Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιά σε αποθήκη χάρτου στα Οινόφυτα
  • [02] Εμπρησμός σε τράπεζα
  • [03] Δημοσκόπηση:Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
  • [04] Τραυματίες απο ανατροπή αλβανικού λεωφορείου
  • [05] Συνέντευξη Α.Τσοχατζόπουλου στο ΕΘΝΟΣ

  • [01] Πυρκαγιά σε αποθήκη χάρτου στα Οινόφυτα

    13/07/2003 11:19:41

    Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 7.30 το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθες στις 7.30 το βράδυ στην αποθήκη χαρτιού στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

    Το κτίριο της αποθήκης ανήκει στην εταιρία ΙΡΙΣ ΑΕ του δημοσιογραφικού οργανισμού λαμπράκη και των εκδόσεων ΠΗΓΑΣΟΣ και είχε νοικιαστεί κατά το ήμισι στην εταιρία Αγγελίδης-Γεωργακόπουλος.

    Στο τμήμα αυτό εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, η οποία πήρε μεγάλες διαστάσεις και κατέστρεψε το τμήμα του κτιρίου που καταλαμβάνει επιφάνεια περίπου 4.000τμ, ενώ το υπόλοιπο που είναι άλλο τόσο φαίνεται πως έχει διασωθεί.

    Ωστόσο, η φωτιά εξακολουθεί να σιγοκαίει γι αυτό παραμένουν στο σημείο όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις (23 οχήματα με 70 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα) που καταβάλλουν προσπάθειες να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες.

    Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται και η εκδοχή του εμπρησμού, ενώ την προανάκριση κάνει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

    Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στις αποθήκες, παρά μόνο κάποιοι στο τμήμα παραγωγής χάρτου που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κτιρίου.

    Επίσης υπήρχε ο φύλακας της κεντρικής πύλης ο οποίος δεν αντελήφθη κάτι ύποπτο και μαζί με τους άλλους ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.

    Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος εκτιμούν οτι η φωτιά λόγω των υλικών θα σιγοκαίει αρκετές μέρες, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί το ύψος της ζημιάς.

    [Φώτο-600971]

    [02] Εμπρησμός σε τράπεζα

    13/07/2003 11:14:56

    Αγνωστοι πυρπόλησαν στις 3.50 ταξημερώματα το υποκατάστημα της EUROBANK στην οδό Πέτρου Ράλλη 55.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες που ήταν 4, επέβαιναν σε ΙΧ

    και φορούσαν κράνη.

    Σταμάτησαν έξω απο την Τράπεζα, κατέβηκαν απο το αυτοκίνητο, έσπασαν τη τζαμαρία και πέταξαν μέσα βόμβες μολότοφ.

    Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο ΙΧ και εξαφανίστηκαν, ενώ απο τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο της Τράπεζας και στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης.

    [03] Δημοσκόπηση:Προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

    13/07/2003 10:57:36

    Πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία PROGNOSIS και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται στον ΤΥΠΟ της Κυριακής φέρει τη ΝΔ στη πρόθεση ψήφου να προηγείται με 35,7%, έναντι 26% του ΠΑΣΟΚ, 6,3% του ΚΚΕ, 2,9% του ΣΥΝ, 2% του ΛΑΟΣ και 1% του ΔΗΚΚΙ.

    Από τους 2.260 ερωτηθέντες που συμμετείχαν στην έρευνα, το 1,7% δήλωσε οτι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 6,5% λευκό και άκυρο, το 14,1% αναποφάσιστοι και το 3,5% δεν απάντησε.

    [04] Τραυματίες απο ανατροπή αλβανικού λεωφορείου

    13/07/2003 10:21:52

    Αλβανικό λεωφορείο της εταιρίας "ALBANIAN LAINS" που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Τίρανα ανατράπηκε τα ξημερώματα στο 11ο χιλιόμετρο Ιωαννίνων-Αθηνών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά ο οδηγός του Μπράχο Αριγιάνιτ, 48 χρόνων και άλλοι 12 επιβάτες ελαφρότερα.

