Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη στην Αλεξανδρούπολη
  • [02] Απέδρασε ανήλικη αλβανίδα αλλά συνελήφθη
  • [03] Χανιά:Εγκλημα με θύμα 39χρονη Ουκρανή
  • [04] Φωτιά απο κεραυνό
  • [05] Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη στα "ΝΕΑ"
  • [06] Αντιπαράθεση για νέο εκλογικό νόμο

  • [01] Συναντήσεις Χρυσοχοΐδη στην Αλεξανδρούπολη

    19/07/2003 12:59:15

    O γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης συνεχίζοντας τις επαφές του με τις κατά τόπους Περιφερειακές και Νομαρχιακές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, είχε συνεργασία χθες το βράδυ στην Κομοτηνή, με στελέχη της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

    «Χτίζουμε", δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, "το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, όπως με μεθοδικότητα και σχέδιο χτίζουμε τη νέα ισχυρή Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ παραμένει πάντα η πιο αξιόπιστη πολιτική δύναμη της χώρας και αυτό φαίνεται από το έργο που παρουσιάσαμε μέχρι σήμερα στον ελληνικό λαό. Το ότι αλλάξαμε την χώρα το δείχνουν οι πρωτοβουλίες που πήρε ο Πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες για την διαφάνεια του πολιτικού συστήματος και τις τομές που γίνονται σε αυτό.

    Αναφερόμενος στο νέο εκλογικό νόμο, ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι «είναι μια προοδευτική πρόταση που ανταποκρίνεται σε αιτήματα δεκαετιών. Αιτήματα τα οποία ικανοποιεί σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση για διάλογο και για ακόμη μια φορά συναντάμε άρνηση απέναντι σε κάποιες τομές που θέλει να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έχει ανάγκη η χώρα. Αυτό και μόνο δείχνει τη νοοτροπία αυτού του κόμματος. Θέλω να τονίσω ότι εμείς, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, θα διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την από εδώ και πέρα πορεία μας. Η από εδώ και πέρα πορεία μας, είναι πορεία νίκης. Εμείς θα διαμορφώσουμε την ατζέντα πάνω στην οποία θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα.

    Στη σύσκεψη, η οποία ήταν κλειστή, συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιάννης Τσακλίδης και ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης Αρης Παπαδόπουλος.

    [02] Απέδρασε ανήλικη αλβανίδα αλλά συνελήφθη

    19/07/2003 12:25:28

    Μία ανήλικη αλβανίδα που είχε συλληφθεί για κλοπές και για παράνομη παραμονή, κατάφερε να δραπετεύσει χθές απο το νοσοκομείο Παίδων, όπου είχε μεταφερθεί απο αστυνομικούς για λόγους υγείας.Μετά απο έρευνες η ανήλικη συνελήφθη χθές στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα καθώς και οι δύο αστυνομικοί φρουροί.

    [03] Χανιά:Εγκλημα με θύμα 39χρονη Ουκρανή

    19/07/2003 12:25:06

    Αντιμέτωπες με μια νέα υπόθεση άγριας κρητικής βεντέτας φαίνεται να βρίσκονται οι διωκτικές αρχές των Χανίων.

    Στις 12 τα μεσάνυχτα χθες, μίλησαν τα όπλα, όταν στη συνοικία Νέας Χώρας η Ινα Ταραντάη, 39 ετών, απο την Ουκρανία, έπεφτε νεκρή απο τις σφαίρες όπλου που ''σημάδευε'' τον άνθρωπο που συζούσε μαζί του, τον 38χρονο Ιωσήφ Αθητάκη.

    Ως δράστης της επίθεσης φέρεται ο Μιχαήλ Αθητάκης του Ιωάννη, 26 ετών, δεύτερος ξάδελφος του Ιωσήφ Αθητάκη. Ο φερόμενος ως δράστης, περίμενε σύμφωνα με την αστυνομία το ζευγάρι που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, έξω απο το σπίτι που διέμεναν στην οδό Λεκανίδη 1.Μόλις τους αντίκρισε και ενώ δεν είχαν κατέβει απο τη μοτοσικλέτα πυροβόλησε 13 φορές εναντίον τους με πιστόλι διαμετρήματος 7.65.

    Απο τις σφαίρες έπεσε νεκρή η 39χρονη ενώ ο Ιωσήφ Αθητάκης νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του νοσοκομείου Χανίων σε κρίσιμη κατάσταση.

