Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ερευνα για πλοίο με λαθρομετανάστες
  • [02] Σήμα κινδύνου από το Τζετ 1
  • [03] Σήμα κινδύνου από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο Τζετ
  • [04] SOS ΕΞΕΠΕΜΠΨΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ JET1
  • [05] ΣτΕ: Αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών
  • [06] Στην Αγία Πετρούπολη ο πρωθυπουργός
  • [07] Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημεωμάτων
  • [08] Απελευθέρωση καταναλωτικής πίστης
  • [09] Πρωτοδικείο:Ερευνα για τις καταγγελίες Γ. Κουρή.
  • [10] Θεσσαλονίκη:Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ
  • [11] Citibank -Στόχος η παρουσία σε όλα τα αστικά κέντρα.

  • [01] Ερευνα για πλοίο με λαθρομετανάστες

    29/05/2003 22:31:34

    Επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό μικρού σκάφους με άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών, πραγματοποιείται στην θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στο κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου και στο κέντρο ερευνάς διάσωσης της Ρώμης, ανέφερε ότι μικρό σκάφος με άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών, κινείται στην περιοχή 40 νμ δυτικά της Κρήτης.

    Το ενιαίο κέντρο ερευνάς και διάσωσης του ΥΕΝ, με την συνδρομή ναυαγοσωστικού σκάφους ΛΣ, αεροπλάνου, καθώς και παραπλεόντων πλοίων ερευνά την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

    [02] Σήμα κινδύνου από το Τζετ 1

    29/05/2003 22:14:07

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε απόσταση μικρότερη των 20 μιλίων νοτίως της Θήρας κινούμενο αργά προς το Λιμάνι της Σαντορίνης βρίσκεται το καταμαράν ''Τζετ 1'' στο οποίο διαπιστώθηκε εισρροή υδάτων στο στεγανό πρωραίο τμήμα ενώ έπλεε προς Κρήτη.

    Εν πτήσει προς την περιοχή βρίσκονται ένα αεροσκάφος C130 και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης SUPER PUMA προκειμένου να επιχειρήσουν εφόσον αυτό χρειαστεί. Επίσης με εντολή του αρχηγού στόλου στην περιοχή των Σπετσών βρίσκεται η φρεγάτα ''Ελλη'' με το ελικόπτερo της σε κατάσταση αναμονής να βοηθήσει σε ενδεχόμενη επιχείρηση διάσωσης.

    [03] Σήμα κινδύνου από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο Τζετ

    29/05/2003 21:47:27

    Σήμα κινδύνου εξέπεμψε πριν από λίγο το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο ''Τζετ 1'', το οποίο με 163 επιβάτες έπλεε 25 νμ νότια της Σαντορίνης, με προορισμό το Ηράκλειο Κρήτης.

    Γύρω στις 20:40 ο πλοίαρχος διαπίστωσε ότι υπήρχε εισροή υδάτων στο πρωραίο στεγανό τμήμα του πλοίου (for pick) και εξέπεμψε SOS, αφού στην περιοχή έπνεαν ΒΔ άνεμοι, έντασης 7-8 μποφόρ, ενώ παράλληλα ειδοποίησε τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ.

    Στο πλοίο σπεύδουν σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ρυμουλκά και παραπλέοντα πλοία, ενώ το ''Τζετ 1'' που ανήκει στην ''Ilion Lines'' πλέει με μειωμένη ταχύτητα προς τη Σαντορίνη από όπου είχε αποπλεύσει νωρίτερα.

    [04] SOS ΕΞΕΠΕΜΠΨΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ JET1

    29/05/2003 21:39:21

    SOS ΕΞΕΠΕΜΠΨΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΤΑΧΥΠΛΟΟ JET1, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΒΑΙΝΟΥΝ 164 ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ, ΕΝΩ ΕΠΛΕΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ.

    [05] ΣτΕ: Αδειοδότηση ραδιοτηλεοπτικών σταθμών

    29/05/2003 21:18:26

    Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ αριθμ. 187-188/2002 γνωμοδοτήσεις του έκρινε νόμιμα τα δυο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων του υπουργού Τύπου που αφορούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση αδειών ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης.

