Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης-Εκλογικό σύστημα-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΔΗΚΚΙ
  • [02] Κυβερνητική επιτροπή-Σημίτης για εκλογικό σύστημα
  • [03] Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα
  • [04] Λειτουργία πρότυπης Εφορίας.
  • [05] Τεχνικός έλεγχος ΔΟΕ για Ολυμπιάδα
  • [06] Εθνική Τράπεζα - Νεες πιστωτικές κάρτες - Αθλητική εικονογραφία.
  • [07] Πρόεδρος ΣΕΒ για αποκρατικοποιήσεις
  • [08] Υπουργός Εργασίας για ασφαλιστικό.

  • [01] Σημίτης-Εκλογικό σύστημα-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ-ΔΗΚΚΙ

    17/07/2003 20:17:22

    Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το κόμμα του στον διάλογο που προτείνει η κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και κατηγόρησε τον κ. Σημίτη και την κυβέρνηση για πονηρές προθέσεις, μικροπολιτικό καιροσκοπισμό, ανασφάλεια και έλλειψη σεβασμού στις αρχές και τους κανόνες της δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής επίσης ανακοίνωσε ότι απόψε η ΝΔ καταθέτει στη Βουλή πρόταση νομοθετικής ρύθμισης να ανοίξουν υποχρεωτικά οι κωδικοί όλων των χρηματιστηριακών συναλλαγών βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων.

    To KKE παραμένει σταθερά και αδιαπραγμάτευτα υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος'', αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού. Επομένως απορρίπτει το εκλογικό σύστημα, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Εάν η κυβέρνηση αποδέχεται έστω και καθυστερημένα ότι ο ισχύων εκλογικός νόμός, που μέχρι σήμερα υπερασπίζονταν με πάθος, είναι άδικος και υποθάλπει τη διαπλοκή, έχει μία πολύ απλή λύση: να ψηφίσει την απλή αναλογική'', αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ.

    Οι σημερινές δηλώσεις του κ. πρωθυπουργού για αλλαγές στον εκλογικό νόμο είναι γενικόλογες και κατά συνέπεια ανεπίδεκτες συγκεκριμένης τοποθέτησης, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας.

    [02] Κυβερνητική επιτροπή-Σημίτης για εκλογικό σύστημα

    17/07/2003 19:32:07

    Η αναδιάρθρωση των εκλογικών και διοικητικών περιφερειών, η δυνατότητα του πολίτη να ψηφίζει χωριστά, κόμμα και βουλευτή, η κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών, η δυνατότητα προεκλογικής συγκρότησης συνασπισμών περιλαμβάνονται στις βασικές αρχές της κυβερνητικής πρότασης για το νέο εκλογικό νόμο. Με τη λήξη μιας εξάωρης συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις προβάλλοντας την επισήμανση πως «το εκλογικό σύστημα ως τμήμα μιας ευρύτερης αλυσίδας που περιλαμβάνει επίσης τη διοικητική και αναπτυξιακή διάρθρωση, αποτελεί αντικείμενο πρωτοβουλίας και διαλόγου για μια εκτεταμένη τομή και για ενίσχυση της προοδευτικής διακυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το νέο εκλογικό σύστημα, σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές, ενώ σημείωσε πως παραμένειελάχιστο όριο εισόδου στη Βουλή το 3%. Κάλεσε τέλος κάλεσε σε δημόσιο διάλογο τα κόμματα με την παρότρυνση ο διάλογος αυτός να είναι «δημιουργικός, εποικοδομητικός και με αίσθημα ευθύνης να διαμορφώσει συναινέσεις.

    [03] Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα

    17/07/2003 17:08:41

    Μεγάλης έκτασης φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση Καντήλι στα Μέγαρα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε μεγάλες διαστάσεις και καταστρέφει μεγάλες εκτάσεις πευκοδάσους.

    Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος 56 πυροσβέστες με 15 οχήματα και τρεις πεζοπόρες ομάδες, ενώ το έργο τους ενισχύεται από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα που κάνουν ρίψεις τόνων υδάτων προκειμένου να αναχαιτίσουν τη φωτιά και να μην επεκταθεί στο πευκοδάσος.

    Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα στις 15.30 και παρά την άμεση επέμβασης της πυροσβεστικής δεν έχει επιτευχθεί ακόμα ο έλεγχός της. Πρώτες πληροφορίες περιοίκων της περιοχής κάνουν λόγο για εμπρησμό γιατί εκδηλώθηκε φωτιά σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά σημεία.

    [Φώτο-483266]

    [04] Λειτουργία πρότυπης Εφορίας.

    17/07/2003 16:52:09

    Τέλος στις περιπλανήσεις στους ορόφους και τα γραφεία των εφοριών, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών εγκαινιάζοντας τη Δευτέρα τη λειτουργία της πρώτης "Πρότυπης Εφορίας".

    Η αρχή θα γίνει από την ΔΟΥ Καλλιθέας όπου τον φορολογούμενο που θα προσέρχεται για οποιοδήποτε ζήτημα, θα υποδέχεται και θα εξυπηρετεί έως το τέλος μόνο ένας εφοριακός υπάλληλος ο οποίος και θα αναλαμβάνει όλα τα ενδιάμεσα στάδια.

    Στόχος του υπουργείου είναι το μέτρο να επεκταθεί σταδιακά σε 150 μεγάλες εφορίες της χώρας και βάση των σχεδιασμών από τον Σεπτέμβριο θα εντάσσονται στο νέο πλαίσιο λειτουργίας πέντε εφορίες το μήνα.

    Εξάλλου από αύριο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θέτει στη διάθεση των φορολογουμένων μία ακόμα ηλεκτρονική υπηρεσία (e-Κ.Β.Σ.) για την υποβολή των δηλώσεων πελατών-προμηθευτών και πιστωτικών υπολοίπων.

    Η πρόσβαση στην Υπηρεσία "e-Κ.Β.Σ." γίνεται από την ανασχεδιασμένη δικτυακή πύλη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.e-oikonomia.gr(επιλογή "e-Κ.Β.Σ.").

    Χρήστες της υπηρεσίας μπορεί να είναι όλοι οι πιστοποιημένοι χρήστες της Υπηρεσίας TAXISnet και οι δηλώσεις μπορεί να υποβληθούν με δύο μορφές.

    Οι δηλώσεις ελέγχονται αυτόματα ως προς την ορθότητα των στοιχείων (ΑΦΜ, αθροίσματα, προδιαγραφές) και γίνονται αποδεκτές μόνον όταν διορθωθούν πλήρως. Μετά την αποδοχή των δηλώσεων το σύστημα εκδίδει κατάλληλη απόδειξη υποβολής την οποία ο χρήστης δεν μπορεί να αλλοιώσει αλλά μπορεί να εκτυπώσει στον εκτυπωτή του.

    Οι φορολογούμενοι μπορεί να διορθώσουν τις υποβληθείσες δηλώσεις όσες φορές απαιτηθεί μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής.

    Οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων Πελατών-Προμηθευτών είναι οι εξής:

    - Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2003 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1, 2, 3

    - Μέχρι την 7η Οκτωβρίου 2003 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 4, 5, 6

    - Μέχρι την 14η Οκτωβρίου 2003 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 7, 8, 9

    - Μέχρι την 21η Οκτωβρίου 2003 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 0.

    [Φώτο-295299]

    [05] Τεχνικός έλεγχος ΔΟΕ για Ολυμπιάδα

    17/07/2003 16:42:36

    Την ικανοποίησή τους, με ορισμένες, όμως, επιφυλάξεις, για την πορεία της Ολυμπιακής προετοιμασίας της Αθήνας, εξέφρασαν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τεχνοκράτες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που ολοκλήρωσαν σήμερα τους τεχνικούς ελέγχους, τόσο σε Ολυμπιακά έργα, όσο και σε έργα υποδομών.

    Οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους, ενώ παρακάθησαν και σε συσκέψεις με στελέχη της ΟΕΟΑ ''ΑΘήνα 2004'', των εμπλεκομένων στα έργα υπουργείων και των οργανισμών που κατασκευάζουν τα έργα.

    Σημαντικό στοιχείο, που δείχνει και την πρόοδο που έχει πραγματοποιήσει η Ολυμπιακή προετοιμασία, θεωρείται το γεγονός ότι οι περισσότερες επιφυλάξεις των τεχνοκρατών της ΔΟΕ επικεντρώνονται, πλέον, στο κατά πόσο μερικά έργα θα είναι έτοιμα για τις δοκιμαστικές αθλητικές διοργανώσεις (test events), που θα πραγματοποιηθούν τους πρώτους μήνες του 2004, σε αντίθεση με το παρελθόν που οι επιφυλάξεις τους επικεντρώνονταν στην καθαυτό διοργάνωση των Αγώνων.

    Πιό συγκεκριμένα, οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους σ' ο,τι αφορά τα έργα στο Φάληρο και τον Αγιο Κοσμά, διατηρώντας, ωστόσο, τις επιφυλάξεις τους, για το αν το Στάδιο Καραϊσκάκη θα είναι έτοιμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Σε ότι αφορά τα έργα στο Ελληνικό, διαπίστωσαν σημαντική πρόοδο στα δύο μεγάλα κλειστά γήπεδα, αλλά εξέφρασαν κάποιες επιφυλάξεις για το κατά πόσον θα είναι έτοιμα για τις δοκιμαστικές αθλητικές διοργανώσεις του Ιανουαρίου 2004.

    Τις ίδιες επιφυλάξεις διατήρησαν και για το κατά πόσο το έργο του ''κάνοε-καγιάκ'' και ''σλάλομ'', θα είναι έτοιμο για την δοκιμαστική αθλητική διοργάνωση του Φεβρουαρίου 2004, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα ανοιχτά γήπεδα του χόκεϋ και του μπεηζμπώλ.

    Οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ εξέφρασαν την ικανοποιησή τους για την ταχύτητα των έργων στον Σχινιά, το Γουδί, το δημοσιογραφικό χωριό του Αμαρουσίου, καθώς και το Ποδηλατοδρόμιο, τον περιβάλλοντα χώρο στο ΟΑΚΑ και τις Ολυμπιακές προσαρμογές (overlays).

    Σ' ό,τι αφορά τα έργα στο ΟΑΚΑ, οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με την Στέγη του Σταδίου (σχέδιο Καλατράβα), καθώς τα χρονικά όρια είναι ασφυκτικά, ενώ σ' ό,τι αφορά τη στέγαση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου εξέφρασαν επιφυλάξεις για το αν θα είναι έτοιμη για την δοκιμαστική αθλητική διοργάνωση του Απριλίου 2004.

    Οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ διαπίστωσαν γρήγορη πρόοδο στις εργασίες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του και την χωρητικότητά του. Επίσης, ζήτησαν λεπτομέρειες για την 'συνεργασία' Προαστιακού και Μετρό στο τμήμα από την Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο των Σπάτων.

    Κανένα ερωτηματικό δεν προέκυψε από τους τεχνοκράτες της ΔΟΕ σ' ό,τι αφορά τα έργα του Μετρό και των ΗΣΑΠ, ενώ εξέφρασαν επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα είναι έτοιμο το Τράμ.

    Τέλος, την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ και για το σύνολο των οδικών έργων, ενώ είπαν ότι θα επανελεγχθεί η κάλυψη της κοίτης του Κηφισού, στο τμήμα από την Πειραιώς μέχρι τον παραλιακό κόμβο με την Λ. Ποσειδώνος.

    [Φώτο-572671]

    [06] Εθνική Τράπεζα - Νεες πιστωτικές κάρτες - Αθλητική εικονογραφία.

