα θέματα της διαφθοράς.

    "Η άποψή μας είναι πως πρέπει να καταπολεμηθεί η διαφθορά, είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό τον στόχο, συνεργαζόμαστε με τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και είμαστε αποφασισμένοι το μαχαίρι να φθάσει ως το κόκκαλο" πρόσθεσε ο κ.Πρωτόπαπας

    Σημειώνεται οτι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μετά απο σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Ρηγγίλης για το θέμα αυτό, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την, οτι "όχι μόνο δεν προσπαθεί να καταπολεμήσει την διαφθορά και τη διαπλοκή αλλά παρέχει σ αυτές προθεσμικό και πολιτικό υπόβαθρο".

    Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για προστασία των δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στην "κομματική νομενκλατούρα" και οι οποίοι, όπως είπε, προάγονται ακόμη σε κορυφαίες θέσεις στην ιεραρχία

    [Φώτο-508048]

    [11] Καταγγελίες φορέων στην Καρδίτσα για ανεργία

    20/12/2002 14:48:27

    Δύο ανέργους έχει πλέον κάθε σπίτι στο νομό Καρδίτσας, ενώ οι αγρότες όχι μόνο δεν έχουν να αγοράσουν τα απαραίτητα και βασικά Χριστουγεννιάτικα αγαθά, αλλά αρκετοί απ'αυτούς χάνουν και τα χωράφια τους, λόγω των κατασχέσεων που γίνονται απο τράπεζες και τοκογλύφους!

    Αυτά καταγγέλουν οι φορείς του νομού Καρδίτσας μετά απο ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο Εργατικό Κέντρο του νομού, αποφασίζοντας παράλληλα να προχωρήσουν την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου και σε Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία, αφού κλείσουν την ίδια μέρα όλες οι υπηρεσίες.

    [12] Ληστεία στα ΕΛΤΑ Καλλιθέας

    20/12/2002 14:48:19

    Δύο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Καλλιθέας στην οδό Πεισιστράτους 36 και αφού απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

    Η ληστεία έγινε στις 13.20 και απο την Αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

    [Φώτο-326970}

    [13] Πρωτόπαπας για επιστολή Αναν

    20/12/2002 14:48:04

    Διευκρινήσεις για την ουσία των παρατηρήσεων του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ που διατύπωσε σε επιστολή του προς τον Κώστα Σημιτη και τους ηγέτες της Τουρκίας, της Ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς, έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Συγκεκριμένα ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε την παρατήρηση 'Αναν πως θα πρέπει να τρέξουν οι διαπραγματεύσεις ως τις 28 Φεβρουαρίου 2003 ώστε εφόσον υπάρξει συμφωνία να ενταχθεί στην ΕΕ ολόκληρη και πανενωμένη η Κύπρος.

    Ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε πως η αναφορά 'Αναν στην υπογραφή της Συνθήκης προσχώρησης είχε το νόημα κατάδειξης της δυνατότητας ένταξης στην ΕΕ μιας επανενωμένης Κύπρου-''δεν έκανε σύνδεση ο γγ του ΟΗΕ της ένταξης με την λύση του Κυπριακού, διότι εξάλλου η Κύπρος έχει ενταχθεί στην ΕΕ καθαρά και χωρίς όρους'', τόνισε σχετικά ο κ. Πρωτόπαπας. Επ' αυτού παρέπεμψε επίσης στις δηλώσεις Φερχοϊγκεν ''οι οποίες λύνουν και τις όποιες απορίες υπάρχουν''.

    Ως προς τη διαδικασία 'Αναν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε, πως ''ολη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και την ανταπόκριση της ελληνοκυπριακής πλευράς.Πρέπει και μπορεί να υπάρξει λύση'', τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας ''και αυτό απαιτούν επίσης τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής πλευράς''.

    [14] Δριμύ κατηγορώ Καραμανλή σε κυβέρνηση για διαφθορά

    20/12/2002 13:17:17

    Σκληρή επίθεση στη κυβέρνηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής, μετά απο σύσκεψη για το θέμα στη Ρηγίλλης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η διαφθορά και η διαπλοκή πλήττουν την ποιότητα και την ουσία της Δημοκρατίας αλλά και απομυζούν το εισόδημα των πολιτών.

    Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν προσπαθεί να καταπολεμήσει την διαφθορά και τη διαπλοκή αλλά παρέχει σ αυτές προθεσμικό και πολιτικό υπόβαθρο και έφερε ως παράδειγμα νόμους που έχει προωθήσει η κυβέρνηση για τα δημόσια έργα, για το βασικό μέτοχο στα ΜΜΕ και τους δημοσίους υπαλλήλους.

    Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για προστασία των δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στην ''κομματική νομενκλατούρα'' και οι οποίοι, όπως είπε, προάγονται ακόμη σε κορυφαίες θέσεις στην ιεραρχία.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συμβιβαστεί και να υποταχθεί με τα φαινόμενα της διαπλοκής και της διαφθοράς, τα οποία αποτελούν πολιτικό αντίπαλό του. Θα ξεριζώσουμε, είπε ο κ. Καραμανλής, αυτά τα φαινόμενα με κάθε νόμιμο τρόπο και με τη συμπαράσταση του λαού μας.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επαναλάβει, όπως είπε τις ιταμές επιθέσεις της προς τη δικαιοσύνη, όταν κάνει το χρέος της, όπως είχε συμβεί, ανέφερε, με τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου, του Κτηματολογίου και την πρόσφατη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

    Μίλησε, τέλος, για κραυγή αγωνίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κρουσταλλάκη, η οποία, όπως ανέφερε, επιβεβαιώνει όσα η Νέα Δημοκρατία διακηρύσσει για την διαφθορά στο δημόσιο τομέα.

