Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς τον Περσικό 8 αμερικανικά πλοία και υποβρύχια
  • [02] Νέα επιδείνωση του καιρού απο αύριο το βράδυ
  • [03] Δίκη 17Ν:Συνέχεια ενστάσεων και τη Δευτέρα
  • [04] Αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε Αθήνα,Θεσ/κη και αύριο σε Χανιά
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
  • [06] Κηδεύεται ο πρωθυπουργός της Σερβίας

  • [01] Προς τον Περσικό 8 αμερικανικά πλοία και υποβρύχια

    15/03/2003 12:59:11

    Οι πολεμικές προετοιμασίες των ΗΠΑ για μια πιθανή επίθεση στο Ιράκ κορυφώνονται, καθώς σήμερα 8 αμερικανικά πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων και τρία πυρηνικά υποβρύχια πέρασαν απο την διώρυγα του Σουέζ με προορισμό των Κόλπο.

    Απο τη Μόσχα ο στρατιωτικός επιτετραμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας δήλωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ δεν θα συντονιστούν απο το Αμερικανικό Πεντάγωνο και απο το Ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

    Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί Πεζοναύτες που είναι αναπτυγμένοι στο βόρειο Κουβέιτ έβγαλαν σήμερα από τις συσκευασίες τους τις χημικές στολές τους οι οποίες, σύμφωνα με τους αξιωματικούς τους, έχουν διάρκεια χρήσης 45 ημερών.

    Οι Πεζοναύτες πήραν τη διαταγή αυτή αφού τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού ένα, πράγμα που σημαίνει πως οι στολές πρέπει να είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν και πως οι μάσκες αερίων, τα προστατευτικά για τα πόδια και τα γάντια πρέπει να είναι πρόχειρα.

    Πάντως οι τελικές προθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να διαφανούν μετά και απο την αυριανή συνάντηση που θα έχουν στις Αζόρες της Πορτογαλίας ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

    Σημειώνεται ότι η Ουάσιγκτον απέρριψε το Χιλιανό σχέδιο απόφασης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, επειδή παρατείνει πολύ μακριά της 17ης Μαρτίου την καταληκτική ημερομηνία εντός της οποίας το Ιράκ πρέπει να έχει αφοπλιστεί.

    [02] Νέα επιδείνωση του καιρού απο αύριο το βράδυ

    15/03/2003 12:22:45

    Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και νότια, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, προβλέπει απο αύριο το βράδυ με έκτακτο δελτίο της, η Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία.

    Συγκεκριμένα πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.Εντονες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας.

    Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι έως πολύ θυελλώδεις η ένταση των οποίων προοδευτικά θα φτάσει τα επίπεδα της θύελλας (10 μποφόρ).

    Από το απόγευμα της Δευτέρας τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

    [Φώτο-528814]

    [03] Δίκη 17Ν:Συνέχεια ενστάσεων και τη Δευτέρα

    15/03/2003 08:41:50

    Με την υποβολή νέων ενστάσεων της υπεράσπισης σχετικά με ακυρότητα της προδικασίας, καθώς και αιτήσεις για αφαίρεση των προανακριτικών καταθέσεων και ομολογιών κατηγορουμένων απο τη δικογραφία, συνεχίζεται τη Δευτέρα η δίκη της 17Ν.

    Ο πρόεδρος της έδρας ζήτησε να παραβρεθούν στο δικαστήριο οι μάρτυρες των υποθέσεων για την απόπειρα σε βάρος του Ρόμπερτ Τσαντ και για τις δολοφονίες του αστυνομικού Χρήστου Μάτη και του εκδότη Νίκου Μομφεράτου

    Στο μεταξύ με απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας προσημειώνονται τα ακίνητα των Μαρί Τερέζ Πεϊνό, Αλίθια Ρομέρο Κορτές και Αγγελικής Σωτηροπούλου, προκειμένου να ικανοποιηθεί απαίτηση ύψους 800 εκατομμυρίων δραχμών των Ελληνικών Ταχυδρομείων από ζημία που υπέστησαν λόγω των ληστειών της οργάνωσης ''17 Νοέμβρη''.

    Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, προσημείωση εγγράφεται στο ακίνητο της κ. Πεϊνό στους Λειψούς, σε ακίνητο της κ. Κορτές στην Κερατέα και στο ακίνητο στην περιοχή του Βαρνάβα που έχει στην κατοχή της η Αγγελική Σωτηροπούλου.

