Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον εισαγγελέα αύριο οι συλληφθέντες των επεισοδίων στην Πάτρα
  • [02] Με καλό καιρό οι εκδηλώσεις για τα κούλουμα
  • [03] Εκτεταμένα βίαια επεισόδια στην Πάτρα.
  • [04] Κρίσιμη συνάντηση για Κυπριακό σήμερα στη Χάγη
  • [05] Επεισόδια μετά τη λήξη του καρναβαλιού στην Πάτρα

  • [01] Στον εισαγγελέα αύριο οι συλληφθέντες των επεισοδίων στην Πάτρα

    10/03/2003 11:54:50

    Αύριο στις 9 το πρωί θα προσαχθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για φθορά ξένης ιδιοκτησίας οι 15 συλληφθέντες που κρατούνται στην ασφάλεια για τα βίαια επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συλληφθέντες είναι:Γεώργιος Καφετζόπουλος, 18 ετών, Διογένης Σκαλτσάς, 18 ετών, Ελισσαίος Μπαλής 22 ετών, Χαράλαμπος Περδίκης 22 ετών, Στέλιος Χατζημιχελάκης 21 ετών, Χρήστος Καλλιμάνης 21 ετών, Ορέστης Τασόπουλος 22 ετών, Μαντώ Κωνσταντουλάκη 21 ετών , Χρήστος Τσιπούρας 25 ετών, Γεώργιος Καραντελής 20 ετών, Γεώργιος Χιονάς 20 ετών, Πέτρος Θεοδοσίου, 19 ετών, όλοι φοιτητές από την Αθήνα.

    Επίσης συνελήφθησαν ο Αντώνης Μιχαήλ 23 ετών φοιτητής από τη Λεμεσό, ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης 19 ετών φοιτητής του ΤΕΙ από την Πάτρα και ο Φώτης Παναγόπουλος 19 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος από την Πάτρα.

    [02] Με καλό καιρό οι εκδηλώσεις για τα κούλουμα

    10/03/2003 11:48:12

    Με τα καθιερωμένα σαρακοστιανά έθιμα γιορτάζονται σήμερα σ΄όλη τη χώρα τα κούλουμα.Τις εκδηλώσεις αυτές καθώς και το πέταγμα του χαρταετού βοηθά ο καλός καιρός, ενώ νεφώσεις επικρατούν μόνο στα δυτικά και βόρεια. Σε αρκετές συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς και σε άλλες πόλεις της χώρας έχουν προγραμματιστεί καλλιτεχνικές εκδηλώσεις . Η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ από το μεσημέρι η τροχαία αναμένεται να λάβει τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων. Υπολογίζεται ότι την Αθήνα έχουν εγκαταλείψει περισσότερα από 230.000 αυτοκίνητα για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

    [Φώτο-425668]

    [03] Εκτεταμένα βίαια επεισόδια στην Πάτρα.

    10/03/2003 11:13:11

    Βίαια και εκτεταμένα επεισόδια δημιούργησαν τη νύχτα και μέχρι τα ξημερώματα ομάδες νεαρών αμέσως μετά τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

    Οι νεαροί συγκεντρώθηκαν αρχικά στο κέντρο της πλατείας Γεωργίου, όπου άρχισαν να σπάζουν τραπεζοκαθίσματα και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους και στη συνέχεια να βάζουν φωτιά.

    Μετά την πλατεία άρχισαν να πετάνε πέτρες και να σπάζουν βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας και κυρίως στις οδούς Κορίνθου και Αγίου Νικολάου, όπου λίγες ώρες πριν διασκέδαζαν χιλιάδες κόσμου με την παρέλαση των αρμάτων του καρναβαλιού και των πληρωμάτων του ''κρυμμένου θησαυρού''.

    Εκπληκτοι όσοι επέστρεφαν μετά τις 2 τα ξημερώματα από διασκέδαση και όσοι κινούνταν με τα αυτοκίνητά τους στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας έβλεπαν τους νεαρούς να έχουν μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε κόλαση ανάβοντας παράλληλα φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

    Από τη μανία και τις εκδηλώσεις βίας των νεαρών καταστράφηκαν ένα όχημα τύπου βαν της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας ΠΑΝΑΦΟΝ καθώς επίσης οι βιτρίνες 15 καταστημάτων και τριών τα οποία ήταν άδεια. Επίσης, προκλήθηκαν ζημιές σε εισόδους πολυκατοικιών, σηματοδότες και εκδοτήρια εισιτηρίων.

