Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Κακλαμάνη-Κωνσταντόπουλου-Δικαστική συνδρομή
  • [02] Παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών.
  • [03] Την Τετάρτη η συνεδρίαση του ΕΓ ΠΑΣΟΚ
  • [04] Συνάντηση Σημίτη με Στεφανόπουλο
  • [05] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για υψηλές θερμοκρασίες
  • [06] Πανελλήνιες:Ολοκληρώνεται η ανάρτηση των βαθμολογιών

  • [01] Συνάντηση Κακλαμάνη-Κωνσταντόπουλου-Δικαστική συνδρομή

    30/06/2003 13:54:01

    Το αίτημα του ΣΥΝ για κύρωση της συμφωνία δικαστικής συνδρομής ΗΠΑ-ΕΕ από το ελληνικό Κοινοβούλιο διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Σώματος Απ. Κακλαμάνη. «Οι επικλήσεις διαφόρων προσχημάτων για την αποφυγή της κύρωσης δεν πείθουν κανένα.

    Αν ο κ. πρωθυπουργός αισθάνεται καλά στο εξωτερικό και άσχημα στο εσωτερικό αυτό είναι δικό του θέμα .Καλά θα κάνει να υπολογίζει εξίσου όσο υπολογίζει και τον κ. Μπους και τον ελληνικό λαό, δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος μετά τη συνάντηση του με τον κ. Κακλαμάνη.

    Υποστήριξε επίσης ότι «τα κείμενα τα οποία υπέγραψε ο κ. Σημίτης αλλά και τα άλλα κείμενα που διαμορφώνουν τις σχέσεις της ΕΕ και ΗΠΑ του κ. Σολάνα, του κ. Παπανδρέου, αποτελούν προσχώρηση των πάντων στο αμερικανικό δίκαιο.-

    [02] Παραβιάσεις τουρκικών αεροσκαφών.

    30/06/2003 13:35:18

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στις 10.30 το πρωί δυό τουρκικά F-16 προσέγγισαν δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος της εταιρίας Veravia που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Λάρνακα.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση του πιλότου προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας η προσέγγιση ήταν σε απόσταση 3-5 μιλίων σε ύψος 19.000 ποδών, 40 μίλια νοτιοανατολικά της Ρόδου.

    Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν στη συνέχεια από ελληνικά F-16.

    [03] Την Τετάρτη η συνεδρίαση του ΕΓ ΠΑΣΟΚ

    30/06/2003 12:09:40

    Την Τετάρτη στις 11 το πρωί θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του Κινήματος Κώστα Σημίτη.

    Αυτό συμφωνήθηκε σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Λαλιώτη, με τον οποίο είναι πιθανό να συναντηθεί πριν τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι προαναγγελθείσες πρωτοβουλίες του κ. Σημίτη θα αρχίσουν απο το κόμμα και θα ακολουθήσει η κυβέρνηση.

    Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου αναμένεται ο πρωθυπουργός να δώσει το στίγμα για όλες τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει με ορίζοντα τις εκλογές της άνοιξης του 2004, ενώ αναμένεται επίσης να οριστεί και η ημερομηνία συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος.

    [04] Συνάντηση Σημίτη με Στεφανόπουλο

    30/06/2003 11:58:04

    Για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ ενημέρωσε το πρωί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Μετά τη συνάντηση ο κ.Σημίτης δήλωσε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το νέο ευρωπαϊκό σύνταγμα. Τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να έχει μια κοινή εξωτερική πολιτική μια κοινή πολιτική άμυνας και πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές της σε ένα μεγάλο σχέδιο ανάπτυξης.

    Ο κ.Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η χώρα μας είχε την προεδρία αυτό το εξάμηνο και συνέβαλε όπως είπε, σε αυτόν τον προβληματισμό και την αλλαγή που πραγματοποιήθηκε.

    [Φώτο-562772]

    [05] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για υψηλές θερμοκρασίες

    30/06/2003 11:51:06

    Σε πλήρη ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός και κυρίως οι υγειονομικές αρχές για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, που αναμένεται να επικρατήσουν σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

    Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες να εφαρμοστεί το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ σε περίπτωση κριθεί αναγκαίο, τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και οι υγειονομικές αρχές θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ επί ποδός βρίσκονται δήμοι και νομαρχίες. Το υπουργείο υγείας σε εγκύκλιό του επαναλαμβάνει στο κοινό και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες, τα άμεσα μέτρα για να προστατευθεί από τον καύσωνα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται τα ελαφριά και ανοιχτόχρωμα ρούχα, να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και η πολύωρη έκθεση στον ήλιο, να επιλέγουν σκιερά και δροσερά μέρη, τα γεύματα να είναι απλά, με πολλά φρούτα, να γίνεται μεγάλη κατανάλωση υγρών, συχνά ντους, ενώ όσοι έχουν χρόνια προβλήματα με την καρδιά και τους πνεύμονες να συμβουλευτούν το γιατρό τους.

    Πάντως σήμερα ο υδράργυρος δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα τους 36 και στη Θεσσαλονίκη τους 33.

    [Φώτο-606520]

    [06] Πανελλήνιες:Ολοκληρώνεται η ανάρτηση των βαθμολογιών

    30/06/2003 11:50:59

    Εως το βράδυ θα έχουν αναρτηθεί στα λύκεια όλης της χώρας οι πίνακες με τις βαθμολογίες των μαθητών της Β' και Γ' Λυκείου, οι οποίοι μετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι τα μηχανογραφικά δελτία των υποψηφίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υποβληθούν από τις 14 εως τις 25 Ιουλίου ενώ τα ονόματα των επιτυχόντων αναμένεται να ανακοινωθούν εως τα τέλη Αυγούστου.

    Στο μεταξύ από σήμερα εως και τις 10 Ιουλίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση δήλωση οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσληφθούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    [Φώτο-465367]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 June 2003 - 11:30:11 UTC