Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [02] Επίσκεψη προέδρου Ιταλίας Κ. Τσιάμπι.
  • [03] Συνέντευξη Κ.Καραμανλή
  • [04] Συνάντηση Πάχτα με μεταλλωρύχους Χαλκιδικής
  • [05] Τα επόμενα βήματα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
  • [06] Χριστοδουλάκης για μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων
  • [07] Στο εξωτερικό η επέμβαση διαχωρισμού των σιαμαίων.
  • [08] Σκανδαλίδης:Νέες υπηρεσίες στα ΚΕΠ
  • [09] Επιστροφή Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου
  • [10] Στην Κωνσταντινούπολη ο Γ.Παπανδρέου.

  • [01] Στην Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Παπανδρέου

    14/07/2003 19:29:27

    Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει θετικά τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Τουρκία, μεταρρυθμίσεις που δεν επιβάλλονται μόνο από την ανάγκη σύγκλισης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχουν υιοθετηθεί από την τουρκική κοινωνία και την τουρκική κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι συζήτησε με τον κ. Γκιουλ τις εξελίξεις στην Κύπρο, θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις αλλά και τις εξελίξεις στο Ιράκ.

    Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο «Μπιλγκί αναφέρθηκε στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων τα τρία τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στην εμπειρία της συνεργασίας του με τον κ. Ισμαήλ Τζεμ. Πρόσθεσε επίσης την ανάγκη να αλλάξει η θέση του στρατού στο πολιτειακό σύστημα , ανάγκη που έχει συνειδητοποιήσει η τουρκική κοινωνία αλλά και η τουρκική κυβέρνηση.

    [02] Επίσκεψη προέδρου Ιταλίας Κ. Τσιάμπι.

    14/07/2003 17:02:23

    Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από αύριο ο Ιταλός πρόεδρος Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι. Ο κ. Τσιάμπι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, θα φθάσει στην Αθήνα αύριο το απόγευμα και αργότερα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος θα τον υποδεχθεί στο προεδρικό μέγαρο.

    Αύριο το βράδυ ο κ. Τσιάμπι και η σύζυγός του θα συμμετάσχουν στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Την Τετάρτη, ο κ. Τσιάμπι θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος θα του επιδώσει το χρυσό μετάλλιο της Ελληνικής Βουλής και στη συνέχεια θα έχει συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη στο μέγαρο Μαξίμου.

    Το απόγευμα της Τετάρτης ο Ιταλός πρόεδρος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς με τη δήμαρχο Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη.

    [Φώτο-282489]

    [03] Συνέντευξη Κ.Καραμανλή

    14/07/2003 16:01:01

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής και σήμερα στη συνέντευξή του στην Ενωση Ξένων Ανταποκριτών επέμεινε στη θέση του ότι δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, χαρακτηρίζοντας ως τερτίπι την πρόταση της κυβέρνησης, ενώ έκανε λόγο για κομματικές σκοπιμότητες, σημειώνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εγείρει ζήτημα εκλογικού νόμου, όποτε χάνει τις εκλογές.

    Χαρακτήρισε φαιδρό το επιχείρημα ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για να ισχύσει ο εκλογικός νόμος το 2008, επικαλούμενος τις συνταγματικές διατάξεις, και πρόσθεσε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου αποτελεί ομολογία ήττας όχι μόνο για τις προσεχείς εκλογές αλλά και για τις επόμενες.

    Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση για τη διεξαγωγή διαλόγου, αλλά είπε ότι ένα τέτοιος διάλογος θα μπορούσε να γίνει μετά τις εκλογές, σημειώνοντας όμως ότι κανένα εκλογικό σύστημα δεν είναι απόλυτα δίκαιο ή ορθό.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε και πάλι το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες, τονίζοντας ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει άλλο, ούτε αντέχει μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο.

    Επίσης, ανέφερε ότι το κόμμα του θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, αν δεν το πράξει η κυβέρνηση, όπως προτείνει η ΝΔ, επανέλαβε στις επικρίσεις του κατά της Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς και του κ. Θωμαδάκη, λέγοντας ότι είναι αναξιόπιστοι και είπε πως αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί τη νομοθετική ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας, αυτό θα αποτελεί ομολογία ενοχής, ενώ εμφανίστηκε θετικός στην περίπτωση που δεν ισχύσει νομοθετική ρύθμιση να ανοίξουν και οι κωδικοί των βουλευτών και των στελεχών του κόμματός του.

