Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανησυχία απο καθίζηση οδοστρώματος.
  • [02] Στις 3 Μαρτίου η δίκη για τη "17 Νοέμβρη".
  • [03] Καθίζηση στα έργα του Μετρό στο Χαλάνδρι.

  • [01] Ανησυχία απο καθίζηση οδοστρώματος.

    07/01/2003 14:06:57

    Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της οδού Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι, κοντά στο εργοτάξιο του Μετρό, η υποχώρηση του οδοστρώματος, όπου τα ξημερώματα ο 33χρονος Αναστάσιος Γκαρέτσος με το αυτοκίνητό του έπεσε σε τρύπα βάθους 15 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά.

    Το μεσημέρι επίσης λόγω νέας υποχώρησης του εδάφους ανετράπη και φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο έριχνε μπάζα στη τρύπα.

    Οι αρχές αποφάσισαν να εκκενωθούν δύο σπίτια, που είναι κοντά στην τάφρο αυτή, καθώς έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές οι αυλές τους. Τα μέλη των δύο αυτών οικογενειών σύμφωνα με πληροφορίες, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

    Η καθίζηση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οφείλεται στα έργα του μετρό, ενώ στην περιοχή βρίσκονται κλιμάκια μηχανικών του ΠΕΧΩΔΕ, και της εταιρίας Αττικό Μετρό.

    Η εταιρία ανακοίνωσε ότι το φαινόμενο αυτό δημιουργήθηκε λόγω της ύπαρξης πηγαδιών στην περιοχή, τα οποία διαταράχθηκαν με την διάνοιξη της σήραγγας σε συνδυασμό και με τα υπόγεια ύδατα. Από το φαινόμενο αυτό έσπασαν επίσης οι αγωγοί ύδρευσης. Από την Αττικό Μετρό καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί το οδόστρωμα και να αποδωθεί στην κυκλοφορία η Δουκίσσης Πλακεντίας εντός του επόμενου τριημέρου.

    [02] Στις 3 Μαρτίου η δίκη για τη "17 Νοέμβρη".

    07/01/2003 13:44:16

    Για τις 3 Μαρτίου προσδιορίστηκε σήμερα από την εισαγγελία εφετών η έναρξη της δίκης ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της "17 Νοέμβρη".

    Σε λίγες ημέρες αναμένεται να συγκληθούν οι ολομέλειες εφετών και εισαγγελέων εφετών από τις οποίες με κλήρωση θα προεπιλεγούν οι 30 εφέτες και οι 5 εισαγγελείς εφετών που θα συμμετέχουν στις τελικές κληρώσεις για την επιλογή των δικαστών και των εισαγγελέων που θα αποτελέσουν τα μέλη του δικαστηρίου και τους αναπληρωτές τους.

    Από αύριο η εισαγγελία εφετών θα αρχίσει να αποστέλει στους 18 κατηγορούμενους αλλά και στους μάρτυρες της υπόθεσης τις κλήσεις για την εμφάνισή τους στο δικαστήριο.

    Η δίκη για την υπόθεση θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και αναμένεται να διαρκέσει περισσότερους από τέσσερις μήνες.

    [03] Καθίζηση στα έργα του Μετρό στο Χαλάνδρι.

    07/01/2003 11:06:14

    Ανοιξε η άσφαλτος και ''κατάπιε'' ένα διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο στις 4.30 το πρωί στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας εκατό μέτρα από το εργοτάξιο του Μετρό στο Χαλάνδρι. Ο 33χρονος οδηγός του Αναστάσιος Γκαρέτσος είχε πραγματικά τύχη βουνό αφού η τρύπα που άνοιξε κάτω από το αυτοκίνητό του, διαμέτρου 5 επί 8 και βάθους 15 μέτρων, συνεχίζει να μεγαλώνει. Ο Γκαρέτσος τραυματίστηκε ελαφρά από την πτώση στο κενό και ανασύρθηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής που έφθασαν στο σημείο. Ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και δεν διατρέχει κίνδυνο. Η καθίζηση, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται στα έργα του Μετρό αλλά για το τι έχει συμβεί ακριβώς θα αποφανθεί πραγματογνώμονας μηχανικός που μελετά το φαινόμενο.

    Στο σημείο διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Δουκίσσης Πλακεντίας, ενώ από τους πυροσβέστες ανασύρθηκε το αυτοκίνητο. Ο υπεύθυνος του εργοταξίου είπε ότι η καθίζηση θα έχει καλυφθεί μέχρι το απόγευμα και ήδη φορτηγά άρχισαν να ρίχνουν μπάζα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 January 2003 - 12:30:14 UTC