Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανατροπή λεωφορείου ΚΤΕΛ με ένα νεκρό.
  • [02] Τελεσίγραφο και συνέχεια διαβουλεύσεων για Ιράκ
  • [03] Συνάντηση Παπανδρέου με Ανάν στον ΟΗΕ
  • [04] Eνας τραυματίας απο σύγκρουση πλοίων στο Ρίο

  • [01] Ανατροπή λεωφορείου ΚΤΕΛ με ένα νεκρό.

    08/03/2003 11:15:10

    Την εικόνα του θλιβερού και τραγικού λεωφορείου που έπεσε στον Αλιάκμονα πριν μερικές ημέρες, έφεραν αμέσως στο νου τους όσοι οδηγοί βρέθηκαν στο 58ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λάρισας- Τρικάλων καθώς μπροστά τους αντίκρυσαν το λεωφορείο, αναποδογυρισμένο και μέσα σ΄αυτό να βρίσκονται 42 επιβάτες, οι οποίοι κυριολεκτικά είδαν το χάρο με τα μάτια τους.

    Ολα συνέβησαν είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, το οποίο οδηγούσε ο 58χρονος Χρήστος Στέφος και εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα με 42 επιβάτες,

    παρέσυρε -για άγνωστη μέχρι τώρα αιτία- τον πεζό, Δημήτριο Ζιάκα 37 ετών από τα Τρίκαλα. Το λεωφορείο εξετράπη αμέσως της πορείας του και ανατράπηκε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον 37χρονο πεζό, ενώ τραυματίστηκαν και 21 επιβάτες του λεωφορείου τραυματίσθηκαν -ευτυχώς- ελαφρά.

    Αμέσως μετά την ανατροπή εκτιλύχθηκαν σκηνές πανικού μέσα κι έξω από το λεωφορείο καθώς κανείς δεν ήξερε ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της σύγκρουσης , ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στους άτυχους επιβάτες.

    Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων, ο οδηγός τραυματίσθηκε, συνελήφθη όμως και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

    Οι επιβάτες, που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο αυτό και νοσηλεύονται είναι οι εξής:

    1)Ευσταθίου Σοφία Γεωργίου ετών 20

    2)Ρόκκα Κωνσταντίνα Δημητρίου ετών 20

    3)Ζαμπου Κυριακή Γεωργίου ετών 22

    4)Πλακιας Ιωάννης Λάμπρου ετών 21

    5)Θανος Αθανάσιος Αναστασίου ετών 22

    6)Καρατζιου Ελισσάβετ Στέλιου ετών 45

    7)Καρατζιου Χρυσαυγή Δημητρίου ετών 11

    8)Βασιλείου Ευγνωσία Νεοφύτου ετών 37

    9)Μπολανο Εντουαρτ Ευαγγέλου ετών 25

    10)Γρηγορίου Ιφιγένεια Γερασίμου ετών 22

    11)Χαλκίδης Βασίλειος Νικολάου ετών 20

    12)Καλτση Δήμητρα Κωνσταντίνου ετών 51

    13)Καρατσώλη Ευφροσύνη Παναγιώτη ετών 26

    14)Δήμος Νικόλαος Βασιλείου ετών 29

    15)Λαζαρίδου Σουλτάνα Νικολάου ετών 27

    16)Τόψη Ζωή Πολυμέρου ετών 26

    17)Τασιου Μαρία Γεωργίου Ελένης ετών 20

    18)Μιγκου Ουρανία Θωμά ετών 20

    19)Ναταλη Αγλαϊα Ευαγγέλου ετών 22

    20)Γκωγκου Βασιλική Σταύρου ετών 22

    21)Καλλαντερη Ευδοκία Παύλου ετών 22

    [02] Τελεσίγραφο και συνέχεια διαβουλεύσεων για Ιράκ

    08/03/2003 07:57:04

    Τη Δευτέρα το απόγευμα θα συγκληθεί εκ νέου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα τεθεί προς ψήφιση η νέα πρόταση για το Ιράκ, που υπέβαλαν Ηνωμένες πολιτείες, Βρετανία και Ισπανία και σύμφωνα με την οποία προσδιορίζεται η 17η Μαρτίου ως καταληκτική ημερομηνία για τον αφοπλισμό της Βαγδάτης.

    Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία και Κίνα αντιδρούν και δεν αποδέχονται αυτή τη διορία, ενώ επιμένουν ότι πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος στους επιθεωρητές.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γιούρι Φεντότοφ, δήλωσε οτι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να μην εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας το τροποποιημένο σχέδιο απόφασης που κατέθεσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Ισπανία.

    Απο την πλευρά του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ντομινικ ντε Βιλπέν δήλωσε ότι δεν αποδεχόμαστε τελεσίγραφα και αποφάσεις που οδηγούν κατ΄ανάγκη σε πόλεμο.

