Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας για δημοσιεύματα Αυριανής.
  • [02] Με το πλοίο "Χιόνι" θα μεταφερθούν στους Φούρνους

  • [01] Πρωτόπαπας για δημοσιεύματα Αυριανής.

    21/04/2003 14:13:29

    ''Ο πόλεμος των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ορατός, δεν μπορώ όμως να δηλώσω εγώ αν γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης. Αυτό το κρίνεται εσείς'', επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με την αφορμή αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων της ''Αυριανής''.

    Ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε πως στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα παρενέβη με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός και παρατήρησε πως θα αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες εφόσον χρειαστεί που ''θα εξελιχθούν αμέσως''.

    Ο κ. Πρωτόπαπας, πάντως, τόνισε πως η κυβέρνηση ''δεν μπαίνει σε διάλογο υποβάθμισής της με τον κ. Κουρή, ο οποίος έχει το δικαίωμα να προσφύγει καταγγέλλοντας όποιες παράνομες πράξεις θεωρεί πως έχουν τελεστεί στην αρμόδια αρχή. Πάρα πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων'' τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας ''είχαν παίξει στο παρελθόν στο Χρηματιστήριο. Οι συγκεκριμένοι, τους οποίους καταγγέλλει ο κ. Κουρής, δήλωσαν τα κέρδη τους στο ''ποθεν έσχες''. Είναι σαφές οτι οι κύριοι Μανίκας και Νεονάκης απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Πριν απο τρία χρόνια εξάλλου θεσπίστηκε νόμος που απαγορεύει στην κυβέρνηση χρηματιστηριακές συναλλαγές. Το θέμα έχει κλείσει, αν υπάρχει παράνομη πράξη μπορεί να καταγγελθεί και εφόσον αποδειχθεί οποιος την έχει διαπράξει θα υποστεί τις συνέπειες. Επι της ουσίας των καταγγελιών Κουρή ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε πως ''ουδείς άσκησε πίεση για το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και ουδείς θα δεχόταν πίεση γι' αυτό. Οποιος ενδιαφέρεται ας ρωτήσει και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας''.

    Τέλος ο κ. Πρωτόπαπας παρατήρησε πως ''δεν υπάρχει θέμα που να απειλεί την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός μιλά πάντα για διαφάνεια και νομιμότητα ''και επισήμανε , απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως ''με την υπόθεση της ΔΕΚΑ οταν έγινε εισαγγελική έρευνα έπεσε στο κενό και άρα η νίκη του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση της ΔΕΚΑ''.

    [Φώτο-570235]

    [02] Με το πλοίο "Χιόνι" θα μεταφερθούν στους Φούρνους

    21/04/2003 12:04:12

    Με το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ''Χιόνι'' θα μεταφερθούν τελικά στο ακριτικό νησί Φούρνοι τα 140 άτομα που βρίσκονται απο χθές στην Ικαρία, καθώς το Ε/Γ-Ο/Γ ''Εξπρές Αδωνης'', στο οποίο επέβαιναν, δεν προσέγγισε το νησί λόγω θαλασσοταραχής.

    Το πρωί δημιουργήθηκε ένταση στο λιμάνι Εύδηλος της Ικαρίας, καθώς οι επιβάτες ανέβηκαν στον καταπέλτη του πλοίου ''Νταλιάνα'', ζητώντας να τους μεταφέρει στους Φούρνους, αίτημα το οποίο αρνήθηκε να ικανοποιήσει ο πλοίαρχος του σκάφους.

    Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δυσμενή κατάσταση, που επικρατεί στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, η νομαρχία Σάμου μετά απο απόφαση του νομάρχη θα παραμείνει σήμερα κλειστή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 April 2003 - 11:30:09 UTC