Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση για την προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας
  • [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάσος
  • [03] Ποινή φυλάκισης στον 57χρονο που σκότωνε αδέσποτα σκυλιά
  • [04] Ο Ντενκτάς μεταβαίνει στην Κύπρο την Κυριακή
  • [05] Ακαδημία Αθηνών: Απονομή Βραβείων
  • [06] Παραβάσεις και παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά
  • [07] Σύλληψη 42χρονου για μεταφορά λαθρομεταναστών.
  • [08] Την απόσυρση του φαρμάκου Τ4 ζητεί ο ΕΟΦ
  • [09] Πρόταση σε Σωτηροπούλου για να διακόψει την απεργία πείνας

  • [01] Παράταση για την προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας

    27/12/2002 21:55:00

    Σιωπηρή παράταση μέχρι τις οκτώ του μηνός, έδωσαν ορισμένες εφορίες για την προμήθεια του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Σήμερα επικρατούσε το αδιαχώρητο στις περισσότερες εφορίες, καθώς το κοινό έσπευσε, έστω και την τελευταία στιγμή να παραλάβει το σήμα με αποτέλεσμα άλλες εφορίες να παραπέμπουν τους φορολογούμενους στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται το ελληνικό δημόσιο και άλλες να χορηγούν κουπόνια με αριθμό προτεραιότητας, με τα οποία το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί το σήμα μέχρι τις 8 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν προλάβουν να προμηθευτούν το σήμα μέχρι και την Τρίτη, τελευταία ημέρα του χρόνου, τότε θα πληρώσουν το τριπλάσιο της αξίας του.

    [02] Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάσος

    27/12/2002 21:54:52

    Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από τα ξημερώματα η Κάσος, λόγω των ραγδαίων βροχοπτώσεων που πλήττουν το νησί. Δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει και οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι τεράστιες. Οι βροχοπτώσεις άρχισαν στις 4 το πρωί και εντάθηκαν νωρίς το απόγευμα με αποτέλεσμα να ξεχειλίσουν τα νερά από τους χειμάρρους Σκυλάς και Φράχτης που διέρχονται μέσα από το χωριό Αβρανιτοχώρι και την πρωτεύουσα του νησιού Φρυ. Οπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ από τη Σητεία Κρήτης απέπλευσε πολεμικό σκάφος για τη μεταφορά βοήθειας στην Κάσο, ενώ πολεμικό σκάφος με βοήθεια αναμένεται και από την Κάρπαθο.

    [03] Ποινή φυλάκισης στον 57χρονο που σκότωνε αδέσποτα σκυλιά

    27/12/2002 21:54:41

    Ποινή φυλάκισης δύο ετών και εννέα μηνών και πρόστιμο 900 ευρώ επέβαλε το Αυτοφώρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον Αντώνη Παπαδόπουλο, 57 ετών, που σκότωσε με κυνηγετικό δίκανο τέσσερα αδέσποτα σκυλιά. Ο 57χρονος συνελήφθη από άνδρες της Αμεσης Δράσης μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, χθες τα ξημερώματα, γιατί είχε βγει στους δρόμους του Πειραιά και σκότωνε αδέσποτα σκυλιά με κυνηγετικό δίκανο. Ο Παπαδόπουλος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

    [04] Ο Ντενκτάς μεταβαίνει στην Κύπρο την Κυριακή

    27/12/2002 21:48:55

    Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς θα αναχωρήσει από την Αγκυρα για το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου την Κυριακή. Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο λεγόμενος ''πρέσβης της ΤΔΒΚ'' στην Αγκυρα, Αχμέτ Ζεκί Μπουλούντς, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    Στο μεταξύ, το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του κυπριακού μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου δεν είναι εφικτό.

    Ο γενικός γραμματέας του κόμματος μιλώντας ύστερα από τη σημερινή μακρά συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, δήλωσε ότι ''η δική μας πλευρά θα πρέπει να τηρήσει θετική στάση στις διαπραγματεύσεις. Αν κληθεί από το γενικό γραμματέα θα πρέπει να ανταποκριθεί θετικά.

    Γνωρίζουμε'', είπε, ''ότι τα περιθώρια είναι στενά, δεν αυταπατώμεθα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση.

