Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργούν και αύριο τα ταξί
  • [02] Επίσκεψη Παπαντωνίου στη Μόσχα
  • [03] Εργο Κηφισού: Θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2004
  • [04] Υποπτο κρούσμα SARS στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Θεσσαλονίκη-Ελεύθεροι 19 για τα επεισόδια
  • [06] Συνάντηση εργαζομένων ΠΑΛΚΟ με Στεφανόπουλο
  • [07] Δίκη Οτσαλάν:Αθωωτική πρόταση εισαγγελέα.
  • [08] Ανωμερίτης για πλοίο ''Baltik Sky''

  • [01] Απεργούν και αύριο τα ταξί

    24/06/2003 21:57:19

    Χωρίς ταξί θα μείνει και αύριο όλη η χώρα, καθώς συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ και αγοραίων, αντιδρώντας στον τρόπο φορολόγησής τους, που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Αύριο το πρωί οι αυτοκινητιστές θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Σωματείου τους και στη συνέχεια, ενδέχεται να κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

    [02] Επίσκεψη Παπαντωνίου στη Μόσχα

    24/06/2003 21:13:57

    Ταύτιση απόψεων στα θεμελιώδη ζητήματα της διεθνούς ασφάλειας διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Αμυνας Ρωσίας και Ελλάδας, Σεργκέι Ιβάνοφ, και Γιάννου Παπαντωνίου, στη Μόσχα.

    Στη συνάντηση εξετάσθηκαν ζητήματα που αφορούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια, την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και το Κυπριακό. Επίσης εξετάσθηκε η προοπτική περαιτέρω συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των εξοπλισμών.

    [Φώτο-604397]

    [03] Εργο Κηφισού: Θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2004

    24/06/2003 20:58:06

    Τον Απρίλιο του 2004 θα είναι έτοιμο το έργο του Κηφισού -οδικό και αντιπλημμυρικό- δήλωσε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Βάσω Παπανδρέου, που επισκέφθηκε το μεσημέρι τα εργοτάξια στο Ρέντη και το Μοσχάτο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών.

    Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο νέος κόμβος που δημιουργείται στην παραλιακή, στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισού με την Ποσειδώνος, απέναντι απο το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    [Φώτο-604539]

    [04] Υποπτο κρούσμα SARS στη Θεσσαλονίκη

    24/06/2003 18:39:45

    Για το πρώτο πραγματικά ύποπτο κρούσμα άτυπης πνευμονίας, έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα. Ο κ.Στεφανής αναφέρθηκε στην περίπτωση κινέζου εμπόρου, ο οποίος νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου Παπανικολάου, καθώς παρουσίαζε τα συμπτώματα της ασθένειας. Η ειδική εξέταση βγήκε θετική και το δείγμα θα σταλεί απόψε σε ειδικό εργαστήριο του Αμβούργου, προκειμένου να γίνει η ανίχνευση αντισωμάτων. Η εξέταση αυτή είναι η μόνη που θα δείξει πραγματικά εάν ο ασθενής είναι φορέας του ιού. Ο κινέζος έμπορος, όπως είπε ο υπουργός, ήλθε στην Ευρώπη από μία περιοχή της Κίνας, στη οποία δεν υπήρξαν κρούσματα της ασθένειας. Στις 21 Ιουνίου έφθασε στην Αθήνα και αμέσως μετά ταξίδεψε στην Καβάλα και από εκεί στη Δράμα. Μαζί του στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύεται και ένας Ελληνας συνεργάτης του, οι εξετάσεις του οποίου βγήκαν αρνητικές.

    [05] Θεσσαλονίκη-Ελεύθεροι 19 για τα επεισόδια

    24/06/2003 17:24:44

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ή με καταβολή εγγύησης αφέθηκαν 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι απολογήθηκαν στον ανακριτή. Σημειώνεται ότι τα 19 άτομα καθώς και ένας Ισπανός που θα απολογηθεί αύριο επειδή δεν υπήρχε σήμερα μεταφραστής, αντιμετώπιζαν διώξεις γα πλημμελήματα, αλλά ο ανακριτής τους απήγγειλε και κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

    Ο 26χρονος Γάλλος Ρ.V. και η 24χρονη Ιταλίδα φοιτήτρια οι οποίοι συνελήφθησαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από τα δικαστήρια, θα δικαστούν αύριο στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ενώ αύριο θα απολογηθούν και οι υπόλοιποι 7 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια.

    [06] Συνάντηση εργαζομένων ΠΑΛΚΟ με Στεφανόπουλο

    24/06/2003 15:52:18

    Την κατάργηση των διακρίσεων σε βάρος των απολυμένων εργατών και εργατριών ζήτησε το Σωματείο της Σίσερ-Πάλκο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή επίσκεψη στον Κωστή Στεφανόπουλο.

    Οι συνδικαλιστές του Σωματείου έκαναν λόγο για τη διαφορά στην αποζημίωση απόλυσης μεταξύ εργατών και υπαλλήλων και ζήτησαν ενισχυμένα προγράμματα στήριξης των απολυμένων, φέροντας ως παράδειγμα τα αντίστοιχα που παραχωρήθηκαν στους απολυμένους επιχειρήσεων όπου υπήρχε συμμετοχή του ευρύτερου δημόσιου τομέα (π.χ. Λιπάσματα).