    Οι τράπεζες που υπέστησαν ζημιές είναι η Λαϊκή , η Εθνική και η Αττικής. Επίσης, ζημιές έχουν υποστεί τα καταστήματα φωτοοπτικά ''Καμίσης'', ''Κουίκ Φίλμ'', ''Υποδήματα Παΐσιου, το μεζεδοπωλείο πρώην Σταθάτου, πολλά ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ , το κατάστημα παιδικών ρούχων ''Νιού Λάιφ'', το κατάστημα ετοίμων φαγητών ΓΡΗΓΟΡΗΣ και καταστήματα νεωτερισμών.

    Οι αστυνομικοί αντέδρασαν κάνοντας χρήση χημικών αποφεύγοντας την κατά μέτωπο σύγκρουση για το φόβο αιματηρών επεισοδίων μέσα στη νύχτα. Επί τόπου βρέθηκαν ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας Φώτης Μπουραντάς , ο διοικητής της ασφάλειας Νίκος Κάτσαρης , πολλοί επιτελείς αξιωματικοί και μεγάλη δύναμη αστυνομικών. Επίσης παρενέβη και διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν σε επιφυλακή.

    Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά 5 αστυνομικοί οι οποίοι μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών μετέβησαν στα σπίτια τους. Από την αστυνομία έχουν συλληφθεί 15 άτομα από διάφορα μέρη όπως Αθήνα, Κρήτη κλπ, τα οποία και ανακρίνονται.Οι αστυνομικοί ερευνούν εάν μετά το σπάσιμο των βιτρινών σημειώθηκαν κλοπές στα καταστήματα.

    Τα επεισόδια καταδίκασε ο δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Καράβολας, ο οποίος όλη τη νύχτα βρισκόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αστυνομικό διευθυντή κ.Μπουραντά.

    Οι υλικές ζημιές είναι εκτεταμένες και το κέντρο της Πάτρας έμοιαζε το πρωί της Καθαρής Δευτέρας με βομβαρδισμένο τοπίο. Ανάλογα αλλά πολύ μικρότερης έκτασης επεισόδια είχαν γίνει και πέρσι στην πλατεία Γεωργίου , τα οποία όμως δεν είχαν πάρει αυτή την έκταση.

    Δυστυχώς η βία χτύπησε το Πατρινό Καρναβάλι, που αποτελεί μια πρώτη ευχάριστη διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας για χιλιάδες ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

    [04] Κρίσιμη συνάντηση για Κυπριακό σήμερα στη Χάγη

    10/03/2003 08:06:03

    Κρίσιμη συνάντηση για το Κυπριακό θα έχει στις 11 το πρωί στη Χάγη ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κοφι Αναν, ο οποίος στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον εκπρόσωπο των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς.

    Τα δύο εμπλεκόμενα μέρη έχουν κληθεί στην ολλανδική πόλη προκειμένου να απαντήσουν αν αποδέχονται ή όχι την πρόταση περί διεξαγωγής ξεχωριστών δημοψηφισμάτων στις 30 Μαρτίου με βάση το προτεινόμενο σχέδιο Αναν. Η τελική στάση που θα τηρήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά καθορίστηκε αργά χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του Εθνικου Συμβουλίου της Κύπρου. Ο κ. Παπαδόπουλος συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο Τόμας Γουέστον και το Βρετανό απεσταλμένο για το Κυπριακό, λόρδο Ντέιβιντ Χάνεϊ. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή συνάντηση και πρόσθεσε ότι η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει να προσπαθεί στην κατεύθυνση της λύσης. Ευχήθηκε δε να επιδείξουν ανάλογη πολιτική βούληση η τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά.

    Σημειώνεται ότι ο Ραούφ Ντενκτάς επικαλέστηκε ξαφνική αδιαθεσία και ακύρωσε τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με τους κκ Χάνεϊ και Γουέστον.

    [Φώτο-553792]

    [05] Επεισόδια μετά τη λήξη του καρναβαλιού στην Πάτρα

    10/03/2003 07:55:32

    Σοβαρά επεισόδια απο ομάδες νεαρών σημειώθηκαν χθές στην Πάτρα μετά τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων.Ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων και σε ένα βάν τηλεοπτικού σταθμού, κατέστραψαν δεκάδες ΙΧ αυτοκίνητα ενω προχώρησαν και σε λεηλασίες καταστημάτων.Μετά απο επέμβαση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ τα επεισόδια έληξαν ενω η αστυνομία προχώρησε και σε συλλήψεις

    [Φώτο-114458]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 March 2003 - 12:30:13 UTC