Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας για βιβλίο Κύρτσου
  • [02] Ατυπη πνευμονία:Αισιόδοξες προβλέψεις αλλά και νέοι θάνατοι
  • [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων για κλείσιμο εταιρίας Palco

  • [01] Πρωτόπαπας για βιβλίο Κύρτσου

    07/05/2003 14:23:58

    '' Η κυβέρνηση δεν μπορεί να τοποθετείται επι δημοσιευμάτων'', παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα δημοσιεύματα που σχολιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Κύρτσου. ''Πρέπει όμως να πώ πως οι πολιτικοί, οταν υπάρχει θέμα που τους αφορά άμεσα, πρέπει να τοποθετούνται οι ίδιοι''. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Μεϊμαράκη (κατά τις οποίες ''πρέπει να προωθούνται μέτρα διαφάνειας'' ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως ''δεν έχει λόγο να διαφωνήσει'' και τόνισε πως '' χρειάζεται συνεργασία για τη θωράκιση των θεσμών και την ενίσχυση μέτρων διαφάνειας και ελέγχου''.

    Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετική με το θολό πολιτικό κλίμα που δημιουργείται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρατήρησε πως ''σε κάποιους αρέσει η λογική του Γκέμπελς, δηλαδή ''το λέγε-λέγε στο τέλος κάτι μένει''. Ως πολιτικοί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απαντάμε σε τέτοιες επιθέσεις, διότι η αλήθεια κάποια στιγμή αναδεικνύεται''.

    Σε ερώτηση εξάλλου σχετική με την υπόθεση Μπατατούδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε πως ο κ. Μπατατούδης είχε άδεια ψηφιακής τηλεοπτικής πλατφορμας σύμφωνα με τα ισχύοντα εκείνη την εποχή. Αργότερα όμως, οταν άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο, ''το ΕΣΡ αφαίρεσε την άδεια απο τον κ. Μπατατούδη''.

    [02] Ατυπη πνευμονία:Αισιόδοξες προβλέψεις αλλά και νέοι θάνατοι

    07/05/2003 12:42:31

    Για ύφεση του θανατηφόρου ιού της άτυπης πνευμονίας, μέσα σε 10 ημέρες στην Κίνα, έκανε λόγο κορυφαίος υγειονομικός αξιωματούχος της χώρας, ενω την ίδια ώρα ιατρική πηγή στο Χόνγκ Κόνγκ, ανακοίνωσε οτι ορός από αίμα ασθενών που θεραπεύτηκαν από το SARS αποδείχτηκε αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση άλλων κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου.

    Ωστόσο οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι πιο τυποποιημένες δοκιμές επιβάλλεται να γίνουν, πριν η θεραπεία θεωρηθεί αξιόπιστη για να αντικαταστήσει τη φαρμακευτική αγωγή με συνδυασμό του φαρμάκου Ribavirin και στεροειδών, που σήμερα εφαρμόζεται στα νοσοκομεία του Χονγκ Κονγκ για την περίθαλψη ασθενών με SARS.

    O Γκρέγκορι Τσενγκ, καθηγητής Ιατρικής του κινεζικού πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 20 ασθενείς στους οποίους η θεραπεία με Ribavirin απέτυχε, συνεχίζουν να νοσηλεύονται λαμβάνοντας ορό, ενώ ομάδα άλλων 20 ασθενών συνεχίζει τη νοσηλεία με τη βοήθεια στεροειδών.

    Eπίσης ο δρ. Τσενγκ εξήγησε ότι σε σύνολο 70 ασθενών που έλαβαν όρο περίπου το 70% μπόρεσε να βγεί από το νοσοκομείο ύστερα από 21 ημέρες νοσηλείας, κάτι που δεν αποδεικνύει εντούτοις την αποτελεσματικότητά του.

    Στο μεταξύ νέοι θάνατοι απο τον ιό της άτυπης πνευμονίας αναφέρθηκαν σήμερα σε Πεκίνο, Χόνγκ Κόνγκ και Ταϊπέι.

    Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας, 5 ακόμη άτομα πέθαναν στην Κίνα από άτυπη πνευμονία, ενώ εντοπίσθηκαν 159 νέα κρούσματα του Βαρέος και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου.

    Διακόσιοι δέκα εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στην Κίνα από τη νόσο, ενώ έχουν εντοπισθεί συνολικά 4.560 κρούσματα.

    Την ίδια ώρα 11 νέοι θάνατοι απο το sars, αναφέρθηκαν στο Χονγκ Κονγκ, ωστόσο όπως δήλωσαν σήμερα ιατρικές πηγές η εξάπλωση της επιδημίας εξακολουθεί να είναι περιορισμένη, με οχτώ νέα κρούσματα.

    Τα θύματα είναι ηλικίας από 42 ως 86 ετών και με εξαίρεση ένα άτομο, τα υπόλοιπα έπασχαν από χρόνιες παθήσεις.

    Με τους νέους θανάτους ανήλθε σε 204 ο αριθμός των νεκρών από το οξύ αναπνευστικό σύνδρομο στο Χονγκ Κονγκ ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 1.654.

    Τέλος στην Ταϊβάν, 3 άνθρωποι υπέκυψαν απο τη νόσο,ανεβάζοντας σε 14 τον αριθμός των θυμάτων.

    [Φώτο-583801]

    [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων για κλείσιμο εταιρίας Palco

    07/05/2003 11:57:51

    Σε κινητοποιήσεις και με προσφυγή στη δικαιοσύνη, κατέρχονται οι περίπου 500 εργαζόμενοι στην εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας Schiesser Palco που παρασκευάζει εσώρουχα, η οποία θα αναστείλει τη λειτουργία της στις 30 Μαϊου.

    Στη μία εργαζόμενοι της εταιρίας θα πραγματοποιήσουν πορεία από τα Πετράλωνα προς το υπουργείο Εργασίας.

    Η συνάντηση που είχε χθες η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους εργοδότες της επιχείρησης κατέληξαν σε αδιέξοδο. Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης επικαλέστηκαν το «ακριβό εργατικό κόστος στη χώρα μας. Πρόσθεσαν, ότι στη μονάδα που θα μεταφερθούν οι δραστηριότητες της εταιρίας στη Βουλγαρία, το κόστος εργασίας θα είναι μειωμένο κατά 75%.

    Απο την πλευρά της η κυβέρνηση μελετά μέτρα για την απορρόφηση των απολυμένων στην αγορά εργασίας. Ο υπουργός Εργασίας Δημήτρης Ρέππας πρότεινε να υπάρξουν διαβουλεύσεις στην κατεύθυνση εξεύρεσης βιώσιμης λύσης. Ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, τόνισε ότι θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να συνεχιστούν οι δραστηριότητες του εργοστασίου στην Ελλάδα.

    Κάλεσμα στους εργαζόμενους της Αθήνας απηύθυνε χθες το ΚΚΕ, να βρεθούν στο πλευρό των 500 απολυόμενων εργαζομένων στην εταιρία Palco. Να πάρει μέτρα για την ανάκληση των απολύσεων, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΝ.

    [Φώτο-491876]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 May 2003 - 11:30:34 UTC