Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 02-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπ.Δικαιοσύνης για τραγικό συμβάν στις φυλακές Κορυδαλλού
  • [02] Και τρίτη ληστεία σε βάρος παιδιών που έλεγαν κάλαντα.
  • [03] Αισιοδοξία Πρόντι για Κυπριακό
  • [04] Kάλαντα στον Κ.Καραμανλή
  • [05] Δηλώσεις Μητσοτάκη για Κυπριακό και οικονομία
  • [06] Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα
  • [07] Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα.
  • [08] Κλειστό το αεροδρόμιο στα Ιωάννινα λόγω ομίχλης.
  • [09] Επιδείνωση του καιρού-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για έξοδο

  • [01] Υπ.Δικαιοσύνης για τραγικό συμβάν στις φυλακές Κορυδαλλού

    31/12/2002 14:10:40

    Με αφορμή το τραγικό συμβάν στις φυλακές Κορυδαλλού, κατά το οποίο τρεις γυναίκες βρήκαν τον θάνατο, τέταρτη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και πέμπτη είναι εκτός κινδύνου, το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρεται μεταξύ των άλλων-στα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

    Ειδικότερα, στις φυλακές Κορυδαλλού, λειτουργούν εννέα μαγνητικές πύλες, εννέα φορητοί ανιχνευτές μετάλλων, δυο ανιχνευτές - αναλυτές ναρκωτικών ουσιών και ανιχνευτές εκρηκτικών, ένα Χ RAY χειραποσκευών.

    Ακόμα, εφαρμόζονται συνεχείς έλεγχοι των χώρων κράτησης με την καταγραφή των εισερχομένων προσώπων στο κατάστημα σε ειδικό βιβλίο και τον σωματικό τους έλεγχο, όπως και των πραγμάτων που μεταφέρουν. Ακόμα, οι έλεγχοι ασφαλείας είναι εντατικοί κατά την είσοδο και έξοδο όλων των επισκεπτών και υπαλλήλων.

    Ως προς τις θεσμικές παρεμβάσεις, η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρει ότι με νόμο θεσμοθετήθηκε Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου Καταστημάτων Κράτησης, διαμορφώθηκε εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας των καταστημάτων κράτησης και τέλος λειτουργεί πρόγραμμα απεξάρτησης τοξικομανών στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

    [Φώτο-523278]

    [02] Και τρίτη ληστεία σε βάρος παιδιών που έλεγαν κάλαντα.

    31/12/2002 14:10:27

    Και τρίτη ληστεία από δύο νεαρούς με την απειλή μαχαιριού σημειώθηκε σε βάρος ανήλικων παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα αυτή τη φορά στο Γέρακα Αττικής.

    Οι δύο δράστες στις 1.30 το μεσημέρι στην οδό Γαργητού, ακινητοποίησαν δύο εντεκάχρονους και τους απείλησαν με μαχαίρι και αφού τους απέσπασαν 80 ευρώ εξαφανίστηκαν.

    Οι δύο ανήλικοι κατήγγειλαν το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής περιέγραψαν τους δράστες και από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους αλλά αυτοί παραμένουν ασύλληπτοι.

    [03] Αισιοδοξία Πρόντι για Κυπριακό

    31/12/2002 13:08:05

    Αισιόδοξος οτι μπορεί να επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό έως τις 28 Φεβρουαρίου, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, σε συνέντευξη στην ΕΤ-3, η οποία θα μεταδοθεί αύριο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πρόντι υποστήριξε οτι η Ενωση θα είχε έλλειμμα εάν δεν συμπεριελάμβανε την Κύπρο στη διεύρυνση, ενώ για το σχέδιο Αναν δηλώνει οτι ναι μεν βρίσκεται εντός κοινοτικού κεκτημένου, ωστόσο, χρειάζονται κάποιες προσαρμογές.

    Στο μεταξύ, να παραιτηθεί εάν η Τουρκία τον πιέσει να αποδεχθεί το σχέδιο του ΟΗΕ για επανένωση της Κύπρου, απείλησε ο Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος επέστρεψε στα κατεχόμενα, μετά από μακρά απουσία λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

    [Φώτο-500697]

    [04] Kάλαντα στον Κ.Καραμανλή

    31/12/2002 12:58:17

    Οι βρακοφόροι της Κρήτης και τα παιδιά από το χωριό SOS ''τα'ψαλαν'' στον πρόεδρο της ΝΔ και της σύζυγό του Νατάσσα στη Ρηγίλλης.

    Οι βρακοφόροι που χόρεψαν και παραδοσιακούς χορούς χάρισαν στην κυρία Καραμανλή ένα γυναικείο κρητικό μαχαίρι (μονόκοπο για να υπερασπίζεται όπως της είπαν την τιμή της όταν ο άνδρας της λείπει από το σπίτι).

