Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ
  • [02] Κατάθεση Βαρδή Βαρδινογιάννη για υπόθεση εκβιασμών
  • [03] Τρομοκρατία:Διευκρινίσεις Μίλερ
  • [04] Συνάντηση Σημίτη με Β.Παπανδρέου.
  • [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα
  • [06] Συνάντηση Παπανδρέου με Γουέστον για Κυπριακό.

  • [01] Φωτιά σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ

    16/01/2003 14:13:01

    Στιγμές πανικού έζησαν πέντε επιβάτες λεωφορείου του ΟΑΣΑ και ο οδηγός του οχήματος όταν εκδηλώθηκε φωτιά στη μηχανή του αυτοκινήτου, ενώ αυτό εκινείτο στην οδό Κερκύρας στον Βύρωνα.

    Πρόκειται για όχημα που εκτελούσε τη γραμμή Πειραιάς-Βύρωνας και ενώ εκινείτο στην οδό Κερκύρας, ξαφνικά και για άγνωστο λόγο εκδηλώθηκε φωτιά στη μηχανή του αυτοκινήτου.

    Ο οδηγός μόλις αντελήφθη τη φωτιά σταμάτησε το όχημα, άνοιξε τις πόρτες και ζήτησε απο τους επιβάτες να το εγκαταλείψουν, ενώ έντρομος κατέβηκε και αυτός απο το όχημα.

    Ακολούθησαν εκρήξεις και απο τη φωτιά του λεωφορείου υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα και μία μοτοσυκλέτα, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στην πρόσοψη και στα παράθυρα διπλανής πολυκατοικίας.

    Ακολούθησαν εκρήξεις, ενώ ο οδηγός του λεωφορείου μαζί με περιοίκους προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρα και με λάστιχο.

    Για βοήθεια έτρεξε και ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, που όμως έπεσε θύμα ληστείας.

    Συγκεκριμένα όταν βγήκε για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, άγνωστος μπήκε στο κατάστημά του και αφαίρεσε όλες τις εισπράξεις, 100 ευρώ και εξαφανίστηκε.

    Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του, ενώ το ανακριτικό της Πυροσβεστικής διενεργεί έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της φωτιάς.

    [Φώτο-534783]

    [02] Κατάθεση Βαρδή Βαρδινογιάννη για υπόθεση εκβιασμών

    16/01/2003 13:55:52

    Μισή ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ο επιχειρηματίας Βαρδής Βαρδινογιάννης που κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για την υπόθεση εκβιασμών σε βάρος επιχειρηματιών υπο την απειλή δολοφονίας τους απο τη 17 Νοέμβρη.

    Υπενθυμίζεται οτι στο ημερολόγιο του δολοφονηθέντος απο την οργάνωση Δημήτρη Αγγελόπουλου αναφερόταν οτι ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος σε συνάντηση που είχαν το 1985 του είχε πεί οτι το όνομά του είναι σε λίστα υποψήφιων στόχων της 17 Νοέμβρη στην οποία ήταν και αλλοι επιχειρηματίες.

    Σύμφωνα με το ημερολόγιο ο κ. Μιχαλόπουλος είχε αναφέρει ενδεικτικά στο Δημήτρη Αγγελόπουλο και το όνομα του Βαρδή Βαρδινογιάννη.

    [Φώτο-493980]

    [03] Τρομοκρατία:Διευκρινίσεις Μίλερ

    16/01/2003 13:30:21

    Ενημερωτικό φυλλάδιο και όχι ταξιδιωτική οδηγία, χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναφέρει ότι εξακολουθεί να είναι ανοικτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης στην Ελλάδα.

    Ο Αμερικανός πρεσβευτής εξέφρασε απορία για τη μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε στο έγγραφο, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους έγγραφα, τα οποία απευθύνονται στο αμερικανικό κοινό που θέλει να ταξιδέψει, εκδίδονται κάθε χρόνο.

    Μιλώντας αργότερα για το ίδιο θέμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης, χαρακτήρισε και αυτός ''αναληθές'' ότι το έγγραφο αυτό συνιστά ταξιδιωτική οδηγία ή νέα έκθεση για την τρομοκρατία, ενω τόνισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε το θέμα στον Αμερικανό πρεσβευτή, ο οποίος δεσμεύθηκε να το διερευνήσει.

    Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η συγκεκριμένη αναφορά - περί πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα- δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πρόσθεσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών ζήτησε απο τον κ. Μίλερ την αλλαγή της συγκεκριμένης φράσης.

