Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 03-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτόπαπας για δηλώσεις Καραμανλή σχετικά με ακρίβεια
  • [02] Ομιλία Τσοχατζόπουλου στο Ενιαίο Συμβούλιο Καταναλωτή
  • [03] Συνάντηση Τσοβόλα με Σκανδαλίδη για εκλογικό νόμο
  • [04] Δίκη 17Ν-Λάμπρου:Ο ισχυρισμοί του Σ.Ξηρού δεν ευσταθούν

  • [01] Πρωτόπαπας για δηλώσεις Καραμανλή σχετικά με ακρίβεια

    25/07/2003 14:23:05

    Την καταγγελία Καραμανλή πως ''η Αθήνα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια'' σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ''πρίν αλέκτωρ λαλήσαι τρις ο κ.Καραμανλής διαψεύστηκε οικτρά,καθώς ο ΟΟΣΑ κατατάσσει τη χώρα μας ως τη δευτερη φθηνότερη μετά την Πορτογαλία στις "15" της ΕΕ''.

    Εξάλλου,πρόσθεσε ο κ. Πρωτόπαπας, ''η αναξιοπιστία των δηλώσεων Καραμανλή είναι συνήθης,όμως ιδιαίτερα αρνητικό είναι το να προσπαθεί κάποιος να δυσφημίσει την πόλη του εν μέσω τουριστικής περιόδου''.

    Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετική με τη ''μάχη κατά της ακρίβειας'' που έχει εξαγγείλει ο υφυπουργός Κίμων Κουλούρης ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε πως ''υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας και αυτή τη μάχη τη δίνουμε και θα τη δίνουμε,καθώς εμείς δεν διαπιστώνουμε απλά αλλά προβαίνουμε και σε πράξεις'' και υπενθύμισε την παραπομπή στη δικαιοσύνη δυο εταιριών στην οποία προχώρησε χθες ο κ.Κουλούρης.

    [02] Ομιλία Τσοχατζόπουλου στο Ενιαίο Συμβούλιο Καταναλωτή

    25/07/2003 14:22:58

    Τη συστράτευση του καταναλωτικού κινήματος και τη συναίνεση του επιχειρηματικού κόσμου, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, για την πάταξη της αισχροκέρδειας στην αγορά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών.

    Ο υπουργός τόνισε ότι ''καμία αγορά δεν μπορεί να έχει ασυλία απο τη δικαιοδοσία του κράτους διότι η αγορά είναι υπηρέτης και όχι εξουσιαστής'' και ανέφερε ότι στόχος είναι η δημιουργία αγορών που θα προσφέρουν ίσες ευκαιρίες σε όλους και θα θωρακίζεται ο καταναλωτής σχετικά με την ασφάλεια, την ποιότητα και την προστασία του απο τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

    Ο συνεχής διάλογος με επιχειρήσεις και καταναλωτές για την δημιουργία εποπτικών φορέων ώστε να αντιμετωπίζονται οι στρεβλώσεις αλλά και η ενίσχυση του ρόλου της Επιτροπής Ανταγωνισμού αλλά και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων αποτελούν παράλληλες δράσεις στην προσπάθεια διαμόρφωσης πλήρως απελευθερωμένων αγορών.

    ''Οι αγορές που επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε δεν αποδέχονται συνεργασίας και συνεννοήσεις και αυτό επιτυγχάνεται με υπερδραστηριοποίηση των υπηρεσιών ελέγχου, οι οποίες έδειξαν ένα πρώτο δείγμα της δράσης τους πρόσφατα με τα αποτελέσματα των ελέγχων στα καύσιμα αλλά και με τις παραπομπές στον Εισαγγελέα''.

    Η πολιτική των ελέγχων στην αγορά είναι ένα θέμα που απασχολεί όλη την ΕΕ που βρίσκεται σε διάλογο για τη διαμόρφωση νέας νομοθεσίας σχετικά με τη διοικητική διαδικασία και τις αθέμιτες πρακτικές. Επίσης οι στρεβλώσεις στην καταναλωτική πίστη, τραπεζών και ασφαλιστικών επιχειρήσεων ή δημοσίων οργανισμών και οι έμμεσες δεσμεύσεις σε ότι αφορά τα ''ψιλά γράμματα'' αποτελούν αντικείμενο διαλόγου όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην ΕΕ, όπως ανέφερε ο υπουργός τονίζοντας ότι η χώρα μας κατά την προεδρία της στην ΕΕ έδωσε έμφαση στην ισχυροποίηση του ρόλου των καταναλωτικών οργανώσεων και την αναγκαία συστράτευσή τους για την εξασφάλιση της ασφάλειας των συμφερόντων τους.

