Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα την Κυριακή ο πρόεδρος της Κύπρου
  • [02] Δίκη 17Ν-Σ.Ξηρός:Αστυνομικοί οικειοποιήθηκαν τα ποσά στην υπόθεση της
  • [03] Με προβλήματα οι συναλλαγές στο Δημόσιο λόγω απεργία της ΑΔΕΔΥ
  • [04] Αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις
  • [05] Δίκη 17Ν:Η Μαρία Τσιντέρη έδωσε την πληροφορία για τη Ριανκούρ

  • [01] Στην Αθήνα την Κυριακή ο πρόεδρος της Κύπρου

    19/05/2003 14:10:49

    Στην Αθήνα φθάνει την Κυριακή ο πρόεδρος της Κύπρου Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2004. Θα γίνει επίσης ανασκόπηση των εξελίξεων μετά τη μερική άρση της απαγόρευσης στη διακίνηση απο και προς τα κατεχόμενα. Στο μεταξύ, 200 περίπου οπαδοί των ''γκρίζων λύκων'' πρωτοστάτησαν σε επεισόδια με ρόπαλα και σιδερένιες ράβδους εναντίον φοιτητών κουρδικής καταγωγής, που έγινε στο λεγόμενο πανεπιστήμιο Εγγύης Ανατολής στα Κατεχόμενα. Η εφημερίδα ''Αφρίκα'' αναφέρει ότι πολλοί απο τους τραυματίες απέφυγαν να μεταβούν στα νοσοκομεία καθώς γνώριζαν ότι τα επεισόδια έγιναν υπό την κάλυψη της ψευδοαστυνομίας.

    [02] Δίκη 17Ν-Σ.Ξηρός:Αστυνομικοί οικειοποιήθηκαν τα ποσά στην υπόθεση της Ριανκούρ

    19/05/2003 14:06:21

    Κύκλωμα αστυνομικών εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση της Λουΐζης Ριανκούρ με σκοπό να οικειοποιηθεί χρηματικά ποσά, δήλωσε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Σάββας Ξηρός ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν παρών στα γεγονότα.

    Ο Ξηρός υποστήριξε ότι την Παρασκευή 27 Μαρτίου 1992 στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ υπήρχε μόνον ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας και ότι όλη η περιοχή είχε ελεγχθεί από τα μέλη της οργάνωσης χωρίς να έχει εντοπιστεί καμία άλλη κίνηση της αστυνομίας. Πρόσθεσε οτι οι αστυνομικοί έστησαν την ιστορία τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, αποδεικνύοντας οτι το κύκλωμα προϋπήρχε και εκμεταλλεύτηκε την υπόθεση για να βγάλει περισσότερα λεφτά.

    Νωρίτερα ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Στέφανος Μακρής υποστήριξε στην κατάθεσή του για την υπόθεση της Λουίζης Λιανκούρ ότι η Μαρία Τσιντέρη ήταν η πληροφοριοδότης της αστυνομίας το '92 .

    Σύμφωνα με τον κ. Μακρή η γυναίκα αυτή, σύζυγος πρώην αξιωματικού, πήρε το ποσό των 13 εκατ. δραχμών απο την ΕΛΑΣ, εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε πάλι δύο μήνες μετά την αποστρατεία του.

    Ανέφερε ότι το Μάρτιο του 1992 δέχθηκε τηλεφώνημα απο μία γυναίκα, η οποία του είπε ότι οι τρομοκράτες είχαν συναντήσεις στην περιοχή και προετοίμαζαν χτύπημα εναντίον δικαστικού λειτουργού.

    Ο κ. Μακρής υποστήριξε ότι ενημερώθηκε τότε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης και οργανώθηκε μία επιχείρηση, η οποία όμως απέτυχε.

    Στο μεταξύ, στον ''Ευαγγελισμό'' εξακολουθεί να νοσηλεύεται απο χθες με εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Χρήστος Τσιγαρίδας, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού για συμμετοχή στον ΕΛΑ.

