Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόγραμμα EQUAL-Μετανάστες-Πρόσφυγες-Εκδήλωση.
  • [02] Προ των πυλών της Βαγδάτης οι ΗΠΑ
  • [03] Πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κόρινθο
  • [04] Βρυξέλλες:Συναντήσεις Πάουελ με ευρωπαίους ομολόγους.

  • [01] Πρόγραμμα EQUAL-Μετανάστες-Πρόσφυγες-Εκδήλωση.

    03/04/2003 13:21:45

    Η πρόοδος των εργασιών του Έργου ''Forum για την Κοινωνική Συνοχή'' το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal που έχει ως άμεσο στόχο την ομαλή ένταξη των μεταναστών και προσφύγων της Αττικής στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία καθώς και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση-Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Απριλίου στις 11 πμ στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52).

    Το συγκεκριμένο πρόγραμμα με μια σειρά δράσεων, που αναπτύσσονται ήδη από τους 24 φορείς που συμμετέχουν σε αυτό, έχει επίσης ως σκοπό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας καθώς και στη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής κοινωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Η χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής και ρόλο συντονιστή έχει αναλάβει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ). Οι φορείς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι η Unicef, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη, το Κέντρο Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ, η εταιρίας ELYROS, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, η αναπτυξιακή εταιρία του Δήμου Αθηναίων, το ΚΥΠΕΚΟ του Δήμου Αχαρνών, το ΚΕΚ Ακμων, το Εργον ΚΕΚ, το Ιδρυμα Κοινωνικής Εργασίας, το Ελληνικό Δίκτυο Επιχειρήσεων για την κοινωνική συνοχή, το Κέντρο Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας Δήμου Αθηναίων, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλληλων Κλωστοϋφαντουργίας, η Τεκμωρ κλπ. Επίσης συμμετέχουν το Σωματείο Αλβανών Μεταναστών, η Αλβανική Κοινότητα Αθήνας, η Αιθιοπική Κοινότητα Αθήνας και η Ένωση Εργαζομένων Μπαγκλαντές.

    [02] Προ των πυλών της Βαγδάτης οι ΗΠΑ

    03/04/2003 12:53:50

    Ετοιμες για χερσαία επέμβαση στη Βαγδάτη είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς όπως δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος απο την αμερικανική κεντρική διοίκηση στο Κατάρ, αμερικανικά στρατεύματα βρίσκονται σήμερα έξω από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της ιρακινής πρωτεύουσας και έχουν λάβει θέσεις μάχης. Το διεθνές αεροδρόμιο Σαντάμ βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βαγδάτης.

    Το πρωί απο πύραυλο που έπεσε σε υπαίθρια αγορά λαχανικών σε χωριό νοτιανατολικά της Βαγδάτης, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 8 Ιρακινοί άμαχοι και πέντε τραυματίσθηκαν.

    Στο μεταξύ Βρετανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ανακοίνωσε σήμερα οτι οι βρετανικές δυνάμεις που μάχονται για τον έλεγχο της Βασόρας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την αντίσταση χιλίων Ιρακινών πολιτοφυλάκων εκτός των τακτικών στρατευμάτων που έχουν αναδιπλωθεί στην πόλη.

    [Φώτο-569951]

    [03] Πολύνεκρη έκρηξη σε εργοστάσιο στην Κόρινθο

    03/04/2003 11:48:19

    Φονική έκρηξη έγινε στις 10.25 το πρωί, σε εργοστάσιο με την επωνυμία "Σωληνουργία ΑΕ", που βρίσκεται στο 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, στην Κόρινθο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, απο την αστυνομία, απο την έκρηξη σκοτώθηκαν 5 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 3, ενώ απο την Πυροσβεστική οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι 6.

    Ο τραγικός απολογισμός θα ξεκαθαριστεί όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες στο χώρο της έκρηξης και γίνουν γνωστά τα στοιχεία των θυμάτων απο το νοσοκομείο της Κορίνθου, όπου μεταφέρθηκαν.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες η έκρηξη σημειώθηκε στο τμήμα βαφής σωλήνων και οφείλεται πιθανότητα σε διαφυγή αερίου απο φιάλη.

    Τα ακριβή αίτια της έκρηξης θα διαπιστωθούν απο ομάδα εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    [04] Βρυξέλλες:Συναντήσεις Πάουελ με ευρωπαίους ομολόγους.

    03/04/2003 11:35:34

    Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες με τους ευρωπαίους ομολόγους του σε μιά προσπάθεια αποκατάστασης του διαλόγου και γεφύρωσης των διαφορών λόγω του πολέμου στο Ιράκ.

    Ολοι οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης ,αλλά και ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας , Ιγκόρ Ιβανόφ που βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα,θα συναντηθούν ομαδικά ή κατ` ιδίαν με τον Πάουελ.Οπως σχολιάζει το Γαλλικό Πρακτορείο ,πρόκειται για την πιό ευρεία διεθνή συνάντηση από την έναρξη του πολέμου στο Ιράκ.

    ''Δεν έχω ουδεμία αμφιβολία ότι ανεξάρτητα από τις απόψεις τους για τον πόλεμο,η Αμερική και η Ευρπη θα εργαστούν από κοινού για να βοηθήσουν τον λαό του ελεύθερου Ιράκ'' τόνισε ο επικεφαλής του Στέητ Ντηπάρτμεντ κατά την άφιξή του χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες.

    Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να εστιάσει τις επαφές του στην ανοικοδόμηση του Ιράκ,την πολιτική αλλαγή στη Βαγδάτη και στο ρόλο που θα παίξει ο ΟΗΕ στην μετά-Σαντάμ εποχή.

    Στη διάρκεια της παρουσίας του στις Βρυξέλλες ο Πάουελ αναμένεται να συναντηθεί κατ` ιδίαν με τους ομολόγους του της Βρετανίας και της Ισπανίας,Τζακ Στρό και Ανα Παλάθιο που υποστηρίζουν την Ουάσινγκτον στον πόλεμο του Κόλπου,αλλά και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας που είναι στο αντίθετο στρατόπεδο.

    Σύμφωνα μάλιστα με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών, Τζακ Στρό,η Βρετανία και η Γερμανία βρήκαν επίσης κοινό έδαφος αναφορικά με την αντιμετώπιση της μεταπολεμικής κατάστασης στο Ιράκ.

    Ο Στρό συναντήθηκε χθες στο Βερολίνο με τον γερμανό ομόλογό του Γιόσκα Φίσερ .Σύμφωνα με το ΒΒC ,ο Φίσερ εξέφρασε την ελπίδα ότι το καθεστώς του Σαντάμ Χουσείν θα καταρρεύσει '' το συντομότερο δυνατόν και δεν θα έχουμε μεγαλύτερες απώλειες -αμάχων και στρατιωτών.

    Οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας,Γερμανίας και Ρωσίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, Γιόσκα Φίσερ και Ιγκόρ Ιβανόφ θα συνανηθούν αύριο στο Παρίσι για να εξετάσουν την κατάσταση στο Ιράκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

    Το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφαξ μετέδωσε χθες δηλώσεις του προέδρου Πούτιν αναφορικά με το Ιράκ,σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία δεν επιθυμεί οι ΗΠΑ να ηττηθούν στο Ιράκ ''τόσο για πολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους''.

    Οπως όμως πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος, η ρωσική διπλωματία επιδιώκει να επαναφερθεί το ιρακινό ζήτημα στο θεσμικό πλαίσιο του ΟΗΕ.

    [Φώτο-562142]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 April 2003 - 12:30:10 UTC