    Στόχος μας'', είπε, ''δεν πρέπει να είναι να σκοτώσουμε το σχέδιο Αναν, αλλά μέσα από διαπραγμάτευση να ανατραπούν τα αρνητικά σημεία.

    Η κατάσταση στην Τουρκία'', είπε ο κ. Χριστόφιας, ''είναι ρευστή και το Κεμαλικό καθεστώς, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις Ντενκτάς, έχει το πάνω χέρι''.

    Εξάλλου, η κεντρική επιτροπή του ΑΚΕΛ εξέφρασε τον θαυμασμό της για τις κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα.

    Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι οι αγώνες για επανένωση της Κύπρου είναι κοινοί τόσο για τους Τουρκοκύπριους όσους και για τους Ελληνοκύπριους και τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν.

    Ο κύριος Χριστόφιας στηλίτευσε την απόφαση του τουρκοκυπριακού καθεστώτος να απαγορεύσει τη μετάβαση Ελληνοκυπρίων σε δεξίωση του ρεπουμπλικανικού τουρκικού κόμματος. Στηλίτευσε, επίσης, την απαγόρευση στη νεολαία του ιδίου κόμματος να λάβει μέρος σε κοινή εκδήλωση με την ΕΔΟΝ την ερχόμενη Κυριακή στο Λήδρα Πάλας.

    Ο κ. Χριστόφιας ανακοίνωσε ότι την ίδια ημέρα και ώρα θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονες εκδηλώσεις στις δύο πλευρές. Η ΕΔΟΝ, είπε, θα πραγματοποιήσει πορεία από την πλατεία Ελευθερία προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    [Φώτο-194293]

    [05] Ακαδημία Αθηνών: Απονομή Βραβείων

    27/12/2002 20:46:31

    Χρυσό μετάλλιο απένειμε κατά την πανηγυρική της συνεδρίαση απόψε η Ακαδημία Αθηνών στο Ιδρυμα "Αναστασίου Λεβέντη" για την εκτός των άλλων, συνεισφορά του, στον εντοπισμό και αγορά κυπριακών αρχαιοτήτων, που έχουν εξαχθεί παράνομα στο εξωτερικό, ενώ με αργυρά μετάλλια τίμησε τον καθηγητή Νικόλαο Δρανδάκη για την προσφορά του στη μελέτη και ανάδειξη των μεσαιωνικών μνημείων της Λακωνίας, καθώς και τον καθηγητή Γεώργιο Δημητροκάλλη, για το συγγραφικό του έργο στους τομείς της αρχιτεκτονικής, αρχαιολογίας και της ιστορίας της τέχνης.

    Ακόμα φέτος, η Ακαδημία Αθηνών τίμησε την έρευνα στο λυρικό έργο του Σικελιανού με τη βράβευση της Ρίτσας Φράγκου-Κικίλια για το βιβλίο της "Αγγελου Σικελιανού Ιερουσαλήμ ανέκδοτο ημερολόγιο (Απρίλιος - Μάιος 1921)" και το λογοτέχνη-κριτικό Κώστα Στεργιόπουλο για τη συλλογή των διηγημάτων του "Το φτερό και το χώμα", όπως και για το σύνολο του έργου του.

    Οι παραλήπτες των φετινών μεταλλίων, βραβείων και επαίνων της Ακαδημίας Αθηνών εκτός από επιστήμονες, λογοτέχνες, συλλόγους με κοινωφελή και εθνική δράση, ανιδιοτελείς εθελοντές με ανυπερβλήτου ήθους κοινωνικό χαρακτήρα ήταν και τρεις από το χώρο της πολιτικής.

    Ο πρώην υπουργός Υγείας, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός για την από κοινού εργασία του με τους Γεώργιο Τσέτσο και Χρήστο Καττάμη "Καρδιακή ανεπάρκεια στη β μεσογειακή αναιμία", ο Γιώργος Αλογοσκούφης για το βιβλίο "Η δραχμή από τον Φοίνικα στο ευρώ" που συνέγραψε με τη Σοφία Λαζαρέτου και ο Βύρων Πολύδωρας "για το πρωτότυπο ως προς τη σύλληψη και εκτέλεση της ιδέας έργο του "Η μείζων Αθήνα", όπως αναφέρει το σκεπτικό της βράβευσης.