    Ο υπουργός ανέφερε ότι επιδιώκεται η δημιουργία ενός νέου φορέα του ''συνηγόρου του καταναλωτή'' για την βοήθεια των καταναλωτικών οργανώσεων στις διαφορές τους, με τους φορείς του δημοσίου ή των ιδιωτών, επανέλαβε ότι τα Παρατηρητήρια Τιμών και η χρηματοδότηση του καταναλωτικού κινήματος μαζί με την αύξηση των ελέγχων είναι οι δράσεις που σχετίζονται με τη δραστηριοποίηση του κινήματος και εξαρτάται η επιτυχία τους απο τη συμβολή του.

    ''Θέλουμε μια πολιτική που θα υποστηρίξει την εποπτεία και τον έλεγχο των αγορών και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση για την πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού, αλλά και προς την κατεύθυνση της στήριξης των οργανώσεων και την κατοχύρωση του καταναλωτή με θεσμικά μέτρα τόνισε ο υπουργός.

    Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Χαράλαμπος Κουρής ζήτησε την αυστηροποίηση και αύξηση των ελέγχων στην αγορά, ενώ στην ίδια κατεύθυνση ήταν οι τοποθετήσεις και των άλλων εκπροσώπων στο συμβούλιο.

    [Φώτο-616696]

    [03] Συνάντηση Τσοβόλα με Σκανδαλίδη για εκλογικό νόμο

    25/07/2003 14:12:22

    Το ΔΗΚΚΙ θα πάρει και επίσημα θέση κατά τη διάρκεια του διαλόγου για το νέο εκλογικό νόμο ωστόσο παραμένει σταθερό στη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής ως παγίου εκλογικού συστήματος, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Τσοβόλας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη.

    Ο κ. Τσοβόλας τόνισε οτι το κόμμα του για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας, θεσμικής υποχρέωσης αλλά και ουσιαστικούς λόγους θα πάρει θέση πάνω στις συγκεκριμένες προτάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση αλλά με δεδομένη πάντα τη θέση του κόμματος για την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

    Ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε οτι οι επίσημες προτάσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα συνοδεύονται απο την πρόσκληση για διάλογο θα αποσταλεί γυρω στις 20 Αυγούστου ώστε απο το Σεπτέμβριο να συνεδριάσει η Διακομματική Επιτροπή.

    [Φώτο-616681]

    [04] Δίκη 17Ν-Λάμπρου:Ο ισχυρισμοί του Σ.Ξηρού δεν ευσταθούν

    25/07/2003 12:52:39

    O Σάββας Ξηρός αντιμετωπίζει ηθικό πρόβλημα με τις ομολογίες που έδωσε με τις οποίες ''ξηλώθηκε το πουλόβερ της 17Ν'', δήλωσε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας κ.Χρήστος Λάμπρου,ζητώντας απο το δικαστήριο να μην κάνει δεκτή την ένσταση του Σάββα Ξηρού για ακύρωση των προανακριτικών του ομολογιών, κρίνοντας ότι οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου περί βασανιστηρίων και χορήγησης ψυχοτρόπων ουσιών, δεν ευσταθούν.

    Ο Κ.Λάμπρου εξέφρασε και πάλι την άποψη ότι ο λόγος που ο πολυτραυματίας του Ευαγγελισμού ''μίλησε'' ήταν απο τον φόβο μήπως άλλα μέλη της οργάνωσης εισέλθουν στο νοσοκομείο και τον εκτελέσουν.

    Απευθυνόμενος ο κ. Λάμπρου στον κατηγορούμενο του συνέστησε να μην επιμείνει στην στάση του και να ακολουθήσει το δρόμο που είχε αρχίσει προκειμένου να τύχει των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νομοθέτης. Με την άποψη του κ. Λάμπρου συντάχθηκε και ο αναπληρωτής Εισαγγελέας κ. Βασίλης Μαρκής.

    Ο Σάββας Ξηρός στη συνέχεια αποχώρησε απο τη δικαστική αίθουσα φανερά ενοχλημένος απο την τοποθέτηση του συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής κ. Αλέξανδρου Κατσαντώνη, ο οποίος χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως τη δραματικότερη προσωπικότητα της δίκης καθώς νοιώθει τύψεις γιατί η μεταμέλειά του οδήγησε στην σύλληψη συντρόφων του.

    "Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί", δήλωσε ο Σάββας Ξηρός πριν φύγει απο το δικαστήριο.

    Η διαδικασία συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής, οι οποίοι ζητούν να μην κάνει δεκτές το δικαστήριο τις αιτιάσεις του Σάββα Ξηρού.

    Στο μεταξύ ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μ.Μαργαρίτης χαρακτήρισε ''Χαρισματική προσωπικότητα'' τον Δ. Κουφοντίνα.

    Σχολιάζοντας τη χθεσινή απολογία του κατηγορουμένου,ο πρόεδρος είπε: ''Εδώ ο κ. Κουφοντίνας παραλίγο να μας πει ότι έσπερνε λουλούδια η 17Ν και όχι το θάνατο. Και στο τέλος είπε: πάρτε τα όπλα εσείς οι νεώτεροι και σκοτώστε...''.

    [Φώτο-616658]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 July 2003 - 11:30:12 UTC