    17/07/2003 16:41:41

    Τη νέα συλλεκτική σειρά πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) με αθλητική εικονογραφία παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

    Πρόκειται για τις δύο πρώτες ελληνικές Πιστωτικές Κάρτες με αθλητική εικονογραφία: την κάρτα Visa με θέμα την Ομάδα Άρσης Βαρών και την κάρτα Mastercard με θέμα την Ομάδα Ρυθμικής Γυμναστικής Ανσάμπλ. Η Εθνική Τράπεζα είναι ο επίσημος χορηγός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών μέχρι το 2005 (με 2,3 εκατ.ευρώ) και της Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής Ανσάμπλ μέχρι το 2004 (με 600000 ευρώ).

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Διοικητής της Τράπεζας κ. Θεόδωρος Καρατζάς επέδωσε τις νέες Συλλεκτικές Πιστωτικές Κάρτες της Τράπεζας στον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Γιάννη Σγουρό και κ. Νίκο Σκιαδά, στους Ομοσπονδιακούς Προπονητές κ. Χρήστο Ιακώβου και κ. Μαρίνα Φατέεβα, στη χορογράφο της Ομάδας Ρυθμικής Γυμναστικής κ. Βάσω Καλαμπουκά, καθώς και στα μέλη των Ομάδων Άρσης Βαρών και Ρυθμικής Γυμναστικής Ανσάμπλ.

    Μιλώντας στην εκδήλωση ο υποδιοικητής της Εθνικής Απόστολος Ταμβακάκης επισήμανε ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης των πιστωτικών καρτών στην Ελλάδα. Στην χώρα μας υπάρχουν 4,5 πιστωτικές κάρτες και ο κάτοχος της κάθε κάρτας πραγματοποιεί κατα μέσο όρο 12 συναλλαγές το χρόνο όταν ο αντίστοιχος μέσο όρος στην Ευρώπη είναι 50 συναλλαγές. Στην Ευρώπη το 70% των πληρωμών πραγματοποιείται με κάρτες ενω το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι μόλις 20%.

    [07] Πρόεδρος ΣΕΒ για αποκρατικοποιήσεις

    17/07/2003 16:20:55

    Με πολύ αργούς ρυθμούς προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με δημοσιογράφους. ''Για πόσο καιρό ο Έλληνας θα πληρώνει την Ολυμπιακή'' τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφερόμενος στο παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Αερομεταφορέα, επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά, ότι το κράτος θα πρέπει να σταματήσει να παίζει το ρόλο του επιχειρηματία.

    Παράλληλα λάθος χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, το ενδεχόμενο απαγόρευσης των συναλλαγών των βουλευτών στο Χρηματιστήριο προσθέτοντας ότι θα πρέπει να ισχύσουν διαφανείς κανόνες και να ισχύσουν για όλους.

    Όσον αφορά τη συζήτηση για το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο κ.Κυριακόπουλος τόνισε ότι αυτή είναι σε καλό δρόμο, ενώ πολλές από τις θέσεις του ΣΕΒ φαίνεται να υιοθετούνται.

    Για τα φορολογικά κίνητρα ο επεσήμανε, ότι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι, ότι επανέρχεται ο θεσμός των ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, ένας θεσμός που είχε λείψει τα τελευταία δυο χρόνια, όπως είπε.

    Όσον αφορά το δεκαετές πλαίσιο σταθερού φορολογικού νομοθετικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις, σημείωσε, ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι πλέον ότι το σημερινό πλαίσιο χρειάζεται βελτίωση και ξεκινάει μια κουβέντα για να βελτιωθεί το καθεστώς των ελέγχων στις επιχειρήσεις.

