Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Σημίτη με Φ. Γεννηματά και Σκανδαλίδη
  • [02] Στις 19 Ιουλίου η βάπτιση της εγγονής του τέως
  • [03] Ο Γ. Δασκαλάκης ζητεί παρέμβαση για το ΧΑΑ
  • [04] Συμφώνησαν οι πιλότοι για τη Νέα Ολυμπιακή

  • [01] Συναντήσεις Σημίτη με Φ. Γεννηματά και Σκανδαλίδη

    17/07/2003 13:58:32

    Την πρόεδρο της ΕΝΑΕ Φώφη Γεννηματά δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

    Η υπερνομάρχης του εξέθεσε την κακή οικονομική κατάσταση των Νομαρχιών, ενώ ορίστηκε συνάντηση του ΔΣ της ΕΝΑΕ με τον πρωθυπουργό στις 30 Ιουλίου, την ίδια ημέρα που θα συναντηθεί και με το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ.

    Λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης είχε κατ'ιδίαν συνεργασία με τον πρωθυπουργό για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ο κ. Σκανδαλίδης θα παρουσιάσει, σε λίγο, την πρόταση που έχει διαμορφώσει για τον εκλογικό νόμο, στη διευρυμένη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    [Φώτο-613438]

    [02] Στις 19 Ιουλίου η βάπτιση της εγγονής του τέως

    17/07/2003 13:58:19

    Απο το γραφείο του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου στο Λονδίνο έγινε γνωστό ότι η βάπτιση της κόρης της Αλεξίας και του κ. Κάρλο Μοράλες Κουϊντάνα, θα γίνει στο Πόρτο Χέλι στις 19 Ιουλίου 2003.

    Η Αλεξία, κόρη του τέως βασιλέως Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Αννας-Μαρίας και ο σύζυγός της κ. Κάρλος Μοράλες Κουϊντάνα, ανακοίνωσαν ότι η κόρη τους Αννα Μαρία θα βαπτιστεί Χριστιανή Ορθόδοξος στις 19 Ιουλίου, στις 6.00 μμ στο Μοναστήρι Παντάνασσα που βρίσκεται μεταξύ Πόρτο Χελίου και Κρανιδίου.

    Νονοί θα είναι ο Παύλος, αδελφός της Πριγκίπισσας Αλεξίας, ο Senor Don Alejandro Morales Quintana, αδελφός του κ. Κάρλος Μοράλες Κουϊντάνα, η Senora Dona Beatrice Van Hauen, Δανέζα φίλη της Αλεξίας, η Ms Lucie Jonas, Αγγλίδα φίλη της Αλεξίας, ο Senor Don Jaime Manchato Toledo, Ισπανός φίλος του κ. Κάρλος Μοράλες Κουιντάνα, ο κ. Μάρκος Νομικός, φίλος της Αλεξίας, ο Senor Don Luis Ribas Estalella, Ισπανός φίλος του κ. Κάρλος Μοράλες.

    [Φώτο-611283]

    [03] Ο Γ. Δασκαλάκης ζητεί παρέμβαση για το ΧΑΑ

    17/07/2003 13:34:12

    Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δασκαλάκης δηλώνει ότι τον εξουσιοδοτεί, προκειμένου να ζητήσει απο την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όλα τα στοιχεία που τον αφορούν, σχετικά με τις όποιες χρηματιστηριακές πράξεις διενεργήθηκαν στο όνομά του στη διετία 1998-2000 και όχι μόνο.

    Αφορμή της επιστολής του -όπως ο ίδιος δηλώνει- είναι ότι θεωρεί ''άδικο στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στρατευμένοι στην υπηρεσία αρχών και αξιών, που όλοι ορκιστήκαμε κάποτε ότι δεν θα καταστρατηγήσουμε, να βρίσκονται σήμερα εξαιτίας λαθών και της ηγεσίας τους, απολογούμενα για πράξεις και παραλείψεις άλλων, ευτυχώς ολίγων''.

    Παράλληλα επισημαίνει ότι στην υποβάθμιση της δημόσιας ζωής ''έχουν συμβάλλει λίγοι επίορκοι, αλλά και θεσμικοί παράγοντες και θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα, με πρωτοβουλίες και παραλείψεις, που έχουν διαχρονικότητα και αφορούν σε όλους σχεδόν τους πολιτικούς και θεσμικούς χώρους''.

    Επίσης αναφέρεται ''σε διαπόμπευση του συνόλου των βουλευτών με εξαγγελίες, όπως η αναδιάρθρωση περιφερειών για περιορισμό του πολιτικού χρήματος, όπως ισχυρίζονται, ο έλεγχος μόνο για τους βουλευτές των χρηματιστηριακών τους δραστηριοτήτων'', που την χαρακτηρίζει ''όχι μόνο άδικη αλλά και αποπροσανατολιστική για την αντιμετώπιση του πραγματικού προβλήματος''.

    Εξάλλου ο ίδιος προτείνει:

    1) Οι βουλευτές προκειμένου να απαλλάξουν απο τη δυσφήμηση που τους γίνεται να εξουσιοδοτήησουν τον πρόεδρο της Βουλής να προβεί σε κάθε ενέργεια για τον έλεγχο των χρηματιστηριακών τους συναλλαγών, με παράλληλη δικαιολόγηση του ''πόθεν έσχες'' του κεφαλαίου εκκίνησης.

    2) Η ίδια η διαδικασία να ακολουθηθεί και για όσους άλλους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα την τελευταία 15ετία (υπουργοί, γγ, διοικητές Οργανισμών και τραπεζών κλπ).

    3) Η ίδια διαδικασία να αφορά και όσους λόγω της θέσης τους διαμόρφωναν κυρίαρχα την κοινή γνώμη (Τύπος, εταιρίες Δημοσκοπήσεων κλπ).

    4) Ο ΣΔΟΕ να ελέγξει συγγενείς, συνεργάτες και φίλους των παραπάνω προσώπων.

    5) Ολοι οι παραπάνω να υποχρεωθούν στην κατάθεση κατάστασης εισοδημάτων της τελευταίας 15ετίας.

    Τα παραπάνω στοιχεία να ελεγχθούν κατά περίπτωση απο διαφορετικές αρχές, έτσι ώστε και η ταχεία εκκαθάριση να διασφαλιστεί και η δυνατότητα διασταύρωσης στοιχείων να επιτευχθεί.

    [Φώτο-365897]

    [04] Συμφώνησαν οι πιλότοι για τη Νέα Ολυμπιακή

    17/07/2003 12:59:13

    Στην τελική της ευθεία βρίσκεται η διαδικασία κατάθεσης της τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την Ίδρυση της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας.

    Αργά χτες το βράδυ και οι πιλότοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας, συμφώνησαν με το υπουργείο για τη συμμετοχή τους στη νέα εταιρία και έτσι το μόνο που απομένει τώρα είναι και η συμφωνία με τις Ιπτάμενους Συνοδούς-Φροντιστές, με τους οποίους οι συνομιλίες βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι συνομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των προσεχών ημερών και μέσα στην επόμενη εβδομάδα η τροπολογία θα κατατεθεί στη βουλή, στο νομοσχέδιο για τα ΕΛΤΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2003 - 11:30:13 UTC