    [06] Παραβάσεις και παραβιάσεις απο τουρκικά μαχητικά

    27/12/2002 15:14:49

    Οκτώ σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν σήμερα σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε τρείς παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στην περιοχή του Βόρειου και Κεντρικού Αιγαίου.

    Τα 18 τουρκικά αεροσκάφη εκ των οποίων 3 ήταν οπλισμένα, αναγνώρισαν και αναχαίτισαν άμεσα αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε τρείς περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

    [Φώτο-451372]

    [07] Σύλληψη 42χρονου για μεταφορά λαθρομεταναστών.

    27/12/2002 15:00:41

    Ενας 42χρονος Ελληνας συνελήφθη σήμερα και κρατείται από τις λιμενικές αρχές ως εμπλεκόμενος στη μεταφορά των 160 λαθρομεταναστών με το πλοίο ''Μεγαλόχαρη'' που είχε κατευθύνει την Ιταλία αλλά ναυάγησε αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας σε νοτιοδυτική παραλία της Κέρκυρας.

    Πρόκειται για το Βασίλη Χατζαρίδη του Παναγιώτη και της Ελένης ηλεκτρολόγο, κάτοικο Δράμας. Αυτή την ώρα κρατείται στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν έχει ποινικο παρελθόν.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από τις αρχές κάποιοι από τους Κούρδους λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται πια στο κλειστό γυμναστήριο της Κέρκυρας τον έχουν αναγνωρίσει ως έναν από τους κυβερνήτες του πλοίου.

    [Φώτο-528088]

    [08] Την απόσυρση του φαρμάκου Τ4 ζητεί ο ΕΟΦ

    27/12/2002 14:53:33

    Το θέμα της κυκλοφορίας του φαρμάκου για το θυροειδή Τ4 εξέτασε σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση το Επιστημονικό Συμβούλιο Εγκρίσεων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

    Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λίγες μόνο μέρες μετά την προσφυγή του Οργανισμού κατά προηγούμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία επιτράπηκε η επανακυκλοφορία του συγκεκριμένου σκευάσματος στην ελληνική αγορά.

    Η διοίκηση του ΕΟΦ εισηγείται την απόσυρση του φαρμάκου, με το αιτιολογικό ότι είναι αναποτελεσματικό σε ορισμένους ασθενείς. Συνιστά, δε, στους ασθενείς που ακολουθούν αγωγή με το Τ4 να βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, η άποψη για απαγόρευση κυκλοφορίας του φαρμάκου δεν στηρίχθηκε από τα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα περισσότερα μέλη χαρακτήρισαν μη αναγκαίο το μέτρο της απόσυρσης του φαρμάκου, καθώς δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνο.

    [Φώτο-78938]

    [09] Πρόταση σε Σωτηροπούλου για να διακόψει την απεργία πείνας

    27/12/2002 14:43:57

    Να διακόψει την απεργία πείνας που πραγματοποιεί απο την ημέρα του γάμου της με τον Δημ. Κουφοντίνα πρότεινε σήμερα στην φερόμενη ως μέλος της 17Ν Αγγελική Σωτηροπούλου το Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο μετέχουν ο διευθυντής Σπύρος Αθανασόπουλος, ο Εισαγγελέας Αριστείδης Φραγκιαδάκης και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος.

    Ως αντάλλαγμα για διακοπή της απεργίας της, που σήμερα είναι στην 17η ημέρα, το Συμβούλιο της πρότεινε τον καθημερινό κοινό πεντάωρο προαυλισμό της με τις μητέρες κρατούμενες, με την προϋπόθεση όμως όσο διαρκεί πρωϊνή και απογευματινή της βόλτα με τις υπόλοιπες ποινικές κρατούμενες το ειδικό κελί της να παραμένει κλειδωμένο.

    Επίσης το Συμβούλιο των φυλακών πρότεινε στη Σωτηροπούλου να συναντιέται μια φορά τον μήνα και για μισή ώρα με τον άνδρα της και συγκρατουμενό της Δημήτρη Κουφοντίνα.

    Μέχρι στιγμής η Σωτηροπούλου δεν έχει απαντήσει στο Συμβούλιο των φυλακών.

    [Φώτο-489453]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 December 2002 - 21:30:17 UTC