Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπουργείο Εσωτερικών: Νέο σχέδιο `Ξενοκράτης`
  • [02] Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη θερινή περίοδο
  • [03] Δήλωση Πρωτόπαπα για δημοσίευμα Αυριανής
  • [04] Δεν επέστρεψαν όλοι οι εκδρομείς
  • [05] Ηράκλειο-Σκότωσε τη φίλη του και αυτοκτόνησε
  • [06] Αναχώρησε η τέως βασιλική οικογένεια

  • [01] Υπουργείο Εσωτερικών: Νέο σχέδιο `Ξενοκράτης`

    29/04/2003 20:32:11

    Θέματα ραδιολογικών, βιολογικών, χημικών και πυρηνικών απειλών καθώς και θέματα βιοτρομοκρατίας θα αντιμετωπίζονται πλέον με το νέο, αναθωρημένο σχέδιο «Ξενοκράτης που υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδη.

    Το νέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες και έχει εμπλουτιστεί με τις εμπειρίες πιο προηγμένων χωρών, προκειμένου οι διάφοροι φορείς να απαντούν αποτελεσματικά σε έκτακτες ανάγκες.

    Για πρώτη φορά στο σχέδιο περιγράφονται λεπτομερώς τα είδη των φυσικών καταστροφών και των εκτάκτων αναγκών, ενώ παρατίθενται οδηγίες σχεδίασης και συγκρότησης ειδικών ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων καθώς και η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός των ομάδων αυτών.

    [Φώτο-405811]

    [02] Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη θερινή περίοδο

    29/04/2003 20:05:45

    Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την θερινή περίοδο, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει από 2 Μαϊου 2003 μέχρι 14 Σεπτεμβρίου 2003 και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, ως ακολούθως:

    1. Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλαιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα εξόδου, από τον κόμβο της Λεωφ. Κηφισού μέχρι το νέο κόμβο Τριπόλεως (Εξαμίλια), κάθε Παρασκευή και από 16.00 έως 21.00 ώρας.

    2. Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο του Ρίου μέχρι τον κόμβο της Λεωφ. Κηφισού, κάθε Κυριακή και από 15.00 έως 22.00 ώρας.

    3. Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα εξόδου, από τον κόμβο Τατοΐου (Μεταμόρφωση) μέχρι τον ισόπεδο κόμβο Μπράλου (Θερμοπύλες), κάθε Παρασκευή και από 16.00 έως 21.00 ώρας.

    4. Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον ισόπεδο κόμβο Μπράλου (Θερμοπύλες) μέχρι τον κόμβο Τατοΐου (Μεταμόρφωση) κάθε Κυριακή και από 15.00 έως 22.00 ώρας.

    5. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, από το 11ο χιλιομ. μέχρι τη γέφυρα Στρυμώνα, στο ρεύμα εξόδου, κάθε Παρασκευή και από 16.00 έως 21.00 ώρας και στο ρεύμα εισόδου, κάθε Κυριακή και από 15.00 έως 22.00 ώρας.

    6. Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Ρυσίου μέχρι το 34ο χιλιομ. στο ρεύμα εξόδου, κάθε Παρασκευή και από 16.00 έως 21.00 ώρας και στο ρεύμα εισόδου, κάθε Κυριακή και από 15.00 έως 22.00 ώρας.

    7. Στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ρεύμα εξόδου, από τη Λάρισα (χ.θ. 356) μέχρι τα όρια Νομού Πιερίας (χ.θ. 399) κάθε Παρασκευή και από 16.00 έως 21.00 ώρας και στο ρεύμα εισόδου, κάθε Κυριακή και από 15.00 έως 22.00 ώρας.

    Σε όλες τις παραπάνω ημέρες και ώρες, απαγορεύεται επίσης η κυκλοφορία φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου και στην εθνική οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

    [03] Δήλωση Πρωτόπαπα για δημοσίευμα Αυριανής

    29/04/2003 19:14:02

    "Ψευδές" χαρακτήρισε ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ, Χρήστος Πρωτόπαπας, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυριανή" που αναφέρεται στην εξοχική κατοικία του και επανέλαβε ότι το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

    Ειδικότερα, ο κ. Πρωτόπαπας δήλωσε:"Δεν θα ακολουθήσω βέβαια τον κ. Κουρή στον κατήφορο που έχει επιλέξει. Όσο θα επανέρχεται με ψεύδη, συκοφαντίες και διαστρέβλωση της πραγματικότητας, τόσο θα επιβαρύνει τη θέση του και θα αυτοεξευτελίζεται. Δεν είναι τυχαίο ότι στην αγωνιώδη προσπάθειά του να βρει κάτι "επιλήψιμο", έφθασε στο σημείο να διαστρεβλώνει μια απόλυτα διαφανή, γνωστή σε όλους και φυσικά δηλωθείσα στο "πόθεν έσχες" αγορά ενός εξοχικού διαμερίσματος 77 τ.μ., με χρήματα που προήλθαν από πώληση διαμερίσματος 105 τ.μ. της συζύγου μου στο Χαλάνδρι (αποκτηθέν το 1986). Κατά τα λοιπά το λόγο έχει η δικαιοσύνη".

