Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ατυπη πνευμονία:Νέοι θάνατοι σε Κίνα, Χόνγκ Κόνγκ και πρώτο κρούσμα σε
  • [02] Δίκη ''17Ν'':Κατάθεση αστυνομικού για δολοφονία Περατικού
  • [03] Νέο δημοσίευμα Αυριανής-Απάντηση Λαντζουράκη
  • [04] Κοσμίδης για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα
  • [05] Ουγγαρία:Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο
  • [06] Βουλή:Ορκίσθηκε ο Λ. Κανελλόπουλος
  • [07] Πρωτόπαπας:Διεκδικεί αποζημίωση απο Γ.Κουρή

  • [01] Ατυπη πνευμονία:Νέοι θάνατοι σε Κίνα, Χόνγκ Κόνγκ και πρώτο κρούσμα σε Ρωσία

    08/05/2003 13:30:14

    Τέσσερις άνθρωποι στο Χονγκ Κονγκ και πέντε στην Κίνα πέθαναν από την άτυπη πνευμονία το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα περισσότεροι από 120 αξιωματούχοι τιμωρήθηκαν με απαλλαγή από τα καθήκοντά τους στην Κίνα, κατηγορούμενοι για συγκάλυψη της επιδημίας της άτυπης πνευμονίας.

    Στο μεταξύ εκδηλώθηκε και το πρώτο κρούσμα της νόσου στη ρωσική Απω Ανατολή, στην πόλη Μπλαγκοβετσένσκ. Ο ασθενής, του οποίου η κατάσταση της υγείας είναι σοβαρή, έμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο όπου φιλοξενούντο Κινέζοι ταξιδιώτες. Αν και στη Ρωσία έχουν ήδη αναφερθεί περίπου 20 ύποπτα κρούσματα, κανένα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

    Στην Αθήνα, ένας ειδικός χώρος καραντίνας έχει διαμορφωθεί στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο από ενδεχόμενο κρούσμα άτυπης πνευμονίας. Ο χώρος αυτός βρίσκεται απομονωμένος εκτός των κτιρίων του αεροδρομίου, και μπορεί να φιλοξενήσει τους επιβάτες μιας μεγάλης πτήσης στην οποία ενδεχομένως εντοπιστεί κρούσμα του θανατηφόρου ιού.

    [Φώτο-584217]

    [02] Δίκη ''17Ν'':Κατάθεση αστυνομικού για δολοφονία Περατικού

    08/05/2003 13:26:57

    Το Βασίλη Ξηρό ως ένα από τα τρία άτομα που είδε να προσπαθούν να διαφύγουν αμέσως μετά τη δολοφονία του εφοπλιστή Κωστή Περατικού στις 28 Μαΐου 1997 αναγνώρισε στην κατάθεσή του ο αστυνομικός Θεόδωρος Αβδούλος.

    Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το επίμαχο απόγευμα ήταν φρουρός στο τμήμα μεταγωγών Πειραιά που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της δολοφονίας του εφοπλιστή.

    Σύμφωνα με την κατάθεσή του αφού άκουσε πυροβολισμούς προχώρησε προς το επίμαχο σημείο. Και εκεί είδε τρία άτομα που επιβιβάζονταν σε ένα φορτηγάκι.

    Οπως είπε ο αστυνομικός καλύφθηκε πίσω από ένα "Καφάο" του ΟΤΕ και φώναξε ''αστυνομία''. Τότε είδε τους τρεις δράστες να βγαίνουν από το φορτηγάκι και να τρέχουν προς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που βρισκόταν ο ίδιος.

    Ο κ. Αβδούλος υποστήριξε ότι σε λίγη ώρα τους είδε να περνάνε από μπροστά του με ένα ταξί. Από τα τρία αυτά άτομα ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είναι απόλυτα βέβαιος πως αναγνωρίζει τον Βασίλη Ξηρό τόσο κατά τη στιγμή που μπήκε στο φορτηγάκι όσο και αργότερα που τον είδε να οδηγεί το ταξί.

