Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 3χρονου.
  • [02] 17Ν:Την αφαίρεση του γυάλινου κλουβιού ζητεί ο εισαγγελέας
  • [03] Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες
  • [04] Δίκη 17Ν
  • [05] Βρέθηκε ο 3χρονος απο το λεωφορείο του ΚΤΕΛ

  • [01] Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 3χρονου.

    03/03/2003 14:24:32

    Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του τρίχρονου Θανάση Σένια που επέβαινε στο μοιραίο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, όταν στις 22 Φεβρουάριου έκανε βουτιά θανάτου από τη γέφυρα του ποταμού Αλιάκμονα, παρασέρνοντας τελικά στο θάνατο συνολικά 16 άτομα.

    Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σαμουήλ Ντούγκου, που διενήργησε τη νεκροψία- νεκροτομή, διαπιστώθηκε από τα ευρήματα ότι το άτυχο παιδί πνίγηκε, καθώς δεν έφερε κακώσεις παρά μόνο ένα κάταγμα στο δεξιό μηρό, το οποίο όμως δεν ήταν ικανό να προκαλέσει το θάνατο.

    Το άψυχο κορμί του 3χρονου Θανάση Σένια εντόπισαν άνδρες των σωστικών συνεργείων στον ποταμό Αλιάκμονα σήμερα το πρωί, σε μικρή απόσταση από τη γέφυρα όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο δυστύχημα με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ.

    Οι άνδρες των σωστικών συνεργείων, ύστερα από επίπονες έρευνες βρήκαν στην κοίτη του ποταμού το πτώμα του παιδιού, σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο όπου έπεσε το λεωφορείο τη μοιραία εκείνη νύχτα της 22ας Φεβρουαρίου.

    Από την πρώτη στιγμή του δυστυχήματος ερευνούσαν πιθαμή προς πιθαμή το τμήμα του ποταμού μέχρι τις εκβολές δεκάδες άνδρες σωστικών συνεργείων. Στις έρευνες συμμετείχε και ο άτυχος πατέρας του 3χρονου, ο οποίος στο δυστύχημα έχασε και την μόλις 8 χρόνων κόρη του, η κηδεία της οποίας έγινε χθες στην Αλβανία, ενώ η σύζυγός του, που επέβαινε, επίσης, στο μοιραίο λεωφορείο νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ στο «Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    [02] 17Ν:Την αφαίρεση του γυάλινου κλουβιού ζητεί ο εισαγγελέας

    03/03/2003 14:12:06

    Την αφαίρεση του γυάλινου κλουβιού προκειμένου να εξασφαλιστεί η επικοινωνία των κατηγορουμένων με τους συνηγόρους υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο ο εισαγγελέας έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων κ. Χρήστος Λάμπρου.

    Ο εισαγγελέας ζήτησε επίσης -καθώς τέθηκε νωρίτερα θέμα από την υπεράσπιση να διακοπεί η δίκη για λίγες μέρες ώστε να προλάβουν οι συνήγοροι να ενημερωθούν για τη δικογραφία σε βάρος του Ανέστη Παπαναστασίου η οποία συνεκδικάζεται με αυτήν των υπολοίπων φερομένων ως μελών της ''17Ν'' λόγω συνάφειας.

    Ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Βασίλης Μαρκής πρότεινε να βρεθεί οπωσδήποτε άλλος τρόπος προστασίας των κατηγορουμένων σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφασίσει την απομάκρυνση του γυάλινου διαχωριστικού.

    Το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα προκειμένου να αποφανθεί επί των αιτημάτων.

    To μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χ.Πρωτόπαπας, απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις διευκρίνησε πως ο γυάλινος θάλαμος κατασκευάστηκε με την επίβλεψη των αρχών ασφαλείας και αν το δικαστήριο αποφασίσει διαφορετικά θα εφαρμοστεί η απόφασή του.

    Ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε ακόμη πως εξάλλου με απόφαση του δικαστηρίου επετράπη η χρήση του δημοσιογραφικού κασετοφώνου και πρόσθεσε πως ήδη εξετάζεται η δυνατότητα μεταφοράς καρτοτηλεφώνων στην αίθουσα Τύπου.

    [Φώτο-555867]

    [03] Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

    03/03/2003 12:40:27

    Ισχυρές βροχές και έντονες καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν από το απόγευμα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων το οποίο εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Από αργά τη νύχτα έντονες καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Επίσης ισχυρές βροχές αναμένονται από τις πρωινές ώρες αύριο στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τα δυτικά από αύριο το απόγευμα

    [Φώτο-374358]

    [04] Δίκη 17Ν

    03/03/2003 10:34:14

    Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί από το πρωί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού για τη δίκη των κατηγορουμένων ως μελών της "17 Νοέμβρη".

    Αστυνομικοί απαγορεύουν τη διέλευση των οχημάτων στην οδό Σολωμού, η οποία χωρίζει τις ανδρικές από τις γυναικείες φυλακές. Παράλληλα, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών.

    Τουλάχιστον 800 άτομα βρίσκονταν από τα ξημερώματα έξω από τις φυλακές. Δημοσιογράφοι , τεχνικοί τηλεοράσεων , φωτορεπόρτερς , μάρτυρες , δικηγόροι, συγγενείς θυμάτων και κατηγορουμένων περίμεναν έξω από τις τρεις εισόδους των γυναικείων φυλακών.

    Οι είσοδοι είναι διαχωρισμένες για το ακροατήριο, τους δικηγόρους, τους δημοσιογράφους και τους παρατηρητές. Υπάρχουν τρία σημεία ελέγχου για τους εισερχομένους στην αίθουσα του δικαστηρίου με ισάριθμα μηχανήματα για την ανίχνευση μεταλλικών αντικειμένων, ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών.

    Ηδη, έχουν μεταφερθεί με συμβατικά αυτοκίνητα τα μέλη του δικαστηρίου που θα ανέβουν στην έδρα. Παρόντες είναι και εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ μεταξύ των οποίων ο προεδρεύων Πάνος Σόμπολος και μέλη του προεδρείου για να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα καλύψουν τη διαδικασία οι δημοσιογράφοι.

    Επίσης, στις φυλακές βρίσκεται και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 9.

    [05] Βρέθηκε ο 3χρονος απο το λεωφορείο του ΚΤΕΛ

    03/03/2003 10:34:07

    Βρέθηκε, λίγο μετά τις 9 το πρωί, απο άνδρες της ΕΜΑΚ και μετά απο έρευνες 8 ημερών στην κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα, το πτώμα του 3χρονου Θανάση Σένια, σε απόσταση 300 μέτρων απο το σημείο που έπεσε το μοιραίο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο απο τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

    Ο μικρός επέβαινε στο λεωφορείο μαζί με τη μητέρα του, που

    τραυματίστηκε και την 8χρονη αδελφή του, η οποία σκοτώθηκε επιτόπου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 March 2003 - 12:30:19 UTC