    Στις παρατηρούμενες αυξητικές τάσεις στις τιμές των προϊόντων, σημείωσε, ότι το θέμα του πληθωρισμού είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, γεγονός που επιβάλλει να αφήσουμε να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και εκεί που δεν υπάρχει θα πρέπει να τον ενισχύσουμε. Η κυβέρνηση, είπε, ''καλώς κάνει τις προσπάθειες που κάνει'', με τη βιομηχανία να έχει ήδη προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ενώ διαπίστωσε κενά στον χώρο της εμπορίας και των υπηρεσιών.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ κ.Δασκαλόπουλος, σημείωσε, ότι παρατηρείται μια δυσκολία προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας στο καθεστώς του ελεύθερου ανταγωνισμού, αναφέροντας, ότι αστυνομικά μέτρα δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

    Η πληροφόρηση των εμπλεκομένων στο επιχειρηματικό κύκλωμα αλλά και των καταναλωτών αναδεικνύεται σε σημαντικό παράγοντα για την ομαλή λειτουργία του ανταγωνισμού, ο οποίος και είναι το κλειδί για την πτώση των τιμών. Στο σημείο αυτό ο κ.Κυριακόπουλος επεσήμανε, ότι μια σειρά από μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση κινούνται προς αυτήν τη κατεύθυνση. Ο ΣΕΒ τάσσεται κατά του μέτρου της σύναψης συμφωνικών κυρίων καθώς θεωρεί ότι το μέτρο αυτό αν και εφαρμόσθηκε την τελευταία δεκαετία δεν έχει αποδώσει.

    Στο επίμαχο ζήτημα της αύξησης των μισθών στο δημόσιο τομέα το προεδρείο του ΣΕΒ δεν θέλησε να προβεί σε σχολιασμό, ωστόσο ο κ.Κυριακόπουλος υπογράμμισε, ότι ο ΣΕΒ δεν θα ισχυριστεί ποτέ, ότι θα πρέπει να έχουμε μείωση των μισθών. ''θα ήταν εξωπραγματικό υπογράμμισε''. Αντίθετα, υποστήριξε, θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος στις αυξήσεις τους. Το προεδρείο εκδήλωσε προβληματισμό του για την αύξηση των μισθών σε επίπεδα άνω του πληθωρισμού υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι το κλειδί παραμένει η βελτίωση της παραγωγικότητας και τα ανταγωνιστικότητας.

    Σε ερώτηση για το 35ωρο, απαντώντας ουσιαστικά στο αίτημα της ΓΣΕΕ, υπογραμμίστηκε, ότι εάν η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα αυξηθεί θα παρατηρηθούν φαινόμενα μειώσεως των εργαζομένων.

    [Φώτο-587630]

    [08] Υπουργός Εργασίας για ασφαλιστικό.

    17/07/2003 15:25:06

    Η κυβέρνηση με νέα νομοθετική πρωτοβουλία θα αντιμετωπίσει δυσλειτουργίες του συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο της ισχύουσας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα σημερινά δημοσιεύματα.

    Ο κ.Ρέππας υπογράμμισε οτι δεν αλλάζει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά μελετάται το ενδεχόμενο να επεκταθεί και στο Δημόσιο η δυνατότητα να παραμείνει κάποιος στην υπηρεσία του μετά το όριο ηλικίας, αν το επιθυμεί ο ίδιος και με κίνητρο την αύξηση της σύνταξης.

    Μελετάται ακόμα η θεσμοθέτηση της 37τίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ρύθμιση για τη διαδοχική ασφάλεια που να εξασφαλίζει την ανταποδοτικότητα.

    Αντίθεση σε αυτή την προοπτική δήλωσαν συνδικαλιστικά στελέχη, μιλώντας σε ραδιόφωνα της Αθήνας. Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Κουσελάς, σημείωσε οτι στις τράπεζες υπάρχει η αντίθετη τάση, πρόωρης οικειοθελούς συνταξιοδότησης, ώστε να ξεμπλοκάρεται η ιεραρχία και να μειώνεται το κόστος εργασίας. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος, δήλωσε οτι ο εθελοντικός χαρακτήρας των μέτρων δημιουργεί ''κλίμα'' που μπορεί να οδηγήσει αργότερα στην κατάργηση των σημερινών ορίων ηλικίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2003 - 20:30:16 UTC