    Σχολιάζοντας την πρόταση του πρωθυπουργού να ανοίξουν οι κωδικοί των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι είναι απαράδεκτο ο κ. Σημίτης να συμπεριφέρεται ως κομματάρχης στο δημόσιο βίο. Επανέφερε την πρότασή του να αποδεχθεί το κυβερνών κόμμα την εξεταστική επιτροπή που ζητά η ΝΔ για το Χρηματιστήριο και είπε ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε αρνηθεί στο παρελθόν την πρόταση αυτή, τώρα δεν θα υπήρχε λόγος να γίνεται συζήτηση για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές των βουλευτών.

    Ερωτηθείς εάν θα προχωρήσει και σε ποινικές διώξεις πολιτικών για το ζήτημα του Χρηματιστηρίου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο ίδιος αναζητά πολιτικές ευθύνες και όχι ποινικές, αλλά πρόσθεσε πως εάν προκύψουν ποινικές ευθύνες ο ίδιος δεν προτίθεται να "κουκουλώσει" το θέμα.

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι δεν τον απασχολεί αν θα αλλάξει ηγεσία το ΠΑΣΟΚ πριν απο τις εκλογές και ότι ο ίδιος επικεντρώνει την κριτική του στα ζητήματα πολιτικής για την οποία είναι συνυπεύθυνα όλα τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε αποστάσεις απο τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι θα μπορούσαν να γίνουν εκλογές τον Σεπτέμβριο εάν παραιτηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία τεχνική περιγραφή πώς θα μπορούσαν να προκύψουν πρόωρες εκλογές και πρόσθεσε ''Εγώ είμαι ο τελευταίος που θα υποδείξει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τί θα πράξει''.

    Ο Κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν πρόκειται να θέσει εκτός ψηφοδελτίου τους λεγόμενους βαρόνους του κόμματος, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη ανανεωθεί αρκετά και πως το ζήτημα δεν είναι ηλικιακό, αλλά ποιοτικό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η παράταξη τους χρειάζεται όλους και πως ο ίδιος δεν είναι της λογικής των αποκεφαλισμών ή των αιφνιδιαστικών κινήσεων.

    Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με το ενδεχόμενο επιστροφής των κυρίων Αβραμόπουλου, Μάνου, Ανδριανόπουλου και Σαμαρά στο κόμμα.

    Εξάλλου, ο κ. Καραμανλής είπε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει ως εθνική υπόθεση τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων και ενδιαφέρεται να επιτύχουν, και σ'αυτή τη λογική εντάσσεται η κριτική της προς την κυβέρνηση για καθυστερήσεις και υπερβάσεις στο κόστος.

    Ο κ. Καραμανλής απέφυγε να αποκαλύψει ποιά είναι η θέση του στο ενδεχόμενο να μεταπηδήσει ο κ. Σημίτης στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λέγοντας ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει δύο φορές πως δεν ενδιαφέρεται.

    Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Καραμανλής είπε ότι αποτελεί πάγια πολιτική του κόμματός του η εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά πρόσθεσε ότι "για να χορέψεις ταγκό χρειάζονται δύο". Πάντως μίλησε για συνέχεια στην εξωτερική πολιτική της χώρας και πως πρόσθεσε η Νέα Δημοκρατία θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

    Επέκρινε τον κ. Σημίτη γιατί χαρακτήρισε επιθετική την εξωτερική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι θα έπρεπε να προσέχει περισσότερο και ιδιαίτερα για την υστεροφημία του.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε ότι πρέπει να συμπεριληφθεί στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα αναφορά στο χριστιανικό παρελθόν της Ευρωπαϊκής Ενωσης, λέγοντας όμως ότι αυτό δεν αποτελεί όρο για αποκλεισμό απο την Ενωση άλλων χωρών που η πλειοψηφία τους ενδεχομένως να είναι μουσουλμάνοι.

    Τόνισε τέλος ότι δεν υπάρχει δομικός αντιαμερικανισμός στην Ελλάδα, έκανε λόγο για υποκριτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη κρίση του Ιράκ όπου ο πρωθυπουργός, όπως είπε, εμφανιζόταν ως ευρωπαϊστής, ο υπουργός Εξωτερικών ως ατλαντιστής και το κόμμα του προωθούσε την υστερία και το φανατισμό σε αντιαμερικανισμό.

    Δεν είμαστε "γιες μεν", ούτε θα παίξουμε το ρόλο του υβριστή για τη δημιουργία εσωτερικών πολιτικών εντυπώσεων, είπε και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας και ειλικρινούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Τέλος ο κ. Καραμανλής είπε ότι είναι ανοιχτός για δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό, αλλά πρόσθεσε ότι ο κ. Σημίτης αποφεύγει τις συζητήσεις μαζί του "όπως ο διάβολος το λιβάνι".

