Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣτΕ: Μεταφορά συντελεστή δόμησης
  • [02] 17Ν: Ποινική δίωξη στον Κ. Αβραμίδη
  • [03] ΕΛΑ: Αποφυλακίζεται ο Χ. Τσιγαρίδας
  • [04] Συνάντηση Κ. Σημίτη με Τ. Μπλερ
  • [05] "17Ν": Στον εισαγγελέα ο Κ. Αβραμίδης
  • [06] Ρέππας: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ορίων ηλικίας
  • [07] Χριστοδουλάκης: Γενίκευση μεμονωμένων περιστατικών
  • [08] Προσαγωγή κ.Αβραμίδη για 17Ν
  • [09] Σύλληψη επιδειξία καθηγητή

  • [01] ΣτΕ: Μεταφορά συντελεστή δόμησης

    22/05/2003 21:33:37

    Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ αριθμ. 183/2003 γνωμοδότηση πρακτικό του έκρινε ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζονται οι όροι, προϋποθέσεις και περιορισμοί για την πραγματοποίηση μεταφοράς συντελεστή δόμησης (μ.σ.δ.), δεν προτείνεται νομίμως προς έκδοση και το επέστρεψε στην διοίκηση.

    Το ΣτΕ επικεντρώνει τον παράνομο χαρακτήρα του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος στον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο υπολογισμός προσαύξησης του συντελεστή δόμησης κατά την μ.σ.δ. στις περιοχές Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή (ΖΥΣ).

    Παράλληλα, το ΣτΕ έκρινε ότι προϋπόθεση για την υλοποίηση του θεσμού της μ.σ.δ. είναι η έκδοση της προβλεπόμενης από νόμο του 1997 υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίζονται τα όρια πυκνότητας και κορεσμού των οικισμών υποδοχής μ.σ.δ. γεγονός που δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, δηλαδή δεν έχει εκδοθεί η επίμαχη υπουργική απόφαση.

    [02] 17Ν: Ποινική δίωξη στον Κ. Αβραμίδη

    22/05/2003 20:27:33

    Ποινική δίωξη για συγκρότηση και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη άσκησε ο εισαγγελέας εφετών Κυριάκος Καρούτσος στον 42χρονο Κώστα Αβραμίδη που συνελήφθη το πρωί καθώς φέρεται μέλος της «17 Νοέμβρη.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών αποτύπωμα του Κ. Αβραμίδη βρέθηκε σε βιβλίο που είχε εντοπιστεί στη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πάτμου. Ο Κ. Αβραμίδης ζήτησε και έλαβε από τον εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, στον οποίο οδηγήθηκε αμέσως μετά τον εισαγγελέα, προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι.

    Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του κατηγορούμενου Κώστας Παπαδάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο εντολέας του αρνείται την κατηγορία ενώ χαρακτήρισε την δίωξη "φρονηματική" καθώς, όπως είπε, ο Κ. Αβραμίδης ανήκει στο χώρο της υπεράσπισης δημοκρατικών δικαιωμάτων.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, ο Κ. Αβραμίδης γνώριζε τον Χριστόδουλο Ξηρό τον οποίο όμως είχε να δει περίπου 20 χρόνια.

    Στο εφετείο είχαν συγκεντρωθεί μέλη της συσπείρωσης ενάντια στην κρατική τρομοκρατία τα οποία κατήγγειλαν τη σύλληψη του Κ. Αβραμίδη και υποστήριξαν ότι ο κατηγορούμενος είναι από τα πιο ενεργά μέλη της κίνησης. Τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο του φρουρούμενου κατηγορούμενου τα μέλη της κίνησης φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης.

    [Φώτο-590931]

    [03] ΕΛΑ: Αποφυλακίζεται ο Χ. Τσιγαρίδας

    22/05/2003 19:56:26

    Αποφυλακίζεται με διάταξη του εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκου ο Χρήστος Τσιγαρίδας, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας. Ο Τσιγαρίδας, που είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη για ενέργειες της οργάνωσης για το χρονικό διάστημα που ο ίδιος δέχεται ότι συμμετείχε, νοσηλεύεται εδώ και λίγες ημέρες στο νοσοκομείο ''Ευαγγελισμός'', μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη. Στη διάταξη του ανακριτή, με την οποία γίνονται δεκτοί οι λόγοι υγείας που προβάλλει ο κατηγορούμενος, αναφέρεται ότι ο Χρήστος Τσιγαρίδας θα πρέπει να καταβάλλει για την αποφυλάκισή του χρηματική εγγύηση το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ επιπλέον του επιβάλλονται και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

