Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βομβαρδίζεται και πάλι η Βαγδάτη
  • [02] Ολοκληρώθηκεαν οι εργασίες της Συνόδου υπουργών Δικαιοσύνης και
  • [03] Αντιπολεμικό συλλαλητήριο
  • [04] Αλεξανδρούπολη: Ανησυχία για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια
  • [05] Στον εισαγγελέα ο 20χρονος για την αεροπειρατεία
  • [06] Αντιπολεμικά συλλαλητήρια
  • [07] ΗΠΑ: Διαψεύδουν ότι υπάρχει ανάπαυλα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις
  • [08] Πρόεδρος ΕΝΑΕ η Φ.Γεννηματά
  • [09] Παύση στην προέλαση προς τη Βαγδάτη
  • [10] Πρωτόπαπας: Υψηλή αποτελεσματικότητα του κράτους

  • [01] Βομβαρδίζεται και πάλι η Βαγδάτη

    29/03/2003 19:15:55

    Στόχος νέων βομβαρδισμών έγινε και πάλι η Βαγδάτη όπου γύρω στις 18.35 (ώρα Ελλάδος) ακούστηκε μία σειρά ισχυρών εκρήξεων που συγκλόνισε το κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, προκαλώντας τα πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας των Ιρακινών, μεταδίδουν οι πολεμικοί ανταποκριτές.

    Μέχρι στιγμής δεν έγινε δυνατό να εντοπιστούν οι στόχοι της νέας αυτής επιδρομής.

    Καταιγιστικοί βομβαρδισμοί είχαν σημειωθεί νωρίτερα (12 ώρα Ελλάδος) εναντίον των νότιων προαστείων της Βαγδάτης κατά τη σημερινή, δέκατη ημέρα των εχθροπραξιών.

    [Φώτο-567804]

    [02] Ολοκληρώθηκεαν οι εργασίες της Συνόδου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών

    29/03/2003 18:48:52

    Με τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Δικαιοσύνης Φ. Πετσάλνικου και του Επιτρόπου της ΕΕ, Α. Βιτορίνο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του άτυπου Συνεδρίου υπουργων Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στη Βέροια.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τα οποία αφορούσαν τις δικονομικές εγγυήσεις για τους υπόπτους και κατηγορούμενους σε ποινική διαδικασία στην ΕΕ, καθώς και τις εξελίξεις στη Συντακτική Συνέλευση για το μέλλον της Ευρώπης σε σχέση με τη δικαστική συνεργασία στην ΕΕ.

    Ο κ. Πετσάλνικος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της Πράσινης Βίβλου, τα κύρια σημεία της οποίας είναι:

    -το δικαίωμα νομικής συνδρομής και εκπροσώπησης των υπόπτων και κατηγορούμενων

    -την παράσταση ειδικευμένου διερμηνέα

    -την προστάσια ευάλωτων κοινωνικών ομάαδων, όπως τα παιδιά

    -την παροχή προξενικής συνδρομής

    -τη γνωστοποίηση στον κατηγορούμενο των δικαιωμάτων του και των κατηγοριών που του απευθύνονται

    -την ανάγκη ελέγχου συμμόρφωσης των κρατών-μελών.

    Επίσης, ο υπουργός σημείωσε ότι συζητούνται από αρμόδια όργανα της ΕΕ και ορισμένα άλλα δικαιώματα, όπως η υπό όρους απόλυση και η ne bis in idem αρχή, δηλαδή να μη δικάζεται κανείς δύο φορές για το ίδιο αδίκημα.

    Μετά τη σύνοδο αυτή, θα κατατεθούν από τα κράτη-μέλη γραπτές προτάσεις, έχοντας ως βάση την Πράσινη Βίβλο, προκειμένου η Επιτροπή να καταρτίσει μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα τεθεί προς συζήτηση στα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

    [03] Αντιπολεμικό συλλαλητήριο

    29/03/2003 17:21:21

    "Εμείς οι νέοι θέλουμε ειρήνη... Ο πόλεμος δεν είναι απάντηση". Με το σύνθημα αυτό χιλιάδες νέοι, μέλη των πολιτικών νεολαιών των κομμάτων της Βουλής, αλλά και μαθητές, καθώς και μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και κινήσεων ειρήνης πραγματοποίησαν το μεσημέρι πορεία από την πλατεία Συντάγματος προς την αμερικανική πρεσβεία, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στο πόλεμο που διεξάγουν ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία στο Ιράκ.

