Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα Μητσοτάκη με Χριστοδουλάκη για οικονομία.
  • [02] Βουλή:Κατάθεση τροπολογίας απο τη ΝΔ για Πόθεν Εσχες

  • [01] Κόντρα Μητσοτάκη με Χριστοδουλάκη για οικονομία.

    22/07/2003 13:35:57

    Εκλογές ζήτησε για μια ακόμη φορά σήμερα απο τα Χανιά ο πρώην πρωθυπουργός Κωστας Μητσοτάκης.

    Ο κ.Μητσοτάκης που παρακολούθησε τις εργασίες της Επιτροπής Παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ,υποστήριξε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων,οτι η χώρα μας υστερεί σημαντικά στον τομέα απορρόφησης των κονδυλίων του Πακέτου Στήριξης.

    Η κυβέρνηση,είπε,συνεχίζει την ίδια προσπάθεια ωραιοποίησης μιας πραγματικότητας που δυστυχώς δεν είναι ευχάριστη και στον τομέα του Γ' ΚΠΣ.Το ίδιο που κάνει γενικότερα στην οικονομία.

    Η οικονομία ως γνωστον βουλιάζει,πρόσθεσε και σημείωσε ότι τα ελλείμματα αυξάνονται με δραματικό ρυθμό,ο προϋπολογισμος δεν κλείνει, η κυβέρνηση κάνει πολιτική παροχών στην ουσία,παρά το γεγονός οτι ο κ. Χριστοδουλάκης ισχυρίζεται το αντίθετο.

    Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι το ίδιο γίνεται και με το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.Η πραγματικότητα υποκρύπτεται και παρουσιάζεται καλύτερη.

    Η εικόνα η αληθής ειναι η εξής: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα,τα έτη 2000-2002 η μέση απορρόφηση στην Ευρώπη ανέρχεται στο 21,8%.Η απορρόφηση στην Ελλάδα είναι μόνο 16%. Αρα υστερούσε.Τα υπόλοιπα είναι υποσχέσεις και σχέδια. Μακάρι να γίνουν αλλά με το ΠΑΣΟΚ, ασφαλώς δεν πρόκειται να υλοποιηθούν,σημείωσε.

    Ο πρώην πρωθυπουργός είπε επίσης ότι το Β' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης,είναι ομολογημένο πλέον σήμερα,έκλεισε με σημαντική απώλεια εσόδων. Το ομολόγησαν οι κ.κ. Πάχτας και Χριστοδουλάκης. Ηταν και αυτό μια ελληνική αποτυχία την οποία επιμελώς καλύπτουν.

    Το συμπέρασμα μου είναι οτι με τη σημερινή κυβερνηση, προκοπή η χώρα δεν θα δει.Η κυβέρνηση αυτή γαντζώνεται στην εξουσία με απελπισία και είναι αποφασισμένη να ξεπουλήσει τα πάντα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις εκλογές που τις έχει χαμένες. Γι' αυτό οσο γρηγορότερα φυγει, όσο γρηγορότερα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο για τον τόπο,κατέληξε. Χριστοδουλάκης Απάντηση στα όσα υποστήριξε το πρωϊ τα Χανιά ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

    Ο κ. Χριστοδουλάκης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, τόνισε: ''Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ για άλλη μία φορά επανέλαβε τις γνωστές ανεδαφικές χωρίς επιχειρηματα θέσεις,τις οποίες προβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.Προφανώς κρίνει με βάση την δική της πολιτική την οποία άσκησε πριν απο 10 χρόνια, πολιτική η οποία έχει οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση, στασιμότητα, μείωση της απασχόλησης και σε μια πολύ μικρή απορρόφηση των κοινοτικών πόρων στο Α' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Ολα αυτά, έχουν αλλάξει ριζικά. Ξέρει πολύ καλά και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και ολος ο ελληνικός λαός οτι η ελληνική οικονομία σήμερα πηγαίνει πολύ καλά οχι μόνο σε σύγκριση με το παρελθόν αλλά και σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Εχουμε ακόμα προβλήματα και πρέπει να φροντίσουμε συστηματικά να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τον πληθωρισμό, την ανεργία και να εξαλείψουμε τα όποια φαινόμενα ακρίβειας παρουσιάζονται. Δίνουμε μια διαρκή μάχη. Απέναντι σε όλα αυτά,εκείνο το οποίο προβάλλει η ΝΔ είναι μια συνεχής καταγγελία των πάντων,μια απόρριψη της πραγματικότητας. Και γιατί το κάνει άραγε αυτό; Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να προβάλλει μια εικόνα γκρίζα,μια εικόνα απαισιοδοξίας μονο και μόνο για να μπορέσει να θεμελιώσει την δική της πολιτική η οποία θα είναι μια πολιτική ύφεσης, στασιμότητας και αύξησης της ανεργίας οπως 10 χρονια πριν".

    "Γι' αυτό ο ελληνικός λαός δεν θα αφήσει να περάσει η άδικη εικόνα για την ελληνική οικονομία ώστε να δώσει επιχειρήματα σε αυτούς που θέλουνε πραγματικά να πισωγυρίσματα και να δώσουν συνθήκες στασιμότητας οσο πολύ καλά ξέρουν. Οσον αφορά τις εκλογές προβλέψεις θέλω να πώ οτι οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο του 2004'', κατέληξε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

    [Φώτο-594506]

    [02] Βουλή:Κατάθεση τροπολογίας απο τη ΝΔ για Πόθεν Εσχες

    22/07/2003 12:50:53

    Τη χρονική επέκταση του ελέγχου του «πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων ως τις εκλογές του 1974 προτείνουν με τροπολογία τους 48 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον πρόεδρο του κόμματος Κ. Καραμανλή.

    Η τροπολογία κατατέθηκε στην πρόταση νόμου της ΝΔ για την «αποκατάσταση των εγγυήσεων διαφάνειας στους τομείς των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και προσώπων, των ΜΜΕ και των δημοσίων συμβάσεων.

    Η ίδια τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί και στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη «μερική απασχόληση.-


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 July 2003 - 11:30:14 UTC