Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιγαίο:Καταγγέλει η Ελλάδα, διαψεύδει η Τουρκία
  • [02] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τα μεταλλεία Χαλκιδικής
  • [03] Συνέχεια κινητοποιήσεων αύριο για ΧΥΤΑ
  • [04] Ταλαιπωρία στη χορήγηση εισιτηρίων της Εργατικής Εστίας
  • [05] Αποζημίωση 670.783 Ε στους συγγενείς δόκιμου πλοίαρχου

  • [01] Αιγαίο:Καταγγέλει η Ελλάδα, διαψεύδει η Τουρκία

    10/06/2003 14:23:51

    ''Η τουρκική ηγεσία πρέπει να αντιληφθεί πως η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας περνά μέσα από τη συμπεριφορά της, η πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί θα μεταφερθεί ως εικόνα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ'', δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας σημερινή ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες διεύψευσαν ότι δύο τουρκικά καταδιωκτικά προσέγγισαν ''επικίνδυνα'' χθες αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας που πραγματοποιούσε πτήση προς την Κωνσταντινούπολη εντός αεροδιαδρόμου που προορίζεται για την πολιτική αεροπορία στο βόρειο Αιγαίο.

    ''Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης'', σχολίασε επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας πως από τουρκικής πλευράς ''υπάρχουν συνεχείς προκλήσεις και η χώρα μας δεν θα ακολουθήσει τη λογική της τεχνητής πόλωσης.

    Περιγράφοντας την κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας, ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε πως ''υπάρχει μια κυβέρνηση που διακηρύσσει τις αρχές της ειρήνης και της συνεργασίας και ένα τουρκικό στρατιωτικό κατεστημένο (με το οποίο ταυτίζεται ο Ραούφ Ντενκτάς) που επιδιώκει την πόλωση, την αδιαλλαξία και το φανατισμό. Περιμένουμε από την τουρκική κυβέρνηση να υλοποιήσει τις διακηρύξεις της, ειδάλλως θα θέσει η ίδια σε δοκιμασία την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας''.

    Απο την πλευρά τους οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν στην ανακοίνωσή τους ότι με τη διατύπωση τέτοιου είδους κατηγοριών, η Ελλάδα προσπαθεί να αποσπάσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις διαφορές της με την Τουρκία. ''Το να περάσεις σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από ένα επιβατικό αεροπλάνο δεν αποτελεί ούτε παραβίαση, ούτε πράξη εκφοβισμού'', αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    ''Το γεγονός ότι οι έλληνες αξιωματούχοι κατηγορούν συστηματικά την Τουρκία, τη στιγμή μάλιστα που η διεθνής νομοθεσία, οι συμφωνίες και οι κανόνες του ΝΑΤΟ νομιμοποιούν τη θέση της Τουρκίας, δίνει την εντύπωση ότι οι διαφορές σχετικά με το Αιγαίο θα μεταφερθούν ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ενωσης'', προστίθεται στην ανακοίνωση.

    [Φώτο-508044]

    [02] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τα μεταλλεία Χαλκιδικής

    10/06/2003 12:57:50

    Αλλεπάλληλες διερευνητικές συναντήσεις με επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε ένα εταιρικό σχήμα επιβίωσης των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, έχει ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης. Στο μεταξύ, για 8η ημέρα περισσότεροι από 100 μεταλλωρύχοι στο Στρατώνι Χαλκιδικής, παραμένουν στις στοές πραγματοποιώντας απεργία πείνας με αίτημα να διασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας τους.

    [Φώτο-79843]

    [03] Συνέχεια κινητοποιήσεων αύριο για ΧΥΤΑ

    10/06/2003 12:49:10

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη χωροθέτηση νέων χώρων υγειονομικής ταφής απορριμμάτων πραγματοποιούν αύριο το πρωί έξω απο τη Βουλή φορείς της αυτοδιοίκησης και κάτοικοι απο διάφορες περιοχές της Αττικής. Την ίδια ημέρα αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί απο την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου η επίμαχη τροπολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους νέους χώρους διαχείρισης των απορριμμάτων Αττικής

    [Φώτο-584363]

    [04] Ταλαιπωρία στη χορήγηση εισιτηρίων της Εργατικής Εστίας

    10/06/2003 12:35:30

    Ουρές ταλαιπωρίας για τους συνταξιούχους έχουν δημιουργηθεί απο το πρωί στα κέντρα διανομής εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού της Εργατικής Εστίας. Απο το μεσημέρι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί, ενώ τα κέντρα διανομής στην Αθήνα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 6 το απόγευμα

    [Φώτο-134082]

    [05] Αποζημίωση 670.783 Ε στους συγγενείς δόκιμου πλοίαρχου

    10/06/2003 12:21:37

    Ο Άρειος Πάγος απέρριψε με απόφασή του αίτηση ναυτιλιακής εταιρίας και επικύρωσε απόφαση του Εφετείου Πειραιά με την οποία είχε γίνει δεκτή αγωγή αποζημίωσης για εργατικό ατύχημα που συνέβη το Φεβρουάριο του 1999.

    Τότε, ο δόκιμος πλοίαρχος του "Εξπρές Απόλλων" Θεόδωρος Δαφερέρας, είχε χάσει την ισορροπία του ενώ το πλοίο προσέγγιζε τον Πειραιά να τεμαχίστηκε απο τις προπέλες.

    Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο θάνατος επήλθε κατά την εκτέλεση της εργασίας και οφείλεται στην μη τήρηση των κανονισμών και όρων ασφαλείας απο τη ναυτιλιακή εταιρία, τον πλοίαρχο, τον ύπαρχο και το ναύκληρο. Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε αποζημίωση για ηθική βλάβη συνολικού ποσού 670.000 ευρώ στους οικείους του θύματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 June 2003 - 11:30:12 UTC