    Στο μήνυμά του για το νέο έτος, ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι ο χρόνος που φεύγει αφήνει στον τόπο πολλά προβλήματα, και αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, στην πλειοψηφία των πολιτών και κυρίως στους μη ευνοημένους, και τη νέα γενιά που βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργίας.

    Ο κ.Καραμανλής τονίζει ότι η προβληματική καθημερινότητα που βιώνουν πολλοί Ελληνες υπαγορεύει μια νέα πολιτική ελπίδας, που να έχει κέντρο τον άνθρωπο και ''μας υποχρεώνει να αναλάβουμε μια δέσμευση ότι με έργα και δράσεις θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα και θα ανοίξουμε καινούργιους δρόμους''.

    Ο νέος χρόνος, υπογραμμίζει ο κ.Καραμανλής, απαιτεί από όλους μια δυναμική και δημιουργική αντιπαράθεση στα παρακμιακά φαινόμενα της διαφθοράς και της ασυδοσίας και με βάση αρχές και αξίες να χτίσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει ότι ακολουθεί περίοδος μεγάλων αβεβαιοτήτων και γι'αυτό απαιτείται επαγρύπνηση και συστράτευση όλων των δυνάμεων. Μιλά για νέα δεδομένα για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος της Κύπρου και για ουσιαστική αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και σημειώνει ότι η θετική κατάληξη της ενταξιακής στρατηγικής της Κύπρου, αποδεικνύει τη δύναμη της εθνικής ενότητας και την ανάγκη ενιαίας πανεθνικής στρατηγικής.

    Αναφερόμενος στην προεδρία της Ελλάδας στην ΕΕ τονίζει ότι η χώρα μπορεί να κερδίσει πολλά, λόγω και της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τονίζει ότι θα πρέπει να είμαστε πρωταγωνιστές για μια Ευρώπη δημοκρατική, κοινωνική, ευαίσθητη, πιο ανθρώπινη με μειωμένες ανισότητες και με από κοινού προστατευόμενα σύνορα.

    Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες τονίζει ότι θα πρέπει να επιταχύνουμε το βηματισμό μας για να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και σημειώνει πως με ενωμένες τις δυνάμεις μας οι Ελληνες μπορούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Ολυμπιάδας του 2004.

    Ο κ.Καραμανλής καταλήγει εκφράζοντας τις ευχές του σε κάθε ελληνική οικογένεια και σημειώνοντας πως το κόμμα του εργάζεται για να γίνει πράξη το όραμα μιας πραγματικά δυναμικής και περήφανης Ελλάδας, μιας ισχυρής κοινωνίας με περισσότερη συνοχή, αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

    [05] Δηλώσεις Μητσοτάκη για Κυπριακό και οικονομία

    31/12/2002 12:56:27

    Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίλυση του Κυπριακού μέσα στο 2003, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του, ενώ ταυτόχρονα μίλησε και για δυνατότητες μονιμότερης βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε μαζί με τον γιό του Κυριάκο και τα εγγόνια Κώστα και Γρηγόρη, κεντρικό βιβλιοπωλείο της Αθήνας, για τις καθιερωμένες αγορές ,είπε ότι η ελληνική προεδρία μέσα στο 2003 στην ΕΕ προσφέρει δυνατότητες αλλά ταυτόχρονα μας εμπλέκει και στην προοπτική ενός πολέμου στο Ιράκ που φαίνεται πιθανός.

    Ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας ότι θα πάει πολύ κακά το 2003 και προειδοποίησε τους πάντες για τις επικείμενες εξελίξεις.

    Βασική αιτία είπε ο κ.Μητσοτάκης είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρύβει την πραγματικότητα από τον ελληνικό λαό, βγάζει ψεύτικα στοιχεία για να παρουσιάζει την οικονομία ανθηρή, ενώ καταρρέει. Αν δεν πει την αλήθεια η κυβέρνηση και δεν προχωρήσει σε βαριές και επώδυνες αλλαγές, η πορεία μας θα είναι πολύ αρνητική και φοβάμαι πως αυτό θα συμβεί το 2003.

    [Φώτο-524942]

    [06] Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα

    31/12/2002 12:56:12

    Νεαροί τη μία φορά με σωματική βία και την άλλη με απειλή μαχαιριού λήστεψαν τρία ανήλικα παιδάκια στην περιοχή της Νέας Σμύρνης που έλεγαν τα κάλαντα και αφού τους πήραν τις εισπράξεις εξαφανίστηκαν και αναζητούνται απο στην Αστυνομία.

