Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ
  • [02] Αλλεπάληλα κύματα βομβαρδισμών
  • [03] Επικεφαλής για την ανοικοδόμηση του Ιράκ και πρόεδρος πολεμικής
  • [04] Βομβαρδισμοί χωρίς έλεος
  • [05] Στον ανακριτή πιθανότατα αύριο ο Τούρκος αεροπειρατής
  • [06] Συνεδριάζει η ΚΕΔΚΕ για εκλογή προέδρου
  • [07] Θερινή ώρα απο σήμερα

  • [01] Επίθεση αυτοκτονίας στο Ισραήλ

    30/03/2003 13:39:14

    Επίθεση αυτοκτονίας πιθανόν απο Παλαιστίνιο καμικάζι, σημειώθηκε το μεσημέρι στο καφέ ''Λονδίνο'' στην πόλη Νετάνια του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ίδιος και να τραυματιστούν τουλάχιστον 20 άτομα, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

    [02] Αλλεπάληλα κύματα βομβαρδισμών

    30/03/2003 12:28:36

    Ακατάπαυστα συνεχίζεται το τελευταίο 24ωρο, ο ανηλεής βομβαρδισμός της Βαγδάτης και άλλων ιρακινών περιοχών, ενω όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Ρόιτερ, Αμερικανοί στρατιώτες δήλωσαν ότι η διακοπή των επιχειρήσεων προέλασης προς τη Βαγδάτη είναι πιθανό να διαρκέσουν μερικές εβδομάδες.

    Οι αμερικανοί στρατιώτες τόνισαν ότι ανοίγουν χαρακώματα, τοποθετούν νάρκες γύρω από στρατόπεδα και κάνουν παραλλαγή στα αυτοκίνητα. Οι σττρατιώτες τόνισαν ωστόσο ότι θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές και οι επιθέσεις πυροβολικού εναντίον ιρακινών θέσεων εντός και γύρω από τη Βαγδάτη.

    Αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 που μπορεί να μεταφέρει πλήρες φορτίο βομβών και πυραύλων Κρουζ απογειώθηκε το πρωί από αεροπορική βάση της νοτιοδυτικής Βρετανίας πιθανότατα για μια νέα επιδρομή στη Βαγδάτη

    Ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου στρατηγός Ρίτσαρντ Μάγιερς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC, δήλωσε σήμερα οτι ο αμερικανικός στρατός μπορεί να "προσαρμόσει" την τακτική του για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ.

    [Φώτο-568507]

    [03] Επικεφαλής για την ανοικοδόμηση του Ιράκ και πρόεδρος πολεμικής βιομηχανίας

    30/03/2003 09:51:45

    Ο Αμερικανός στρατηγός εν αποστρατεία Τζέι Γκάρντνερ, ο οποίος πρόκειται να αναλάβει την επίβλεψη των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και της ανοικοδόμησης του Ιράκ συνδέεται με την αμερικανική πολεμική βιομηχανία, όπως γράφει σε σημερινό δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα ''Ομπσέρβερ''.

    Ο 64χρονος Γκάρντνερ είναι επικεφαλής της Υπηρεσίας Ανοικοδόμησης και Ανθρωπιστικής Βοήθειας του Πενταγώνου, που θα αναλάβει την ανοικοδόμηση του Ιράκ μετά τον πόλεμο, μια ''πολύ επικερδή'' επιχείρηση, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

    Ομως ταυτοχρόνως, είναι πρόεδρος της ''SY Coleman'', μιας εταιρείας παραγωγής όπλων που εδρεύει στη Βιρτζίνια, θυγατρικής του ομίλου ηλεκτρονικών συστημάτων ''L-3 Communications'' που παρέχει τεχνική υποστήριξη στο σύστημα των πυραύλων Πάτριοτ οι οποίοι χρησιμοποιούνται στο Ιράκ.

    Στην πρώτη σελίδα του οικονομικού ένθετου της η εφημερίδα προσθέτει ότι ένας αντιπρόεδρος της ''SY Coleman'' επιβεβαίωσε ότι ο Γκάρντνερ διατηρεί τη θέση του.

    Η εταιρεία αυτή έχει επίσης εργαστεί για την ανάπτυξη του αμυντικού αντιπυραυλικού συστήματος ''Arrow''.