    [Φώτο-525514]

    [15] Ιδιοκτήτες φορτηγών:Προς αναστολή απεργίας

    20/12/2002 12:52:51

    Σε αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, που αναμένονται να ξεκινήσουν απο σήμερα το βράδυ, προσανατολίζονται να προχωρήσουν οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών. Αυτό προκύπτει απο τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών φορτηγών, με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη, τον υφυπουργό Απόστολο Φωτιάδη και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Κανελλόπουλο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση ο κ. Χριστοδουλάκης δεν έκανε δεκτή την πρόταση των ιδιοκτητών φορτηγών για κλείσιμο των εκκρεμών υποθέσεων της εξαετίας 1993-1998, με την καταβολή 2000 ευρώ για κάθε φορτηγό, αλλά τους διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση των υποθέσεων αυτών είναι προαιρετική και η μη προσέλευσή τους στην εφορία δεν θα οδηγεί αναγκαστικά στην διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου.

    Αυτό σημαίνει, όπως διευκρινίστηκε σε δηλώσεις των ιδιοκτητών φορτηγών ότι όσοι απο αυτούς έχουν λάβει ειδοποιητήρια της εφορίας για να ρυθμίσουν τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, δεν είναι απαραίτητο να το κάνουν. Επίσης, οι ιδιοκτήτες φορτηγών το 2003 θα ελέγχονται κανονικά, με βάση τους δειγματολογικούς ελέγχους του υπουργείου, όπως και άλλοι φορολογούμενοι.

    Ακόμη, το οικονομικό επιτελείο υποσχέθηκε στους ιδιοκτήτες φορτηγών ότι θα βελτιώσει τις διατάξεις που αφορούν τις παραβάσεις που συνεπάγονται πρόστιμα. Το αίτημα, το οποίο και έγινε δεκτό απο το οικονομικό επιτελείο είναι οι παραβάσεις αυτές να αποτυπώνονται σαφέστερα στην νομοθεσία.

    Στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, δεν απέκλεισε επίσης τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των ιδιοκτητών φορτηγών στο πλαίσιο της αναθεώρησης του αναπτυξιακού νόμου, που θα γίνει στις αρχές του 2003.

    Σχετικά με την απεργία που έχουν εξαγγείλει οι εφοριακοί υπάλληλοι, ο κ. Φωτιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες περιπτώσεις αποσπάσεων εφοριακών να επανεξεταστούν για να αποφευχθεί η δημιουργία οικογενειακών προβλημάτων

    [Φώτο-244459]

    [16] Σε επιφυλακή για κακοκαιρία

    20/12/2002 12:52:43

    Τα κέντρα εκχιονισμού στο Καπανδρίτη, τη Λαμία και την εθνική οδό, επισκέφθηκαν το πρωί, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης και ο γραμματέας πολιτικής προστασίας Ιωάννης Γεωργακόπουλος, προκειμένου να διαπιστώσουν την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού απο το νέο κύμα κακοκαιρίας με τις ισχυρές χιονοπτώσεις που πλήττει τη χώρα.

    Ο κ.Τσακλίδης δήλωσε ότι έχει εκπονηθεί νέο σχέδιο για τον εκχιονισμό τόσο σε αυτό το οδικό δίκτυο, όσο και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης.

    Χιόνι πέφτει από το πρωί και στο κέντρο της Αθήνας ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα γύρω ορεινά της Αττικής διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Τέσσερα χωριά έχουν αποκλειστεί λόγω των χιονοπτώσεων στη βόρεια Εύβοια.

    Ηλιος με δόντια επικρατεί από το πρωί στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

    Τα αυτοκίνητα σε αρκετές περιοχές του επαρχιακού οδικού δικτύου ολόκληρης της Μακεδονίας, διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του παγετού που έχει σχηματιστεί. Αλυσίδες επίσης χρειάζονται και όσοι κινούνται στα γύρω ορεινά χωριά του νομού Θεσσαλονίκης.

    [Φώτο-388896]

    [17] Χιόνι και τσουχτερό κρύο

    20/12/2002 11:40:38

    Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις πλήττει τη χώρα. Χιόνι πέφτει από το πρωί και στο κέντρο της Αθήνας ενώ η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα γύρω ορεινά της Αττικής διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Χιόνι επίσης πέφτει και στη Μαλακάσα, στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, αλλά η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται χωρίς προβλήματα. Ηλιος με δόντια επικρατεί από το πρωί στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Τα αυτοκίνητα σε αρκετές περιοχής του επαρχιακού οδικού δικτύου ολόκληρης της Μακεδονίας, διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω του παγετού που έχει σχηματιστεί. Αλυσίδες επίσης χρειάζονται και όσοι κινούνται στα γύρω ορεινά χωριά του νομού Θεσσαλονίκης. Λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη δεμένα εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας.

    [Φώτο-89699]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 December 2002 - 21:32:12 UTC