    Κατά πληροφορίες από τους συνδικαλιστές ο κ. Στεφανόπουλος τους διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να παρέμβει για να αλλάξει ο νόμος που ορίζει διαφορετικές αποζημιώσεις απόλυσης μεταξύ εργατών και υπαλλήλων αλλά υποσχέθηκε να μεσολαβήσει προς την κυβέρνηση ώστε να παραχωρηθούν πιο ενισχυμένα προγράμματα στήριξης των απολυμένων της Σίσερ-Πάλκο.

    Στο μεταξύ σημειώνεται ότι έχουν επιδοθεί οι απολύσεις στους πρώην εργαζόμενους και εργαζόμενους της επιχείρησης και οι αποζημιώσεις κατά πληροφορίες έχουν κατατεθεί στο Ταμειο Παρακαταθηκών και Δανείων.

    Το Σωματείο των εργαζομένων θα επιδιώξει μέσα στην εβδομάδα συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Ρέππα και το διοικητή του ΙΚΑ Μιλτιάδη Νεκτάριο για να θέσει το θέμα της ενίσχυσης ηλικιωμένων εργατών και εργατριών που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

    [07] Δίκη Οτσαλάν:Αθωωτική πρόταση εισαγγελέα.

    24/06/2003 15:12:04

    Την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση της παράνομης άφιξης και παραμονής του Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 1999 πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας κ.Νίκος Σεϊδης ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

    Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τόνισε οτι κανένας απο τους 12 κατηγορουμένους που βρίσκονται στο εδώλιο αλλά ούτε και ο 13ος, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δεν είχαν δόλο με τις ενέργειές τους προκειμένου να βλάψουν την Ελλάδα.

    Μετά απο μια δίκαιη δίκη, όπως τόνισε ο εισαγγελέας κατέληξε στο συμπέρασμα οτι δεν έχει τελεστεί το αδίκημα της προσβολής της διεθνούς ειρήνης της χώρας κρίνοντας οτι όλες οι πράξεις των κατηγορουμένων έγιναν με κάθε μυστικότητα με αποτέλεσμα να μήν προκύψει κίνδυνος εχθροπραξιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

    Ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων οτι η επίσημη κυβέρνηση δεν ήθελε να χορηγήσει άσυλο στον Οτσαλάν και οποιαδήποτε άλλη χώρα το έπραττε θα ήταν αιτία πολέμου. Ο κ. Σεϊδης αναφερόμενος στον απόστρατο αρχιπλοίαρχο Αντώνη Ναξάκη ο οποίος, όπως είπε, ήταν φίλος του Οτσαλάν, τον χαρακτήρισε φιλόπατρη με πολυτάλαντη δράση, ένθερμο υποστηρικτή και υπέρμαχο των δικαιωμάτων των Κούρδων. Ο Αντώνης Ναξάκης, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση βρέθηκε απο τη μία πλευρά σε κατάσταση απειλής της διεθνούς ειρήνης της χώρας μας και απο την άλλη ήθελε να διαφυλάξει το αγαθό της ζωής ενος ανθρώπου που θεωρούσε οτι απειλείται.

    Σχετικά με το αδίκημα της συνέργειας στην παράνομη είσοδο του Οτσαλάν που βαρύνει τον Αντώνη Ναξάκη και τους δύο Κούρδους συνεργάτες του Οτσαλάν ο εισαγγελέας είπε οτι δεν υπήρξε δόλος και παρότι διεπράχθη το αδίκημα, αίρεται ο αδικος χαρακτήρας της πράξης.

    Αναφερόμενος στους υπαλλήλους του αεροδρομίου τους υπευθύνους της ναυλώτριας εταιρίας και τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ ο κ. Σεϊδης επισήμανε οτι δεν είχαν πρόθεση επειδή δεν γνώριζαν οτι μέσα στο αεροπλανο επέβαινε ο Οτσαλάν.

    [Φώτο-531530]

    [08] Ανωμερίτης για πλοίο ''Baltik Sky''

    24/06/2003 15:11:43

    Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουν απομακρυνθεί απο το πλοίο ''Baltik Sky'' όλες οι ποσότητες εκρηκτικών και των πυροκροτητών, ανέφερε με δήλωσή του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης, ο οποίος μάλιστα, αναφερόμενος σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ για επίσημη διαμαρτυρία του Σουδάν, πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας τα εξής:

    «Το πλοίο κινούμενο υπόπτως επί 41 ημέρες στην θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, στο Αιγαίο, το Βόσπορο και το Ιόνιο, εισήλθε κατά παράβαση των διεθνών κανόνων περί ναυσιπλοΐας και του ναυτικού ποινικού δικαίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οπότε και η ελληνική ακτοφυλακή έπραξε τα νόμιμα. Το θέμα πιθανής νομίμου ή παράνομου εμπορικής συναλλαγής αφορά τρίτους, τη χώρα της σημαίας και την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρία και όχι το ΥΕΝ. Το ερώτημα που τίθεται από τη διεθνή κοινή γνώμη είναι : πως ένα ταξίδι το πολύ τεσσάρων ημερών από δυο συγκεκριμένα λιμάνια, με τέτοιου είδους φορτίο, δεν ανησύχησε κανέναν από τους όψιμα ενδιαφερόμενους μετά από 41 ημέρες;

    Επίσης, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας δήλωσε ότι οι πυροκροτητές διαφόρων τύπων δεν ήταν 8.000 αλλά 145.000.

    [Φώτο-594521]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 June 2003 - 20:30:14 UTC