    Το ατύχημα έγινε στις 3 τα ξημερώματα όταν σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών ο οδηγός κοιμήθηκε στο τιμόνι και το λεωφορείο ξέφυγε απο τον εθνικό δρόμο μπήκε με ταχύτητα σε ένα χωματόδρομο και διέσχισε μια απόσταση περίπου 300 μέτρων πριν προσκρούσει σε δέντρο και ανατραπεί.

    Απο διερχόμενους οδηγούς ειδοποιήθηκαν τα σωστικά συνεργεία και σε σύντομο χρονικό διάστημα έφθασαν επί τόπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της Τροχαίας, που απεγκλώβισαν τους επιβάτες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο.

    Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο παρέμειναν για νοσηλεία ο οδηγός και πέντε επιβάτες.

    Την προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί η Τροχαία Ιωαννίνων.

    [05] Συνέντευξη Α.Τσοχατζόπουλου στο ΕΘΝΟΣ

    13/07/2003 09:02:39

    Για το θέμα του εκλογικού νόμου, για το νομοσχέδιο που αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας, για το θέμα των τιμών στην αγορά, αλλά και για τις τελευταίες αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα, μιλά στο ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Αναφερόμενος στις αντιδράσεις στην κυβερνητική πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο υπουργός δηλώνει οτι ένας αναλογικότερος πιό δημοκρατικός και σύγχρονος νόμος, κατοχυρώνει τη σταθερότητα του πολιτικού μας συστήματος, αλλά και τη διακυβέρνηση της χώρας και καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους.

    Για το νομοσχέδιο που αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ο κ.Τσοχατζόπουλος υπογραμμίζει οτι οι υφιστάμενες νομοθετικές ρυθμίσεις εξασφαλίζουν με διαφάνεια, γνήσιο ανταγωνισμό αλλά και με ασφάλεια για τον καταναλωτή, την προμήθεια απο το σύστημα της παραγόμενης ενέργειας ηλεκτρισμού απο φυσικό αέριο, που θα προσφέρεται μελλοντικά απο ιδιώτες παραγωγούς.

    Αναφέρει οτι η ΔΕΗ έως το 2007 θα απαλλαγεί απο το οικονομικό βάρος της ευθύνης για την κατασκευή νέων εργοστασίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία θα ανατεθούν μετά απο διαγωνισμούς μέχρι τον Ιούλιο του 2007(ημερομηνία που για όλα τα ευρωπαικά κράτη ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας) σε 2 έως 3 ενεργειακές μονάδες, οι οποίες θα μπορέσουν να καλύψουν τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες.

    Για το θέμα της ακρίβειας στην αγορά, ο υπουργός δηλώνει οτι στη βουλή βρίσκεται ήδη νομοσχέδιο που αλλάζει ριζικά του όρους λειτουργίας της αγοράς προϊόντων, διασφαλίζοντας νέα βάση διαμόρφωση των τιμών, που θα ξεκινά πλέον με την τυποποίηση και το τιμολόγιο απο τον παραγωγό, ώστε η εξέλιξη της τιμής στα επόμενα στάδια να είναι πλέον ελεγχόμενη.

    Τέλος για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ.Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει απώλεια για την πορεία και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ την αποχώρηση του Κώστα Λαλιώτη, ενω για το νέο γραμματέα του κόμματος, το κ.Μ.Χρυσοχοϊδη δηλώνει οτι είναι στέλεχος με μεγάλη κομματική εμπειρία και γνωρίζει οτι η ιστορία, οι αξίες και οι αρχές του κινήματος είναι δεδομένες.

    Προσθέτει οτι κατα τον ίδιο οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να είναι οι αλλαγές παντού, η ενδυνάμωση της ελληνικής κοινωνίας και του Ελληνα πολίτη.

    [Φώτο-609511]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 July 2003 - 11:30:13 UTC