    Παράλληλα, με άλλη απόφαση του Πρωτοδικείου απαγορεύεται στον τηλεοπτικό σταθμό ''Αλτερ'' να αναφέρεται στον γιό της Αγγελικής Σωτηροπούλου.

    Προσφυγή είχε καταθέσει η ίδια η κατηγορουμένη στην υπόθεση της 17Ν, υποστηρίζοντας ότι δεν επιθυμεί να γίνεται αναφορά στο όνομα του γιού της.

    [Φώτο-557424]

    [04] Αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε Αθήνα,Θεσ/κη και αύριο σε Χανιά

    15/03/2003 08:08:38

    Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο με σύνθημα "ΟΧΙ στον πόλεμο" κατά του Ιράκ με ή χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στην Αθήνα απο φιλειρηνικές οργανώσεις, νεολαίες κομμάτων και εργαζόμενους.

    Οι διαδηλωτές θα συγκεντρωθούν σε διάφορα σημεία της Αθήνα και θα ακολουθήσει πορεία προς τη βουλή και την Αμερικανική πρεσβεία.

    Στη Θεσ/κη σήμερα θα πραγματοποιηθούν επίσης τρείς αντιπολεμικές συγκεντρώσεις.

    Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ και η ΕΔΟΘ καλούν σε συγκέντρωση στη 1μετά το μεσημέρι στο χώρο μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου. Την ίδια ώρα η ''Δράση Θεσσαλονίκη 2003'', η ΕΔΥΕΘ και το ΠΑΜΕ καλούν σε συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του λιμανιού, ενώ η κίνηση ''Θεσσαλονίκη-Αντίσταση 2003'' καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα.

    Στη συνέχεια οι διαδηλωτές θα συγκροτήσουν πορεία, η οποία θα κατευθυνθεί προς το Γ' Σώμα Στρατού και το αμερικανικό προξενείο.

    Αύριο μέλη φιλειρηνικών οργανώσεων προτίθενται να πραγματοποιήσουν συμβολική περικύκλωση στη Βάσης της Σούδας στα Χανιά.

    [Φώτο-557623]

    [05] Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

    15/03/2003 07:21:57

    Εορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα οι Ενώσεις Καταναλωτών ξεκινούν δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο την εξασφάλιση των οικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

    Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους καταναλωτές να απέχουν από τη χρήση τραπεζικών προϊόντων στο διάστημα 17 με 22 Μαρτίου, ενώ στις 17 του μηνός αρχίζει η εκδίκαση αγωγής της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της Alpha Bank για την πρόσφατη αύξηση από την τράπεζα των επιτοκίων χορηγήσεων κατά 2,7%. Το ΙΝΚΑ, μετά την πάροδο ενός δεκαημέρου, πρόκειται να καταθέσει συλλογικές αγωγές κατά του συνόλου σχεδόν των τραπεζών ζητώντας να κηρυχθούν ως παράνομοι και καταχρηστικοί δέκα όροι των συμβάσεων χορηγήσεως πιστωτικών καρτών και καταναλωτικών δανείων.

    [06] Κηδεύεται ο πρωθυπουργός της Σερβίας

    15/03/2003 07:14:51

    Κηδεύεται σήμερα στο Βελιγράδι ο πρωθυπουργός Ζόραν Τζίντζιτς, ο οποίος δολοφονήθηκε την Τετάρτη απο μέλη της συμμορίας ''Ζέμουν'', σύμφωνα με τη σερβική αστυνομία.

    Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου καθώς και άλλες προσωπικότητες της Ευρώπης.

    Στο μεταξύ, η σερβική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες της χώρας να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν στο συνεχιζόμενο ανθρωποκυνηγητό για τους δολοφόνους του Πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς.

    Η αστυνομία έχει συλλάβει κάπου 181 ανθρώπους στη διάρκεια του επιχείρησης που έχει εξαπολύσει εναντίον της ''Συμμορίας Ζεμούν''.

    Αλλά οι κύριοι ύποπτοι, περιλαμβανομένων του θεωρούμενου ως αρχηγού της συμμορίας Μίλοραντ Ούλεμεκ, γνωστού και ως Λούκοβιτς, και των πρωτοπαλίκαρών του, Ντούσαν Σπασόγεβιτς και Μίλε Λούκοβιτς, παραμένουν ασύλληπτοι.

    [Φώτο-560329]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 15 March 2003 - 12:31:02 UTC