Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αμετάβλητος ο πληθωρισμός
  • [02] Βερελής:Χορήγηση 5η άδειας ίδρυσης ιδιωτικού ΚΤΕΟ.
  • [03] Συνάντηση Βερελή με Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.
  • [04] Αύριο οι προτάσεις Σημίτη για εκσυχρονισμό πολιτικού συστήματος

  • [01] Αμετάβλητος ο πληθωρισμός

    08/07/2003 13:20:42

    Αμετάβλητος στο 3,8%, όσο ήταν και το Μάϊο παρέμεινε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

    Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2002 η μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή 64,9% καταγράφεται στις τιμές στις νωπές πατάτες και ακολουθούν με σημαντικές αυξήσεις τιμών στα νωπά φρούτα 34,6%, στα νωπά λαχανικά 26,4%, στα εισιτήρια πλοίων 12,4%, στο κόστος συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων 10,4%.

    Σε δωδεκάμηνη βάση μείωση 1,4% εμφανίζει η τιμή της βενζίνης, 4,1% η τιμή του ελαιολάδου και 2,5% η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

    Ο εναρμονισμένος δείκτης τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στο 3,6% απο 3,5% το Μάϊο.

    [Φώτο-520575]

    [02] Βερελής:Χορήγηση 5η άδειας ίδρυσης ιδιωτικού ΚΤΕΟ.

    08/07/2003 12:49:55

    Υπoγράφθηκε από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστο Βερελή η χορήγηση της πέμπτης άδειας ίδρυσης ιδιωτικού ΚΤΕΟ στη χώρα μας για την εταιρεία «Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. ΕΛΛΑΣ Α.Ε..

    Το πέμπτο ιδιωτικό ΚΤΕΟ πρόκειται να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει στο Δήμο Αχαρνών του νομού Αττικής, επί της Λεωφόρου Δεκελείας.

    Το εν λόγω ιδιωτικό ΚΤΕΟ θα διαθέτει δύο πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές ελέγχου οχημάτων, καθώς και σύστημα μηχανογράφησης το οποίο θα είναι συμβατό με το αντίστοιχο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    Ήδη, έχουν χορηγηθεί 4 ακόμη άδειες ίδρυσης στις περιοχές Θέρμη Θεσσαλονίκης, Λαμίας, Σερρών και Πτολεμαϊδας και έχουν κατατεθεί 14 επιπλέον αιτήσεις.

    Η ιδιοκτήτρια εταιρεία που κατέχει την άδεια για την περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης έχει ενημερώσει το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ότι θα αρχίσει τη λειτουργία του ιδιωτικού αυτού ΚΤΕΟ εντός του Σεπτεμβρίου.

    [03] Συνάντηση Βερελή με Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων.

    08/07/2003 12:43:08

    Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρίστος Βερελής είχε σήμερα συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), στην οποία έθεσε μία σειρά σημαντικών θεμάτων που απασχολούν, όχι μόνον το ΥΜΕ, αλλά και τον κλάδο των ταξί και, κυρίως, τους επιβάτες. Ο κ. Χ. Βερελής ανακοίνωσε στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι, εντός των επομένων εβδομάδων, θα καθιερωθεί ο ενιαίος αριθμός κλήσης για τα ραδιοταξί- το 1020 που είχε ανακοινώσει ο Υπουργός- στις πόλεις εκείνες όπου λειτουργεί μία εταιρεία ραδιοταξί.

    Επίσης, ο Υπουργός Μεταφορών έθεσε το θέμα της εκπομπής καυσαερίων από τα ταξί, που είναι εξαιρετικά υψηλή, ειδικά στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ο κ. Χ. Βερελής τόνισε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην κακή συντήρηση των οχημάτων και ξεκαθάρισε ότι, αν δεν αλλάξει η κατάσταση άμεσα, θα αφαιρούνται οι πινακίδες των οχημάτων των παραβατών.

    Ο Υπουργός Μεταφορών ζήτησε, ακόμη, από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να του υποβάλουν τις προτάσεις τους για την καθιέρωση ειδικών υπηρεσιών από τα ταξί εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς και για την εφαρμογή της «Συχνότητας Κινδύνου για την προστασία των οδηγών ταξί.

    Ο κ. Χ. Βερελής θα συναντηθεί με την Ομοσπονδία και τον ΣΑΤΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

    [Φώτο-609553]

    [04] Αύριο οι προτάσεις Σημίτη για εκσυχρονισμό πολιτικού συστήματος

    08/07/2003 12:01:33

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και συζήτησαν θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση του ΕΓ του κόμματος.

    Αύριο το πρωί υπό την προεδρία του κ.Σημίτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις προτάσεις του για τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος.

    Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν αλλαγή του εκλογικού νόμου, αυστηρότερο ''Πόθεν Εσχες'' για τους πολιτικούς και την κατάτμιση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών. Σχετική σύσκεψη είχε χθες το βράδυ ο κ.Σημίτης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Βουλής και τον υπουργό Εσωτερικών. Ο κ.Σημίτης απηύθυνε σαφείς προειδοποιήσεις προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου ότι θα παρακολουθεί στενά την προώθηση του κυβερνητικού έργου σε όλου τους τομείς, ενώ τόνισε ότι είναι έτοιμος να κάνει κι άλλες αλλαγές αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ανέφερε δε ότι όπου υπάρχουν καθυστερήσεις θα παρέμβει.

    [Φώτο-372915]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 2003 - 11:30:11 UTC