    Η πρώτη περίπτωση συνέβη στις 11 το πρωϊ στην οδό Αιμιλιανού Γρεβενών 19 οταν δύο νεαροί ακινητοποίησαν έναν 11χρονο και με σωματική βία του απέσπασαν 30 ευρώ που είχε μαζέψει απο τα κάλαντα τον χτύπησαν και εξαφανίστηκαν. Είκοσι λεπτά αργότερα δυο άλλοι νεαροί με την απειλή μαχαιριού στην οδό Βυζαντίου 79 ακινητοποίησαν έναν 15χρονο και έναν 16χρονο και τους απέσπασαν 120 ευρώ.Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται απο την Αστυνομία. Και στις δυο περιπτώσεις τα ανήλικα θύματα έδωσαν κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και περιέγραψαν τους δράστες.

    Γίνονται έρευνες για τη σύλληψή τους.

    [07] Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα.

    31/12/2002 12:26:33

    Επίσκεψη πραγματοποιούν ο υπουργός Ανάπτυξης Α.Τσοχατζόπουλος και ο υφυπουργός Χρήστος Θεοδώρου στην κεντρική αγορά Αθηνών και τη Βαρβάκειο για να ενημερωθούν για τις τιμές και την κίνηση στην αγορά.

    Η εξέλιξη των τιμών όπως έχει επισημάνει ο υπουργός είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή και δεν υπάρχει ανησυχία για αρνητική επίδραση τον πληθωρισμό.

    Σήμερα τα εμπορικά θα λειτουργούν μέχρι τις 6 το απόγευμα,τα σούπερ - μάρκετ και τα πολυκαταστήματα έως τις 8 το βράδυ και τα κρεοπωλεία έως τις 6 το απόγευμα.Επίσης πρέπει να προμηθευτούν οι καταναλωτές ψωμί για τρεις μέρες (οι φούρνοι θα παραμείνουν ανοικτοί αύριο μέχρι το μεσημέρι για ψήσιμο φαγητών).

    Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη (1/1/2003) και την Πέμπτη (2/1/2003).-

    [Φώτο-526867]

    [08] Κλειστό το αεροδρόμιο στα Ιωάννινα λόγω ομίχλης.

    31/12/2002 12:26:25

    Για δεύτερη συνεχή μέρα τα Γιάννενα και μεγάλα τμήματα του νομού καλύπτονται από πυκνή ομίχλη.Το αεροδρόμιο της πόλης, παραμένει κλειστό και όλες οι μέχρι τώρα πτήσεις ματαιώθηκαν, όπως και χθες.

    Εκατοντάδες ταξιδιώτες που είχαν προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη,αλλά και όσοι από εκεί θα ταξίδευαν για τα Γιάννινα, αναγκάστηκαν να πάνε στους προορισμούς τους οδικά.

    Η ταλαιπωρία των επιβατών επαναφέρει στην επικαιρότητα το θέμα της εγκατάστασης Συστήματος Τυφλής Προσγείωσης (ILS) στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και οι διαμαρτυρίες των φορέων της Ηπείρου, πυκνώνουν κάθε φορά που οι πτήσεις διακόπτονται από την ομίχλη, φαινόμενο πολύ συχνό, κυρίως το χειμώνα.Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ανατεθεί η μελέτη,ενώ η χρηματοδότηση για την εγκατάσταση του ILS είναι εξασφαλισμένη από το ΠΕΠ Ηπείρου.

    Σε μεγάλα τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, η ομίχλη δημιουργεί μικροπροβλήματα και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί,ενώ στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Τρικάλων, στην περιοχή της Κατάρας,εκτός από την ομίχλη, υπάρχει και χιόνι, όχι όμως στο οδόστρωμα.Από χθες μέχρι τώρα δεν είχε καταγραφεί κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα,όχι μόνο στο νομό Ιωαννίνων, αλλά και στην υπόλοιπη Ηπειρο.-

    [Φώτο-405988]

    [09] Επιδείνωση του καιρού-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για έξοδο

    31/12/2002 12:26:17

    Κακοκαιρία θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα την Πρωτοχρονιά ενώ η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει από σήμερα το απόγευμα.

    Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας θα είναι οι έντονες βροχές και καταιγίδες, καθώς και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη.

    Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα λαμβάνει η τροχαία για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. Από τις 3 μετά το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο. Εξάλλου, στις 11 το βράδυ θα ξεκινήσει τα τελευταία δρομολόγια των συρμών του μετρό από το Σύνταγμα ενώ τα δρομολόγια του ηλεκτρικού θα αρχίσουν να σταματούν σταδιακά από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα. Τέλος τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:30 το βράδυ

    [Φώτο-213996]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 31 December 2002 - 12:30:21 UTC