Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίκη 17Ν:Δεν θα καλυφθούν τηλεοπτικά οι απολογίες κατηγορουμένων
  • [02] Βερελής:Στη δικαιοσύνη οι ατασθαλίες σε ΚΤΕΟ
  • [03] Στρασβούργο-Σημίτης:Απολογισμός Ελληνικής προεδρίας
  • [04] Κανονικά οι πτήσεις της Ολυμπιακής
  • [05] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός ενόψει καύσωνα
  • [06] Σιωπηρή παράταση για άδειες αλλοδαπών
  • [07] Προσφυγή της Α.Διαμαντοπούλου στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα
  • [08] Κλειστή στις 4 Ιουλίου η αμερικανική πρεσβεία

  • [01] Δίκη 17Ν:Δεν θα καλυφθούν τηλεοπτικά οι απολογίες κατηγορουμένων

    01/07/2003 14:26:24

    Η αντίρρηση που προέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης των αδελφών Ξηρού στο αίτημα της πλευράς των ''Θεσπρωτών'' για τηλεοπτική κάλυψη των απολογιών των κατηγορουμένων έκλεισε οριστικά το θέμα της παρουσίας τηλεοπτικής κάμερας εντός της δικαστικής αίθουσας.

    Ο συνήγορος των Κώστα Καρατσώλη, Ηρακλή Κωστάρη και Παύλου Σερίφη κ. Γιάννης Σταμούλης έθεσε θέμα στο δικαστήριο για ανάκληση της απόφασης απαγόρευσης τηλεοπτικής κάλυψης της διαδικασίας, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να δοθεί δυνατότητα στους κατηγορούμενους να απολογηθούν και να ακουστεί η επιχειρηματολογία τους στην κοινή γνώμη.

    Ο κ. Σταμούλης ζήτησε να καλυφθεί τηλεοπτικά και η αγόρευση του εισαγγελέα αλλά και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

    Ο πρόεδρος τόνισε ότι για να αρθεί η απαγόρευση του δικαστηρίου θα πρέπει να συναινέσουν όλοι οι παράγοντες της δίκης. Το θέμα έληξε όταν ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού κ. Γιώργος Αγιοστρατίτης εξέφρασε στο δικαστήριο τη διαφωνία του στο αίτημα Σταμούλη, τονίζοντας ότι στην αρχή της διαδικασίας τάχθηκαν υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης της δίκης ώστε να αναδειχθούν και να φθάσουν στην κοινή γνώμη διάφορα ζητήματα που αφορούσαν τη μεταχείριση των κατηγορουμένων.

    Ο κ. Αγιοστρατίτης πιθανολόγησε ότι το θέμα της τηλεοπτικής κάλυψης επανήλθε τώρα καθώς όπως είπε υπάρχει ενδεχόμενο να αναδειχθούν διαφοροποιήσεις που ίσως έχουν οι κατηγορούμενοι κατά τη διάρκεια των απολογιών τους.

    Οπως είπε ο κ. Αγιοστρατίτης δεν συναινούν σε κάτι τέτοιο.

    Η διαδικασία συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του Νίκου Παπαναστασίου.

    Οι συνάδελφοι του κατηγορούμενου, από το χώρο της κεραμοποιΐας κύριοι Μένανδρος Παπαδόπουλος και Βασίλης Καρνάκης τόνισαν στο δικαστήριο ότι ο Νίκος Παπαναστασίου είχε συνεχή και με μεγάλο τζίρο επαγγελματική δραστηριότητα.

    [02] Βερελής:Στη δικαιοσύνη οι ατασθαλίες σε ΚΤΕΟ

    01/07/2003 13:02:47

    Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, έστειλε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστο Βερελή τα πορίσματα των ελέγχων που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών στα ΚΤΕΟ Ελληνικού και Χολαργού της Νομαρχίας Αθηνών.

    Από τους ελέγχους αυτούς και την επεξεργασία των ευρημάτων προέκυψαν τα εξής στοιχεία:

    - Λανθασμένες καταγραφές και ανεπίτρεπτες παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου από τους ελεγκτές.

