Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εσβησε η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο-Επιφυλακή
  • [02] Σημίτης-Συγκρότηση πολιτικού διευθυντηρίου
  • [03] Ανάσα δροσιάς απο σήμερα
  • [04] Άπο αύριο οι εκπτώσεις
  • [05] Απεργία ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
  • [06] Ορκίζεται αύριο η νέα κυβέρνηση

  • [01] Εσβησε η πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο-Επιφυλακή

    06/07/2003 13:32:26

    Η έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε δασική περιοχή στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

    Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από τη Μίκρα και δεκαπέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έθεσαν τη φωτιά υπο έλεγχο προτού αυτή εξαπλωθεί, με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 10.50 το πρωί και κατασβέστηκε πλήρως δυο ώρες αργότερα, κατακαίοντας 11 στρέμματα.

    Επιτόπου παραμένουν για προληπτικούς λόγους οχήματα της Πυροσβεστικής, καθώς η ένταση του ανέμου εξακολουθεί να είναι ισχυρή.

    Στο μεταξύ έκκληση προς όλους τους Ελληνες πολίτες απευθύνει το πυροσβεστικό σώμα για την αποφυγή πυρκαγιών.

    Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΣ υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι πυρκαγιάς λόγων των ακραίων καιρικών φαινομένων και συγκεκριμένα των ισχυρών ανέμων, υψηλών θερμοκρασιών και μεγάλης θερμοκρασίας που αναμένεται ότι θα επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα σε όλη τη χώρα.

    Η πυροσβεστική υπενθυμίζει ότι για την αποτροπή πυρκαγιών πρέπει να αποφεύγεται η ρίψη τσιγάρων και το άναμα φωτιάς στην ύπαιθρο, καθώς και εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες.

    [Φώτο-600571]

    [02] Σημίτης-Συγκρότηση πολιτικού διευθυντηρίου

    06/07/2003 11:09:41

    Στις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου για το επόμενο διάστημα αναμένεται να αναφερθεί αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου τα νέα μέλη του οποίου θα ορκιστούν νωρίτερα. Ο κ.Σημίτης θα απευθύνει συστάσεις για επιτάχυνση του έργου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει τη συγκρότηση πολιτικού διευθυντηρίου το οποίο θα έχει ως στόχο το συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

    [Φώτο-553860]

    [03] Ανάσα δροσιάς απο σήμερα

    06/07/2003 11:09:28

    Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες επικρατούν σήμερα σε όλη τη χώρα αφού οι βορειάδες που πνέουν έριξαν τον υδράργυρο στους 35 βαθμούς Κελσίου.Ο ίδιος καιρός αναμένεται να επικρατήσει και την επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα καθώς οι κάτοικοι της Αθήνας κατευθύνονται προς τις παραλίες.

    [Φώτο-606519]

    [04] Άπο αύριο οι εκπτώσεις

    06/07/2003 11:09:14

    Αρχίζουν αύριο οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες θα διαρκέσουν ως το τέλος Αυγούστου. Οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν τις τιμές πριν και μετά την έκπτωση.

    [05] Απεργία ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

    06/07/2003 11:09:01

    Σαρανταοκτάωρη απεργία για τις 9 και 10 Ιουλίου εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

    [06] Ορκίζεται αύριο η νέα κυβέρνηση

    06/07/2003 09:00:14

    Αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

    Στο κυβερνητικό σχήμα τα νέα πρόσωπα είναι δύο υπουργοί και έξι υφυπουργοί ενώ στις θέσεις τους παραμένουν οι βασικοί υπουργοί.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε ότι γνώμονας του ανασχηματισμού είναι η καλύτερη απόδοση της κυβέρνησης χωρίς καμιά απώλεια χρόνου. Μετά την ορκωμοσία θα ακολουθήσει συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα κάνει ανακοινώσεις για την αποτελεσματική προώθηση κυβερνητικού έργου. Ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ότι σκοπός της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό είναι η υλοποίηση των στρατηγικών στόχων για την Ελλάδα με χρονικό ορίζοντα το 2010.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, σχολιάζοντας από τη Βέροια τον ανασχηματισμό τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν παράγει έργο και οι αλλαγές που επέβαλε ο πρωθυπουργός αφορούν όπως είπε, το κόμμα του, τις καρέκλες και τη διαδοχή του.

    Απαντώντας ο κ.Πρωτόπαπας ανέφερε ότι ο κ.Καραμανλής αδυνατεί να αντιληφθεί το μοντέλο της σύγχρονης διακυβέρνησης που έχει ανάγκη ο τόπος.

    Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Θοδωρής Ρουσσόπουλος ανταπαντώντας τόνισε ότι η μόνη καθαρή λύση είναι οι εκλογές.

    Η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να στρέψουν την πλάτη προς το κυβερνών κόμμα, και να συμπαραταχούν με το λαό στον αγώνα για τα μεγάλα τους προβλήματα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο για εμμονή στις ίδιες πολιτικές, στα ίδια πρόσωπα και τις μεθόδους. Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό φαρσοκωμωδία.

    [Φώτο-192558]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 July 2003 - 11:30:09 UTC