Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ναύπλιο: Ατυπη σύνοδος υπουργών Κοινωνικών Υποθέσεων
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Ιβανόφ
  • [03] Ρίο, Αντίρριο: Στάσεις εργασίας
  • [04] Διαγωνισμός για νέα σημαία και ύμνο στην Κύπρο

  • [01] Ναύπλιο: Ατυπη σύνοδος υπουργών Κοινωνικών Υποθέσεων

    23/01/2003 22:05:57

    Την ικανοποίησή του για την εκκίνηση της άτυπης συνόδου των υπουργών Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Ναύπλιο, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας, μετά το πέρας της πρώτης συζήτησης της λεγόμενης τρόικας και των κοινωνικών εταίρων.

    Συμμετείχαν οι υπουργοί Κοινωνικών Υποθέσεων της Ιταλίας και της Ιρλανδίας (οι δύο επόμενες προεδρίες που, μαζί με την ελληνική, συγκροτούν την τρόικα), η επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου, εκπρόσωποι των εργαζομένων και των εργοδοτών, ευρωβουλευτές και ΜΚΟ.

    Δύο βασικά θέματα απασχόλησαν τη συζήτηση: η αναθεώρηση των πολιτικών απασχόλησης, 5 χρόνια μετά την εφαρμογή τους. Ο συντονισμός των πολιτικών κοινωνικής προστασίας.

    Ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για συναινετικό κλίμα και προωθημένες συμφωνίες, που όμως αύριο θα δοκιμαστούν στην πιο αποφασιστική συζήτηση μεταξύ των υπουργών.

    Εμφαση δίνει η Ελληνική Προεδρία στη θεσμοθέτηση της, μέχρι σήμερα άτυπης, τριμερούς συνόδου κορυφής, ώστε να θεσμοθετηθεί ο κοινωνικός διάλογος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, έμφαση δίνεται στο συντονισμό των πολιτικών κοινωνικής προστασίας, στην αναζήτηση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής κοινωνικής προστασίας, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέππας.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Ιβανόφ

    23/01/2003 20:16:45

    Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός. Το θέμα του Ιράκ κυριάρχησε στις συνομιλιες των δύο ανδρών, καθώς και στη συνάντηση που είχε αργότερα ο κ.Ιβανόφ με τον έλληνα ομόλογό του. Ο ρώσος αξιωματούχος δήλωσε οτι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική και διπλωματική ρύθμιση της κατάστασης στο Ιράκ. Υπέρ της εξάντλησης κάθε δικαιωματικού μέσου στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συζήτησή του με το ρώσο υπουργό Εξωτερικών για το θέμα του Ιράκ, τονίζοντας ότι ο πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος. Την εκτίμηση οτι ένας πόλεμος στο Ιράκ θα προκαλέσει επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.

    [03] Ρίο, Αντίρριο: Στάσεις εργασίας

    23/01/2003 19:02:53

    Το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας ανακοίνωσε ότι το σωματείο αξιωματικών των πορθμείων της γραμμής Ρίου-Αντιρρίου εξήγγειλε στάσεις εργασίας από αύριο, καθημερινά από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί και από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα. Κύριο αίτημα είναι η άμεση εξεύρεση λύσης για την ασφαλή αγκυροβολία των φέρι-μπότ.

    Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

    [04] Διαγωνισμός για νέα σημαία και ύμνο στην Κύπρο

    23/01/2003 18:56:10

    Ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο αναφέρει ότι θα προκηρύξουν δημόσιο διαγωνισμό στην Κύπρο για την επιλογή νέας σημαίας και ύμνου, όπως προβλέπεται στο σχέδιο Αναν.

    Την εξουσιοδότηση έδωσαν στα Ηνωμένα Εθνη ο Πρόεδρος Κληρίδης και ο Ραούφ Ντενκτάς κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.

    Οπως προστίθεται στην ανακοίνωση, τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να αρχίσει, προκειμένου η σημαία και ο ύμνος να είναι έτοιμοι για να περιληφθούν σε μια πιθανή ολοκληρωμένη συμφωνία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

    Γίνεται κατανοητό, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι η σημαία και ο ύμνος θα υιοθετηθούν μόνο ως μέρος μια συνολικής διευθέτησης, εάν ολόκληρο το σχέδιο εγκριθεί στα χωριστά δημοψηφίσματα και δημιουργηθεί μια νέα κατάσταση πραγμάτων.

    Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η απόφαση δεν πρέπει να εκληφθεί ως ένδειξη της πορείας των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 January 2003 - 21:30:09 UTC