    - Υπερβολικός αριθμός ελεγχομένων οχημάτων από τον ίδιο ελεγκτή σε μία ημέρα. Συγκεκριμένα, βρέθηκε ελεγκτής να ελέγχει 61 οχήματα, μεταξύ των οποίων και μεγάλα, όταν ο μέγιστος εφικτός αριθμός είναι περίπου 25 οχήματα μικρά οχήματα ή 9 μεγάλα.

    - Σημαντικός αριθμός (περίπου 20) πανομοιότυπων Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου, με ίδιο ελεγκτή και το ίδιο άτομο να προσκομίζει τα οχήματα προς έλεγχο.

    - Χορήγηση Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου από ελεγκτές, οι οποίοι δεν ήταν προγραμματισμένοι για έλεγχο, δηλαδή δεν είχαν βάρδια.

    Οι εκθέσεις των επιθεωρητών για τα συγκεκριμένα ΚΤΕΟ διαβιβάστηκαν από τον κ. Βερελή και στο Νομάρχη Αθηνών για τη διοικητική διερεύνηση των υποθέσεων που προέκυψαν, προκειμένου να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

    [Φώτο-605419]

    [03] Στρασβούργο-Σημίτης:Απολογισμός Ελληνικής προεδρίας

    01/07/2003 12:36:40

    Για τα αποτελέσματα της ελληνικής προεδρίας ενημέρωσε το πρωί την ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στη Θεσσαλονίκη και τις αποφάσεις που προώθησε για το νέο σύνταγμα, την κοινή εξωτερική πολιτική, την αγροτική πολιτική και την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.

    Ο κ.Σημίτης τόνισε ότι η Ελλάδα είχε την τύχη να αναλάβει την προεδρία σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εξάμηνο με απρόσμενα γεγονότα αλλά και σημαδιακές όπως είπε εξελίξεις. Εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί υπήρξαν ικανοποιητικά αποτελέσματα για όλους τους στόχους που είχαν τεθεί. Ανέφερε ότι η τελετή υπογραφής της συνθήκης προσχώρησης των δέκα υποψηφίων χωρών αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα και επισφράγισε την επανένωση της Ευρώπης. Παράλληλα η ελληνική προεδρία έθεσε συγκεκριμένους στόχους για μια ποιοτική μεταβολή στις σχέσεις της της ΕΕ με τις χώρες των υτικών Βαλκανίων. Χαρακτήρισε την κρίση στο Ιράκ το πιο ακανθώδες κεφάλαιο της προεδρίας. Για τις διατλαντικές σχέσεις, επισήμανε ότι η προεδρία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των εντάσεων που είχαν δημιουργηθει λόγω της διάστασης των απόψεων σε διάφορα θέματα. Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την ελληνική προεδρία εκφράστηκαν τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι, όσο και οι επικεφαλείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

    [Φώτο-607144]

    [04] Κανονικά οι πτήσεις της Ολυμπιακής

    01/07/2003 12:21:46

    Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται σήμερα οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας καθώς κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι παράνομες και καταχρηστικές κηρύχθηκαν και οι απεργίες που είχε εξαγγείλει για τις 3, 4, 8, 9, 10 του μήνα η ΟΣΥΠΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιλεκτικές όπως αναφέρει παροχές ορισμένων κλάδων των εργαζομένων.

    [Φώτο-126827]

    [05] Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός ενόψει καύσωνα

    01/07/2003 12:12:12

    Μετριάζονται οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την ένταση και διάρκεια του καύσωνα που αναμένεται να επηρεάσει από αύριο όλη τη χώρα.

    Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει στα ηπειρωτικά και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

    Ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενα προβλήματα ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα κέντρα υγείας και οι υγειονομικές αρχές. Αρκετοί δήμοι έχουν θέσει στη διάθεση των πολιτών κλιματιζόμενους χώρους.