    Νωρίτερα ο αστυνομικός φρουρός των ΕΛΤΑ Πατησίων το 1988 κ. Θεόδωρος Παπαπάνος κατέθεσε ότι αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα το δράστη που τον πυροβόλησε κατά τη διάρκεια ληστείας. Ο αστυνομικός ανέφερε επίσης ότι είχε καλυφθεί σε έναν βοηθητικό χώρο του υποκαταστήματος, γεγονός που αμφισβήτησε αργότερα ο Πάτροκλος Τσελέντης.

    Ο κατηγορούμενος που έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του στη ληστεία είπε στο δικαστήριο ότι ο αστυνομικός με το που άρχισε η ληστεία είχε κρυφτεί σε μια κλειστή αποθήκη και από κει ανοίγοντας την πόρτα είχε πυροβολήσει δυο φορές.

    Στο δικαστήριο τέθηκε από τους συνηγόρους θέμα για τη σειρά εξέτασης των μαρτύρων από προηγούμενες υποθέσεις.

    Ο πρόεδρος δήλωσε ότι θα εξετάζει κάθε μάρτυρα με τη σειρά που έχει ήδη ανακοινωθεί. Στις διαμαρτυρίες συνηγόρων ότι πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις εξεταζόμενες υποθέσεις ο πρόεδρος απάντησε ''δεν μπορώ να κάνω ραντεβού, δεν είμαι οδοντίατρος''.

    [03] Νέο δημοσίευμα Αυριανής-Απάντηση Λαντζουράκη

    08/05/2003 12:55:42

    Η Αυριανή σε σημερινό της πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρει ότι η ιδιαιτέρα του κ.Πρωτόπαπα, έκτισε τριώροφη βίλα στη Γλυφάδα αξίας 500 εκατομμυρίων δραχμών. Οπως σημειώνει το δημοσίευμα πρόκειται για την Ευκαρπία Φαραντούρη και τον σύζυγό της Γιώργο Λαντζουράκη.

    Το ζεύγος απαντώντας με ανακοίνωση τονίζει ότι πρόκειται για επίθεση λάσπης και συκοφαντίας απο τον κ.Γ.Κουρή που θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη. Αναφέρουν ότι για την κατασκευή αυτού του σπιτιού πωλήθηκαν δύο διαμερίσματα, ενώ ελήφθη και δάνειο 40 εκατομμυρίων δραχμών όπως καταγράφονται στη δήλωση πόθεν έσχες αλλά και στις φορολογικές τους δηλώσεις όλων των τελευταίων ετών.

    Επίσης στην ανακοίνωση τονίζεται οτι το συγκρεκριμένο σπίτι στεγάζει τρείς οικογένειες (του ζεύγους Φαραντούρη - Λαντζουράκη και των δυο οικογενειών των γονιών τους.

    [04] Κοσμίδης για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα

    08/05/2003 12:30:09

    Προαναγγελία των διαθέσεων του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα τις οποίες δρομολογεί, έδωσε ο γγ του υπουργείου Συμβουλίου Σωκράτης Κοσμίδης σε ομιλία του σε εκδήλωση του ΟΠΕΚ.

    Ο κ.Κοσμίδης πρότεινε, μείωση του αριθμού των υπουργείων και των υπουργών, σχηματισμό της κυβέρνησης και από εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, μείωση του αριθμού των νομαρχιών και περιφερειών κατάργηση όλων των ειδικών γραμματειών των υπουργείων και θέσπιση πραγματικού ''πόθεν έσχες'' για τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι οι απόψεις αυτές του κ.Κοσμίδη απηχούν αυτές του πρωθυπουργού.

    Οι απόψεις και οι προτάσεις του κ.Κοσμίδη έχουν υποστηριχθεί και διατυπωθεί και στο παρελθόν σχολίασε απο τη Βαρσοβία ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης.Δεν αφορούν όμως τον παρόντα χρόνο και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο κ.Σημίτης μετά τη λήψη της ελληνικής προεδρίας, συμπλήρωσε ο κ.Χυτήρης.

    [05] Ουγγαρία:Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο

    08/05/2003 11:57:45

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίσθηκαν κατά τη σύγκρουση σήμερα στην κεντρική Ουγγαρία ενός λεωφορείου το οποίο μετέφερε γερμανούς τουρίστες, με τραίνο, ανακοίνωσε σήμερα η ουγγρική αστυνομία.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η σύγκρουση σημειώθηκε στις 08:30 τοπική ώρα κοντά στο Σιοφόκ, στις όχθες της λίμνης Μπάλατον. Το λεωφορείο διέσχιζε τις σιδηροδρομικές γραμμές όταν συγκρούσθηκε με το τραίνο το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Βουδαπέστη-Ναγκικάνιτσα.

