Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οριακά εξελέγη πρώτη η Ντ.Μπακογιάννη.
  • [02] Ολοκήρωση Α΄ημέρας Συνόδου υπ.Παιδείας ΕΕ.
  • [03] Εκλογή μελών Πολιτικού Συμβουλίου ΝΔ.
  • [04] Πρωτόπαπας:Σε πλήρη δημοσιότητα η δίκη της 17Ν
  • [05] Διαδηλώσεις κατα της εμπορευτοποίησης της εκπαίδευσης και κατα πολέμου

  • [01] Οριακά εξελέγη πρώτη η Ντ.Μπακογιάννη.

    01/03/2003 21:06:02

    Σε εκλογικό θρίλερ για γερά νεύρα εξελίχθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή των εξωκοινοβουλευτικών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ.

    Μέχρι και την τελευταία στιγμή ψήφο- ψήφο παιζόταν η πρώτη θέση μεταξύ της κ.Ντόρας Μπακογιάννη και του κ.Λευτέρη Ζαγορίτη.

    Τελικά όπως ανακοινώθηκε επισήμως η κ.Μπακογιάννη έλαβε 225 ψήφους ο κ.Ζαγορίτης 224 και ακολουθούν οι κ.Γιάννης Τουσιάκης με 212, Γιώργος Σούρλας με 150, Γιάννης Πατσόγιαννης με 142 και Παναγιώτης Γούτος με 139.

    Λόγω της ποσόστωσης που ισχύει για τις γυναίκες την έβδομη θέση κατέλαβε η κ.Μερόπη Καλδή.

    Εκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι παλαιά κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη όπως οι κ.Αγγελος Μοσχονάς, Γιάννης Μανώλης και Κώστας Κωστούλας δεν εξελέγησαν.

    [02] Ολοκήρωση Α΄ημέρας Συνόδου υπ.Παιδείας ΕΕ.

    01/03/2003 20:10:02

    Ολοκληρώθηκε το βράδυ η πρώτη ημέρα εργασιών της άτυπης Συνοδου των υπουργών Παιδείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο στις 11 το πρωϊ στον Αστέρα της Βουλιαγμένης.

    Αποχωρώντας απο το χώρο του συνεδρίου ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης. Ανακοίνωσε οτι πρόκειται να προωθηθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρόταση να υπάρξει κοινό μάθημα πολιτισμού σε όλα τα σχολεία της ΕΕ. Ενα δεύτερο θέμα που θα προωθηθεί είναι να πραγματοποιηθεί Συνοδος Κορυφής της ΕΕ η οποία θα ασχοληθεί με θέματα Παιδείας. Ο κ. Ευθυμίου εξέφρασε την πεποίθηση οτι οι προτάσεις θα υλοποιηθούν και σ' αυτό θα συμβάλει το υπουργείο Παιδείας και η Ελλάδα, φυσικά, με ολες τους δυνάμεις.

    [03] Εκλογή μελών Πολιτικού Συμβουλίου ΝΔ.

    01/03/2003 18:28:05

    Εκλογικό θρίλερ παίχθηκε μέχρι αργά το απόγευμα στη Ρηγίλλης για την εκλογή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου - πέραν των άλλων - το ενδιαφέρον εστιάζεται αν στα εξωκοινοβουλευτικά μέλη θα εκλεγεί πρώτη η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

    Η καταμέτρηση για τα εξωκοινοβουλευτικά μέλη αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, ενώ στις 6 το απόγευμα και αφού οι κάλπες είχαν κλείσει στις 2 το μεσημέρι, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα για τα κοινοβουλευτικά μέλη.

    Για τις πέντε θέσεις ήταν οκτώ υποψήφιοι και εξελέγησαν οι Βασίλης Μιχαλολιακος με 262 ψήφους, Γιώργος Ορφανός με 248, Πόπη Φουντουκίδου με 172, Νίκος Νικολόπουλος με 149, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος με 139.

    Λόγω της ποσόστωσης για τις γυναίκες, τη θέση του κ. Σπηλιωτόπουλου καταλαμβάνει η Ελσα Παπαδημητρίου με 132 ψήφους και ακολουθούν η κυρία Πετραλιά με 123 και ο κ. Κασίμης με 97.

    Για τις επτά θέσεις των εξωκοινοβουλευτικών μελών έχουν θέσει υποψηφιότητα 13 στελέχη.

    [04] Πρωτόπαπας:Σε πλήρη δημοσιότητα η δίκη της 17Ν

    01/03/2003 15:19:39

    Η δίκη της 17Ν, που αρχίζει τη Δευτέρα, γίνεται υπό πλήρες καθεστώς δημοσιότητας, δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Τύπου και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στις συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων η διαδικασία κάλυψης της δίκης.

    Ο κ.Πρωτόπαπας πρόσθεσε οτι τη δίκη θα παρακολουθήσουν τετρακόσιοι δημοσιογράφοι με όλα τα αναγκαία μέσα στη διάθεσή τους και με απομαγνητοφωνημένα κείμενα για το σύνολο όσων λεχθούν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

    Σημειώνεται οτι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για «φιμωτικά μέτρα, που «υπό οποιαδήποτε πρόφαση νομική ή δικαστική περιορίζουν το συνταγματικό δικαίωμα του δημοσιογράφου να πληροφορεί ελεύθερα, αλλά και των πολιτών να πληροφορούνται ελεύθερα, όταν μάλιστα δοκιμάζεται η συνταγματική κατοχύρωση δημόσιας δίκης.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, ανακοίνωσε οτι τη Δευτέρα το πρωί, θα επισκεφθεί το χώρο όπου θα γίνει η δίκη, ώστε να εξετασθούν επί τόπου οι συνθήκες κάλυψης της δίκης, ενώ δεν αποκλείει και πρόταση για αποχή των δημοσιογράφων.

    [05] Διαδηλώσεις κατα της εμπορευτοποίησης της εκπαίδευσης και κατα πολέμου σε Ιράκ

    01/03/2003 15:07:00

    Με αφορμή την διήμερη άτυπη σύνοδο των υπουργών Παιδείας της ΕΕ που αρχίζει σήμερα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι και πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στην αμερικανική πρεσβεία. Οι κοινωνικές οργανώσεις αντιδρούν στη συνεχή και εντεινόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης και στην εμπορευματοποίησή της,ενω διαδηλώνουν και κατά του πολέμου στο Ιράκ.

    Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ίδια ώρα και στο δημαρχείο της Βούλας, όπου δεκάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς

    τον τόπο διεξαγωγής της συνόδου των Ευρωπαίων υπουργών Παιδείας. Επίσης, στις 5 το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η διήμερη αντισύνοδος των φορέων της εκπαίδευσης.

    Σημειώνεται οτι απο τις πορείες δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας και σε περιφερειακούς δρόμους


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 March 2003 - 21:30:14 UTC