    Το πρωί υπό την προεδρία του υπουργού Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη συνεδρίασε το διυπουργικό όργανο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και εξέτασε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας. Ο κ.Σκανδαλίδης τόνισε ότι είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι απέναντι στον καύσωνα και συνέστησε στο κοινό να μην πανικοβάλλεται. Προς το παρόν είπε, δεν είναι απαραίτητο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Εφόσον κριθεί απαραίτητο θα ανακοινωθεί και μείωση του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και των καταστημάτων ενώ θα επιβληθούν και περιορισμοί στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    Ο υπουργός συστήνει αποφυγή των μετακινήσεων και λογική χρήση των οικιακών συσκευών παρά την επάρκεια ρεύματος όπως είπε, που διαθέτουμε.

    Στο μεταξύ από τη ΔΕΗ διαβεβαιώνεται ότι ουδέποτε αναφέρθηκε ο κίνδυνος μπλακ άουτ και υπάρχει επάρκεια όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, ενώ οι διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της Αττικής οφείλονται σε ζημιές από τρίτους στα δίκτυα της ΔΕΗ. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ, η ΔΕΗ με απόρρητο έγγραφό της ζητεί να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και να εισαχθεί ηλεκτρικό ρεύμα από την Ιταλία προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι ανάγκες

    [Φώτο-327074]

    [06] Σιωπηρή παράταση για άδειες αλλοδαπών

    01/07/2003 12:10:56

    Σιωπηρή παράταση εως τις 30 Οκτωβρίου, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους και τις νομαρχίες όλης της χώρας για τη χορήγηση αδειών παραμονής στους αλλοδαπούς.

    Παράλληλα δεν θα απελαύνονται από τη χώρα όσοι αλλοδαποί έχουν στα χέρια τους διαβατήριο και άδεια παραμονής για την οποία έχουν ζητήσει ανανέωση και βεβαίωση και έχουν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά.

    [07] Προσφυγή της Α.Διαμαντοπούλου στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα

    01/07/2003 11:53:49

    Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η Ελληνίδα Επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου με αφορμή χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ''Αυριανή''. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ελληνίδας Επιτρόπου, υπογραμμίζεται ότι το ακίνητο στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα κτίστηκε με νόμιμη άδεια την τριετία 1997-2000, από τον σύζυγό της Πολιτικό Μηχανικό Ιωάννη Σαβαλάνο.

    Η κ. Α. Διαμαντοπούλου είναι ιδιοκτήτρια του ακινήτου κατά 30% και ο σύζυγός της κατά 70%.

    Πρόκειται για συνήθη κατασκευή πολυκατοικίας, το κόστος της οποίας δεν υπερέβη το κόστος των 180.000 δρχ ανά τ.μ. που ήταν τα επίπεδα κατασκευαστικού κόστους στην αγορά, την περίοδο ανέγερσης της οικοδομής.

    Το κόστος του όλου έργου, που αυταπόδεικτα δεν ξεπερνά τα 80.000.000 δρχ - αναφέρεται στην ανακοίνωση - ανέλαβε κυρίως ο σύζυγός της, από εισοδήματα της 10ετίας 1990-2000.

    Επίσης από τη Βουδαπέστη, όπου βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    ''Οι πολίτες και φυσικά οι πολιτικοί, δεν μπορούν να συκοφαντούνται και να λοιδορούνται με τη δημιουργία εντυπώσεων που βασίζονται σε αυθαίρετες εκτιμήσεις και σε παραποίηση της πραγματικότητας. Για λόγους αρχής και θέσεως δεν προτίθεμαι να ασχοληθώ με το δημοσίευμα σχολιάζοντας κίνητρα, μέσα και μεθόδους μιας απαράδεκτης και αστείας σε βάρος μου προσωπικής και πολιτικής επίθεσης.

    Θα επικοινωνήσω με τους δικηγόρους μου για τις ενδεικνυόμενες ενέργειες ενώπιον της δικαιοσύνης''.

    [Φώτο-594622]

    [08] Κλειστή στις 4 Ιουλίου η αμερικανική πρεσβεία

    01/07/2003 11:53:38

    Η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, το προξενικό τμήμα, το γενικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη και όλα τα αμερικανικά δημόσια γραφεία στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2003 λόγω του εορτασμού της Ημέρας Ανεξαρτησίας, εθνικής εορτής των Ηνωμένων Πολιτειών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 July 2003 - 11:30:25 UTC