    [Φώτο-543257]

    [04] Συνάντηση Κ. Σημίτη με Τ. Μπλερ

    22/05/2003 18:46:25

    Το υπο επεξεργασία νέο Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν το βασικό θέμα που συζήτησαν σήμερα στη διάρκεια γεύματος εργασίας στην Ντάουνινγκ Στριτ, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, και ο Βρετανός ομόλογός του, Τόνι Μπλερ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας, από την πλευρά της Ελληνικής Προεδρίας, της Ατζέντας της Διάσκεψης Κορυφής, στη Θεσσαλονίκη, τον άλλο μήνα. Ο κ. Σημίτης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα συνταγματικά, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν οι πιθανότητες για να ληφθεί απόφαση για το νέο Σύνταγμα της Ευρώπης πριν από τις ευρωεκλογές του 2004. "Συζητήσαμε, είπε ο κ. Σημίτης, και θέματα σχετικά με την ασφάλεια της ΕΕ, ενώ αναφερθήκαμε, επίσης, στο Ιράκ και στη Μέση Ανατολή. Το θέμα της Μέσης Ανατολής θα συζητηθεί στο δείπνο στη διάρκεια της Διάσκεψης στη Θεσσαλονίκη". "Συμπερασματικά, κατέληξε ο κ. Σημίτης, οι συνομιλίες μου με τον κ. Μπλερ είχαν θετικό αποτέλεσμα και υπήρξε ικανοποιητική συμφωνία σε όλα τα θέματα που συζητήσαμε." Ο Έλληνας πρωθυπουργός ρωτήθηκε, επίσης, εάν τις συνομιλίες του με τον κ. Μπλερ απασχόλησε και το θέμα τους Κύπρου. "Συζητήσαμε το Κυπριακό, απάντησε ο κ. Σημίτης, και συμφωνήσαμε ότι δεν μπορεί να αρχίσουν συνομιλίες γύρω από το σχέδιο Ανάν εάν δεν αλλάξει τη σημερινή της στάση η Τουρκία".Αύριο το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Δουβλίνο όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Μπέρτι Άχερν, για να συζητήσουν, επίσης το θέμα της Ατζέντας της Διάσκεψης Κορυφής της Θεσσαλονίκης.

    [Φώτο-590855]

    [05] "17Ν": Στον εισαγγελέα ο Κ. Αβραμίδης

    22/05/2003 18:10:43

    Στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών θα οδηγηθεί σήμερα ο Κωνσταντίνος Αβραμίδης, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "17 Νοέμβρη". Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Αβραμίδης, του Νικολάου και της Παρθένας που γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1961 στο Αγιονέρι Κιλκίς, προσήχθη το πρωί στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής όπου και συνελήφθη. Είναι κάτοικος Ζωγράφου (οδός Τραυλαντώνη 25) και υπάλληλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

    [06] Ρέππας: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ορίων ηλικίας

    22/05/2003 17:38:10

    Δεν τίθεται θέμα αλλαγής των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, Δ. Ρέππας, απαντώντας σε σημερινά δημοσιεύματα, κατά τη σημερινή -κοινή με τον υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη- συνέντευξη Τύπου. Η πρόσφατη μεταρρύθμιση, είπε, έχει αποδώσει και οφείλουμε να την εφαρμόσουμε, με τους νέους πυλώνες (τα επαγγελματικά Ταμεία) αλλά και με επιμονή στις κοινωνικές κατακτήσεις των ασφαλισμένων. Πάντως ο κ. Ρέππας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του μέσου όρου ηλικίας συνταξιοδότησης, με τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης των εργοδοτικών εισφορών ως μέτρου στήριξης της ανταγωνιστικότητας, οι κ.κ. Ρέππας και Χριστοδουλάκης σημείωσαν ότι η αύξηση των πόρων των Ταμείων που θα επέλθει μέσα από τη μείωση της εισφοροδιαφυγής, θα ανοίξει το δρόμο για τέτοιες ''τολμηρές'' προτάσεις. Πάντως, και οι δύο, υπογράμμισαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από διάλογο και κάλεσαν όλες τις πλευρές σε πολιτική συναίνεσης.