    Με σφυρίκτρες, τύμπανα και αντιπολεμικά συνθήματα οι νέοι υπερασπίστηκαν την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Οι λαοί του κόσμου απειλούνται από την ιμπεριαλιστική τακτική των μεγάλων δυνάμεων που θέλουν τους λαούς τρομοκρατημένους και υποταγμένους, δήλωναν πολλοί νέοι, δίπλα στους οποίους μικρά παιδιά με πανό στα χέρια τους και κονκάρδες έλεγαν και αυτά με τον τρόπο τους ''όχι'' στον πόλεμο.

    Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρούρησαν την πρεσβεία των ΗΠΑ. Ωστόσο, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και μπουκάλια με κόκκινη μπογιά στους άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν μπροστά στην πύλη της πρεσβείας. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους κουκουλοφόρους χωρίς να κάνουν χρήση χημικών.

    Διαδηλωτές έριξαν μεγάλη ποσότητα κόκκινης μπογιάς στο οδόστρωμα της Βασ. Σοφίας, δημιουργώντας μία μεγάλη ''κηλίδα'' και συμβολίζοντας με τον τρόπο αυτό το αίμα που χύνεται στο Ιράκ.

    Σε γενικές γραμμές, η πορεία διαμαρτυρίας -η οποία ήταν συνέχεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου και της συναυλίας που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι στο Σύνταγμα- κινήθηκε σε ήρεμο κλίμα, με κυρίαρχα τα σύνθηματα ειρήνης και εκείνα που καταδίκαζαν την πολιτική Μπους και Μπλερ.

    [Φώτο-568385]

    [04] Αλεξανδρούπολη: Ανησυχία για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια

    29/03/2003 16:09:34

    Έντονη ανησυχία στους κατοίκους του δήμου Φερών Έβρου, έχει προκαλέσει ανακοίνωση της Νομαρχίας και του υπουργείου Γεωργίας, που αναφέρει ότι ύποπτο ζώο για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια βοοειδών (ΣΕΒ), δόθηκε στις αρχές του μήνα στην κατανάλωση.

    Πρόκειται για αγελάδα ηλικίας 11 ετών και βάρους 175 κιλών, που εισήχθη το 1993 από την Τσεχία. Το ύποπτο σφάγιο από αμέλεια των κτηνιάτρων δόθηκε στην κατανάλωση μέσω κρεοπωλείου των Φερών στις 6 Μαρτίου και σύμφωνα με τον κρεοπώλη, πουλήθηκε τις επόμενες δύο ημέρες. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης κτηνοτρόφος από την περιοχή Αρδανίου Κωνσταντίνος Μπαμπασίδης, η αγελάδα σε όλη την περίοδο εκτροφής της ήταν σταβλισμένη και η διατροφή της βασιζόταν σε τριφύλλι, άχυρο και καλαμπόκι.

    Σύμφωνα με την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Έβρου το συγκεκριμένο ζώο ποτέ δεν εμφάνισε κλινικά συμπτώματα που να δημιουργούν υποψία για σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια βοοειδών.

    Συγκεκριμένα, στις 25 Φεβρουαρίου το ζώο σφάχτηκε σε σφαγείο του Δήμου Φερών και δόθηκε στην κατανάλωση από το κρεοπωλείο των αδελφών Βαφειάδη.

    Η σφαγή της αγελάδας έγινε σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και από αυτό αφαιρέθηκαν όλα τα υλικά ειδικού κινδύνου που ενέχονται στη μετάδοση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας και συγκεκριμένα ο εγκέφαλος, η σπονδυλική στήλη, κλπ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι στα συγκεκριμένα υλικά ειδικού κινδύνου εντοπίζεται το 99,74% του λοιμογόνου παράγοντα της «ΣΕΒ.

