Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης:Θα ελέγχω στενά το κυβερνητικό έργο
  • [02] Εκπαιδευτικά Προγράμματα Φιλοξενίας Ομογενών
  • [03] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

  • [01] Σημίτης:Θα ελέγχω στενά το κυβερνητικό έργο

    07/07/2003 13:30:03

    Τη συστράτευση όλων για να προχωρήσει το δίπτυχο ισχυρή οικονομία-ισχυρή κοινωνία, ζήτησε ο πρωθυπουργός απο το νέο υπουργικό συμβουλίο που συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά υπο τη νέα του σύνθεση.

    ''Γνωρίζεται οτι δεν είμαι υπέρ των συχνών αλλαγών και δεν συνηθίζω να αλλάζω τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου'' δήλωσε ο κ.Σημίτης προσθέτοντας οτι απο εδώ και πέρα ο ίδιος θα ελέγχει στενά όλο το φάσμα του κυβερνητικού έργου και όπου υπάρχουν καθυστερήσεις θα παρεμβαίνει.

    To πρωί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ορκίστηκαν οι 10 νέοι υπουργοί και υφυπουργοί. Στην ορκωμοσία δεν παρέστη ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αλλά ο επίσκοπος Δαμασκηνός.

    Τα νέα μέλη της κυβέρνησης από πλευράς υπουργών είναι οι Γιώργος Φλωρίδης υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Πασχαλίδης υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αλέξανδρος Ακριβάκης υπουργός Επικρατείας και Χάρης Καστανίδης υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

    Από πλευράς υφυπουργών είναι ο Κίμων Κουλούρης υφυπουργός Εμπορίου, Νίκος Μπίστης υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Κοτσώνης υφυπουργός Αμυνας, Βασίλης Κοντογιαννόπουλος υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Θωμάς υφυπουργός Παιδείας και Νίκος Φαρμάκης υφυπουργός Οικονομικών.

    [Φώτο-553862]

    [02] Εκπαιδευτικά Προγράμματα Φιλοξενίας Ομογενών

    07/07/2003 13:06:25

    Με την άφιξη 700 παιδιών ομογενών, ηλικίας 9-13 ετών και 14-17 ετών, ξεκινούν τα φετινά προγράμματα φιλοξενίας ελλήνων ομογενών της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ). Στα προγράμματα θα λάβουν μέρος πάνω από 4.000 απόδημοι (παιδιά, νέοι και τρίτης ηλικίας), από τις πέντε ηπείρους.

    Τα προγράμματα προσφέρουν στους ομογενείς την ευκαιρία της γνωριμίας με τους θεσμούς, την ιστορία και τις παραδόσεις της Ελλάδας, με τις σύγχρονες δομές της ελληνικής κοινωνίας, το γνώριμο και το άγνωστο πρόσωπό της. Ειδικότερα για τις νέες γενεές Ελλήνων της διασποράς τα προγράμματα συμβάλουν στην καλλιέργεια μιας αμφίδρομης σχέσης με την Ελλάδα, προς όφελος του ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και στην ευαισθητοποίησή τους για την προβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα εθελοντισμού.

    Η ΓΓΑΕ ήδη έχει υποδεχτεί στις παραθαλάσσιες κατασκηνώσεις της στη Μαλεσίνα, Νομού Φθιώτιδος και στην Επανομή, Θεσσαλονίκης τα πρώτα 350 παιδιά, τα οποία προέρχονται από περισσότερες από 35 χώρες. Οι φιλοξενία των συνολικά 700 παιδιών (πρόγραμμα για τις ηλικίες 9-13 ετών και 14-17 ετών) θα γίνει και εφέτος σε δύο κατασκηνωτικές περιόδους διάρκειας 20 ημερών, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

    Κατά την ίδια χρονική περίοδο, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με Ασφαλιστικά Ταμεία και με άλλους φορείς, πραγματοποιείται το πρόγραμμα φιλοξενίας άλλων 600 ελληνοπαίδων, ηλικίας 8-12 ετών, από χώρες της τέως Σοβιετικής Ένωσης , την Αλβανία και τη Βουλγαρία, σε κατασκηνώσεις στη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, μαζί με συνομήλικους τους από την Ελλάδα. Τα προγράμματα συνδυάζουν την ψυχαγωγία των παιδιών με μαθήματα ελληνικής γλώσσας, παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, καθώς και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα.