    [06] Βουλή:Ορκίσθηκε ο Λ. Κανελλόπουλος

    08/05/2003 11:57:38

    Ορκίστηκε και αμέσως ανέλαβε καθήκοντα βουλευτή ο πρώτος αναπληρωματικός στο ψηφοδέλτιο της Β΄Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Λάμπρος Κανελλόπουλος. Ο κ. Κανελλόπουλος καταλαμβάνει τη θέση του ψυχιάτρου-σεξολόγου Θάνου Ασκητή που παραιτήθηκε την περασμένη Τρίτη 6/5/2003, λόγω του «ασυμβιβάστου.

    Ο συνδικαλιστής Λ. Κανελλόπουλος γεννήθηκε το 1948 στη Ζαχάρω Ηλείας. Διετέλεσε επί δικτατορίας μέλος του ΠΑΚ και ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Από το 1983 έως το 1986 διετέλεσε πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών. Το διάστημα 1984-1994 ήταν γραμματέας της ΠΑΣΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Από το 1985 έως το 1988 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Το 1988, έγινε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, θέση στην οποία παρέμεινε έως το 1994. Επίσης έχει διατελέσει μέλος του προεδρείου της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΕΟΚ ως εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Οκτώβριο του 1993 με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β' περιφέρεια της Αθήνας. Στις 22 Ιανουαρίου 1996 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Εργασίας. Στις 29 Νοεμβρίου 2000, ανέλαβε πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Συνεργασίας με τη UNICEF.-

    [Φώτο-379502]

    [07] Πρωτόπαπας:Διεκδικεί αποζημίωση απο Γ.Κουρή

    08/05/2003 11:27:49

    Αποζημίωση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ διεκδικεί ο υπουργός Τύπου κ. Χρήστος Πρωτόπαπας με αγωγή για ηθική βλάβη που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου κατά των Γιώργου Κουρή, Γιώργου Τσιρογιάννη, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας ''Αυριανή'', της εταιρίας ''Κουρής Media Group'' και της Λιλής Ξυναριανού, αρχιτέκτονος, πρώην εργαζόμενης στον όμιλο ALTEC του κ. Αθανασιου Αθανασούλη.

    Η αγωγή του κ. Πρωτόπαπα, την οποία κατέθεσε σήμερα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Γιάννης Χαρακτηνιώτης, αφορά δημοσιεύματα της εφημερίδας ''Αυριανή'' απο 20 εως και 22 Απριλίου.

    Στα δημοσιεύματα αναφέρονταν οτι οι προεκλογικές δαπάνες του κ. Πρωτόπαπα καλύφθηκαν απο τον επιχειρηματία Αθανασούλη, ο οποίος φέρεται να είχε δώσει εντολή στην κυρία Ξυναριανού να αναλάβει τη διαμόρφωση προεκλογικών κέντρων του υπουργού, κάτι που υποστηρίζει και η ίδια η αρχιτέκτονας.

    Ο υπουργός τονίζει στην προσφυγή του οτι τα δημοσιεύματα είναι απολύτως ψευδή και υπογραμμίζει οτι στόχος τους είναι να τον βλάψουν ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά.

    Για την υπόθεση αυτή ο κ., Κουρής και ο κ. Τσιρογιάννης διώκονται για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, ενώ η κυρία Ξυναριανού βαρύνεται με την κατηγορία της απλής συνέργειας στη συκοφαντική δυσφήμιση, μετά απο μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος τους ο κ. Πρωτόπαπας.

    Η εκδίκαση της αγωγής προσδιορίστηκε για τις 18 Σεπτεμβρίου, ενώ ο υπουργός αναμένεται να προσφύγει και πάλι στο Πρωτοδικείο για άλλα δημοσιεύματα της εφημερίδας ''Αυριανή''.

    [Φώτο-578864]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 May 2003 - 11:30:13 UTC