Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάθεση Σαλιαρέλη για εκβιασμούς.
  • [02] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.

  • [01] Κατάθεση Σαλιαρέλη για εκβιασμούς.

    22/01/2003 13:42:13

    Κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που ερευνά την υπόθεση των εκβιασμών, έδωσε το μεσημέρι ο επιχειρηματίας Αργύρης Σαλιαρέλης.

    Ο κ.Σαλιαρέλης με δηλώσεις του στον Τύπο, έχει υποστηρίξει ότι υπέστη εκβιασμό απο τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, με αφορμή τη συνέντευξη που είχε δώσει, πριν λίγα χρόνια, στον τηλεοπτικό σταθμό "ΤΗΛΕΤΩΡΑ".

    Ο κ. Σαλιαρέλης υποστηρίζει ότι ο εκδότης είχε επικαλεστεί προκειμένου να του αποσπάσει χρήματα και την «17 Νοέμβρη.

    [02] Νέα συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς.

    22/01/2003 12:30:07

    Ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς συναντώνται το απόγευμα, στο πλαίσιο της νέας φάσης εντατικών συνομιλιών, υπό το πρίσμα της εξαγγελίας του Τουρκοκύπριου ηγέτη ότι θα διενεργήσει δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν πριν από τις 28 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση θα διεξαχθεί συζήτηση για τα σημεία του σχεδίου Ανάν, που κάθε πλευρά έχει ζητήσει να τροποποιηθούν.

    Στο μεταξύ, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ, ο πρόεδρος Κληρίδης δηλώνει οτι δεν επιθυμεί την απομάκρυνση του Ραούφ Ντενκτάς διότι μετά την αντικατάσταση, η λύση μπορεί να καθυστερήσει για χρόνια. Για τη νέα τουρκική κυβέρνηση ο κ.Κληρίδης ανέφερε οτι είναι ενθαρρυντικό οτι επιθυμεί λύση, αλλά δεν λέει ποιά θα είναι η λύση.

    Απο την πλευρά του ο Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε ότι θα ενημερώσει σήμερα τον Αλβαρο ντε Σότο για το θέμα του δημοψηφίσματος στα κατεχόμενα.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έχει κάνει σαφές ότι και αν ακόμη το σχέδιο εγκριθεί από την πλειοψηφία, δεν πρόκειται να το υπογράψει ο ίδιος, αλλά θα παραχωρήσει τη θέση του σε άλλον για να το πράξει. Κατά τα άλλα ισχυρίστηκε και πάλι οτι το σχέδιο Ανάν ευνοεί τους Ελληνοκύπριους οι οποίοι όπως ειπε, προσπαθούν να εκφυλίσουν τα δικαιώματα και τις εξουσίες των Τουρκοκυπρίων. Τη στάση του Ραούφ Ντενκτάς επέκρινε έντονα ο αρχηγός του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης Μεχμέτ Αλή Ταλάτ, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι παραβρίσκεται στις συνομιλίες για το θεαθήναι και ότι εργάζεται για να πετύχει αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα. Προκλητικότερος και απο τον Ντενκτάς εμφανίστηκε ο ψευδοπρωθυπουργός του, Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος σε διάλεξη στη Σμύρνη είπε οτι απεχθάνεται τον Ελληνοκύπριο «που θα τον ξεσπιτώσει, καθώς και το άτομο που θα υπογράψει το σχέδιο Ανάν.

    Το απόγευμα αναμένεται στα κατεχόμενα ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ενώ στην Κύπρο βρίσκεται και ο αρχηγός του ισλαμικού κόμματος Ευτυχίας της Τουρκίας, Ρετζάι Κουτάν.

    Στην Κύπρο βρίσκονται επίσης ο ύπατος αρμοστής της Βρετανίας Λιν Πάρκερ και ο αντιπρόσωπος της ΕΕ στην Κύπρο Αντριαν Βαν ντερ Μιρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 22 January 2003 - 12:30:14 UTC