    Οι διωκτικές αρχές έφθασαν μέχρι τον Μιχαήλ Αθητάκη, αφού το θύμα της επίθεσης κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, ψιθύρισε ότι αναγνώρισε ως δράστη της επίθεσης τον εξάδελφό του, που πάντως παρουσίασε άλλοθι στις διωκτικές αρχές που τον συνέλαβαν λίγο μετά στο σπίτι του ενώ κοιμόταν.

    Ο Ιωσήφ Αθητάκης είναι γιος του Ιωάννη Αθητάκη ο οποίος στις 7 Μαρτίου στην Ανώπολη Σφακιών, σκότωσε μετά απο γλέντι τον ανηψιό του Παναγιώτη που είναι αδελφός του φερόμενου ως δράστη της βραδινής επίθεσης.

    Ο ιατροδικαστής Κρήτης Μανώλης Φραγκούλης που το πρωί διενήργησε νεκροψία-νεκροτομή στην άτυχη κοπέλα, δήλωσε ότι η 39χρονη δέχθηκε πέντε σφαίρες στον θώρακα, τον λαιμό και τα άκρα.

    Σύμφωνα με τον κ. Φραγκούλη και ο Ιωσήφ Αθητάκης φέρει πέντε σφαίρες που έχουν πλήξει ζωτικά του όργανα.

    Ο φερόμενος ως δράστης αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

    [04] Φωτιά απο κεραυνό

    19/07/2003 12:24:57

    Πυρκαγιά απο πτώση κεραυνού προκλήθηκε χθες βράδυ στην περιοχή Αγιος Γεώργιος Ραχωνίου Θάσου.Επενέβησαν αμέσως άνδρες του κλιμακίου της Πυροσβεστικής, που εδρεύουν στο νησί και ιδιώτες, οι οποίοι κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και τελικά να τη σβήσουν.

    [05] Συνέντευξη Χρυσοχοϊδη στα "ΝΕΑ"

    19/07/2003 11:24:32

    Ανανέωση ιδεών και προσώπων για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, ζητεί ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ.

    Τονίζει ότι το κόμμα πρέπει να έχει ανοιχτές πόρτες για μια προοδευτική κοινωνική αλλαγή. Ζητάει δε αποκατάσταση της ηθικής και πολιτικής υπεροχής του ΠΑΣΟΚ για να το εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες. Ασκεί έντονη κριτική στη ΝΔ, την οποία κατηγορεί ότι εκπροσωπεί μία αντίληψη παροχημένη για τον κόσμο. Διαβλέπει όμως περιθώρια συνεργασίας με πρόσωπα δεξιά και αριστερά του ΠΑΣΟΚ.

    Επισημαίνει ότι ποτέ δεν είπε ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι να αλλάξει το σύμβολό του, ενώ για τον Κώστα Λαλιώτη αναφέρει ότι δεν δίχασε ποτέ το κόμμα και δεν θα το διχάσει ούτε τώρα.

    [Φώτο-608214]

    [06] Αντιπαράθεση για νέο εκλογικό νόμο

    19/07/2003 07:10:25

    Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρχίσει ο διάλογος για το νέο εκλογικό νόμο, αφού συνταχθεί το νομοθέτημα ώστε να υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης.

    Πρόσθεσε οτι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να κατατεθεί στα τέλη Οκτωβρίου και να ψηφιστεί στις αρχές Νοεμβρίου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τον νέο εκλογικό νόμο και εφόσον εφαρμοστεί, η κατανομή των εδρών θα γίνεται σε επίπεδο Επικράτειας. Το 80% των εδρών ή οι 240 από τις 300 έδρες που ισχύουν σήμερα, θα κατανέμονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και αυτό θα ισχύει για όλα τα κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή, δηλαδή όσα συγκεντρώνουν το 3% των ψήφων. Το υπόλοιπο 20% των εδρών κατανέμεται ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα δημιουργίας κυβέρνησης.

    Επίσης, θα ψηφίζουμε σε δύο κάλπες και με δύο ψηφοδέλτια: Χωριστά για το κόμμα και χωριστά τους υποψήφιους βουλευτές.

    Σημαντικό στοιχείο του εκλογικού νόμου είναι πως με αυτόν καταργείται η διάταξη του σημερινού εκλογικού συστήματος η οποία απαγορεύει τη συγκρότηση προεκλογικών συνασπισμών κομμάτων.

