Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρωσικό Λόττο:Απέρριψε το πρωτοδικείο το αίτημα των Ρώσων
  • [02] Aλλοι 7 απολογούνται σήμερα για τα επεισόδια στη Θεσ/κη
  • [03] Το νοσ/μείο Παπανικολάου δεν έχει μπεί σε καραντίνα
  • [04] Συγκέντρωση ιδιοκτητών ταξί-Λήγει αύριο η απεργία
  • [05] Στην Ουάσινγκτον ο Πρωθυπουργός για τη σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ

  • [01] Ρωσικό Λόττο:Απέρριψε το πρωτοδικείο το αίτημα των Ρώσων

    25/06/2003 14:19:01

    Απορρίφθηκε απο τον πρόεδρο Υπηρεσίας κ. Βασίλη Κουνάλη το αίτημα του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να απαγορευτεί η μεταβολή της νομικής και πραγματικής περιουσιακής κατάστασης της εταιρίας ''Γιουροπίαν Γκεϊμς Λίμιτιντ'' η οποία, όπως αναφέρεται στην αίτηση, είχε συνάψει σύμβαση τον Ιούνιο του 1993 για την εγκατάσταση και λειτουργία του ΛΟΤΤΟ στη ρωσική Ομοσπονδία.

    Το Εθνικό Ιδρυμα Αθλημάτων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής έως τις 29 Αυγούστου του 2003, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει κατά της εταιρίας ''Γιουροπίαν Γκεϊμς Λίμιτιντ'', η οποία οπως υποστηρίζει στην αίτηση, είναι συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη.

    Η συζήτηση για την έκδοση της προσωρινής διαταγής έγινε το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας Βασίλη Κουνάλη και παρέστησαν απο την πλευρά των αιτούντων ο δικηγόρος κ. Χάρης Οικονομόπουλος ενώ παρέμβαση έκαναν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του επιχειρηματία Σωκράτη Κοκκαλη οι οποίοι ζήτησαν την απόρριψη της αίτησης.

    Αύριο στην προγραμματισμένη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών θα συζητηθούν κατ' αρχήν τα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα για τη λειτουργία των δικαστηρίων ενόψει θερινών διακοπών και στη συνέχεια η παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευάγγελου Κρουσταλλάκη για τον ορισμό εφετών ειδικών ανακριτών που θα διεξάγουν περαιτέρω ανακρίσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Σωκράτης Κόκκαλης αλλά και την υπόθεση της Πρωτοδίκου Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια. Η εισαγγελική παραγγελία αφορά το σύνολο των κατηγοριών που εκκρεμούν σε βάρος του κ. Κόκκαλη, με βάση το πόρισμα του εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου αλλά και τις καταγγελίες του εθνικού Ιδρυματος Αθλημάτων Ομοσπονδίας της Ρωσίας, με πρόσφατη έγκληση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Η πρωτοδίκης Κωσταντίνα Μπουρμπούλια η οποία είχε αναλάβει τις ανακρίσεις για τις λεγόμενες μετοχές ''φούσκες'' του Χρηματιστηρίου φέρεται να αποσιώπησε το λόγο εξαίρεσής της εξ αιτίας των προσωπικών σχέσεων με συνήγορο υπεράσπισης εμπλεκόμενου στην υπόθεση.

    [Φώτο-602165]

    [02] Aλλοι 7 απολογούνται σήμερα για τα επεισόδια στη Θεσ/κη

    25/06/2003 12:46:05

    Στον ανακριτή αναμένεται να απολογηθούν σήμερα τα επτά άτομα τα οποία συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ εναντίον τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Χθες αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία τους οι άλλοι 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια του Σαββάτου.

    [03] Το νοσ/μείο Παπανικολάου δεν έχει μπεί σε καραντίνα

    25/06/2003 12:33:59

    Κανονικά λειτουργεί και δεν έχει μπει σε καραντίνα το νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο 36χρονος Κινέζος, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα της άτυπης πνευμονίας.

    Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ του προέδρου του Β' ΠεΣΥ, Κωνσταντίνου Καλλέργη, κατά τη μεταφορά του Κινέζου στο νοσοκομείο ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας και ο ασθενής μεταφέρθηκε κατευθείαν στο θάλαμο αρνητικής πίεσης, χωρίς να περάσει από άλλη κλινική. Παράλληλα ενημερώθηκαν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς για το περιστατικό, οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση διασποράς της ασθένειας, εφόσον αυτή επιβεβαιωθεί, εντός του νοσοκομείου.