    [Φώτο-590783]

    [07] Χριστοδουλάκης: Γενίκευση μεμονωμένων περιστατικών

    22/05/2003 17:17:52

    Για γενίκευση κάποιων μεμονωμένων περιστατικών επιχειρηματικής αποτυχίας και για αστήρικτη προσπάθεια συνολικής απαξίωσης της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης, κατά τη σημερινή -κοινή με τον υπουργό Εργασίας Δημήτρη Ρέππα- συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις πρόσφατες πτωχεύσεις εταιριών. Ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε τη ΝΔ για υποτέλεια στις δυνάμεις της αγοράς, αλλά και για μηνύματα έμπνευσης φόβου και πανικού στους εργαζόμενους.Ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι κατά την τριετία 2000-2002 οι προσλήψεις ήταν συνολικά 243.000 περισσότερες από τις απολύσεις και τις οικειοθελείς αποχωρήσεις. Επίσης, είπε, το 2002 βρήκαν δουλειά 220.000 άτομα, ενώ η ανεργία μειώθηκε στο 9,7% και συνεχίζει με πτωτική τάση (8,7% στο α' τρίμηνο του 2003). Το 2002 η απασχόληση αυξάνει κατά 2,7%.Ο υπουργός Οικονομίας επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μειώσει την απώλεια θέσεων εργασίας λόγω των επιχειρηματικών αποτυχιών και, όπου αυτό δεν καταστεί δυνατόν, θα ενεργοποιήσει το δίκτυο υποστήριξης των ανέργων, κυρίως με τα προγράμματα κατάρτισης που θα αποσκοπούν να ξανακάνουν τους απολυμένους ελκυστικούς για επαναπρόσληψη. Ο κ. Χριστοδουλάκης πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο να περάσουν οι επιχειρήσεις που κλείνουν σε δημόσιο έλεχγο ή να προσληφθούν οι απολυμένοι στο Δημόσιο.Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η λύση βρίσκεται στο συνδυασμό των πολιτικών ανάπτυξης με τις πολιτικές απασχόλησης. Ο κ. Ρέππας απέκλεισε το ενδεχόμενο να στραφεί η κυβέρνηση σε πολιτικές στήριξης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων με παράλληλη υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων. Αν κάποιοι επιδιώκουν, είπε, την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων απόλυσης ή των άρση των ελεγκτικών μηχανισμών, οφείλουν να το προτείνουν ανοιχτά. Παράλληλα, έκανε λόγο για κάποιους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να σταθούν στον ανταγωνισμό μόνο μέσα από την κρατική ενίσχυση, για κάποιους ''κρατικοδίαιτους και κρατικοσυντήρητους'' επιχειρηματίες, όπως τους αποκάλεσε.

    [Φώτο-590800]

    [08] Προσαγωγή κ.Αβραμίδη για 17Ν

    22/05/2003 16:12:34

    Ο 42χρονος Κώστας Αβραμίδης, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, προσήχθη σήμερα απο άνδρες της ασφάλειας απο το σπίτι του στου Ζωγράφου στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, ενω πληροφορίες αναφέρουν οτι αποτυπώματά του, βρέθηκαν σε μία απο τις γιάφκες της οργάνωσης. Ο Αβραμίδης είναι γνωστός στην αστυνομία ότι κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ήταν γνωστός από καταθέσεις άλλων συλληφθέντων της οργάνωσης ως "Κώστας ο Πόντιος".

    Ο Αβραμίδης είναι γνωστός στην αστυνομία ότι κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ήταν γνωστός από καταθέσεις άλλων συλληφθέντων της οργάνωσης ως "Κώστας ο Πόντιος".

    Σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάρει μέρος σε πορείες υπέρ των κρατουμένων της "17Ν", ενώ πριν λίγους μήνες είχε μεταβεί στην Ικαρία όπου μιλούσε υπέρ των κατηγορουμένων και είχε εκφράσει την προθυμία να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφθασαν στην προσαγωγή του μετά από έγκριση του εφέτη - ανακριτή κ. Ζερβομπεάκου στον οποίο είχαν δώσει σήμερα το πρωί τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Κατά την ίδια πληροφορία προ καιρού ο Κώστας Αβραμίδης 42 ετών είχε πάρει μέρος σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο και σε επεισόδια που είχαν προκληθεί είχε προσαχθεί από τους αστυνομικούς και άνδρες της κρατικής ασφάλειας και του είχαν πάρει δακτυλικά αποτυπώματα. Ετσι οι αστυνομικοί που συνεχίζουν τις εργαστηριακές έρευνες στα ευρήματα των δύο γιαφκών της "17Ν" αυτή της οδού Πάτμου και της Δαμάρεως διεπίστωσαν κατά τη σύγκριση δακτυλικών αποτυπωμάτων ότι το αποτύπωμα του Κωνσταντίνου Αβραμίδη ταυτίζεται με αποτύπωμα που βρέθηκε σε γιάφκα της οργάνωσης πάνω σε βιβλίο με τίτλο το "Αντάρτικο των πόλεων". Οπως είπαν στους δημοσιογράφους ένοικοι της πολυκατοικίας στην οποία μένει ο Κ. Αβραμίδης την τελευταία δεκαετία είναι κλειστός τύπος, αλλά καλός οικογενειάρχης που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα. Εχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός αλλά εργάζεται κυρίως ως γραφίστας, ενώ τα κύρια εισοδήματά του προέρχονται από την πώληση έργων τέχνης (πίνακες ζωγραφικής). Σήμερα το μεσημέρι τον επισκέφθηκε ο δικηγόρος του Κώστας Παπαδής που είναι και συνήγορος του Τζωρτζάτου.

    Ο δικηγόρος του Αβραμίδη πήρε από το Σύλλογο ειδική άδεια και μετέβη στα γραφεία της αντιτρομοκρατικης για να ενημερωθεί σχετικά με την προσαγωγή του πελάτη του που σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το απόγευμα θα μετατραπεί σε σύλληψη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Κώστας Αβραμίδης εμπλέκεται ως μέλος τη "17Ν" κυρίως από την κατάθεση του ήδη κρατουμένου για συμμετοχή στην οργάνωση Σωτήρη Κονδύλη που κατέθεσε ότι τον είχε φέρει σε επαφή με τον Κουφοντίνα. Ο Κονδύλης ισχυρίζεται ότι όταν είχε γνωρίσει τον Κώστα Αβραμίδη τον ήξερε με το μικρό όνομα "Κώστα" και με το ψευδώνυμο "Πόντιος" και ήξερε ότι εργάζεται ως ζωγράφος και περιστασιακά σε οικοδομές. Κατά τον Κονδύλη τότε ο "Κώστας ο Πόντιος" έμενε κάπου στα Εξάρχεια χωρίς να γνωρίζει πού ακριβώς και είχε συναντήσεις μαζί του για πέντε μηνες γιατί μετά πήγε φαντάρος. Να σημειωθεί όμως ότι ο ήδη κρατούμενος Σάββας Ξηρός δεν τον εμπλέκει τον Αβραμίδη και στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι δεν είχε δυνατότητες ώστε να ενταχθεί στην οργάνωση και τον χαρακτηρίζει ως αφηρημένο καλλιτέχνη.

    /

    [09] Σύλληψη επιδειξία καθηγητή

    22/05/2003 16:12:19

    Συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα 35χρονος καθηγητής Φυσικής Αγωγής γιατί ήταν με το αυτοκίνητό του έξω από το Β' ΤΕΕ Χαλανδρίου όπου είχε βγάλει τα γεννητικά του όργανα και τα επιδείκνυε σε τέσσερα ανήλικα κορίτσια.

    Οι μαθήτριες τράπηκαν σε φυγή και είπαν το περιστατικό στους γονείς τους που ειδοποίησαν την αστυνομία. Αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης έκαναν έρευνα στην περιοχή και λίγη ώρα αργότερα βρήκαν πάλι έξω από το Β' ΤΕΕ Χαλανδρίου τον καθηγητή να αυνανίζεται μέσα στο αυτοκίνητό του μπροστά σε άλλα κοριτσάκια.

    Τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια όπου ανακρινόμενος παραδέχθηκε την πράξη του, ενώ αναγνωρίστηκε και από τα τέσσερα κορίτσια, οι γονείς των οποίων είχαν καταγγείλει το γεγονός στην αστυνομία.

    Να σημειωθεί ότι πριν δυο ημέρες είχε συλληφθεί στην Κατερίνη άλλος καθηγητής Φυσικής Αγωγής γιατί είχε ασελγήσει σε βάρος τριών κοριτσιών ηλικιας 8,9 και 10 ετών το περασμένο Σάββατο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 May 2003 - 20:30:15 UTC