    Σε συνέχεια της συνεργασίας με το Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με τους κατά τόπους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Εθνικοτοπικές Οργανώσεις Απόδημων, το ΥΠΕΞ- ΓΓΑΕ υλοποιεί προγράμματα φιλοξενίας για παιδιά, νέους και τρίτης ηλικίας ομογενείς, διάρκειας 2-3ων εβδομάδων, στα οποία θα λάβουν μέρος περίπου 2.500 ομογενείς.

    Στο παγκόσμιο πρόγραμμα φιλοξενίας νέων, «World Youth Camp, που για τέταρτη συνεχή χρονιά χρηματοδοτείται από τη ΓΓΑΕ και υλοποιείται σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού(ΣΑΕ) και το Δίκτυο Νεολαίας του, θα φιλοξενηθούν σε κάμπινγκ στα Καμένα Βούρλα 600 νέοι ομογενείς, από όλο τον κόσμο, ηλικίας 18-30 ετών.

    Σε αυτό το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και ελληνικών παραδοσιακών χορών, ενώ θα λάβουν μέρος σε τοπικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και σε συναντήσεις με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής και οργανώσεις νέων από την Ελλάδα.

    Τέλος τον Ιανουάριο του 2004 θα φιλοξενηθούν 150 απόδημοι νέοι (φοιτητές και εργαζόμενοι), ηλικίας 18-25 ετών στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού-Μορφωτικού Προγράμματος για νέους της διασποράς από χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου. Το πρόγραμμα στοχεύει στη διεύρυνση του γνωστικού επιπέδου της Ελληνικής γλώσσας πολιτισμού των φοιτητών ελληνικής καταγωγής, καθώς και στην ενίσχυση της ελληνικής πολιτιστικής τους ταυτότητας.

    Στο πλαίσιο των προγραμμάτων φιλοξενίας, που πραγματοποιεί η ΓΓΑΕ στα είκοσι χρόνια λειτουργίας της, έχουν φιλοξενηθεί περίπου 50.000 ομογενείς ( παιδιά, νέοι και άτομα τρίτης ηλικίας) από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.

  • Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), ιδρύθηκε το 1983 στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για τον ελληνισμό της διασποράς. Μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και ποικίλα προγράμματα συμβάλει στη στήριξη και προαγωγή των συμφερόντων των ανά τον κόσμο Αποδήμων Ελλήνων, στη διατήρηση της πολιτιστικής ταυτότητας των ελληνικής καταγωγής ατόμων και την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού στις χώρες μόνιμης διαμονής των ομογενών. Παράλληλα ενισχύει τα παγκόσμια Δίκτυα του Ελληνισμού, που λειτουργούν ως γέφυρες φιλίας και συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας κοινότητας.

    [03] Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

    07/07/2003 12:27:03

    Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ορκίστηκαν στις 11 το πρωί οι 10 νέοι υπουργοί και υφυπουργοί. Στην ορκωμοσία δεν παρέστη ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αλλά ο επίσκοπος Δαμασκηνός. Στη συνέχεια άρχισε η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με τη νέα του σύνθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τις κατευθύνσεις για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και την επιτάχυνση του έργου της. Ο κ.Σημίτης φέρεται έτοιμος να ζητήσει δεσμεύσεις απο κάθε υπουργό για κάθε ένα τομέα της κυβερνητικής πολιτικής, με σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το οποίο θα παρακολουθεί ο ίδιος προσωπικά. Ο πρωθυπουργός, αναμένεται επίσης να ανακοινώσει τη συγκρότητη ενός επιτελικού οργάνου, το οποίο θα ασχολείται με την παρακολούθηση της πορείας του κυβερνητικού έργου και το σχεδιασμό της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 July 2003 - 11:30:10 UTC