    [03] Με προβλήματα οι συναλλαγές στο Δημόσιο λόγω απεργία της ΑΔΕΔΥ

    19/05/2003 12:04:47

    Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σήμερα στις συναλλαγές του κοινού με το Δημόσιο τομέα, λόγω της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η ΑΔΕΔΥ, με αιχμή το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο θα εφαρμοστεί απο 1/1/2004.

    Στα νοσοκομεία εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα ιατρεία του ΙΚΑ και το ΕΚΑΒ.

    Στην απεργία δεν μετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιριών διεξάγονται κανονικά.

    Το μεσημέρι απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω απο το υπουργείο Οικονομικών, ενώ για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί και νέα συνάντηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη.

    Η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το μισθολόγιο, τότε οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

    [Φώτο-295299]

    [04] Αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις

    19/05/2003 12:04:33

    Αυλαία αύριο των πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς στη μάχη ρίχνονται περίπου 137 χιλιάδες μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου.

    Οι περίπου 94 χιλιάδες υποψήφιοι της Γ' Λυκείου διεκδικούν τις 65.500 θέσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

    Αύριο, οι μαθητές της Β' Λυκείου θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικης Γλώσσας και της Γ' Λυκείου στην Ιστορία.

    [Φώτο-97855]

    [05] Δίκη 17Ν:Η Μαρία Τσιντέρη έδωσε την πληροφορία για τη Ριανκούρ

    19/05/2003 11:33:56

    Με την κατάθεση του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ, Στέφανου Μακρή, για την υπόθεση της Λουίζης Ριανκούρ, στις 27 Μαρτίου του 1992, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.

    Ο κ. Μακρής διατέλεσε αρχηγός της ΕΛΑΣ από το Μάρτιο του 1992 έως το Μάρτιο του 1993.

    Στην κατάθεσή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου του 1992 δέχθηκε τηλεφώνημα από μια γυναίκα, η οποία του είπε ότι ετοιμαζόταν από τη 17 Νοέμβρη χτύπημα εναντίον δικαστικού λειτουργού στις 27 Μαρτίου και πως, αν αποτύχει η επιχείρηση, τα μέλη της οργάνωσης θα συγκεντρωθούν στη Λουίζης Ριανκούρ.

    Ο κ. Μακρής υποστήριξε πως ενημερώθηκε τότε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και οργανώθηκε μία επιχείρηση, η οποία όμως απέτυχε.

    Σύμφωνα με την κατάθεσή του, στο σημείο που είχε αναφερθεί, εμφανίστηκε ένα κίτρινο φορτηγάκι απ΄όπου κατέβηκαν δύο άτομα, από τους οποίους ο ένας φορούσε περούκα.

    Μέσα στο φορτηγάκι βρέθηκε, σύμφωνα με τον κ. Μακρή, ένα περίστροφο από αυτά, που είχε κλέψει η 17 Νοέμβρη από το αστυνομικό τμήμα Βύρωνα. Ακολούθησε, όπως είπε ο μάρτυρας, επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών , οι οποίοι μόλις έφυγαν με το φορτηγάκι, χωρίς όμως επιτυχία.

    ''Ηταν η πρώτη φορά, που μπορέσαμε να έχουμε μία πληροφορία για τη 17 Νοέμβρη, αλλά έμεινε αναξιοποίητη. Υπάρχουν ευθύνες οι οποίες καταλογίστηκαν'', είπε ο κ. Μακρής, προσθέτοντας ότι, όπως πληροφορήθηκε, η γυναίκα αυτή ονομάζεται Μαρία Τσιντέρη, εργαζόταν σε μικροβιολογικό εργαστήριο και ο σύζυγός της ήταν αξιωματικός.

    Σύμφωνα με τον κ. Μακρή, η γυναίκα αυτή πήρε ένα ποσό 13 εκατομμυρίων δραχμών από την ΕΛΑΣ, εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε και πάλι δύο μήνες μετά την αποστρατεία του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 May 2003 - 11:30:38 UTC