Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις φλόγες η Βαγδάτη
  • [02] Σημίτης: Πρέπει να υπάρξει κοινή και ενιαία πολιτική
  • [03] Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσ/κη στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

  • [01] Στις φλόγες η Βαγδάτη

    21/03/2003 21:19:55

    Η Βαγδάτη συγκλονίζεται απο αλλεπάλληλες σφοδρότατες εκρήξεις.Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά σε άλλο ένα απο τα προεδρικά μέγαρα, που επλήγη απο περίπου 12 πυραύλους μέσα σε λίγα λεπτά. Πυκνά σύννεφα καπνού σκεπάζουν την πόλη, και σε πολλές κατοικημένες περιοχές της, στο κέντρο της, έχουν εκδηλωθεί πυρκαγιές.

    [Φώτο-564229]

    [02] Σημίτης: Πρέπει να υπάρξει κοινή και ενιαία πολιτική

    21/03/2003 18:36:15

    Στα θέματα που συζητήθηκαν στην εαρινή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης είπε οτι συμφωνήθηκε να δοθεί έμφαση στην απασχόληση και στην καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ θα διατεθούν κονδύλια και για την περιβαλλοντική πολιτική. Μιλώντας για την κρίση στο Ιράκ, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε οτι υπάρχει διάσταση απόψεων στους κόλπους της Ενωσης, πρόσθεσε όμως, οτι κοινή παραδοχή είναι οτι πρέπει να υπάρξει κοινή και ενιαία πολιτική για την καταπολέμηση των προβλημάτων που δημιουργεί ο πόλεμος. Χαρακτήρισε "λυπηρό" το γεγονός αυτό, λέγοντας οτι θα υπάρξουν θύματα και υποχρέωση της Ευρώπης είναι να δεί το πρόβλημα και να ξεπεράσει τις διαφωνίες της. Τόνισε επίσης, οτι θα διατεθούν κονδύλια για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων που θα καταφθάσουν από τον πόλεμο του Ιράκ. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε και στο Μεσανατολικό, για το οποίο είπε οτι ήλθε η ώρα να δοθεί επιτέλους μία εφικτή λύση, η οποία θα ξεφεύγει από τα λόγια που έχουν ειπωθεί τόσα χρόνια. Επέστησε την προσοχή στις διατλαντικές σχέσεις και την αναγκαιότητα αυτών και υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να στρέψει την προσοχή της και στα Δυτικά Βαλκάνια. Ο κ. Σημίτης αναφερόμενος στο Κυπριακό τόνισε οτι πρέπει οι δύο πλευρές να συνεργαστούν με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και κατέληξε λέγοντας, οτι η Ευρωπαϊκή Ενωση υπάρχει, προχωράει και παίζει κυρίαρχο ρόλο.

    [Φώτο-451445]

    [03] Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσ/κη στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

    21/03/2003 16:36:04

    Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στη διάρκεια της αντιπολεμικής πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, στην Αθήνα.

    Ομάδα νεαρών στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου στη Βασιλίσσης Σοφίας πέταξε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

    Οι "γνωστοί - άγνωστοι" οι οποίοι έχουν καταφύγει σε στενά προς την πλευρά της Μιχαλακοπούλου επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι ταραξίες έχουν προξενήσει φθορές με μολότωφ και διάφορα αντικείμενα σε τράπεζες, αυτοκίνητα και τζαμαρίες. Μέχρι στιγμής δεν μπορεί να γίνει απολογισμός.

    Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και μπροστά από το Αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη όταν ομάδα διαδηλωτών έριξε κατά των αστυνομικών που ήταν παρατεταγμένοι στην είσοδο, κόκκινη μπογιά, μπουκάλια με νερό και αυγά και έκαψαν αμερικάνικες σημαίες.

    Κατά τη διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου, διέσχισε την Εγνατία οδό, την Εθνικής Αμύνης και τη Τσιμισκή, άγνωστοι έριξαν αυγά στην βιτρίνα καταστήματος «Μακ Ντόναλντς και στη συνέχεια έσπασαν με πέτρες την τζαμαρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 March 2003 - 21:30:09 UTC