Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολομέλεια Εφετών για Κόκκαλη και Μπουρμπούλια
  • [02] Υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ
  • [03] Βγαίνει η Νατάσα Καραμανλή από το νοσοκομείο.
  • [04] Στάσεις εργασίας και απεργία σε ΙΚΑ και ΕΚΑΒ
  • [05] Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για ΧΑΑ

  • [01] Ολομέλεια Εφετών για Κόκκαλη και Μπουρμπούλια

    17/06/2003 13:49:08

    Τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για τις υποθέσεις της πρωτοδίκη κας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και του επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη εισηγείται προς τον πρόεδρο της τριμελούς διοίκησης του Εφετείου κ. Χαρίδημο Παπαδάκη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Πέτρος Βέριος.

    Ο κ. Βέριος κρίνει ότι και οι δυο υποθέσεις είναι ιδιαίτερα σοβαρές και πληρούν τους όρους που θέτει το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για τη διερεύνησή τους από ειδικό εφέτη-ανακριτή.

    Στο έγγραφό του προς τον κ. Παπαδάκη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών αναφέρει ότι τόσο στην υπόθεση της κ. Μπουρμπούλια, που χειρίστηκε τις 23 δικογραφίες για τις ''μετοχές-φούσκες'' στο ΧΑΑ και φέρεται να απέκρυψε λόγο εξαίρεσής της από την ανάκριση, όσο και στην υπόθεση του επιχειρηματία κ. Σωκράτη Κόκκαλη που αντιμετωπίζει βαρύτατες σε βαθμό κακουργήματος κατηγορίες θα πρέπει να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα. Τονίζει μάλιστα, ότι θα πρέπει να ελεγχθούν επισταμένως τραπεζικοί λογαριασμοί της κυρίας Μπουρμπούλια αλλά και του κ. Κόκκαλη στο εξωτερικό ώστε να εντοπιστεί αν προκύπτουν ύποπτες κινήσεις χρηματικών ποσών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες και τα δυο θέματα θα εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια Εφετών κατά την προγραμματισμένη σύγκλησή της στις 26 του μήνα οπότε και αναμένεται το Σώμα να αποφανθεί αν οι δυο δικογραφίες θα ανατεθούν για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης σε εφέτες.

    [02] Υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ

    17/06/2003 12:30:06

    Στο ρυθμό της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί 19 με 21 του μηνός στη Χαλκιδική, βρίσκεται απο σήμερα η χώρα. Με τη Σύνοδο αυτή, ολοκληρώνεται η εξάμηνη ελληνική προεδρία της ΕΕ και ξεκινάει η ιταλική.

    Σήμερα, ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, βρίσκεται στη Ρώμη όπου θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Στη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης, θα πάρουν μέρος 25 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και τα κυριότερα θέματα που θα τους απασχολήσουν είναι το ευρωσύνταγμα, η μετανάστευση, οι διατλαντικές σχέσεις, το άσυλο και τα εξωτερικά σύνορα, καθως και διεθνή θέματα όπως το Μεσανατολικό, αλλά και η ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων.

    Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες πολέμιοι της παγκοσμιοποίησης συρρέουν στη Χαλκιδική όπου προγραμματίζουν διαδηλώσεις τις ημέρες που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.

    Τουλάχιστον 15.000 αστυνομικοί, λιμενικοί και στρατιώτες θα βρίσκονται επί ποδός υπό τις οδηγίες ενός ενιαίου επιχειρησιακού κέντρου.

    Περισσότεροι από 2.000 δημοσιογράφοι αναμένεται ότι θα καλύψουν τόσο τις εργασίες της Συνόδου όσο και αυτές της Αντισυνόδου. Την Παρασκευή η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία, ώστε να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις.

    Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ''δημόσια ανακοίνωση'' με την οποία καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να είναι προσεκτικοί αν πρόκειται να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

    [Φώτο-592876]

    [03] Βγαίνει η Νατάσα Καραμανλή από το νοσοκομείο.

    17/06/2003 11:54:29

    Η κα Νατάσα Καραμανλή αναμένεται να εξέλθει από το νοσοκομείο

    "Ιασώ" λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι μαζί με τα νεογέννητα τέκνα της.

    Η κα Καραμανλή θα μεταβεί στην κατοικία της στη Ραφήνα.

    Υπενθυμίζεται ότι η σύζυγος του Προέδρου της ΝΔ γέννησε τα ξημερώματα της Πέμπτης δίδυμα (ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι).

    [04] Στάσεις εργασίας και απεργία σε ΙΚΑ και ΕΚΑΒ

    17/06/2003 11:36:31

    Τετράωρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει για σήμερα και 24ωρη απεργία την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα. Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες απο σήμερα μέχρι και την Πέμπτη απέχουν απο τα καθήκοντά τους και οι γιατροί του ΙΚΑ ζητώντας τη μονιμοποίηση των περίπου 5.500 συμβασιούχων συναδέλφων τους.

    [Φώτο-600896]

    [05] Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για ΧΑΑ

    17/06/2003 11:36:24

    Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Χρηματιστήριο, ύστερα από αίτημα της Νέας Δημοκρατίας. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Άγγελο Στάγκο, με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί την απευθείας μετάδοση της συζήτησης από τη ΝΕΤ. Στην επιστολή τονίζεται οτι το θέμα του Χρηματιστηρίου είναι μείζον για το δημόσιο συμφέρον, κυρίως μάλιστα όταν 1,5 εκατομμύριο επενδυτές καταστράφηκαν οικονομικά.

    [Φώτο-597093]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 June 2003 - 11:30:12 UTC