Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ: Δέσμη προτάσεων για Κύπρο
  • [02] Κύπρος: Εκθεση Ανάν για ανανέωση θητείας ΟΥΝΦΙΚΥΠ
  • [03] ΚΑΠ: Αύξηση του ορίου για τις περικοπές επιδοτήσεων
  • [04] Απάντηση Πρωτόπαπα στη ΝΔ για συμφωνία ΕΛΠΕ με Πετρόλα
  • [05] Χωματερή:Δίωξη για επεισόδια
  • [06] Στη δημοσιότητα το πόρισμα για JET-1
  • [07] Δήμος Αθηναίων:Μόνο πρωί η εξόφληση των οφειλών

  • [01] ΕΕ: Δέσμη προτάσεων για Κύπρο

    02/06/2003 21:31:47

    Η χορήγηση ποσού δώδεκα εκατομμυρίων Ευρώ για το 2003 προβλέπεται στη δέσμη προτάσεων, που αναμένεται να υιοθετήσει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποσκοπεί τόσο στην ανάπτυξη των κατεχομένων περιοχών της Κύπρου όσο και στην προσέγγιση των δύο κοινοτήτων.Σύμφωνα με τις προτάσεις, τα εννέα εκατομμύρια Ευρώ θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων οικονομικής ανάπτυξης μέσω των Δήμων των κατεχομένων πόλεων της Κύπρου και τα υπόλοιπα τρία εκατομμύρια για σχέδια με στόχο την προσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

    Το δεύτερο σκέλος της κοινοτικής βοήθειας αφορά τη διευκόλυνση του εμπορίου από το βόρειο τμήμα προς τις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Στο σχέδιο της αυριανής απόφασης υπενθυμίζεται ότι το 1994, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι τα πιστοποιητικά που εκδίδονται από τις λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους, δεν γίνονται αποδεκτά, στο πλαίσιο της συμφωνίας σύνδεσης Κύπρου-Ευρωπαϊκής Ενωσης.Σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες, στο σχέδιο απόφασης θα αναφέρεται επίσης ότι μέχρι την ένταξη της Κύπρου και έως ότου εξευρεθεί λύση του Κυπριακού, τα παραστατικά κίνησης για τις εξαγωγές θα εκδίδονται από το τουρκοκυπριακό εμπορικό επιμελητήριο.Εκτός από την οικονομική πτυχή του θέματος, γίνεται ταυτόχρονα αναφορά και στο Κυπριακό και επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί το σχέδιο Ανάν ως τη μοναδική βάση για περαιτέρω διαπραγματεύσεις και ως τη μόνη ρεαλιστική οδό για την επίτευξη προόδου.Προστίθεται ότι η Επιτροπή είναι έτοιμη να ενισχύσει κάθε περαιτέρω προσπάθεια.Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εντάσσεται στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει από τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης, τον περασμένο Δεκέμβριο.

    [02] Κύπρος: Εκθεση Ανάν για ανανέωση θητείας ΟΥΝΦΙΚΥΠ

    02/06/2003 20:08:25

    Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο δεν αποτελούν υποκατάστατο μιας

    συνολικής διευθέτησης του Κυπριακού, υπογραμμίζει, στην εξαμηνιαία

    έκθεσή του για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν.

    Ο Κόφι Ανάν επισημαίνει πως είναι πολύ απίθανο να εξευρεθεί λύση χωρίς γνήσια πολιτική δέσμευση στις προτάσεις που υπέβαλε, και χωρίς ένα οριστικό χρονοδιάγραμμα για ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

    [03] ΚΑΠ: Αύξηση του ορίου για τις περικοπές επιδοτήσεων

    02/06/2003 19:19:25

    Ενα ακόμη βήμα κοντύτερα στους στόχους της χώρας μας έρχεται η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ με την αυριανή έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να ανεβάσει το όριο για τις περικοπές των επιδοτήσεων από 5.000 ευρώ σε 7.500 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι Ελληνες παραγωγοί θα εξαιρεθούν των προτεινόμενων περικοπών σε ποσοστό πάνω από το 90%.

    Ουσιαστικά, οι Ελληνες αγρότες δεν θα υποστούν μειώσεις των τιμών και των επιδοτήσεων που αφορά τα σιτηρά, το ρύζι και τα γαλακτοκομικά.

    Σήμερα ο υπουργός Γεωργίας κ. Γ. Δρυς, ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του Συμβουλίου υπουργών θα πάρει μέρος στη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, συναντήθηκε με τους προέδρους των τριών μεγαλύτερων αγροτικών οργανώσεων και τους ενημέρωσε, για τις τελευταίες εξελίξεις.

    Η τελευταία μάχη θα δοθεί την άλλη εβδομάδα στο Λουξεμβούργο στη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας.

