Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάθεση Μ.Λάτση για εκβιασμούς
  • [02] Γ.Παπανδρέου: Ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος
  • [03] Χριστοδουλάκης: Προτεραιότητες ελληνικής προεδρίας
  • [04] Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [05] Σημίτης: Κοινή ευρωπαϊκή γραμμή
  • [06] Πάχτας: Ενισχύσεις ΕΕ σε περιφέρειες
  • [07] Ρίο, Αντίρριο: Αναστολή κινητοποιήσεων
  • [08] Υπουργός Ανάπτυξης: Πρόγραμμα `Ανταγωνιστικότητα`
  • [09] Εξετάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Προθεσμίες
  • [10] Ντε Σότο: Δεν υπάρχουν νέες προτάσεις για το Κυπριακό
  • [11] Διαμαρτυρία εργαζομένων της TVX
  • [12] Βρέθηκαν νεκρά τα δύο παιδιά στα Χανιά.
  • [13] Ληστεία σε τράπεζα στο Χαλάνδρι.
  • [14] ΝΔ:''Η κυβέρνηση ευθύνεται για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο''

  • [01] Κατάθεση Μ.Λάτση για εκβιασμούς

    28/01/2003 22:16:35

    Κατάθεση στον εισαγγελέα κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που ερευνά την υπόθεση εκβιασμών σε βάρος επιχειρηματιών κλήθηκε να δώσει η κ. Μαριάννα Λάτση. Η κ. Λάτση προσήλθε στο εισαγγελικο γραφείο στις 10 το βράδυ

    [02] Γ.Παπανδρέου: Ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος

    28/01/2003 21:55:01

    Ο συντονισμός της στάσης των χωρών-μελών της ΕΕ που μετέχουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα του Ιράκ, θα συνεχιστεί, δήλωσε σήμερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ενώπιον της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σημειώνοντας παράλληλα την ύπαρξη διαφωνιών στο πλαίσιο της ΕΕ αναφορικά με το θέμα του Ιράκ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε, πάντως, ότι η πλειοψηφία των κοινοτικών κρατών τάσσονται υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης του προβλήματος και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην περίπτωση που υπάρξει πολεμική κλιμάκωση, τότε οι περισσότερες χώρες θα επιθυμούσαν να συμβεί αυτό μετά από σχετική απόφαση του ΟΗΕ.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ευρωβουλευτών σχετικές με τη μη επίτευξη συμφωνίας από το συμβούλιο των ''15'' υπέρ της έκδοσης δεύτερης ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό δεν τίθεται προς το παρόν και ότι αυτό που προέχει είναι να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους ελεγκτές του ΟΗΕ για να τελειώσουν το έργο τους.

    Αναφερόμενος στις σχέσεις ΗΠΑ - Ευρώπης, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι θα ήταν λάθος να υπάρξει σύγκρουση των ευρωπαϊκών κρατών με τις ΗΠΑ. Παράλληλα όμως, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ περί ''γηραιάς Ευρώπης'' ανέφερε ότι η Ευρώπη είναι υπερήφανη για την ιστορία της, η οποία εμπεριέχει, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θετικές και αρνητικές εμπειρίες.

    Τέλος, ερωτηθείς από ευρωβουλευτή αν η Ελλάδα σκοπεύει να έλθει σε συμφωνία στο εγγύς μέλλον με την ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας της, απάντησε ότι πριν από ένα χρόνο οι δύο χώρες ήταν κοντά στην επίτευξη συμφωνίας και ότι αυτό δεν συνέβη λόγω της κλιμάκωσης της βίας στην ΠΓΔΜ. Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε, καταλήγοντας, ότι στην παρούσα φάση πληρούνται πολλές από τις αναγκαίες συνθήκες για την επίτευξη συμφωνίας και εξέφρασε την ελπίδα να συμβεί σύντομα αυτό.