    Οπως είπε ο κ. Σκανδαλίδης στόχος της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει «ένα απλό, δικαιότερο, πιο αναλογικό σύστημα που δεν θα υποκλέπτει έδρες στο όνομα οποιασδήποτε κατανομής. Εναν εκλογικό νόμο που θα συμβάλει στην ποιότητα της Δημοκρατίας, έναν νόμο που θα ανοίξει δρόμους για μια νέα εποχή και θα κλείσει τον κύκλο της Μεταπολίτευσης.

    Η κυβέρνηση επιθυμεί να ξεκινήσει ο διάλογος με τα άλλα κόμματα από τις αρχές Σεπτεμβρίου γι αυτό αφήνει προς συζήτηση αρκετές από τις προτάσεις της, όπως : το θέμα της αναδιάρθρωσης των Περιφερειών , δηλαδή τη μείωση του αριθμού των μεγάλων περιφερειών από 13 που είναι σήμερα σε 9 ή 10, και την αύξηση του αριθμού των μικρών . Επίσης προς συζήτηση τίθεται και το ποσοστό της αναλογικότητας (προτείνεται 80%) ,η εκλογή βουλευτών με λίστα σε επίπεδο μεγάλων περιφερειών καθώς και ο χρόνος εφαρμογής του νόμου.

    Σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Σκανδαλίδης είπε πως «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία ή υπηρεσιακή.

    Ο εκλογικός νόμος δεν είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μας αλλά στα μέτρα της Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής πρέπει να φοβάται για να αντιδρά έτσι, συμπλήρωσε ο κ. Σκανδαλίδης. Οσο για τα μικρότερα κόμματα είπε πως οι διαφορές με αυτά είναι ασήμαντες μπροστά στην ανάγκη διαμόρφωσης νέας πολιτικής και οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να τον στηρίξουν, αφού δεν υπάρχουν σκοπιμότητες από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των επόμενων εκλογών, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου τις παραμονές εκλογών προκειμένου να επανεκλεγεί ένα κόμμα άλλαζε τον εκλογικό νόμο.

    ΝΔ-Καραμανλής για εκλογικό νόμο

    Η ανακίνηση του θέματος του εκλογικού νόμου από την κυβέρνηση αποσκοπεί στο να στραφεί η προσοχή των πολιτών μακριά από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, την ανεργία, την ακρίβεια και τη διαφθορά, δήλωσε απο τη Ζάκυνθο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    Η ανακίνηση του θέματος,ανέφερε ο κ. Καραμανλής,την ίδια ώρα που οι ίδιοι έθεσαν τη χώρα σε προεκλογική κίνηση, δεν συμβάλλει στην αναβάθμιση του δημόσιου βίου. Δεν γίνεται να δέχονται το ίδιο σύστημα τόσα χρόνια και να θέλουν την αλλαγή του τώρα που βλέπουν πως δεν έχουν καμία ελπίδα ανάκαμψης. Δεν είναι δυνατόν υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση, να καλεί τα κόμματα να παραβλέψουν το Σύνταγμα για να εξυπηρετήσουν τα κομματικά συμφέροντά της. Δεν μπορεί να ξεφύγει από το πέπλο της φαιδρότητας η πρότασή τους να αποφασιστεί από αυτή, αλλά να ψηφιστεί από μια επόμενη Βουλή ο όποιος νέος νόμος.

    Για μας η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο κλείνει εδώ. Το μείζον για την αναβάθμιση του δημόσιου βίου είναι ο σεβασμός όλων στους κανόνες του παιχνιδιού. Αυτή είναι η ουσία. Τέτοιες συζητήσεις γίνονται μετά τις εκλογές.

    Ο τρόπος και ο χρόνος που θέτει ο πρωθυπουργός, το θέμα του εκλογικού νόμου δείχνουν σύνδρομο πανικού ήττας όχι μόνον για τις επόμενες, αλλά και για τις μεθεπόμενες εκλογές. Δείχνουν προσπάθεια φυγής από τα μεγάλα και επιτακτικά του παρόντος. Τώρα είναι ανάγκη να συζητήσουμε για τα μεγάλα προβλήματα του πολίτη. Να πάρουμε αποφάσεις άμεσης προτεραιότητας. Για το μείζον κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας. Για τον κόσμο (το 20% των Ελλήνων) που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα. Για την αναβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας. Για μια πιο αποτελεσματική προστασία της ζωής και της περιουσίας του πολίτη. Για την αντιμετώπιση της διαφθοράς που καταβροχθίζει 2,5 τρις δρχ. από τους πόρους των Ελλήνων''.