    Δείγμα του εγκεφάλου του ζώου στάλθηκε από κτηνιάτρους του Εβρου αρχικά σε αναρμόδιο εργαστήριο ελέγχου του ΑΠΘ και τελικά το δείγμα αξιολογήθηκε από το εργαστήριο Παθολογικής Ανατομίας του ΑΠΘ και θεωρήθηκε ύποπτο για «ΣΕΒ. Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Λέκκα, το δείγμα ήταν αρνητικό στην ιστοπαθολογική εξέταση, παρουσίασε όμως μια μορφή εγκεφαλίτιδας, ασθένεια άσχετη με την «ΣΕΒ. Στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο έστειλε το δείγμα στο εργαστήριο αναφοράς της ΕΕ στο Λονδίνο και τα τελικά εργαστηριακά αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται την προσεχή Τρίτη 1 Απριλίου.

    Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι το ύποπτο σφάγιο, παρ ότι έπρεπε να παραμείνει δεσμευμένο από του κτηνιάτρους μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, εν τούτοις αποδεσμεύτηκε και δόθηκε παράνομα στην κατανάλωση στην περιοχή του Δήμου Φερών.

    Εξάλλου με χθεσινό κατεπείγον έγγραφό του στο νομάρχη Εβρου Νίκο Ζαμπουνίδη, το υπουργείο Γεωργίας ζητά να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έως ότου επιβεβαιωθεί ή μη το αποτέλεσμα του Κοινοτικού εργαστηρίου.

    Ο κ. Ζαμπουνίδης διέταξε άμεση ένορκη διοικητική εξέταση για τον καταλογισμό των ευθυνών σε όσους δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες διατάξεις, ενώ έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χηνόπουλο, και τους κτηνιάτρους Ιωάννη Γκαλιλούδη και Ιωάννη Σιταρίδη.

    Σε δηλώσεις του ο αντινομάρχης Εβρου Μιχάλης Κογιομτζής χαρακτήρισε μεμονωμένο το περιστατικό και τόνισε ότι: «Στα κρεοπωλεία όλου του νομού γίνονται αυστηροί έλεγχοι. Τα κρέατα του Εβρου είναι εξαιρετικής ποιότητας και δεν πρέπει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κοινού από το μεμονωμένο περιστατικό. Να τονισθεί ότι ειδικά για την «ΣΕΒ έχουν εξετασθεί μέχρι σήμερα σε εθνικό επίπεδο 45.921 δείγματα και έχει βρεθεί ένα και μόνο θετικό δείγμα και αυτό όχι στο νομό Εβρου.

    [05] Στον εισαγγελέα ο 20χρονος για την αεροπειρατεία

    29/03/2003 15:47:30

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο 20χρονος Τούρκος υπήκοος που χθες το βράδυ έκανε αεροπειρατεία σε αεροσκάφος "αιρ μπας" των τουρκικών αερογραμμών το οποίο οδήγησε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" με αίτημα να μεταβεί στη συνέχεια στο Βερολίνο.

    Σε βάρος του 20χρονου Οζγκούρ Τζενκασλάν ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη κατάληψη αεροσκάφους (κακούργημα), παραβίαση κανόνων αεροπλοΐας απο την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές (κακούργημα), και παράνομη οπλοφορία.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του νεαρού αεροπειρατή διαβιβάστηκε στην 7η τακτική ανακρίτρια απο την οποία ο Τζενκασλάν ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, πιθανότατα τη Δευτέρα.

    Η Τουρκία ζήτησε απο την Ελλάδα την έκδοση του αεροπειρατή που είχε κατέλαβε χθες το βράδυ αεροπλάνο των Τουρκικών Αερογραμμών το οποίο είχε αναχωρήσει απο την Κωσταντινούπολη για εσωτερική πτήση και το ανάγκασε να προσγειωθεί στην Αθήνα, δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ και μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    [Φώτο-568318]

    [06] Αντιπολεμικά συλλαλητήρια

    29/03/2003 15:40:09

    Συναυλία-αντιπολεμικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος απο τις πολιτικές νεολαίες των κομμάτων της Βουλής καθώς επίσης απο τη Νεολαία Δράσης ''Θεσσαλονίκη 2003'' και με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων και φιλειρηνικών φορέων.

    Οπως τονίστηκε στο ψήφισμα των νεολαιών, που ανέγνωσε προς τους συγκεντρωμένους ο καλλιτέχνης Διονύσης Τσακνής, οι μαζικές αντιπολεμικές διαδηλώσεις στοχεύουν στο δυνάμωμα της πάλης ενάντια στον πόλεμο και στην καταδίκη της ιμπεριαλιστικής τακτικής των μεγάλων δυνάμεων.

    Στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που σύμφωνα με εκτίμηση της Ελληνικής Αστυνομίας ο κόσμος ανέρχεται περίπου στους 2.000 παρευρίσκονται και συνταξιούχοι, οικογένειες με τα παιδιά τους, αλλά και μαθητές οι οποίοι με πρωτοβουλία δική τους συγκρότησαν μαθητικές ομάδες για να συμμετάσχουν στο μεγάλο ΟΧΙ που εδώ και μέρες ακούγεται σχεδόν σε όλες τις πόλεις της χώρας μας, στον πόλεμο και σε όσα συντελούνται στο Ιράκ.

    Το αντιπολεμικό συλλαλητήριο ακολουθεί πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία

    Θεσσαλονίκη

    Περίπου 4.000 Θεσσαλονικείς συμμετείχαν σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια που διοργάνωσαν σήμερα το «Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003, η «Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο, η «Πρωτοβουλία Αγώνα Θεσσαλονίκη 2003 και η «Θεσσαλονίκη- Αντίσταση 2003.

    Η συγκέντρωση της «Δράσης πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα του Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία που πέρασε από το αμερικανικό προξενείο όπου οι διαδηλωτές εναπόθεσαν στην είσοδο δύο ομοιώματα νεκρών ανθρώπων τυλιγμένα με μαύρο πανί. Η πορεία πέρασε στη συνέχεια από το βρετανικό προξενείο και κατέληξε στο κτίριο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

    Η συγκέντρωση και πορεία των υπόλοιπων οργανώσεων πραγματοποιήθηκε μετά τη μία το μεσημέρι, με αφετηρία το άγαλμα του Βενιζέλου και την Καμάρα. Οι διαδηλωτές, κρατώντας μία τεραστίων διαστάσεων σημαία της ειρήνης στη μέση της οποίας είχαν τοποθετήσει μία υδρόγειο σφαίρα, κατευθύνθηκαν στο αμερικανικό προξενείο, φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα. Κάποιοι μάλιστα είχαν σχηματίσει έναν πολύχρωμο δράκο, ενώ κάποιοι άλλοι έδιναν ρυθμό στα συνθήματα, χτυπώντας τενεκέδες.

    Αγνωστοι πέταξαν αυγά κατά των αστυνομικών που περιφρουρούσαν το προξενείο και κάποιος διαδηλωτής επιχείρησε να κρεμάσει από την ταράτσα του προξενείου, ένα πανό με αντιπολεμικό σύνθημα, αλλά απομακρύνθηκε από αστυνομικούς.

    Και η δεύτερη πορεία πέρασε και από το βρετανικό προξενείο, όπου και διαλύθηκε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν και τερμάτισαν την πορεία στο μνημείο του Λαμπράκη.

    [07] ΗΠΑ: Διαψεύδουν ότι υπάρχει ανάπαυλα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις

    29/03/2003 15:27:30

    Ο υποστράτηγος Βίκτορ Ρίναρτ διέψευσε τις πληροφορίες ότι υπάρχει ανάπαυλα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις για την ανατροπή του προέδρου Χουσέιν. Νωρίτερα, αμερικανικές στρατιωτικές πηγές είχαν αναφέρει ότι στρατιωτικοί διοικητές είχαν διατάξει μία ανάπαυλα 4 με 6 ημερών στην προέλασή τους προς την Βαγδάτη, εξαιτίας ελλείψεων σε προμήθειες και της σθεναρής ιρακινής αντίστασης.

    Στο μεταξύ, ο θάνατος των πέντε αμερικανών στρατιωτών της Τρίτης Μεραρχίας Πεζικού, βόρεια της Νατζάφ, 150 χιλιόμετρα απο την Βαγδάτη, ήταν το αποτέλεσμα της πρώτης επίθεσης αυτοκτονίας στον πόλεμο στο Ιράκ. Ενας καμικάζι προκάλεσε την έκρηξη σε ταξί, στο οποίο επέβαινε, μπροστά σε ένα οδόφραγμα που είχε στήσει ο στρατός, ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο αμερικανός σμηναγός Αντριου Ουέηλ.

    Πάντως, οι συμμαχικές δυνάμεις πρόκειται να επαναλειτουργήσουν το διυλιστήριο στην Βασόρα, ένα απο τα τρία στο Ιράκ, το συντομότερο δυνατό, τώρα που έχουν ανακτήσει τον έλεγχό του, ανακοίνωσε σήμερα αμερικανός στρατηγός.