    Σε ό,τι αφορά το συνέταιρό του, που ήταν μαζί με τον 36χρονο στο ταξίδι, αυτός νοσηλεύεται σε διπλανό απομονωμένο θάλαμο, αν και οι πρώτες εξετάσεις ήταν αρνητικές. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καλλέργης, θα παραμείνει και αυτός στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, αλλά και ως μεταφραστής καθώς ο 36χρονος δεν γνωρίζει αγγλικά. Πάντως το περιστατικό, σύμφωνα με τον κ. Καλλέργη, προς το παρόν χαρακτηρίζεται ως «ύποπτο, ενώ με τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το ειδικό εργαστήριο του Αμβούργου θα εξαρτηθεί εάν το περιστατικό θα χαρακτηριστεί ως «πιθανό. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα του Αμβούργου είναι αρνητικά τότε το περιστατικό θα παραμείνει «ύποπτο. Πάντως σε κάθε περίπτωση για την οριστική επιβεβαίωση θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες, οπότε θα γίνει η εξέταση ανίχνευσης του ιού στο αίμα.

    Τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το ειδικό εργαστήριο του Αμβούργου, αναμένεται να βγουν σήμερα και ν ανακοινωθούν απόψε από τον υπουργό Υγείας Κώστα Στεφανή.

    Εξάλλου στην Καβάλα και τη Δράμα, όπου ταξίδεψε ο 36χρονος βρίσκεται κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων (ΚΕΕΛ), το οποίο ενημερώνει και εξετάζει όσους ήρθαν σε επαφή με τον επιχειρηματία. Τα άτομα αυτά θα τεθούν υπό υγειονομική επιτήρηση και σε περίπτωση που τις επόμενες ημέρες εμφανίσουν συμπτώματα άτυπης πνευμονίας θα πρέπει να απευθυνθούν στις υγειονομικές αρχές.

    Στο μεταξύ σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 36χρονου, σύμφωνα με τον πνευμονολόγο, Ιωάννη Κιουμή, που τον παρακολουθεί. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Κιουμής η κλινική κατάσταση του ασθενή είναι καλή και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα αναπνευστικά προβλήματα. Ωστόσο είπε ότι «παραμένει εμπύρετος και έχει ορισμένα ακροαστικά ευρήματα. Το βασικό μέτρο που παίρνουμε αυτή τη στιγμή για τον άρρωστο είναι ότι τον έχουμε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη της κατάστασης του, σύμφωνα με όσα ισχύουν με τις παγκόσμιες οδηγίες.

    Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν δημιουργηθεί 7 θάλαμοι αρνητικής πίεσης εκ των οποίων 2 βρίσκονται στο νοσοκομείο «Παπανικολάου, 2 στο «Παπαγεωργίου, 2 στο «ΑΧΕΠΑ και ένας στο «Ιπποκράτειο.

    [04] Συγκέντρωση ιδιοκτητών ταξί-Λήγει αύριο η απεργία

    25/06/2003 11:58:04

    Στις 5 αύριο τα ξημερώματα λήγει η 48ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων. Οι αυτοκινητιστές διαμαρτύρονται για την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών η οποία τους υποχρεώνει να εγκαταστήσουν στα αυτοκίνητά τους ταμειακές μηχανές, συνδεδεμένες με τα ταξίμετρα. Το μεσημέρι, οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του σωματείου τους, στην οδό Μάρνη στην Αθήνα.

    [Φώτο-560621]

    [05] Στην Ουάσινγκτον ο Πρωθυπουργός για τη σύνοδο ΕΕ-ΗΠΑ

    24/06/2003 23:42:43

    Στην Ουάσιγκτον έφθασε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για να συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ.

    Στόχος της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας, της οποίας ηγούνται ο κ. Σημίτης και ο Πρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, είναι η εξομάλυνση των διατλαντικών σχέσεων, η επίτευξη συμφωνιών σε κοινού ενδιαφέροντος ζητήματα και η αναζήτηση τρόπων αντιμετώπισης διαφόρων ζητημάτων πολιτικού και εμπορικού χαρακτήρα καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ εκφράζουν την επιθυμία τους για συνεργασία. Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υφ. Τύπου κ. Χυτήρης, ο διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου κ. Σωτηρόπουλος, ο ΓΓ Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Πλασκοβίτης και ο στενός του σύμβουλος κ. Θέμελης.

    Κατά την άφιξη στην αεροπορική βάση Αντριους τον κ. Σημίτη υποδέχθηκαν ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον κ. Σαββαϊδης, εκπρόσωπος του πρωτοκόλλου του Λευκού Οίκου, όπως και αρμόδιοι αξιωματικοί της βάσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 June 2003 - 11:30:13 UTC