    [Φώτο-612398]

    [04] Συνάντηση Πάχτα με μεταλλωρύχους Χαλκιδικής

    14/07/2003 15:38:44

    Αισιόδοξος για την τύχη των μεταλλείων Χαλκιδικής εμφανίστηκε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας μετά απο συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα μεταλλεία, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα στην Αθήνα πορεία διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομίας.

    ''Θέλουμε μια οριστική και βιώσιμη λύση, δεν μας ενδιαφέρει απλά η επαναλειτουργία των μεταλλείων'', δήλωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε οτι το ενδιαφέρον ελληνικών και ξένων επενδυτών για συμμετοχή στο διάδοχο σχήμα είναι ζωηρό.

    Υπάρχουν δυο ξένες εταιρίες που ενδιαφέρονται, ανέφερε ο κ. Πάχτας, και αυτές τις μέρες όπως είπε, συντάσσονται τα μνημόνια συνεργασίας. Με την ολοκλήρωση της σύνταξης των μνημονίων θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα εντός της εβδομάδας το διάδοχο σχήμα ενώ παράλληλα σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας προωθείται ειδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους εργαζόμενους στα μεταλλεία.

    [Φώτο-612292]

    [05] Τα επόμενα βήματα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

    14/07/2003 15:36:07

    Εχουν διαμορφωθεί όλες οι προϋποθέσεις για μια καλή πορεία της αγοράς μετά τη δημιουργία του νέου θεσμικού πλαισίου, την ενίσχυση των εποπτικών οργάνων και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, τονίζοντας οτι οι αγορές πρέπει να μείνουν εκτός πολιτικής παρενόχλησης και να αφεθούν να λειτουργήσουν όπως αυτές ξέρουν. ''Αν κινηθούν όλοι σε αυτό το πνεύμα, και η δική μας αγορά πιστεύω οτι θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα και να προχωρήσει προς τα εμπρός''.

    Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα αλλά και τα επόμενα βήματα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει αποδώσει μέχρι σήμερα έσοδα 1,408 δισ. ευρώ ποσό το οποίο εκτιμάται πως θα ανέλθει σε 1,847 δισ. ευρώ έως το τέλος Αυγούστου με τη διάθεση 33,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΧΑΕ, τη διάθεση ποσοστού 25% του ΟΛΠ και την παραχώρηση της άδειας για το ΞΥΣΤΟ.

    Οπως ανακοινώθηκε, αύριο μεταβιβάζεται το σύνολο των μετοχών κυριότητας του ελληνικού δημοσίου της ΕΧΑΕ στις τράπεζες. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει απ' αυτές η διάθεση των μετοχών σε όλους τους υφστάμενους μετόχους της επιχείρηςης κατά την αναλογία συμμετοχής τους.

    Απο την πώληση του 33,4% της ΕΧΑΕ το δημόσιο θα εισπράξει 89 εκατ. ευρώ.

    Στο διάστημα 23-25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

    Εξάλλου, στο προσεχές διάστημα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της άδειας λειτουργίας του ΞΥΣΤΟ.

    Παράλληλα, το δημόσιο θα προχωρήσει στην εκκαθάριση της αναπτυξιακής Εταιρείας Επενδύσεων και τα διαθέσιμα της εταιρείας, που ανέρχονται σε 23 εκατ. ευρώ, θα περιέλθουν στο δημόσιο και θα διατεθούν για τη χρηματοδοτηση του ΤΑΝΕΟ (Ταμείο Νέας Οικονομίας.

    Για το δεύτερο εξάμηνο του έτους έχουν προγραμματιστεί μέχρι στιγμής τα εξής:

    1. Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας στη ΔΕΠΑ με την πώληση του 35% των μετοχών της σε ξένο στρατηγικό επενδυτή και η εισαγωγή της ΔΕΗ στην εταιρεία με την αγορά του αναπομένοντος 30% των μετοχών της επιχείρησης.

    2. Η εισαγωγή της εταιρείας Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα στο Χρηματιστήριο με τη διάθεση 25% των μετοχών της επιχείρησης στο επενδυτικό κοινό.

    3. Η εισαγωγή των ΕΛΤΑ στο Χρηματιστήριο με τη διάθεση 25% των μετοχών της επιχείρησης στο επενδυτικό κοινό.

    4. Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της εταιρείας Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας που έχουν ιδρύσει η ΚΕΔ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τη διάθεση του 25% των μετοχών της επιχείρησης στο επενδυτικό κοινό.

    Ο υπουργός Οικονομίας εκτίμησε οτι ενδεχομένως στο σύνολο του έτους τα έσοδα απο αποκρατικοποιήσεις θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό εξέλιξη που θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκλιμάκωση του δημοσίου χρέους.