    [03] Χριστοδουλάκης: Προτεραιότητες ελληνικής προεδρίας

    28/01/2003 21:38:48

    Η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη στο Ιράκ και η αντιμετώπιση της ιδιομορφίας της Κύπρου -με το έλλειμμα δημοκρατίας και ανάπτυξης που εμφανίζει το βόρειο τμήμα της εξ αιτίας της τουρκικής κατοχής - κυριάρχησαν κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Ελληνικής Προεδρίας, από τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστοδουλάκη, σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικού Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

    Σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε ειδική μνεία στις συνέπειες γεωπολιτικού και οικονομικού χαρακτήρα που θα επιφέρει μια ενδεχόμενη ανάφλεξη στον Κόλπο, με αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του πληθωρισμού, καθώς και παράταση της αβεβαιότητας, επισημαίνοντας την ανάγκη αναζήτησης ειρηνικής επίλυσης, προκειμένου να αποφευχθεί το κόστος μιας εμπλοκής. Πρόσθεσε ωστόσο ότι οι επιπτώσεις θα είναι προσωρινές για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και η ανάπτυξη θα ξαναβρεί τους ρυθμούς της, όπως συνέβη και στο 1991.

    [Φώτο-460213]

    [04] Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί

    28/01/2003 21:13:55

    Με βασικό αίτημα τη μονιμοποίηση όσων γιατρών εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με συμβάσεις απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας. Οπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας ώστε να εξυπηρετηθούν τα επείγοντα περιστατικά.

    Οι γιατροί εκτός από τη μονιμοποίηση ζητούν για πολλοστή φορά να τους χορηγηθεί το επίδομα των 176 ευρώ το μήνα το οποίο χορηγείται στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και να αυξηθούν σημαντικά οι δαπάνες στο χώρο της υγείας ώστε να μπορούν μέσα σε πολιτισμένο περιβάλλον χωρίς ελλείψεις να ασκούν τα καθήκοντά τους.

    [05] Σημίτης: Κοινή ευρωπαϊκή γραμμή

    28/01/2003 20:46:35

    Την θέση της Ελληνικής Προεδρίας για κοινή ευρωπαϊκή γραμμή στο θέμα του πιθανού πολέμου στο Ιρακ επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου μετα την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Βιομηχανιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (UNICE) Φιλίπ Ντε Μπουίκ.

    "O πόλεμος του Ιράκ ή ο πιθανός πόλεμος για να ακριβολογούμε, έχει ήδη επηρεάσει τις εξελίξεις. Όπως είδατε, τα χρηματιστήρια έχουν μια πτωτική τάση, οι επενδύσεις δεν πραγματοποιούνται με τους συνήθεις ρυθμούς, υπάρχει μια αναμονή και μια αμφιβολία. Είναι λογικό οι επιχειρήσεις να θέλουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο", ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διαλόγου του Προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους κοινωνικούς εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός το κύριο αντικείμενο αυτής της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη στην Ευρώπη, η ανταγωνιστικότητα και τα προβλήματα των επιχειρήσεων. Η Ελληνική Προεδρία, κυρίως, στη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, στο εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών, θέλει να προωθήσει τις πολιτικές εκείνες που αφορούν την επιχειρηματικότητα, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τη δυνατότητα να έχουν περισσότερα κεφάλαια, την απλοποίηση των διαδικασιών, το ευρωπαϊκό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, όπως βέβαια και τις προσπάθειες να ενισχυθούν η έρευνα και η τεχνολογία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ.Σημίτης επισήμανε επίσης ότι η Ελληνική Προεδρία θέλει να δημιουργήσει ένα ακόμη καλύτερο υπόβαθρο για να μπορούν οι επιχειρήσεις να εργάζονται αποτελεσματικά και έτσι με στόχο πάντα την ανάπτυξη, ιδίως σε μια περίοδο, όπου χρειαζόμαστε πραγματικά υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.

    Σε δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος της UNICE και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Οδυσσέας Κυριακόπουλος επισήμανε ότι "η βασική ανησυχία σήμερα των εργοδοτών είναι να συνεχισθεί η οικονομική ανάπτυξη, να ωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους της Λισσαβόνας".

