Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύξηση ΦΠΑ σε 15% στην Κύπρο
  • [02] Υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το νέο έτος σε Ν.Υόρκη,Λονδίνο,Παρίσι
  • [03] Σεισμός 5 Ρίχτερ δυτικά της Πρέβεζας

  • [01] Αύξηση ΦΠΑ σε 15% στην Κύπρο

    01/01/2003 12:57:13

    Ο νέος χρόνος ξημέρωσε με μια όχι και τόσο ευχάριστη εξέλιξη για τον πολύ κόσμο στην Κύπρο.

    Από σήμερα ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας αυξήθηκε από 13% σε 15%, στο πλαίσιο της εναρμόνισης με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Τα αγαθά και οι υπηρεσίες ευρείας κατανάλωσης που έχουν συντελεστή 5% δεν θα επιβαρυνθούν, ενώ θα εξακολουθήσει να υπάρχει ο μηδενικός συντελεστής για τρόφιμα και άλλα είδη.

    Τις επιπτώσεις από την αύξηση θα αρχίσουν να αισθάνονται από αύριο ιδιαίτερα οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων και είναι πολλοί στην Κύπρο- καθώς το πετρέλαιο κίνησης θα επιβαρυνθεί κατά 24%, από τη μια λόγω της αύξσησης του ΦΠΑ και αφ ετέρου λόγω της αναπροσαρμογής των τιμών, επίσης στο πλαίσιο της εναρμόνισης. Η τιμή θα ανέβει από τα 25 σεντ στα 31 σεντ το λίτρο. Αντίθετα η τιμή της βενζίνης, που ήταν σχεδόν διπλάσια από αυτή του πετρελαίου, θα μειωθεί κατά 2,5% περίπου.

    [02] Υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το νέο έτος σε Ν.Υόρκη,Λονδίνο,Παρίσι

    01/01/2003 08:19:18

    Υπο πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, για το φόβο μίας τρομοκρατικής επίθεσης, υποδέχθηκαν το Νέο Ετος η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι.

    Στη βρετανική πρωτεύουσα, ο πληθυσμός κλήθηκε να βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ 2,000 αστυνομικοί επαγρυπνούσαν στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Η πεζοδρομημένη ζώνη στην πλατεία Τραφάλγκαρ έμεινε άδεια, καθώς είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στο κοινό και πίσω από τα οδοφράγματα, λιγοστοί αστυνομικοί περιπολούσαν, ενώ πολλοί άλλοι έφιπποι συνάδελφοί τους κυκλοφορούσαν μέσα στους δρόμους του Λονδίνου. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ο κόσμος συνέκλινε προς την πλατεία του Κοινοβουλίου και υποδέχθηκαν το Νέο Ετος με κλάξον και σφυρίγματα, ενώ την ίδια στιγμή ελικόπτερα υπερίπταντο της πρωτεύουσας.

    Ιδια εικόνα παρουσίαζε και η Νέα Υόρκη, όπου περίπου 500.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά στην Τάιμς Σκουέαρ, το φημισμένο σταυροδρόμι του Μανχάταν, όπου φέτος τα μέτρα ασφαλείας ήσαν κάτι παραπάνω από αυστηρά.

    Επίλεκτοι σκοπευτές είχαν ακροβολισθεί στα γύρω κτήρια, ενώ είχαν κινητοποιηθεί επίσης αστυνομικοί με πολιτικά και πυροτεχνουργοί.

    Μολονότι δεν είχε καταγραφεί επισήμως καμμία απειλή για ενδεχόμενο τρομοκρατικό πλήγμα, ο αρχηγός της αστυνομίας, Ρέι Κέλι τόνισε πως οι

    δυνάμεις ασφαλείας θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ''άλλα ορατά, κι άλλα όχι''.

    Η φημισμένη πλατεία Τάιμς Σκουέαρ είχε κλείσει για την κυκλοφορία αργά το απόγευμα. Εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στον τομέα της και σε άλλα σημεία μέσα στην πόλη, ενώ απαγορεύονταν οι τσάντες και η κατανάλωση αλκοόλ.

    Ο δήμαρχος και ο επίτιμος προσκεκλημένος του, ο τετραπληγικός ηθοποιός Κρίστοφερ Ρίβ, πάτησαν ακριβώς τα μεσάνυχτα το κουμπί που ανάβει την κρυστάλλινη σφαίρα που σημαίνει το πέρασμα στο νέο έτος.

    Τέλος στο Παρίσι περίπου 450,000 άνθρωποι βρέθηκαν τα μεσάνυχτα στα Ηλύσια Πεδία, το παραδοσιακό κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων της Πρωτοχρονιάς και 50,000 στα υπόλοιπα σημεία συνάθροισης στη γαλλική πρωτεύουσα, ιδίως στο Τροκαντερό, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

    Περίπου 7,000 αστυνομικοί βρίσκονταν επί ποδός για να εγγυηθούν την ασφάλεια του πλήθους που γιόρταζε τον ερχομό του νέου έτους, καθώς τα μέσα μεταφοράς στο Παρίσι έχουν τεθεί δωρεάν στη διάθεση του κοινού για όλο τη διάρκεια της νύχτας. Μέχρι τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (01,00, ώρα Ελλάδος), δεν είχε σημειωθεί κανένα επεισόδιο.

    [Φώτο-529390]

    [03] Σεισμός 5 Ρίχτερ δυτικά της Πρέβεζας

    01/01/2003 07:32:59

    Δεν αναφέρθηκαν θύματα η ζημιές απο την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθές βράδυ με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο δυτικά της Πρέβεζας.

    Η δόνηση έγινε αισθητή στην Πρέβεζα και την Αρτα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 1 January 2003 - 12:30:33 UTC