Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πνιγμός 12χρονου κοριτσιού σε κανάλι της ΕΥΔΑΠ στο Μενίδι
  • [02] Πάτρα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006
  • [03] ΕΕ: .Επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση της άτυπης πνευμονίας
  • [04] Δίωξη για τις φωτιές στο κέντρο της Αθήνας
  • [05] Επίσκεψη Σημίτη στην Εσθονία

  • [01] Πνιγμός 12χρονου κοριτσιού σε κανάλι της ΕΥΔΑΠ στο Μενίδι

    06/05/2003 21:45:05

    Ενα κοριτσάκι 12 χρόνων πνίγηκε, στις 7.10 το βράδυ, ενώ έπαιζε με τις φίλες του, στο κανάλι της ΕΥΔΑΠ που μεταφέρει νερό από το Μόρνο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, δίπλα στο στρατόπεδο Καποτά, στο Μενίδι.

    Πρόκειται για την Κωνσταντίνα Τριανταφυλλίδη, που έμενε με τους γονείς και τα τέσσερα αδέλφια της σε λυόμενο στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων πίσω από το στρατόπεδο.Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το κοριτσάκι είχε περάσει με τα άλλα παιδιά τον πρόχειρο φράχτη, από πλαστικά πλέγματα και είχε φτάσει στο κανάλι αλλά γλίστρησε και έπεσε μέσα με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά. Το άτυχο παιδί παρασύρθηκε για περίπου 500 μέτρα και το κορμάκι του σκάλωσε στις σχάρες του καναλιού.Από εκεί το ανέσυρε ένας ομογενής που μένει στον καταυλισμό ο οποίος άκουσε τις φωνές των παιδιών και βούτηξε στα νερά για να σώσει το κοριτσάκι. Ηταν όμως αργά αφού η δωδεκάχρονη ήταν ήδη νεκρή.Οι κάτοικοι του καταυλισμού καταγγέλλουν ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο κανάλι και αυτό είναι η αιτία που οδήγησε στον τραγικό θάνατο του παιδιού. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών.

    [02] Πάτρα: Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006

    06/05/2003 21:24:10

    Το Συμβούλιο υπουργών Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, ανακήρυξε σήμερα την Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2006.

    [03] ΕΕ: .Επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση της άτυπης πνευμονίας

    06/05/2003 20:44:38

    Στην κοινή διαπίστωση ότι το Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) ή άτυπη πνευμονία αποτελεί "σημαντική απειλή" για τη δημόσια υγεία και ότι θα πρέπει να υπάρξει στενότερη συνεργασία και συντονισμένη δράση σε παγκόσμιο επίπεδο με την ευρύτερη ανταλλαγή πληροφοριών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων, κατέληξαν οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ που συνεδρίασαν, εκτάκτως, σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου υπουργός Υγείας, Κώστας Στεφανής.Ο κ. Στεφανής είπε ότι η άτυπη πνευμονία έχει ενδημικό χαρακτήρα και περιορίζεται σε χώρες όπως την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κόνγκ συστήνοντας παράλληλα στις αρμόδιες αρχές των κρατών μελών να βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή και επαγρύπνηση σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν εκδώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Σε ότι αφορά την πρόταση να υποβάλονται σε εξετάσεις οι ταξιδιώτες που διέρχονται ή φτάνουν από πληγείσες περιοχές, ο κ. Στεφανής ανέφερε ότι το Συμβούλιο συμφώνησε ότι τα κράτη μέλη θα μπορούν να λαμβάνουν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση υπό την προϋπόθεση ότι "θα είναι ισορροπημένα και ότι δεν θα δημιουργούν υπερβολική ανησυχία με δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή".Οπως υποστήριξε ακόμη ο κ. Στεφανής, το Συμβούλιο ζήτησε από την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση στο επόμενο Συμβούλιο υπουργών Υγείας στις 2 Ιουνίου για τη δημιουργία ενός Κέντρου για την πρόληψη και των έλεγχο των νόσων στον ευρωπαϊκό χώρο.

    [Φώτο-583556]

    [04] Δίωξη για τις φωτιές στο κέντρο της Αθήνας

    06/05/2003 20:20:13

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο Σπύρος Κογιόνος, 37 ετών, ο οποίος ομολόγησε ότι έβαλε φωτιές χθες σε κτίρια στο κέντρο της Αθήνας. Σε βάρος του 37χρονου ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα του εμπρησμού από πρόθεση κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή. Η δικογραφία που σχηματίστηκε ανατέθηκε στην έκτη τακτική ανακρίτρια από την οποία ο Σπ. Κογιόνος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

    [05] Επίσκεψη Σημίτη στην Εσθονία

    06/05/2003 20:09:05

    Τα θέματα που θα απασχολήσουν την Τακτική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης στις 19 και 20 Ιουνίου συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε σήμερα στο Ταλίν ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κώστας Σημίτης, με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας, Γιούχαν Πάρτς.Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της Συντακτικής Συνέλευσης για το μέλλον της Ευρώπης, θέματα σχετικά με ην ανάπτυξη μιας κοινής μεταναστευτικής πολιτικής για τον έλεγχο της μετανάστευσης και την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και το ζήτημα της κοινής πολιτικής σε θέματα ασφάλειας και άμυνας που άρχισε να συζητείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ως Προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- είπε ο κ. Σημίτης - προσβλέπω στην εποικοδομητική συμβολή όλων των χωρών μελών για τη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων, οι οποίες, αφ ενός μεν θα καταστήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο αποτελεσματική, αφ ετέρου δε θα δίνουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που καλούμεθα να αντιμετωπίσουμε στη σύγχρονη εποχή.Ο κ. Σημίτης απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της μόνιμης προεδρίας στην ΕΕ τονίζοντας ότι η "Προεδρία δεν εκφέρει άποψη επί αντιτιθεμένων απόψεων στους κόλπους της Συνέλευσης". Υπογράμμισε όμως ότι η θέση της Ελλάδος στο θέμα αυτό είναι ότι το παρόν σύστημα δεν βοηθά στη συνέχιση των αποφάσεων, καθότι συντελούνται πολλές αλλαγές από τη μια Προεδρία στην άλλη. "Θα ήταν, επομένως, καλύτερο να έχουμε ένα σύστημα, με βάση το οποίο η Προεδρία θα είχε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, όπως μια Προεδρία ετήσια και να ισχύσει ένα σύστημα της εκ περιτροπής ανά έτος Προεδρίας".Ο κ.Σημίτης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία των «τεσσάρων (Γαλλίας, Γερμανίας, Βελγίου και Λουξεμβούργου) για κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας υπογραμμίζοντας πως είναι απαραίτητο να έχουμε μια κοινή πολιτική ασφάλειας και άμυνας.

    [Φώτο-451445]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 May 2003 - 20:30:10 UTC