    [Φώτο-540226]

    [06] Πάχτας: Ενισχύσεις ΕΕ σε περιφέρειες

    28/01/2003 20:13:27

    Ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας, από τον επόμενο μήνα και έως το Μάϊο θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων στις πρωτεύουσες των κρατών-μελών και των υποψηφίων για ένταξη χωρών, ώστε να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν τη περιφερειακή πολιτική και τη νέα πολιτική συνοχής.

    Εως το τέλος του 2003 (επί ιταλικής προεδρίας) θα κατατεθούν και οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνοχή και στις αρχές του 2004 θα διαμορφωθούν οι περιφερειακές πολιτικές αλλά και τα μέσα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

    Οι πρόνοιες

    Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας, η ελληνική προεδρία θέτει τις προτεραιότητές της σε δύο άξονες. Ο ένας αφορά τη συνέχιση των ενισχύσεων της ΕΕ προς τις περιφέρειες της χώρας και μετά το 2006, έστω και αν στις περιφέρειες αυτές το ΑΕΠ ξεπεράσει το 75% του μέσου κοινοτικού όρου. Τέτοιες περιοχές στην Ελλάδα είναι η Στερεά και το Νότιο Αιγαίο. Ο δεύτερος άξονας αφορά τις περιφέρειες εκείνες, οι οποίες θα τοποθετηθούν στο ''Στόχο Ενα'', δηλαδή το ΑΕΠ θα ξεπεράσει το 75% του μέσου κοινοτικού όρου, αλλά μόνο για στατιστικούς λόγους.

    Οπως διευκρίνισε ο κ. Πάχτας, επειδή οι δέκα υποψήφιες χώρες έχουν αρκετά χαμηλότερο ΑΕΠ σε σχέση με το μέσο κοινοτικό όρο, ο συνολικός μέσος όρος ΑΕΠ και των 25 χωρών θα φαίνεται χαμηλότερος, κατά συνέπεια αρκετές περιφέρειες της Ελλάδας θα φαίνονται με υψηλότερο ποσοστό του 75% και θα πρέπει οι ενισχύσεις να διατηρηθούν και γι αυτές τις περιφέρειες.

    Ταυτόχρονα επιδιώκεται η συνέχιση των ενισχύσεων για τις αραιοκατοικημένες περιοχές (Σουηδία-Φιλανδία), αλλά και για τις νησιωτικές και τις ορεινές περιοχές. Επίσης, θα πρέπει να διατηρηθούν οι πολιτικές που αφορούν τη διασυνοριακή συνεργασία, είτε αυτή αφορά τις χώρες μέλη της ΕΕ (πχ Ελλάδα - Ιταλία) είτε αφορά σχέσεις της ΕΕ με τρίτες χώρες (πχ Ελλάδα-Αλβανία).

    [07] Ρίο, Αντίρριο: Αναστολή κινητοποιήσεων

    28/01/2003 19:53:04

    Αναστέλλονται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου οι στάσεις εργασίας των πληρωμάτων των φέριμποτ Ρίου - Αντιρρίου.

    Οπως είναι γνωστό τα πληρώματα διαμαρτύρονται για την έλλειψη αγκυροβολίων των πλοίων. Η σημερινή εξέλιξη σημειώθηκε μετά από παρέμβαση της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας μέχρις ότου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.

    [08] Υπουργός Ανάπτυξης: Πρόγραμμα `Ανταγωνιστικότητα`

    28/01/2003 19:49:12

    Νέα δέσμη προκηρύξεων του προγράμματος ''Ανταγωνιστικότητα'' (ΕΠΑΝ), συνολικού προϋπολογισμού 1,25 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Α. Τσοχατζόπουλος. Οπως ανακοινώθηκε αφορά: τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα, τις ενεργειακές επενδύσεις, τα προγράμματα επιχειρήσεων για τεχνολογία και καινοτομία.

    Μέχρι σήμερα, επισήμανε ο υπουργός, έχουν υποβληθεί 9.360 προτάσεις επιχειρήσεων από τις οποίες έχουν εγκριθεί 4.854.