    [Φώτο-546131]

    [04] Δεν επέστρεψαν όλοι οι εκδρομείς

    29/04/2003 14:59:22

    Απρόθυμοι δείχνουν οι εκδρομείς του Πάσχα να επιστρέψουν στα αστικά κέντρα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών, το πρώτο κύμα επιστροφής απο την περιφέρεια είναι μικρό, αν και η έξοδος ήταν απο τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

    Η είσοδος των εκδρομέων στην Αθήνα συνεχίζεται τόσο απο ξηράς όσο και απο θαλάσσης, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα οτι η επιστροφή θα ολοκληρωθεί σταδιακά μετά την Πρωτομαγιά και μέχρι την Κυριακή του Θωμά. Η κίνηση στις εθνικές οδούς διεξάγεται ομαλά, ενώ στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, μέχρι το πρωί είχε επιστρέψει περίπου το 20% όσων είχαν εκδράμει στα νησιά.

    Ωστόσο ούτε η φετινή έξοδος ήταν αναίμακτη καθώς σε 402 τροχαία που έγιναν απο το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και χθες σε όλη τη χώρα, 37 άτομα σκοτώθηκαν και 562 τραυματίστηκαν. Σε σχέση με το ίδιο περυσινό διάστημα, πάντως σημειώθηκε μείωση των τροχαίων κατά 16,6% και των θανάτων απο τροχαία κατά 42,2%.

    Στο μεταξύ μια οικογένεια ξεκληρίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε τα ξημερώματα στη λεωφόρο Μεσογείων 512, στην Αθήνα.

    Το δυστύχημα συνέβη όταν το όχημα που οδηγούσε η Σοφία- Ειρήνη Γιαννάκη του Νικολάου 44 ετών από το Γέρακα, ενώ κατευθυνόταν προς τα Μεσόγεια, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με φορτηγό που οδηγούσε ο Γεώργιος Στρουβέλης του Νικολάου 36 ετών κάτοικος Ραφήνας. Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί η γυναίκα και τα δυό παιδιά της, ενώ τραυματίστηκαν ο σύζυγός της που καθόταν στη θέση του συνοδηγού και ο οδηγός του φορτηγού.

    Επίσης στις 7 το πρωί στη διάβαση του τρένου στη διασταύρωση Ευβοίας και Κωνσταντινουπόλεως στους Αγίους Αναργύρους Αττικής,διερχόμενη αμαξοστοιχία παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα που διέσχιζαν εκείνη την ώρα τις γραμμές. Τα στοιχεία των θυμάτων δεν έχουν εξακριβωθεί

    [Φώτο-580318]

    [05] Ηράκλειο-Σκότωσε τη φίλη του και αυτοκτόνησε

    29/04/2003 14:54:50

    Τραγωδία τα ξημερώματα στο χωριό Αρμένοι Σητείας Λασιθίου όταν ένας 38χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε μια 35χρονη με την οποία συζούσε επί πέντε χρόνια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Δράστης και αυτόχειρας είναι ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης και θύμα η Άννα Παρθενάκη.

    Το ζευγάρι, σύμφωνα με πληροφορίες είχε προβλήματα και μάλιστα η Παρθενάκη ζητούσε επίμονα το τελευταίο διάστημα να χωρίσουν.

    Αργά το βράδυ επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητό τους, έφυγαν από το χωριό Αρμένοι και προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους.

    Στον επαρχιακό δρόμο Ζήρου-Χανδρά σταμάτησε το αυτοκίνητο ο 35 χρονος και το ζευγάρι λογομάχησε. Τότε ο Ζαχαριουδάκης έβαλε στο στόμα της Παρθενάκη ένα πιστόλι των 9 mm και την πυροβόλησε και λίγο μετά αυτοπυροβολήθηκε και ο ίδιος.

    Τα δύο πτώματα βρέθηκαν από έναν διερχόμενο που ειδοποίησε την Αστυνομία. Το έγκλημα υπολογίζεται ότι έγινε από τις 1 μέχρι τις 4 τα ξημερώματα.

    [06] Αναχώρησε η τέως βασιλική οικογένεια

    29/04/2003 14:54:43

    Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη για Λονδίνο με πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, με τη σύζυγό του Άννα Μαρία και το γιο του Νικόλαο.

    Οι κρατήσεις των εισιτηρίων έγιναν και πάλι στο όνομα Ντεγκρέτσια.

    Ο Κωνσταντίνος Ντεγκρέτσια φτάνοντας στο αεροδρόμιο ''Μακεδονία'' απέφυγε να κάνει πολιτικές δηλώσεις και περιορίστηκε να εκφράσει την ικανοποίηση του ίδιου και της οικογένειας του για τις ημέρες που πέρασαν στη χώρα μας. Παράλληλα ο κ. Ντεγκρέτσια είπε ότι σύντομα θα ξαναεπισκεφτεί την Ελλάδα, λέγοντας όμως ότι η νέα ημερομηνία δεν θα είναι η 21η Μαΐου.

    Στο αεροδρόμιο την οικογένεια Ντεγκρέτσια υποδέχτηκαν περίπου 50 άτομα, φίλοι του μοναρχικού καθεστώτος, οι οποίοι χάρισαν μία ανθοδέσμη στην κα. Ντεγκρέτσια, ενώ στον Κωνσταντίνο και στον Νικόλαο ένα καλάθι με κόκκινα αβγά και ένα μπουκάλι κρασί.

    Η τέως βασιλική οικογένεια αναχώρησε το πρωί από την Καλαμπάκα, όπου πέρασε τη νύχτα και κατά τη διαδρομή έκανε μία στάση στα Τέμπη, στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους οι 21 μαθητές από την Ημαθία. Εκεί άφησαν λίγα λουλούδια στη μνήμη των παιδιών.

    [Φώτο-580184]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 April 2003 - 20:30:16 UTC