    ΣΥΝ-Κωνσταντόπουλος-Εκλογικός νόμος.

    Ο Συνασπισμός απορρίπτει συνολικά τη λογική των προτάσεων της κυβέρνησης και θα πάρει όλες τις δυνατές πρωτοβουλίες ώστε να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο στην κοινωνία για να αποκαλυφθούν οι σκοπιμότητες των κυβερνητικών μεθοδεύσεων και να αποδειχθεί η ανάγκη ψήφισης της απλής αναλογικής, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Κωνσταντόπουλος σχολιάζοντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε οτι ο ΣΥΝ δεν θα εμπλακεί σε επικοινωνιακά διλήμματα τα οποία κατασκευάζει η κυβέρνηση και θα της αφαιρέσει όλα τα προσχήματα. Υπενθύμισε δε οτι ο Συνασπισμός προτείνει διάλογο για το εκλογικό σύστημα και τις διαρθρωτικές αλλαγές απο το 1996 και ο κ. Σημίτης τον αρνείται πεισματικά, αυταρχικά και περιφρονητικά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Οσον αφορά τη συμμετοχή του κόμματος στο διάλογο ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε οτι αναμένει πρώτα την επίσημη ενημέρωση εκ μέρους της κυβέρνησης και πρόσθεσε οτι ο Συνασπισμός θα πεί τις απόψεις του και εντός και εκτός βουλής ενώ επι της διαδικασίας, είπε οτι η κυβέρνηση θα ενημερώσει τα κόμματα και βεβαίως ο ΣΥΝ θα πει την άποψή του. Επανέλαβε πάντως οτι η ανταπόκριση στο διάλογο δεν γίνεται για να βελτιωθούν οι κυβερνητικές προτάσεις, αλλά για να καταστεί σαφές οτι αυτές οι προτάσεις δεν έχουν καμία σχέση με τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στο πολιτικό και εκλογικό σύστημα.

    Κατά τον κ. Κωνσταντόπουλο, οι κυβερνητικές προτάσεις αφήνουν άθικτο και αναλλοίωτο τον βασικό πυρήνα του ισχύοντος εκλογικού νόμου, δηλαδή αναπαράγουν τη λογική των αυτοδύναμων κυβερνήσεων μειοψηφίας και αναπαράγουν επίσης την ανισοτιμία της ψήφου. Πρόσθεσε ακόμη οτι οι αλλαγές στον τρόπο εκλογής των βουλευτών θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη διαπλοκή και την παρέμβαση των οικονομικών και εκδοτικών συγκροτημάτων.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος εξέφρασε επίσης την άποψη οτι στα σημεία που υπάρχουν ασάφειες θα επιχειρηθεί απο την κυβέρνηση να γίνουν χονδροειδείς μεθοδεύσεις αμφιβόλου συνταγματικής νομιμότητας με στόχο τη φαλκίδευση της λαϊκής βούλησης.

    ΚΚΕ-Παπαρήγα-Εκλογικός νόμος.

    Στην ενίσχυση του δικομματισμού ή το πολύ στην εναλλαγή του με τον

    διπολισμό μέσω κυβερνήσεων συνεργασίας που θα συνεχίσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, αποβλέπει το σχέδιο εκλογικού νόμου που καταθέτει το ΠΑΣΟΚ με βάση τις γενικές θέσεις που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, εκτίμησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

    Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού διατηρούν το στοιχείο του εκβιασμού και της ανισότητας με το πλαφόν του 3% και οπωσδήποτε διατηρούν τη δυνατότητα ένα κόμμα αν και μειοψηφία στο λαό, να μπορεί να κάνει κυβέρνηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη βάση της κλοπής των εδρών απο τα μικρότερα κόμματα, πριμοδοτώντας τα δυο μεγαλύτερα κόμματα, πρόσθεσε η γραμματέας του ΚΚΕ.

