Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρήτη-Στον εισαγγελέα ο 26χρονος που κατηγορείται για φόνο
  • [02] Νεκρά 2 αδέλφια απο χρήση ναρκωτικών
  • [03] Επέτειος τουρκικής εισβολής
  • [04] Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου στο ΒΗΜΑ
  • [05] Δημοσκόπηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου
  • [06] Φωτιά σε αποθήκη στην Πειραιώς και σε διαμέρισμα στο Ψυχικό
  • [07] Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη απο χαλάζι

  • [01] Κρήτη-Στον εισαγγελέα ο 26χρονος που κατηγορείται για φόνο

    20/07/2003 12:35:35

    Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση απήγγειλε το πρωί ο Εισαγγελέας Χανίων στον Μιχαήλ Αθητάκη, 26 ετών, ο οποίος κατηγορείται για τη χθεσινή δολοφονία της 29χρονης Ουκρανής Ινας Ταραντάι και τον τραυματισμό του φίλου της Ιωσήφ Αθητάκη, 38 ετών, έξω απο το σπίτι που έμενε το ζευγάρι, στη Νέα Χώρα Χανίων.

    Ο κατηγορούμενος, εξάδελφος του τραυματία, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη, ενώ σύμφωνα με το δικηγόρο του δεν αποδέχεται την κατηγορία και παρουσιάζει,όπως ανέφερε, ισχυρό άλλοθι.

    [02] Νεκρά 2 αδέλφια απο χρήση ναρκωτικών

    20/07/2003 12:32:03

    Νεκρά βρέθηκαν το πρωί δύο αδέλφια ηλικίας περίπου 40 ετών σε αλσύλιο έξω απο το νοσοκομείο Αγ. Ολγα, στη Νέα Ιωνία, στην Αθήνα. Σύμφωνα με τους περιοίκους τα δύο αδέλφια ήταν τοξικομανείς και ο θάνατός τους αποδίδεται σε υπερβολική δόση ναρκωτικών.

    [Φώτο-614475]

    [03] Επέτειος τουρκικής εισβολής

    20/07/2003 12:26:56

    Εικοσιεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα απο τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Μνήμες οδύνης και σπαραγμού ξύπνησαν στο νησί, καθώς οι σηρήνες που ήχησαν στις 5.30 το πρωί, ώρα έναρξης της εισβολής, ξανάφεραν στη σκέψη τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο Κυπριακός ελληνισμός. Στους ιερούς ναούς τελέστηκαν μνημόσυνα, ενώ το μεσημέρι ήχησαν πένθιμα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της ελεύθερης Κύπρου. Μνημόσυνα επίσης τελέστηκαν στην Ελλάδα, ενώ εκδηλώσεις κατά της τουρκικής εισβολής έγιναν στην Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.Στη Λευκωσία και την Αθήνα, κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης της τουρκικής εισβολής. Σημειώνεται ότι το κατοχικό καθεστώς οργανώνει σήμερα για την επέτειο της εισβολής στρατιωτικές παρελάσεις παρουσία ανωτέρων Τούρκων παραγόντων. Στο μεταξύ έκκληση σε όσους ελληνοκύπριους θελήσουν να διακινηθούν στα κατεχόμενα να επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, γιατί είναι δυνατόν να υπάρξουν επεισόδια,απηύθυνε η κυβέρνηση της Κύπρου

    [Φώτο-225160]

    [04] Συνέντευξη Γ.Παπανδρέου στο ΒΗΜΑ

    20/07/2003 08:27:46

    Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο ''Βήμα της Κυριακής'', χαρακτηρίζει τις σχέσεις του με τον κ. Σημίτη, σχέσεις διαφάνειας και ειλικρίνιας. Η σχέση αυτή, προσθέτει, αναπτύχθηκε, στηρίχθηκε και στηρίζεται σε αρχές, σε κοινές αντιλήψεις για το μέλλον και την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας. Αναφερόμενος στο ζήτημα της διαδοχής, μιλάει για φιλολογία και άκαιρη και άσκοπη.

    Για τον Κώστα Λαλιώτη εκφράζει την ελπίδα ότι θα παραμείνει ένα στέλεχος πρώτης γραμμής και προσθέτει ότι οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι πέραν των προσώπων. Ο κ. Παπανδρέου τονίζει τη διαφωνία του με παλαιότερη πρόταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αλλάξουν το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Επισημαίνει, δε, ότι έχει καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις για ένα ανοιχτό, δημοκρατικό και συμμετοχικό κόμμα.

    [Φώτο-613851]

    [05] Δημοσκόπηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου

    20/07/2003 08:27:39

    Ετοιμοι για αλλαγή του εκλογικού νόμου εμφανίζονται οι ψηφοφόροι, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας ''ΡΑΣ'' για λογαριασμό της ''Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας''. Το 77% των ερωτηθέντων επιθυμεί να γίνει τώρα η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Επίσης, το 49,3% θεωρεί ότι ο κατάλληλος χρόνος διεξαγωγής εκλογών είναι ο Οκτώβριος του τρέχοντος έτους, ενώ το 42,6% θεωρεί τον Απρίλιο του 2004. Η πλειοψηφία δηλώνει ότι ο ανασχηματισμός δεν βελτίωσε την εικόνα της κυβέρνησης, πιστεύει όμως ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν αν ληφθούν μέτρα. Επίσης θεωρεί καταλληλότερο για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τον Κώστα Σημίτη και καταλληλότερο για γραμματέα του ΠΑΣΟΚ τον κ. Χρυσοχοΐδη με 39,1% έναντι 28,3% του κ. Λαλιώτη.

    [06] Φωτιά σε αποθήκη στην Πειραιώς και σε διαμέρισμα στο Ψυχικό

    20/07/2003 08:18:56

    Πυρκαγιά απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε το πρωί σε αποθήκη στην οδό Πειραιώς 230 στην Αττική.

    Η φωτιά που εκδηλώθηκε αρχικά σε δύο φορτηγά και επεκτάθηκε στο κτίριο, σβήστηκε έγκαιρα απο δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Νωρίτερα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε τρίτο όροφο πολυκατοικίας, στο Ψυχικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ανασύρθηκε νεκρή μία ηλικιωμένη, ο θάνατος της οποίας πιθανότατα προήλθε απο αναθυμιάσεις.

    [Φώτο-536478]

    [07] Προβλήματα στη Θεσσαλονίκη απο χαλάζι

    20/07/2003 08:18:50

    Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στη Θεσσαλονίκη η καταιγίδα που ξέσπασε χθες το βράδυ.

    Απο την καταρρακτώδη βροχή που συνοδευόταν με χαλάζι, δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα για άντληση υδάτων απο υπόγεια. Λόγω της βροχής πλημμύρισε η αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου Μακεδονία.

    [Φώτο-468327]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 July 2003 - 11:30:13 UTC