    [04] Απάντηση Πρωτόπαπα στη ΝΔ για συμφωνία ΕΛΠΕ με Πετρόλα

    02/06/2003 16:26:13

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ για τη συμφωνία συγχώνευσης ΕΛΠΕ-Πετρόλα, τόνισε ότι ''οι μάσκες έπεσαν και οι πολιτικοί ατζέντηδες ποικιλώνυμων συμφερόντων δεν μπορεί να συμπεριφέρονται ως κήνσορες της διαφάνειας''.

    Πρόσθεσε ότι ''αυτοί που καταγγέλουν τις διαπλοκές είναι αυτοί που διατηρούν σταθερές και ανάρμοστες σχέσεις με ποικίλα συμφέροντα''. Επισήμανε πως η κυβέρνηση ''δεν θα αφήσει να εξελίσσεται μια πορεία λάσπης. Ας μην κλαυθμηρίζουν, τόνισε, οι πολιτικοί της ΝΔ, ο λαός καταλαβαίνει πολλά'' και υπογράμμισε πως ''αν η ΝΔ συνεχίσει, η απάντηση θα είναι πάρα πολύ σκληρή''. Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την πολιτική κατεύθυνση υλοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών και οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν επί τη βάσει δημοσίων διαγωνισμών. Αν η ΝΔ είπε,θέλει να τρέχει πίσω μας, ασθμαίνουσα, είναι δικαίωμά της''. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης αναφερόμενος στη συμφωνια συγχώνευσης τόνισε πως πρόκειται για μια ''στρατηγική συμμαχία'' που κατοχυρώνει τη θέση των εργαζομένων, αναδεικνύει το δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας και της επιτρέπει να διαδραματίσει ευρωπαϊκό ρόλο.

    [05] Χωματερή:Δίωξη για επεισόδια

    02/06/2003 15:44:23

    Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της αντίστασης κατά της αρχής άσκησε ο εισαγγελέας κ. Δημήτρης Ασπρογέρακας σε βάρος των οκτώ συλληφθέντων κατά τη διάρκεια επεισοδίων χθές στην εθνική οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος του Καπανδριτίου.

    Οι συλληφθέντες μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής Καπανδριτίου και Πολυδενδρίου είχαν συγκεντρωθεί προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της κατασκευής χώρων υγειονομικής ταφής σκουπιδιών στην περιοχή τους.

    Ανάμεσα στους οκτώ είναι και ο Αθανάσιος Σαρκίρης κοινοτάρχης Πολυδενδρίου και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Καπανδριτίου Δημητρης Βελτανιώτης.

    Οι οκτώ συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και για την υπόθεσή τους έλαβαν ρητή δικάσιμο.

    [06] Στη δημοσιότητα το πόρισμα για JET-1

    02/06/2003 14:47:09

    Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, παρουσίασε το μεσημέρι την Έκθεση των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου για τα αίτια και την αξιολόγηση των ευρημάτων του ατυχήματος του ΤΖΕΤ ΟΥΑΝ.

    Όπως προκύπτει από την έκθεση «η υψηλή ταχύτητα των 28 κόμβων περίπου σε συνδυασμό με τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, τον υψηλό κυματισμό και το άνοιγμα του πρωραίου δεξιού ρούμπου του αντίστοιχου στεγανού διαμερίσματος καθορίζουν τις κύριες παραμέτρους των συνθηκών του ατυχήματος.

    Όπως ανέφερε ο κ.Ανωμερίτης το ατύχημα και η ακυβερνησία δεν προήλθε από ρήγμα στα ύφαλα και το κύριο μέρος του σκάφους. Η εισροή υδάτων, σύμφωνα με την έκθεση, προήλθε από ρήξη του θυροπαράθυρου καταστρώματος στη δεξιά πλευρά του πλοίου.

    Ο κ.Ανωμερίτης τόνισε ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως γίνεται ανάλυση δεδομένων ατυχήματος και μέσω του μαύρου κουτιού. Το συνολικό υλικό απεστάλησαν σήμερα στην Εισαγγελία Νάξου και μετά την ανάκριση, το θέμα θα παραπεμφθεί στο Ανακριτικό Συμβούλιο Ναυτικών Ατυχημάτων

    [Φώτο-594361]

    [07] Δήμος Αθηναίων:Μόνο πρωί η εξόφληση των οφειλών

    02/06/2003 14:40:47

    Μετά την παράταση που δόθηκε έως τις 3 Οκτωβρίου για την εξόφληση οφειλών προς του ΟΤΑ, η Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων δεν θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου οι πολίτες που επιθυμούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους θα μπορούν να εξυπηρετούνται απο τις 8:00πμ έως 13:00μμ στα ταμεία επι της οδού Λιοσίων 22


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 June 2003 - 20:30:14 UTC