    [09] Εξετάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Προθεσμίες

    28/01/2003 17:18:16

    Δεκαεννέα νέα τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα περιλαμβάνουν τα φετινά μηχανογραφικά για συμμετοχή στις εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο οικείο λύκειο από τις 3 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 10 του ίδιου μήνα.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι φετινές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου.

    Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι εισαγωγικές εξετάσεις για τους πτυχιούχους του δευτέρου κύκλου ΤΕΕ. Η εξέταση στα ειδικά μαθήματα θα γίνει μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

    [10] Ντε Σότο: Δεν υπάρχουν νέες προτάσεις για το Κυπριακό

    28/01/2003 16:12:31

    O ειδικός εκπρόσωπος του γγ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλβάρο Ντε Σότο δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχουν νέες προτάσεις για το Κυπριακό. Αν οι δύο πλευρές το επιθυμούν, οι προτάσεις Αναν θα μπορούσαν να αναθεωρηθούν, είπε ο κ.Ντε Σότο, και πρόσθεσε ότι τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν ακόμα πάρει καμία απόφαση για το θέμα αυτό.

    Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Αγκυρας, ο Ντε Σότο εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκική πλευρά διατηρεί τη βούληση για λύση του Κυπριακού που είχε διαπιστώσει κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αγκυρα.

    Ο Ντε Σότο είπε ότι οι κινήσεις για τον καθορισμό ενός εθνικού ύμνου και μιας σημαίας του κοινού κράτους δεν πρέπει να θεωρούνται ως ενδείξεις επίλυσης. Εξάλλου, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και του Ραούφ Ντενκτάς.

    Ο Ντε Σότο είπε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Γκιούλ και με τον υπουργό Εξωτερικών Γιασάρ Γιακίς.

    Σήμερα, ο Ντε Σότο αναμένεται να συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Ουγούρ Ζιγιάλ.

    [11] Διαμαρτυρία εργαζομένων της TVX

    28/01/2003 15:11:17

    Σε κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής, προχώρησαν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην εταιρία ΤVX - Ελληνικός Χρυσός, με αίτημα την άμεση επαναλειτουργία των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων από την πολυεθνική εταιρία στην περιοχή.

    Οι εργαζόμενοι απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου ζητώντας να συναντηθούν με το νομάρχη Χαλκιδικής, ενώ στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν τη νομαρχία επικράτησε ένταση μεταξύ των εργαζομένων και των αστυνομικών δυνάμεων και απειλήθηκαν επεισόδια. Τελικά, ο νομάρχης Αργύρης Λαφαζάνης δέχτηκε και συζήτησε με εκπροσώπους των εργαζομένων. Μετά τη συζήτηση δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει το αίτημά τους στις αρμόδιες υπηρεσίες και δήλωσε ότι θα συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή που θα επισκεφτούν τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα.

    Να σημειωθεί, ότι εδώ και τρεις εβδομάδες τα μεταλλεία της εταιρίας έχουν κλείσει, ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    [12] Βρέθηκαν νεκρά τα δύο παιδιά στα Χανιά.

    28/01/2003 15:09:50

    Τραγικός ήταν ο επίλογος της βουτιάς...θανάτου ΙΧ αυτοκινήτου χθες το απόγευμα στο λιμάνι Κισάμου.

    Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι δύτες ανέσυραν νεκρά τα δυο παιδιά, ένα αγοράκι 12 ετών και το κοριτσάκι 8 ετων, που αγνοούντο από χθές στα παγωμένα νερά του λιμανιού.

    Τα δυο παιδιά της 34χρονης Λάχερ Μπουζάνι βρέθηκαν έξω από το ΙΧ, αυτοκίνητο, το οποίο δεν έχουν εντοπίσει οι δύτες.

    Από τη βουτιά θανάτου χθες ανασύρθηκε νεκρή και η 20χρονη Διάνα Γιαννίνα, ενώ ως εκ θαύματος γλύτωσαν τέσσερις από τους επτά επιβαίνοντες του αυτοκινήτου.

    [Φώτο-539355]

    [13] Ληστεία σε τράπεζα στο Χαλάνδρι.