    Το ΣτΕ έκρινε ότι τα δύο σχέδια ΠΔ νόμιμα στο σύνολο τους, ενώ παράλληλα προέβη σε αρκετές παρατηρήσεις, επί των οποίων πρέπει να προσαρμοσθεί το περιεχόμενο των σχεδίων ΠΔ. Ελάχιστα, ακόμα, σημεία του νομοσχεδίου κρίθηκαν ότι είναι εκτός νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως.

    [06] Στην Αγία Πετρούπολη ο πρωθυπουργός

    29/05/2003 18:43:30

    Στη Αγία Πετρούπολη βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για το 300 χρόνια από την ίδρυση της πόλης και να προεδρεύσει ως Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωρωσικής Συνόδου Κορυφής.

    Νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Α' Κυβερνήτη της Σύγχρονης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, στην Κρετέσκαγια Πλόσαντ (Ελληνική Πλατεία). Ο ανδριάντας είναι μια προσφορά προς την πόλη των Ελλήνων ομογενών της Ρωσίας.

    Στο χαιρετισμό του, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η τοποθέτηση του ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια είναι ένα γεγονός με ιδιαίτερα συμβολική σημασία για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και για την ευρωπαϊκή διάσταση της πόλης της Αγίας Πετρούπολης και της Ρωσίας. Οπως είπε, τονίζει το ισχυρό συμβολισμό της μεγάλης προσωπικότητας του Ιωάννη Καποδίστρια για τους δύο λαούς και τα κοινά σημεία της ιστορίας τους, αλλά και τους δεσμούς τους.

    [Φώτο-451445]

    [07] Νέα παρτίδα εκκαθαριστικών σημεωμάτων

    29/05/2003 18:25:04

    Νέα παρτίδα με 441.335 εκκαθαριστικά σημειώματα απέστειλε στους φορολογούμενους η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Από αυτά, τα 116.075 είναι χρεωστικά, τα 147.434 πιστωτικά και τα υπόλοιπα 177.826 είναι μηδενικά. Μέχρι τώρα έχουν αποσταλεί στους φορολογούμενους 1.857.541 εκκαθαριστικά σημειώματα.

    [08] Απελευθέρωση καταναλωτικής πίστης

    29/05/2003 17:31:26

    Tην πρόθεση του να προχωρήσει σε πλήρη απλευθέρωση της καταναλωτικής πίστης από την 1η Ιουλίου 2003 ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκος Γκαργκάνας στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στο προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών.

    Στην απόφαση αυτή κατέληξε η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος μετά από την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε από την αρχή του έτους στις χορηγήσεις των καταναλωτικών δανείων. Επιπλέον, η έρευνα που διεξήγαγε η ICAP, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι δεν υφίσταται πρόβλημα υπερχρέωσης στα ελληνικά νοικοκυριά.

    Ωστόσο το στοιχείο που επηρέασε καθοριστικά στην απόφαση της απελευθέρωσης, ήταν η διαβεβαίωση που απέσπασε ο κ. Γκαργκάνας από τους παριστάμενους τραπεζίτες ότι από την 1η Ιουλίου θα λειτουργεί η λεγόμενη ''λευκή λίστα'' του ''Τειρεσία'', που έχει ως στόχο την πλήρη «χαρτογράφηση της οικονομικής θέσεως στην οποία βρίσκονται οι δανειολήπτες.

    [09] Πρωτοδικείο:Ερευνα για τις καταγγελίες Γ. Κουρή.

    29/05/2003 15:23:19

    Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σωτήρη Μπάγια παραδόθηκε το πόρισμα της έρευνας που διενήργησε επί ένα μήνα η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελλη Τουμπάνου σχετικά με τις καταγγελίες του εκδότη της ''Αυριανής'' κ. Γιώργου Κουρή για οικονομικές συναλλαγές κυβερνητικών στελεχών με τον επιχειρηματία κ. Αθανάσιο Αθανασούλη.

    Η εντολή που είχε λάβει η κ. Τουμπάνου ήταν να μελετήσει τα στοιχεία που δημοσιεύονταν στην εφημερίδα ''Αυριανή'' τον περασμένο Απρίλιο λαμβάνοντας υπόψη της το νόμο περί ευθύνης υπουργών σύμφωνα με τον οποίο αν προέκυπταν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων θα έπρεπε οι σχετικοί φάκελοι να διαβιβαστούν στη Βουλή.