    ''Το ιδεολογικό και πολιτικό πρόσταγμά μας είναι η αύξηση της απασχόλησης και η καθήλωση της ανεργίας'', κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας.

    [06] Χριστοδουλάκης για μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων

    14/07/2003 15:30:09

    Νέα βελτιωμένη πρόταση με την οποία ο εισαγωγικός μισθός δημοσίου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης διαμορφώνεται στα 590 ευρώ το μήνα, υπέβαλε στη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Οπως ανέφερε ο υπουργός, οι αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων το επόμενο έτος θα κυμαίνονται απο 3,5 εως 6%, ενώ τα αναδρομικά του οικογενειακού επιδόματος θα καταβληθούν σε 4 ή 5 ετήσιες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2004 με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.

    Εντός της εβδομάδας αναμένεται η τελική συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με την ΑΔΕΔΥ προκειμένου να οριστικοποιηθεί το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.

    [Φώτο-610790]

    [07] Στο εξωτερικό η επέμβαση διαχωρισμού των σιαμαίων.

    14/07/2003 14:57:58

    Ομαλά εξελίσσεται η υγεία των σιαμαίων κοριτσιών που γεννήθηκαν πριν από ένα μήνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι γονείς προσανατολίζονται να γίνει η επέμβαση για το διαχωρισμό τους σε νοσοκομείο του εξωτερικού.

    «Τα σιαμαία κοριτσάκια είναι πάρα πολύ καλά, έχουν πάρει βάρος, σιτίζονται με μπιμπερό και θα μπορούσαν να βγουν ακόμη και σήμερα από το νοσοκομείο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διοικητής του «Ιπποκράτειου νοσοκομείου Ιωακείμ Σιγάλας. Παράλληλα είπε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμός στο «Ιπποκράτειο για εγχείρηση διαχωρισμού γιατί οι γονείς των σιαμαίων βρεφών σχεδιάζουν να αποταθούν σε νοσοκομείο το εξωτερικού.

    [08] Σκανδαλίδης:Νέες υπηρεσίες στα ΚΕΠ

    14/07/2003 14:57:51

    Τον απολογισμό της λειτουργίας των ΚΕΠ, αλλά και τις νέες υπηρεσίες που θα προσφέρονται από αυτά, ανέπτυξε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης και ο υφυπουργός Νίκος Μπίστης σε συνέντευξη Τύπου.

    Ειδικότερα στα 615 ΚΕΠ που λειτουργεί στη χώρα ο αριθμός των οποίων θα ανέλθει εως το τέλος του χρόνου στα 1000, θα μπορούν στο εξής να υποβάλλονται δηλώσεις ΦΠΑ (από τα τέλη Σεπτεμβρίου), να καταβάλονται οι επιδοτήσεις αγροτικών προϊόντων, να ανανεώνονται οι άδειες μεταναστών, ενώ με ειδική αίτηση θα μπορούν οι ετεροδημοτες να εγγράφονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους υποψήφιους της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι εγγεγραμμένοι.

    Στα χίλια ΚΕΠ που θα λειτουργούν μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολούνται 3.500 εργαζόμενοι.

    Η χρηματοδότηση της λειτουργίας των ΚΕΠ διασφαλίζεται από το πρόγραμμα ''Κοινωνία της Πληροφορίας'' ενώ από το 2004 η χρηματοδότησή τους θα γίνεται από τους πόρους των δήμων, από τα έσοδα παραβόλου που θα καταβάλει ο ενδιαφερόμενος πολίτης καθώς και από πόρους οργανισμών, συναλλαγές των οποίων διεκπεραιώνουν τα ΚΕΠ. Τέλος το κόστος λειτουργίας των χιλίων ΚΕΠ θα είναι σε 150 εκατ.ευρώ το χρόνο.

    [Φώτο-609586]

    [09] Επιστροφή Αλέξανδρου Χρυσανθακόπουλου

    14/07/2003 14:48:22

    Με εντολή του πρωθυπουργού, κατά πληροφορίες, επιστρέφει ο βουλευτής Αχαΐας Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    [10] Στην Κωνσταντινούπολη ο Γ.Παπανδρέου.

    14/07/2003 14:45:42

    Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από χθες ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Παπανδρέου, όπου σήμερα έδωσε διάλεξη μαζί με τον κ. Ισμαήλ Τζεμ πρώην υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, για το κυπριακό, στο πανεπιστήμιο «Μπιλγκί.

    Το πρωί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Πατριαρχείο στο Φανάρι.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου πριν επιστρέψει στην Ελλάδα αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Αμπντουλάχ Γκιούλ.

    Χθες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον κ. Ισμαήλ Τζεμ με τον οποίο γευμάτισαν στο Βόσπορο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 July 2003 - 20:30:16 UTC