    28/01/2003 15:09:42

    Δυο άγνωστοι με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους του υποκαταστήματος της Aspis Bank στο Χαλάνδρι στην οδό Αγίας Παρασκευής 38-40 και αφού απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό εξαφανίστηκαν.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και καταζητούνται από την αστυνομία. Ιδιαίτερη βαρύτητα στις αστυνομικές έρευνες αποδίδεται στην αξιοποίηση βιντεοταινίας στην οποία μέσω κλειστού κυκλώματος έχουν καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    [14] ΝΔ:''Η κυβέρνηση ευθύνεται για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο''

    28/01/2003 14:36:32

    Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου, εξαπέλυσε η ΝΔ, ύστερα απο σύσκεψη που έγινε στη Ρηγίλλης, υπό τον Κώστα Καραμανλή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι πρέπει να χυθεί φως, γιατί, όπως είπε, τα τελευταία γεγονότα δεν είναι τυχαία και έχουν ευθεία σύνδεση με το καθεστώς που διαμορφώθηκε την τελευταία 20ετία.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, καταλόγισε βαριές ευθύνες στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, αντί να ακολουθήσει μία πολιτική εξυγίανσης, άλλοτε λειτουργεί ως θεατής και άλλοτε ως διαιτητής συμφερόντων που λυμαίνονται το χώρο.

    Ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι οι ομολογίες των υπουργών δεν αποτελούν άλλοθι για την κατάσταση που επικρατεί με τα διαπλεκόμενα, σημειώνοντας ότι όλα αυτά απομακρύνουν τους φιλάθλους απο τα γήπεδα.

    Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του υφυπουργού Γιώργου Λιάνη, ότι εκβιάστηκε στο θέμα προσέλευσης η μη οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό απο παράγοντες και των δύο ομάδων, είπε ότι πρόκειται για σοβαρή καταγγελία και διερωτήθηκε πως ο πρωθυπουργός κρατά στη θέση του έναν υπουργό που έπεσε θύμα εκβιασμού και δεν πήγε τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε ότι οι μόνοι που δεν μπορούν να κάνουν κάθαρση στο ποδόσφαιρο είναι το ΠΑΣΟΚ, αφού οι νονοί είναι δημιούργημα του θεσμικού πλαισίου που έφτιαξε το κυβερνών κόμμα και κατάντησε τις ΠΑΕ ΔΕΚΟ.

    Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας ότι ημέτεροι της κυβέρνησης διαπλέκονται με γνωστά οικονομικά συμφέροντα και παίζουν παιχνίδια σε βάρος των συμφερόντων των φορολογουμένων. Εκανε λόγο για ''Λεόντιο σύμβαση'' του ΟΠΑΠ με την Ιντραλότ, που, σύμφωνα με την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου, θα κοστίσει 75 δισ. στους φορολογούμενους και σημείωσε ότι παρ'όλα αυτά, η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει.

    Κατηγορεί, πρόσθεσε, όλους τους άλλους, πλην απο τον εαυτό της, λες και άλλοι κυβερνούν τη χώρα.

    Απαντώντας στη σημερινή παρέμβαση των τομεαρχών της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε το μεσημέρι οτι ''Η κυβέρνηση έχει πρώτη εκδηλώσει την πρόθεσή της να οδηγήσει σε εξυγίανση το χώρο του ποδοσφαίρου και να αντιμετωπίσει όσες παράνομες πράξεις έχουν γίνει''.

    Αναφερόμενος τέλος στο θέμα που δημιουργήθηκε για τον ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, ανέφερε οτι ''Οντως, όπως τόνισε ο κ. Λιάνης επιχειρήθηκαν πιέσεις σε βάρος του από τον πρόεδρο του ΠΑΟ και από τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ οι οποίες βρίσκονται εκτός οιουδήποτε ανεκτού πλαισίου.

    Ο κ. Λιάνης δήλωσε αμέσως ότι αυτού του τύπου οι συμπεριφορές δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές από την κυβέρνηση και από τα κυβερνητικά στελέχη'', υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

    [Φώτο-540147]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 January 2003 - 21:30:32 UTC