    Η έρευνα της εισαγγελέως χωριζόταν σε πέντε σκέλη. Συγκεκριμένα το σκέλος που αφορούσε καταγγελίες του Γιώργου Κουρή για την υπόθεση της ανάθεσης του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων στον επιχειρηματία Αθανάσιο Αθανασούλη στο οποίο κατά τον κ. Κουρή εμπλέκεται ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Ευάγγελος Μαλέσιος.

    Η εισαγγελέας ζητά να διαβιβαστεί ο φάκελος αυτός στη Βουλή ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελίες, ενώ παράλληλα η ίδια θα διερευνήσει την εμπλοκή στην υπόθεση μη πολιτικών προσώπων ώστε να εξακριβωθεί αν προκύπτει η διάπραξη αδικήματος.

    Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του Γ. Κουρή σχετικά με χρηματοδότηση εκ μέρους του κ. Αθανασούλη της προεκλογικής εκστρατείας του υπουργού κ. Χρήστου Πρωτόπαπα τόσο κατά τη διάρκεια των εκλογών του 1996 όσο και του 2000, η εισαγγελέας ερεύνησε τα στοιχεία και απεφάνθη ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες. Ετσι ζητά να τεθεί ο συγκεκριμένος φάκελος στο αρχείο. Τονίζει επίσης ότι ακόμη και αν είχε εντοπιστεί βασιμότητα στις καταγγελίες σε ό,τι αφορά τις εκλογές του 1996 το αδίκημα έχει παραγραφεί.

    Για την υπόθεση των καταγγελιών Κουρή σε ό,τι αφορά την οικοδομή του κ. Πρωτόπαπα στα Βριλήσσια και το εξοχικό του στο Λαύριο, η κ. Τουμπάνου διέταξε τη διενέργεια αυτοψίας από την πολεοδομία, το πόρισμα της οποίας αναφέρει ότι δεν υπήρξαν πολεοδομικές ή οικοδομικές παραβάσεις.

    Επιπλέον, από τον έλεγχο που διενήργησε η εισαγγελέας προέκυψε ότι τα χρηματικά ποσά που διατέθηκαν για την απόκτηση και κατασκευή των ακινήτων δικαιολογούνται τόσο από τα εισοδήματα του κ. Πρωτόπαπα και της συζύγου του όσο και από δάνεια που έλαβε το ζευγάρι. Και για την υπόθεση αυτή η εισαγγελέας αποφαίνεται ότι πρέπει να μπει στο αρχείο.

    Αλλο σκέλος της έρευνας της εισαγγελέως αφορούσε τις καταγγελίες του εκδότη κ. Κουρή σχετικά με εμπλοκή των κ.κ. Μιχ. Νεονάκη, Ευάγ. Μαλέσιου, Στέφανου Μανίκα και Χρήστου Πρωτόπαπα σε επιλήψιμες χρηματιστηριακές συναλλαγές. Η κ. Τουμπάνου αναφέρει στο πόρισμά της ότι για να κινηθεί ποινική διαδικασία ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να προηγηθεί σχετική μήνυση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς του χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

    Για την υπόθεση δεν υπάρχει μήνυση και ως εκ τούτου η κ. Τουμπάνου ζητά να τεθεί προσωρινά στο αρχείο ώστε αν η επιτροπή κεφαλαιαγοράς προσφύγει στη Δικαιοσύνη να ανοίξει ο σχετικός φάκελος.

    Τέλος, το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τις καταγγελίες Κουρή για παράνομες πράξεις του επιχειρηματία κ. Αθανασούλη σε βάρος του αλλά και σε βάρος του ελληνικού δημοσίου η εισαγγελέας διαβίβασε τα συγκεκριμένα στοιχεία στην τέταρτη τακτική ανακρίτρια κα Θεώνη Μπούρη.

    Η ανακρίτρια χειρίζεται τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας κ. Ασπρογέρακας σε βάρος του κ. Αθανασούλη για το αδίκημα της απάτης και σε βάρος του κ. Κουρή για το αδίκημα της εκβίασης.