    Οπως δήλωσε στη συνέντευξη η κυρία Παπαρήγα, το ΚΚΕ θα επιδώσει στην κυβέρνηση και με γραπτό κείμενο τις αναλυτικές του θέσεις για το εκλογικό σύστημα, αλλά πέραν τούτου δεν προτίθεται να πάρει μέρος στο διάλογο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, απορρίπτοντας έτσι το συγκεκριμένο σχέδιο.

    Κατά τη γνώμη του ΚΚΕ, πρόσθεσε η κυρία Παπαρήγα, κάθε συμμετοχή στη διαδικασία αυτή αποδυναμώνει το κύριο που είναι η διεκδίκηση της απλής αναλογικής. Η γραμματέας του ΚΚΕ επανέλαβε οτι το κόμμα της παραμένει σταθερό στη διεκδίκηση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος σε συνδυασμό με την κατάργηση του ορίου του 3%.

    Αναφερόμενη στις δυνατότητες που δίνει το νέο σχέδιο νόμου όσον αφορά τις συνεργασίες, η κυρία Παπαρήγα είπε οτι η επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι προφανής. Δηλαδή, ''αν και εφόσον παραστεί ανάγκη, να δοθεί η δυνατότητα συνεργασίας με συγγενικές δυνάμεις που θέλουν ορισμένα προσχήματα στη συνεργασία στη διαχείριση, ή να εκβιαστούν άλλες να δεχθούν τη συνεργασία με τη δαμόκλειο σπάθη του αποκλεισμού απο το Κοινοβούλιο''. Στο σημείο αυτό απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με το ΠΑΣΟΚ.

    Η επιλογή της κυβέρνησης, επισήμανε ακόμη η κυρία Παπαρήγα, να φέρει το σχέδιο νόμου λίγους μήνες πριν απο τις εκλογές δεν έχει κύριο και αποκλειστικό στόχο τον εντυπωσιασμό και την ψηφοθηρία. ''Εχει πριν απο όλα ουσία, δηλαδή την έγκαιρη παρέμβαση για τη θωράκιση και διάσωση της κυρίαρχης πολιτικής. Βεβαίως, -υπογράμμισε- όπως συνηθίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, συσκοτίζει τις πραγματικές προθέσεις της, ντύνει την πρότασή της με δημαγωγία, παραπλανητικά επιχειρήματα, ορισμένα απο τα οποία είναι απο την πρώτη ματιά έωλα, και ας μου επιτραπεί να πώ φθάνουν τα όρια του γελοίου''.

    Η κυρία Παπαρήγα επισήμανε ακόμη, όσον αφορά το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, τα ακόλουθα:

    1. Το επιχείρημα οτι πρωτεύει να υπάρχει σταθερή κυβέρνηση είναι παραπλανητικό και κυρίως περιέχει το στοιχείο του εκφοβισμού και της κινδυνολογίας. Πουθενά δεν προέκυψε ακυβερνησία εξ αιτίας του εκλογικού νόμου.

    2. Στον αέρα στέκεται το επιχείρημα οτι η κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών θα περιορίσει τα φαινόμενα χρηματισμού των υποψηφίων. Ο χρηματισμός και η μανιώδης φιλοδοξία υπάρχουν όπως φαίνεται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο συνδικαλιστικό κίνημα και αλλού. Είναι το ίδιο το σύστημα και η κυρίαρχη πολιτική που αποτελούν θερμοκήπια τετοιων ανήθικων φαινομένων και όχι πρωταρχικά οι όποιες ανθρώπινες αδυναμίες.

    3. Οσο για την ''καινοτομία'' να διαχωριστεί η ψήφος στο κόμμα απο την προτίμηση στο βουλευτή, αυτή και αν αποτελεί κορυφαία απόδειξη υποκρισίας. Γιατί δεν πρόκειται να θίξει τα φαινόμενα της ακόρεστης προσωπικής φιλοδοξίας ούτε το φαινόμενο που ανεβάζει την προσωπικότητα πάνω απο τη συλλογικότητα.

    Η κυρία Παπαρήγα είπε τέλος οτι αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε να βάλει ένα τέλος στην ψηφοθηρία, ''δεν έχει παρά να καταργήσει το σταυρό προτίμησης, ο οποίος στις συγκεκριμένες συνθήκες που ζούμε δεν μπορεί να εκφράσει αντικειμενικότητα και αλάνθαστο κριτήριο στην εκτίμηση της ικανότητας των προσώπων''.

    [Φώτο-613843]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 July 2003 - 11:30:13 UTC