Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς Ταξί για 48 ώρες
  • [02] Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για το "ασυμβίβαστο"
  • [03] Κύπρος: Προς αναθεωρημένο έγγραφο
  • [04] Απαγόρευση απόπλου
  • [05] Πυρκαγιά στη χωματερή Ανω Λιοσίων
  • [06] Καθίζηση οδοστρώματος στο Χαλάνδρι(3)

  • [01] Χωρίς Ταξί για 48 ώρες

    07/01/2003 22:30:49

    Χωρίς ταξί θα μείνει από αύριο έως τα ξημερώματα της Παρασκευής η Αττική, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), αντιδρώντας στο σύνολο σχεδόν των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ταξί, που βρίσκεται προς συζήτηση στη βουλή. Σύμφωνα με το ΣΑΤΑ, η απεργία θα ξεκινήσει στις 5 αύριο τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ αναμένεται να πυκνώσει αύριο τα δρομολόγια των λεωφορείων.

    [02] Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για το "ασυμβίβαστο"

    07/01/2003 21:25:40

    Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το «επαγγελματικό ασυμβίβαστο και τις συμβατές με το βουλευτικό αξίωμα δραστηριότητες. Με το ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίζονται ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά καθώς και ο τρόπος επανόδου των βουλευτών στο επάγγελμά τους μετά την απώλεια της βουλευτικής ιδιότητας.

    Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2003, προβλέπει ότι τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με την άσκηση οποιουδήποτε επαγγέλματος. Συμβατές με το βουλευτικό αξίωμα θεωρούνται: α. κάθε ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα, β. η συμμετοχή σε φιλανθρωπικές και κοινωφελείς δραστηριότητες και γ. η παροχή υπηρεσιών στο κόμμα που ανήκει ο βουλευτής καθώς και στους στενούς συγγενείς χωρίς αμοιβή.

    [Φώτο-526388]

    [03] Κύπρος: Προς αναθεωρημένο έγγραφο

    07/01/2003 21:16:55

    Οριστικά προς νέο αναθεωρημένο έγγραφο με νέα πρόταση στο εδαφικό και τον αριθμό στρατευμάτων από Ελλάδα και Τουρκία προσανατολίζονται τα Ηνωμένα Εθνη.

    Η υποβολή του σχεδίου αναμένεται να γίνει μετά το νέο γύρο των συνομιλιών που θα εγκαινιάσει με την επιστροφή του στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα ο σύμβουλος του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών Αλβαρο ντε Σότο.

    Πιο επίμαχο σημείο από όλα θωρείται το εδαφικό, για το οποίο ο Αλβαρο ντε Σότο επιχειρεί ήδη με διάφορες εναλλακτικές προτάσεις να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση της Αγκυρας.

    Από την πλευρά του, ο Ντενκτάς ετοίμασε δύο χάρτες με ποσοστό εδάφους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση γύρω στο 30%.

    Στον ένα μάλιστα, ο Ντενκτάς αφήνει την Καρπασία υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, αλλά μεταθέτει κοντά στη γραμμή Αττίλα τα υπόλοιπα εδαφικά όρια.

    Στον άλλο, αφήνει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση την Καρπασία και θέτει τα Βαρώσια για συγκατοίκηση, υπό καθεστώς ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά χωρίς την παραλιακή περιοχή.

    Η ελληνοκυπριακή ομάδα παρέδωσε το πρωί στο αεροδρόμιο Λευκωσίας στην τουρκική πλευρά την πρώτη δέσμη από δέκα νομοθετήματα, που θα ισχύσουν μετά τη λύση.

    [Φώτο-522803]

    [04] Απαγόρευση απόπλου

    07/01/2003 18:29:27

    Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, απαγορεύθηκε, από τις 18:00, ο απόπλους όλων των Ε/Γ-Ο/Γ από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    [05] Πυρκαγιά στη χωματερή Ανω Λιοσίων

    07/01/2003 15:44:47

    Υπό έλεγχο αναμένεται ότι θα τεθεί σήμερα η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή στη χωματερή των Ανω Λιοσίων επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα με ρύπους και έντονη δυσοσμία.

    Ο δήμαρχος Ανω Λιοσίων Νίκος Παπαθωμάς φανερά εκνευρισμένος από το ομιχλώδες δύσοσμο τοπίο όπου βιώνουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής περιμένει τις μετρήσεις του ΠΕΡΠΑ προκειμένου να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ εκφράζει αμφιβολίες για την δυνατότητα άμεσης κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Υπογραμμίζει ότι η χωματερή έχει υπερκορεστεί και ότι δεν λειτουργεί ο χώρος υγειονομικής ταφής.

    [06] Καθίζηση οδοστρώματος στο Χαλάνδρι(3)

    07/01/2003 15:07:34

    Ζημιές σε δύο σπίτια προκλήθηκαν απο την πρωϊνή καθίζηση στα έργα του Μετρό στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου, ενώ το μεσημέρι έπεσε μέσα στην τρύπα και ένα απο τα φορτηγά που έριχνε αμμοχάλυκο για να κλείσει το κενό.

    Σημειώνεται οτι τα ξημερώματα ο 33χρονος Αναστάσιος Γκαρέτσος με το αυτοκίνητό του έπεσε στην τρύπα βάθους 15 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

    Οι υπεύθυνοι της Αττικό Μετρό αποδίδουν το πρόβλημα στη διάβρωση και σπηλαίωση του εδάφους απο παλιά πηγάδια που υπήρχαν στην περιοχή. Απο τα νερά των πηγαδιών αυτών που διέφυγαν λόγω των έργων του Μετρό δημιουργήθηκε σπηλαίωση στον αγωγό της ΕΥΔΑΠ ο οποίος έσπασε με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η καθίζηση.Κάτω απο το σημείο της καθίζησης έχει ήδη διανοιγεί η σήραγγα του Μετρό οχι με μετροπόντικα αλλά και το κλασικό σύστημα αλλά δεν είχε ακόμη στεγανοποιηθεί με τσιμέντο.

    Ο υπεύθυνος της Αττικό Μετρό Σ.Κούκουτας είπε οτι πρόκειται για ένα ατυχές περιστατικό και θα γίνει έρευνα σε όλο το τμήμα του έργου της επέκτασης προς το Σταυρό ούτως ώστε να μήν υπάρξει νέο συμβάν.

    Ο κ. Κούκουτας ανέφερε ότι σε τρεις με τέσσερις μέρες θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα οριστικά.

    Στην περιοχή των έργων πήγε και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Χρυσικόπουλος αλλά και ο τομεαρχης ΥΠΕΧΩΔΕ της ΝΔ Σάββας Τσιτουρίδης ο οποίος σε δηλώσεις του είπε οτι δεν επιτρέπεται σε τέτοια έργα να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα προσθέτοντας οτι απο τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

    To μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι με εντολή της αρμοδίας υπουργού Βάσως Παπανδρέου και του προέδρου της εταιρείας ''Αττικό Μετρό'' Γιάννη Χρυσικόπουλου καθηγητές εμπειρογνώμονες εξετάζουν τις εδαφολογικές μελέτες του έργου κατασκευής του Μετρό στο Χαλάνδρι και τα σχετικά μέτρα που είχε λάβει η εταιρεία.

    Εξέφρασε ακόμη τις ευχές της κυβέρνησης προς τον τραυματία (που έπεσε θύμα υποχώρησης του εδάφους σε έργο του Μετρό στο Χαλάνδρι) σημειώνοντας πως θα κινηθεί και η διαδικασία αποζημίωσής του.

    [Φώτο-531065]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 January 2003 - 21:30:12 UTC