Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υποβολή φορολογικών δηλώσεων: Αντίστροφη μέτρηση
  • [02] Υπόθεση εκβιασμών: Κατάθεση Γ.Αποστολόπουλου
  • [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Μπλιξ
  • [04] Επιστροφή χρημάτων από τράπεζες διεκδικούν καταναλωτές
  • [05] Συνάντηση Κληρίδη με Ντενκτάς
  • [06] Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ΙΧ

  • [01] Υποβολή φορολογικών δηλώσεων: Αντίστροφη μέτρηση

    20/01/2003 22:19:37

    Η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου τα ασφαλιστικά ταμεία και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν αποστείλει στους φορολογούμενους τις βεβαιώσεις αποδοχών και των φόρων που παρακρατήθηκαν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τους στην εφορία.

    Την ίδια υποχρέωση έχουν και τα νοσηλευτικά ιδρύματα σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις των ιατρικών δαπανών των φορολογούμενων, όπως και οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρίες για τις αποδείξεις των ασφαλίστρων και των δανείων αντίστοιχα.

    Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη που καλεί τους φορείς αυτούς να αποστείλουν έγκαιρα μέχρι το τέλος του μήνα τα δικαιολογητικά αυτά ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στη συμπλήρωση των δηλώσεων και στην υποβολή τους στην εφορία.

    [02] Υπόθεση εκβιασμών: Κατάθεση Γ.Αποστολόπουλου

    20/01/2003 21:29:13

    Επί μιάμιση ώρα παρέμεινε στο γραφείο του εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο επιχειρηματίας Γιώργος Αποστολόπουλος.

    Ο κ. Αποστολόπουλος προσήλθε στο εισαγγελικό γραφείο στο πλαίσιο της έρευνας για εκβιάσεις επιχειρηματιών και βγαίνοντας σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπήρξε θύμα εκβίασης, απάντησε κατηγορηματικά ''όχι βέβαια''.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του κ. Αποστολόπουλου προέκυψε από στοιχεία που συνέλεξε ο εισαγγελέας στην έρευνά του.

    [Φώτο-147258]

    [03] Συνάντηση Παπανδρέου-Μπλιξ

    20/01/2003 20:40:34

    Με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, συναντάται απόψε στην Αθήνα ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό του Ιράκ Χανς Μπλιξ, προκειμένου να ενημερώσει την ελληνική προεδρία για την πορεία και τα αποτελέσματα των επιθεωρήσεων στο οπλοστάσιο της Βαγδάτης. Το πρωί ο κ. Μπλιξ είχε ένα νέο κύκλο επαφών στη Βαγδάτη με τους υπεύθυνους της ιρακινής ηγεσίας, σε μια ύστατη προσπάθεια επίλυσης της κρίσης με ειρηνικό τρόπο. Οι δύο ομάδες είχαν χθες την πρώτη τους συνάντηση και οι επιθεωρητές δήλωσαν οτι υπήρξε κάποια πρόοδος. Προειδοποίησαν όμως οτι τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Ο κ. Μπλιξ δήλωσε οτι ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος. Το πρωί, ο κ.Παπανδρέου δήλωσε οτι εάν πρόκειται να κλιμακωθούν τα μέτρα εναντίον του Ιράκ, θα υπάρξει απαίτηση για μια νέα εντολή από τον ΟΗΕ.

    [04] Επιστροφή χρημάτων από τράπεζες διεκδικούν καταναλωτές

    20/01/2003 20:40:24

    Την επιστροφή χρημάτων που παρακρατήθηκαν παρανόμως για την χορήγηση στεγαστικών δανείων, διεκδινούν καταναλωτές με ομαδικές αγωγές κατά έξι τραπεζών, της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής, της Εμπορικής,της Ασπίς και της Λαϊκής. Σε αυτή την ενέργεια προχωρά η ΕΚΠΟΙΖΩ, αξιοποιώντας την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκρινε ως καταχρηστικούς και παράνομους 17 όρους των συμβάσεων στεγαστικών δανείων.

    [05] Συνάντηση Κληρίδη με Ντενκτάς

    20/01/2003 19:45:03

    Σε νέα φάση εισήλθαν οι απευθείας συνομιλίες για το Κυπριακό, 40 ημέρες πριν από την εκπνοή του χρονοδιαγράμματος της 28ης Φεβρουαρίου που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Εθνη για λύση.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς είχαν το απόγευμα συνάντηση, διάρκειας δύο ωρών, παρουσία του Αλβαρο ντε Σότο.

    Το πρωί, ο ειδικός σύμβουλος του Κόφι Ανάν για το Κυπριακό, είχε χωριστές συναντήσεις, πρώτα με τον Ραούφ Ντενκτάς και στη συνέχεια με τον πρόεδρο Κληρίδη.

    Υστερα από συμφωνία για το πρόγραμμα των συνομιλιών που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς θα συναντώνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, το απόγευμα. Οι απευθείας συνομιλίες θα είναι εντατικές και οι δύο πλευρές θα παρουσιάζουν τα θέματα στα οποία επιθυμούν τροποποιήσεις επί του σχεδίου Ανάν.

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, σχολιάζοντας τη δήλωση Αλβαρο ντε Σότο, περί σκότους και αβεβαιότητας μετά τις 28 Φεβρουαρίου, αν μέχρι τότε δεν επιτευχθεί λύση, είπε πως το τι θα γίνει σε περίπτωση μη επίτευξης λύσης θα αποφασισθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Ο κύριος Κασουλίδης, ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν θα ετοιμάσει, μετά τις 28 Φεβρουαρίου, έκθεση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο θα δώσει νέους όρους εντολής για τη συνέχεια. Εάν θα υπάρξει περίοδος παγώματος του Κυπριακού μετά την εικοστή ογδόη Φεβρουαρίου, πρόσθεσε, αυτό θα το καθορίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας και σίγουρα θα είναι μικρότερη των δεκαέξι μηνών.

    Εξάλλου, ο Αλέκος Μαρκίδης δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο ότι ο Γενικός Γραμματέας θα εγκαταλείψει την προσπάθεια του μετά τις 28 Φεβρουαρίου για λύση του κυπριακού. Είναι αδιανόητο, τόνισε, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών να αποτραβηχθεί, αν τα δύο μέρη ζητήσουν να συνεχίσουν τις προσπάθειες. Ο κ. Μαρκίδης δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του σχεδίου Ανάν σε σημαντικό βαθμό.

    Ερωτηθείς κατά πόσο ο ίδιος θα υπογράψει το σχέδιο Ανάν σε περίπτωση που υπογραφεί από την τουρκική πλευρά ως έχει, ο κ. Μαρκίδης είπε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο για αρκετούς, όπως είπε, λόγους. Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να το υπογράψει.

    [Φώτο-498347]

    [06] Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ΙΧ

    20/01/2003 18:21:58

    Αυξήσεις απο 8 εως 35% αναμένονται στα φετινά ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων η αύξηση προκύπτει απο την αναθεώρηση των συμβολαίων αλλά και απο το νέο τρόπο υπολογισμού στο σύστημα ''μπόνους μάλους'' με τρόπο που περορίζονται τα οφέλη για τους καλούς οδηγούς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 January 2003 - 21:30:11 UTC