    [04] Βομβαρδισμοί χωρίς έλεος

    30/03/2003 09:43:12

    Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας οι σφοδροί βομβαρδισμοί κατά της Βαγδάτης και άλλων ιρακινών πόλεων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν ακόμη και κοντά στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας.

    Στη Βασόρα οι χθεσινοί βομβαρδισμοί ήταν οι σφοδρότεροι των τριών τελευταίων ημερών, ενώ στόχος υπήρξε και η Μοσούλη, η οποία δέχθηκε πέντε αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν επίσης θέσεις Ιρακινών στην περιοχή της κουρδικής πόλης Καλάκ.

    Θύματα όμως είχαν το πρωί και οι Αμερικανοί, δύο πεζοναύτες των οποίων σκοτώθηκαν όταν πάτησαν πάνω σε μία διατρητική βόμβα που δεν είχε εκραγεί, στο νότιο Ιράκ, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό κανάλι Αλ Τζαζίρα.

    Στο μεταξύ, Αμερικανοί αρμόδιοι για τη χάραξη της στρατηγικής, οι οποίοι σχεδίασαν τον πόλεμο κατά του Ιράκ, κατηγορούν τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, ότι σκόπιμα αγνόησε τις συστάσεις τους περί αύξησης των μονάδων που θα συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το περιοδικό ''New Yorker''.

    Επίσης ο υπουργός Αμυνας της Αυστραλίας δήλωσε οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποτίμησαν την αντίσταση που θα πρόβαλαν οι Ιρακινοί στρατιώτες και η τακτική ανταρτοπολέμου που ακολουθούν οι τελευταίοι έχει καθυστερήσει κάποιες φάσεις της προέλασης των αμερικανικών στρατευμάτων.

    [Φώτο-568499]

    [05] Στον ανακριτή πιθανότατα αύριο ο Τούρκος αεροπειρατής

    30/03/2003 09:43:04

    Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του 20χρονου Τούρκου αεροπειρατή που προχθες κατέλαβε αεροσκάφος των εσωτερικών τουρκικών αερογραμμών και το οδήγησε στο αεροδρόμιο ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' με αίτημα να μεταβεί στη συνέχεια στο Βερολίνο.

    Η αεροπειρατεία είχε αίσιο τέλος χάρη στην αποτελεσματικότητα των ελληνικών αρχών.

    Σε βάρος του 20χρονου Οζγκούρ Τζενκασλάν ασκήθηκε δίωξη για τα κακουργήματα της παράνομης κατάληψης αεροσκάφους και της παραβίασης κανόνων αεροπλοΐας απο την οποία προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, καθώς και για παράνομη οπλοφορία. Στο αεροσκάφος, το οποίο κατέλαβε ο 20χρονος, επέβαιναν 194 επιβάτες και εννεαμελές πλήρωμα.

    Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του νεαρού αεροπειρατή διαβιβάστηκε στην 7η τακτική ανακρίτρια απο την οποία ο Τζενκασλάν ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί, πιθανότατα αύριο.

    Η Τουρκία ζήτησε απο την Ελλάδα την έκδοση του αεροπειρατή.

    [Φώτο-568364]

    [06] Συνεδριάζει η ΚΕΔΚΕ για εκλογή προέδρου

    30/03/2003 09:42:07

    Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ με θέμα την εκλογή προέδρου και των υπολοίπων μελών του προεδρείου της.

    Χθες, με 11 ψήφους, συμπεριλαμβανομένης αυτής του νομάρχη Χανίων, προσκείμενου στο Συνασπισμό, εκλέχθηκε πρόεδρος της ΕΝΑΕ, η πρόεδρος της διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Αθηνών- Πειραιώς, Φώφη Γεννηματά.

    [Φώτο-560278]

    [07] Θερινή ώρα απο σήμερα

    30/03/2003 09:42:00

    Σε ισχύ τέθηκε η θερινή ώρα απο τις 3.00 τα ξημερώματα. Οι δείκτες των ρολογιών μετακινήθηκαν μια ώρα μπροστά και έδειξαν 4.00. Η θερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 March 2003 - 12:30:12 UTC