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ μιλώντας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε ότι το Ιράκ δεν συνεργάζεται επαρκώς με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, παρακολούθησε τη συνεδρίαση, επανέλαβε ότι ''υπάρχουν μεγάλες διαφορές'', αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα συνεχιστεί κάθε προσπάθεια για ειρηνική επίλυση του προβλήματος.

    «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαφορές, αλλά εμείς ως προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση προσβλέπουμε και παίρνουμε κάθε πρωτοβουλία για να υπάρξει μια ενωμένη στάση για το μέλλον>>, πρόσθεσε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών.

    Ο κ.Παπανδρέου αναφερόμενος στο νέο προσχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν οι 3 χώρες με καταληκτική ημερομηνία την 17η Μαρτίου, είπε ότι «είναι σίγουρο ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μέσα στο ΣΑ, όπως και μέσα στην ΕΕ. Αρα, θα πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές σκέψεις, θα συζητήσω και με τους υπουργούς των δυο τάσεων, ώστε να δούμε ως προεδρία, αν μπορούμε να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Βεβαίως, δεν είμαστε εμείς ΟΗΕ, αλλά ως ΕΕ με όποιες δικές μας προτάσεις και ιδέες σε μια πιο γόνιμη προσπάθεια συναίνεσης και ειρηνικής επίλυσης του ιρακινού ζητήματος>>.

    Στο μεταξύ, το Ιράκ θα συνεχίσει και σήμερα την καταστροφή των απαγορευμένων πυραύλων ''αλ σαμούντ 2''.

    [Φώτο-558087]

    [03] Συνάντηση Παπανδρέου με Ανάν στον ΟΗΕ

    08/03/2003 07:45:37

    Ραντεβού στη Χάγη έδωσαν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν και ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνάντησής τους, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Παπανδρέου αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Ανάν να βρίσκεται στην ολλανδική πρωτεύουσα και αναμένεται να μεταβεί αύριο το βράδυ, στη Χάγη.

    «Θα δω σε ποιό επίπεδο ο ίδιος (γ.γ. του ΟΗΕ) περιμένει τις αντιπροσωπείες και ανάλογα με το επίπεδο θα διευθετήσουμε την αντιπροσώπευσή μας, ώστε να έχουμε το ίδιο επίπεδο στην κάθε αντιπροσωπεία, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών πριν τη χθεσινή συνάντηση.

    Διπλωματική πηγή ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου θα έχει στη Χάγη συνάντηση με τον κ. Ανάν, τον πρόεδρο της Κύπρου κ. Παπαδόπουλο και τ άλλα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας. Δεν είναι όμως βέβαιο αν θα παραμείνει εκεί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας για αποδοχή ή απόρριψη της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων στις 30 Μαρτίου.

    Ανάλογα με το τελικό επίπεδο αντιπροσώπευσης των άλλων δυο εγγυητριών δυνάμεων (Βρετανία και Τουρκία), η εκεί παρουσία του επαφίεται στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.

    Στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με το γ.γ. του Διεθνούς Οργανισμού συζητήθηκαν η ιρακινή κρίση και το Κυπριακό. Για το θέμα του Ιράκ συμφώνησαν ότι υπάρχει ακόμη κάποια ελπίδα για να αποφευχθεί ο πόλεμος. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε στο συνομιλητή του ότι η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα συνεχίσει να εργάζεται για εναλλακτικές λύσεις με σκοπό την ειρηνική διευθέτηση.

    Για το Κυπριακό διαπιστώθηκε ότι αν θελήσουν οι δυο πλευρές, με τη στήριξη των «μητέρων πατρίδων, να προχωρήσουν σε λύση με τη διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων, τότε είναι εφικτός ο στόχος για επιτυχία στη Χάγη.

    [Φώτο-553102]

    [04] Eνας τραυματίας απο σύγκρουση πλοίων στο Ρίο

    08/03/2003 07:23:19

    Ενα άτομο τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση, χθες το βράδυ, του φέρυ μπόουτ ''Μιαούλης'' της γραμμής Ρίου - Αντιρρίου με υπό σημαία Καμπότζης φορτηγό πλοίο. Η σύγκρουση έγινε 700 μέτρα από το Ρίο. Από τη σύγκρουση , που έγινε στο μέσο του διαύλου τραυματίστηκε το μέλος του πληρώματος Τάκης Λιανός 24 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου όπου και νοσηλεύεται. Παρά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη το φέρυ μπότ κατόρθωσε να δέσει στην προβλήτα του Ρίο και να αποβιβάσει τους επιβάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το φορτηγό πλοίο είχε λάβει σχετική άδεια διέλευσης από το στενό του Ρίο, ενώ γίνεται προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 March 2003 - 12:30:09 UTC