Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη
  • [02] Στη Βουλή το ν/σ για μερική απασχόληση
  • [03] Πρωτόπαπας για κωδικούς βουλευτών

  • [01] Νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη

    01/07/2003 21:37:18

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έξι σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν σήμερα σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε 42 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, στην περιοχή του νότιου Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα 16 τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν άμεσα από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε τρεις περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

    Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πέρυσι ίσχυε το δίμηνο μορατόριουμ στη διεξαγωγή ασκήσεων και δραστηριοτήτων στην περίοδο του καλοκαιριού, βάσει του μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ.

    [02] Στη Βουλή το ν/σ για μερική απασχόληση

    01/07/2003 21:37:12

    Τη δυνατότητα μερικής απασχόλησης σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, προβλέπει νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδης. Ως υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα ορίζονται η κατ΄ οίκον κοινωνική μέριμνα και φροντίδα, η φύλαξη σχολικών κτιρίων, η οδική ασφάλεια μαθητών, η κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών, η κάλυψη έκτακτων αναγκών πολιτικής προστασίας, τα προγράμματα μαζικής άθλησης, οι ειδικές περιβαλλοντικές ανάγκες, οι δραστηριότητες πολιτιστικού χαρακτήρα και τα προγράμματα ενημέρωσης των πολιτών. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου «οι Υπηρεσίες Κοινωνικού Χαρακτήρα παρέχονται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 20 ώρες εβδομαδιαίως.

    [03] Πρωτόπαπας για κωδικούς βουλευτών

    01/07/2003 14:48:04

    Η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση για άνοιγμα των κωδικών των βουλευτών με τους οποίους είχαν συναλλαγές στο Χρηματιστήριο. Ερωτηθείς, σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας, δήλωσε ότι η πρόταση αυτή δεν συναντά τη θετική αποδοχή της κυβέρνησης, καθώς προσκρούει στην ισχύουσα νομοθεσία και τους κανόνες της αγοράς.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, η κυβέρνηση θα αναζητήσει άλλους τρόπους για την ενίσχυση του ελέγχου του ''πόθεν έσχες'' των πολιτικών.

    Επίσης ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός μελετά γενικότερα τις πρωτοβουλίες που αφορούν στην διαφάνεια και ότι μεταξύ των πρωτοβουλιών που αναμένεται να αναλάβει απο αύριο ο κ. Σημίτης θα υπάρχουν και πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της διαφάνειας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 July 2003 - 20:30:08 UTC