    ''Το διυλιστήριο στην Βασόρα, ένα απο τα τρία της χώρας είναι τώρα εξασφαλισμένο απο τις συμμαχικές δυνάμεις. Θα εισέλθουμε στις εγκαταστάσεις του. Φαίνεται ότι έχει κλείσει και θα επαναλειτουργήσει το συντομότερο'', ανέφερε ο αντιστράτηγος Βίνσεντ Μπρουκς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε στρατιωτική βάση στο Κατάρ. Είπε ακόμη ότι τρεις πετρελαιοπηγές συνεχίζουν να καίγονται στην περιοχή Ρουμάιλα στο νότιο Ιράκ, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αριθμός τους θα μειωθεί απο τις πυροσβεστικές δυνάμεις τις επόμενες ημέρες.

    [Φώτο-568273]

    [08] Πρόεδρος ΕΝΑΕ η Φ.Γεννηματά

    29/03/2003 15:10:22

    Με 11 ψήφους στις οποίες περιλαμβάνεται κι αυτή του Γ. Κατσανεβάκη, Νομάρχη Χανίων, προσκείμενου στο Συνασπισμό, εκλέχτηκε πρόεδρος της ΕΝΑΕ η Φώφη Γεννηματά.

    Η πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς, υπερίσχυσε του αντιπάλου της, Νομάρχη Ημαθίας, Γιάννη Σπάρτση ο οποίος έλαβε 10 ψήφους .

    Η πρόταση της κας Γεννηματά για διαπαραταξιακό προεδρείο δεν έγινε δεκτή απο τη ΝΔ.

    Πρώτος Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, Β Αντιπρόεδρος ο Νομάρχης Ηλείας Παναγιώτης Δημητρουλόπουλος, Γραμματέας ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου Ευρυπίδης Κουτσαβάκης, ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν ο Χρήστος Γκόγκας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρτας, ο Εμμανουήλ Οθωνας, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ρεθύμνου και ο Γιώργος Χρονόπουλος Νομαρχιακός Σύμβουλος Μεσσηνίας.

    [Φώτο-560278]

    [09] Παύση στην προέλαση προς τη Βαγδάτη

    29/03/2003 14:48:36

    Οι Αμερικανοί διοικητές διέταξαν να υπάρξει μία παύση διάρκειας από τέσσερις έως έξι ημέρες στην προέλαση των αμερικανικών στρατευμάτων προς τη Βαγδάτη, λόγω του ελλειπούς ανεφοδιασμού και της ισχυρής αντίστασης που προβάλουν οι Ιρακινοί, όπως δήλωσαν σήμερα Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

    Οπως είπαν, η ''επιχειρησιακή παύση'' που διατάχθηκε την Παρασκευή σημαίνει ότι θα σταματήσει η προέλαση ενόσω οι στρατιωτικοί θα επιλύουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την επιμελητεία, με τις μακριές γραμμές ανεφοδιασμού από το Κουβέιτ.

    Πρόσθεσαν ωστόσο ότι θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί ανοίγοντας το δρόμο για την επίθεση στη Βαγδάτη. Η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων που καταναλώνουν πολλά καύσιμα έχει περιοριστεί για λόγους οικονομίας ενώ υπάρχουν ελλείψεις και στα τρόφιμα. Σε μία μονάδα του πεζικού, για παράδειγμα, οι μερίδες φαγητού των στρατιωτών περικόπηκαν σε μία από τρεις την ημέρα.

    [Φώτο-568274]

    [10] Πρωτόπαπας: Υψηλή αποτελεσματικότητα του κράτους

    29/03/2003 14:36:39

    "Η χθεσινή εξέλιξη απέδειξε την υψηλή αποτελεσματικότητα του κράτους και των Αρχών Ασφαλείας. Η Ελλάδα, μία από τις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο, είναι σε θέση να αντιμετωπίζει όλους τους κινδύνους, ιδιαίτερα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004". Τη δήλωση αυτή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, για το αίσιο τέλος που είχε η αεροπειρατεία που εκδηλώθηκε, χθες, σε τουρκικό επιβατικό αεροσκάφος, το οποίο προσγειώθηκε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    [Φώτο-508048]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 29 March 2003 - 21:30:15 UTC