Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος- Ο Αλέκος Μαρκίδης υποψήφιος
  • [02] Α.Π:Παράνομα τα πανωτόκια.
  • [03] Προβλήματα για 10 μήνες στην πλατεία Κάνιγγος
  • [04] Ο κόμβος Κηφισού-Πειραιώς δίνεται αύριο στην κυκλοφορία
  • [05] Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα της

  • [01] Κύπρος- Ο Αλέκος Μαρκίδης υποψήφιος

    04/01/2003 23:12:19

    Ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης ανακοίνωσε απόψε την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, μια μόνο ημέρα μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας του προέδρου Κληρίδη

    Ο κ. Μαρκίδης επικαλέστηκε την κρισιμότητα των στιγμών που περνά η Κύπρος και τόνισε την ανάγκη για ενότητα. Προηγουμένως απέτυχαν προσπάθειες από πολιτικούς φίλους του να τον μεταπείσουν.

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ συνήλθε νωρίτερα σε έκτακτη συνεδρία και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον κ. Μαρκίδη για να τον μεταπείσει, χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνεδρία, 30 μέλη τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Κληρίδη, δύο εναντίον και τρία τήρησαν αποχή.

    [02] Α.Π:Παράνομα τα πανωτόκια.

    04/01/2003 19:44:17

    Ο Αρειος Πάγος έκρινε για άλλη μια φορά παράνομα και καταχρηστικά τα πανωτόκια που επιβάλλουν οι Τράπεζες στους δανειολήπτες. Παράλληλα έκρινε ότι η πράξη ρύθμισης οφειλής που υπογράφουν οι δανειολήπτες δεν μπορεί να «μεταφρασθεί ότι ο δανειολήπτης αναγνωρίζει και αποδέχεται τα πανωτόκια, τα οποία η αρχική δανειακή σύμβαση ρητά απαγορεύει. Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε επίσης πως οι Τράπεζες δεν μπορούν να υπολογίζουν αναδρομικά τα πανωτόκια, πριν την έναρξη ισχύος του σχετικού νόμου. Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την εφετειακή απόφαση που είχε κρίνει τα ίδια και απέρριψε την αίτηση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας που ζητούσε να αναιρεθεί η εν λόγω απόφαση του Εφετείου Αθηνών.

    [03] Προβλήματα για 10 μήνες στην πλατεία Κάνιγγος

    04/01/2003 19:43:05

    Προβλήματα όμως θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί για τους επόμενους 10 μήνες στην πλατεία Κάνιγγος, όπου άρχισαν οι εργασίες κατασκευής υπόγειου γκαράζ. Στο μεταξύ, και αύριο δεν θα κινηθούν οι συρμοί των ΗΣΑΠ μεταξύ των σταθμών της Ομόνοιας και του Νέου Ηρακλείου λόγω εγκατάστασης νέας σηματοδότησης. Αύριο επίσης θα διακοπεί από τις 6.30 έως τις 20.00, η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω έργων στην Αττική Οδό στο τμήμα από την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας έως τη λεωφόρο Κύμης.

    [04] Ο κόμβος Κηφισού-Πειραιώς δίνεται αύριο στην κυκλοφορία

    04/01/2003 19:39:24

    Πυρετωδώς εργάζονται νύχτα και μέρα τα συνεργεία, προκειμένου να ολκοκληρώσουν μέχρι αύριο το έργο της κατεδάφισης της υπάρχουσας γέφυρας στη διαστάυρωση Κηφισού και Πειραιώς στην περιοχή του Ρέντη και την τοποθέτηση των δυο προσωρινών μεταλλικών γεφυρών, τύπου Μπέλεϊ, οι οποίες θα λειτουργήσουν μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής νέας οριστικής γέφυρας. Ο κόμβος θα δοθεί τελικά στη κυκλοφορία αύριο το μεσημέρι και όχι τη Δευτέρα το βράδυ, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί. Η συγκεκριμένη γέφυρα ευθύνεται, σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ, για τις πλημμύρες στην περιοχή του Μοσχάτου και του Ρέντη.

    [05] Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα της Πάρνηθας

    04/01/2003 19:34:41

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες σχετικά με τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή της Πάρνηθας. Μετά το χθεσινό σεισμό των 3,5 Ρίχτερ, σήμερα στις 12:34 το μεσημέρι σημειώθηκε νέα ασθενής δόνηση μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, που προερχόταν από τον ίδιο εστιακό χώρο. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην περιοχή του Πειραιά. Οι σεισμολόγοι δεν ανησυχούν και εντάσσουν τις δύο δονήσεις στο πλαίσιο της μετασεισμικής δραστηριότητας της συγκεκριμένης περιοχής, από τον καταστροφικό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το Σεπτέμβρη του 1999 με επίκεντρο την Πάρνηθα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 4 January 2003 - 21:30:11 UTC