    Η δίωξη είχε ασκηθεί μετά από έρευνα που διενεργήθηκε με αφορμή μηνύσεις που είχαν υποβάλει οι κύριοι Κουρής και Αθανασούλης.

    [10] Θεσσαλονίκη:Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ

    29/05/2003 15:07:11

    Σε 24ωρη απεργία αναμένεται να προχωρήσουν απο αύριο οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, εάν μέχρι τα ξημερώματα δεν υπάρξει επαφή εκπροσώπων της ΑΤΕ και των συναρμόδιων υπουργείων με εκπροσώπους των εργαζομένων, για το θέμα της πώλησης της ΑΓΝΟ στην εταιρία ''Κολιός''.

    Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης και της ΑΤΕ μονομερή και χωρίς καμία διασφάλιση των 430 θέσεων εργασίας.

    Το πρωί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ''ΑΓΝΟ'', Φίλιππος Γεωργουδάκης έδωσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή και του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Νίκου Γιαννόπουλου.

    [11] Citibank -Στόχος η παρουσία σε όλα τα αστικά κέντρα.

    29/05/2003 14:38:21

    Mε στόχο τη σταδιακή κάλυψη όλων των αστικών κέντρων της χώρας μας η Citibank συνεχίζει την επέκταση του δικτύου των καταστημάτων και των δραστηριοτήτων της. Στο πλαίσιο αυτό η Citibank, η ξένη τράπεζα με την ισχυρότερη σήμερα παρουσία και δίκτυο στον τομέα της λιανικής τραπεζικής στην Ελλάδα, πρόκειται να ανοίξει 60 νέα καταστήματα στην χώρα μας στη διάρκεια της επόμενης διετίας αυξάνοντας το δίκτυο της σε 120 καταστήματα. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η επέκταση του δικτύου ΑΤΜ της τράπεζας που αριθμεί σήμερα 235 μονάδες. Τα 85 ΑΤΜ είναι εγκατεστημένα στα υποκαταστήματα της Citibank σε όλη την Ελλάδα και 150 σε περιοχές όπου δεν βρίσκεται κατάστημα, ενώ στόχος της τράπεζας είναι να λειτουργήσουν 100 ακόμη ΑΤΜ εκτός καταστήματος την επόμενη διετία

    Η τράπεζα διαθέτει ήδη παρουσία σε 10 πόλεις της περιφέρειας (και σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη). Όπως αναφέρει η γενική διευθύντρια δικτύου καταστημάτων της Citibank Γιούλα Σαμαρά, η επιλογή συγκεκριμένων περιοχών ανοίγματος νέων καταστημάτων γίνεται με στόχο την μακροχρόνια παρουσία στην κάθε περιοχή και υπό προϋποθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται η υγιής απόδοση, τα περιθώρια ανάπτυξης του κάθε καταστήματος που θα ανοίγει, το πολύ καλά επιλεγμένο και εκπαιδευμένο προσωπικό και η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών και προϊόντων. Ένας από τους λόγους που η ανάπτυξη της τράπεζας στην περιφέρεια γίνεται πιο αργά είναι γιατί η εξασφάλιση των συγκεκριμένων προϋποθέσεων, εκτός της κεντρικής βάσης ελέγχου, είναι ένα έργο πιο επίπονο και χρονοβόρο, αναφέρει η κ.Σαμαρά.

    Αναφορικά με τις δραστηριότητες στον τομέα της λιανικής τραπεζικής η Citibank δίνει έμφαση σε τρεις κατηγορίες προϊόντων: στα σύνθετα καταθετικά και επενδυτικά Προϊόντα, στα καταναλωτικά, επαγγελματικά και επιχειρηματικά δάνεια και στις κάρτες.

    Τα οικονομικά αποτελέσματα της Citibank στην Ελλάδα την κατατάσσουν μεταξύ των 10 πλέον κερδοφόρων χωρών όπου δραστηριοποιείται η τράπεζα διεθνώς, όπως ανέφερε πρόσφατα ο γενικός διευθυντής της Citibank Consumer Banking Χρήστος Βασιλειάδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 May 2003 - 20:30:15 UTC