    Στις δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών,ο κ.Μίλερ -ο οποίος συμμετείχε και στη συνάντηση του κ. Παπανδρέου με τον κ. Γουέστον- είπε ότι συζήτησε με τον υπουργό Εξωτερικών διάφορα θέματα,όχι τόσο διμερή όσο στο πλαίσιο της άσκησης της προεδρίας της ΕΕ απο την Ελλάδα,μεταξύ των οποίων η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Ιράκ,το Κυπριακό αλλά και οι εξελίξεις στην Τουρκία.

    Σε ό,τι αφορά το Ιράκ,ο Αμερικανός πρεσβευτής,απαντώντας σε σχετική ερώτηση,είπε ότι έχουν γίνει συζητήσεις και με την ελληνική κυβέρνηση, όπως και με άλλες κυβερνήσεις, για πιθανές διευκολύνσεις στην περίπτωση στρατιωτικών επιχειρήσεων, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

    Τόνισε, πάντως, αναφερόμενος στο ψήφισμα 1441 ότι πουθενά δεν λέει ότι πρέπει να εντοπιστούν ''καπνισμένες κάνες'', ενώ αντιθέτως ζητά ρητά και κατηγορηματικά απο το καθεστώς του Ιράκ να συνεργαστεί πλήρως με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ στην εκτέλεση της αποστολής τους.

    Ο κ. Μίλερ υπενθύμισε ακόμη ότι το ψήφισμα αυτό είχε γίνει ομοφώνως δεκτό απο όλες τις χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ περιλαμβανομένης της Συρίας.

    Τέλος ο κ. Μίλερ όταν ρωτήθηκε εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν πολιτική υποστήριξη απο την ΕΕ, είπε ότι ''ζητάμε πολιτική υποστήριξη κάθε μέρα''.

    Σύμφωνα με πληροφορίες,ο αμερικανός πρεσβευτής μαζι με τον ομόλογό του της Μ.Βρετανίας Ντ.Μάντεν συναντήθηκαν με τον ευρισκόμενο στην Αθήνα εκπρόσωπο του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο Ντε Σότο.

    [Φώτο-522873]

    [04] Συνάντηση Σημίτη με Β.Παπανδρέου.

    16/01/2003 12:51:43

    Για την πορεία των μεγάλων έργων και τα θέματα του υπουργείου της ενημέρωσε το μεσημέρι τον πρωθυπουργό η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου.

    Οπως είπε η κ.Παπανδρέου μετά τη συνάντηση διάρκειας μιας ώρας που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, συζήτησαν και τις πολιτικές εξελίξεις

    [05] Απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα

    16/01/2003 12:24:13

    Αύριο ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων.

    Η Ομοσπονδία των εργαζομένων (ΠΟΕ-ΟΤΑ),σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι καθιστά την κυβέρνηση και το ΥΠΕΧΩΔΕ υπεύθυνους για τα προβλήματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Επίσης καταγγέλουν την προσπάθεια ανάμιξης ιδιωτών στη διαχείριση των απορριμμάτων εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [Φώτο-500162]

    [06] Συνάντηση Παπανδρέου με Γουέστον για Κυπριακό.

    16/01/2003 11:43:55

    Συγκυρία που γεννά ελπίδες για την επίλυση του Κυπριακού, όπως επιθυμούν τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ, χαρακτήρισε την τρέχουσα περίοδο ο Αμερικανός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον,μετά τη συνάντηση που ειχε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου.

    Ο κ.Γουέστον ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στη Λευκωσία,όπου θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών του,σημείωσε ακόμη οτι οι εξελίξεις είναι τέτοιες ώστε να έχουμε κάθε λόγο να τρέφουμε ελπίδες για την επίλυση του Κυπριακού.

    Ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κλήθηκε να σχολιάσει και την προχθεσινή μαζική διαδήλωση στα κατεχόμενα κατά της πολιτικής του Ραούφ Ντενκτάς και έκανε λόγο ''για άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις''.

    Ο κ. Γουέστον είπε οτι δεν γνωρίζει εαν στη διαδήλωση εκπροσωπήθηκε η πλειοψηφία των ψηφοφόρων,αλλά τόνισε οτι οι διαδηλωτές εξέφρασαν μία ενιαία στάση υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού βάση του σχεδίου των Ηνωμένων Εθνών, ώστε να ενταχθεί επανενωμένη η Κύπρος στην ΕΕ.

    Ο Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε ακόμη τις διαδηλώσεις ειρηνικές και δημοκρατικές και είπε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις καθώς και οι ίδιες επιθυμούν την επίλυση του Κυπριακού.

    [Φώτο-518093]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 January 2003 - 12:30:15 UTC